2010. március 12., péntek

neo.Crysis: Maila Nurmi azaz Vampira

Ma már kevesen ismerhetjük alakításait és megnyerő személyét,
így hát bemutatom nektek a legelső horror színésznőt:

Maila Nurmi


Egy finn-amerikai színésznő, aki különleges karakteres alakjával keltette fel egy filmrendező figyelmét, és több kisebb szerep után megkapta azt a munkát, amivel beírta magát a filmtörténelembe. Ez pedig nem volt más, mint a The Vampira Show, melyben Vampira szerepét-a műsor háziasszonyát alakította, aki felvezette az aktuális esti horror filmet.

A műsort 1954 április 30-án adták le először, és a műsorszórásban először éjjel 23:00-kor sugározták a horror-showt. A műsor azonnali siker lett-Vampira szóviccei, erotikus kisugárzása és síri, halotti karaktere megragadta a nézőközönséget.

A híres bevonuló jelenete, melyben egy folyosón sétál a kamera felé,
majd egy sikollyal nyitja a műsort.





Darázsdereka, a hosszú szipka és az óriási körmök a védjegyévé váltak. A show hatalmas siker volt, közel 50 epizódot tudhat magának. A sikerek ellenére Maila jogi vitákba keveredett, mivel karakterét más filmekben is felhasználták az engedélye nélkül, valamint egy örült rajongója gyilkossági kísérletet követett el ellene, így Maila befejezte a műsort. Egyébként az Addams Family-ből Mortisha Addams karakterét is Vampira alakjáról formázták.

Végül 1981-ben keveredett újabb komoly pereskedésbe-melyet elvesztett- mert a The Vampira Show teljes arculati másolatát mutatták be Elvira's Movie Macabre néven.



Elvira- a jogsértő "trónfosztó" ocsmányság!

Mailának semmilyen jogdíjat nem fizettek, pedig alakját több mint 500 televíziós sorozatban, két játékfilmben, öt megjelent zenei albumban, játékfigurákban, parfümben, sörben, videokazettákban, plakátokon és ruhákban, viseletekben, játékgépekben, számítógépes játékokban képregényekben és játékkártyákban használták fel, melyek után semmilyen jövedelme nem volt. Sőt- élete végén már életbiztosításából kellett, hogy megéljen, majd saját holmijait és termékeit kezdte el dedikáltan árulni.

Egyik kultikus filmje a Plan 9 From Outer Space, melyben Lugosi Béla oldalán láthatjuk,-a filmtörténet egyik legnagyobb bukása volt köszönhetően Ed Wood rendezőnek, akit a világ legrosszabb rendezőjének kiáltottak ki. ( Én láttam a filmet-vontatott és hihetetlen klisék és bakik vannak benne, minimálköltségvetéssel nevetséges díszletekkel és óriási vágási hibákkal, de én hihetetlenül élveztem!)





Vampira hivatalos honlapja itt- sajnos elég kezdetleges.


2008. január 10-én hunyt el.

Maila Nurmi hihetetlenül gyönyörű nő volt, kultikus és kiemelkedő alakját ne felejtsük el!





3 megjegyzés:

  1. Hú ez nagyon tetszett, mindig is érdekelt ez a nő!

    VálaszTörlés
  2. Valóban gyönyörű nő volt. Gyönyörű és bátor. R.I.P.

    VálaszTörlés
  3. Huh, nagyon szép volt *.*
    Hogy kisemmizték szegényt :S

    Nyugodjék Békében!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: