2010. március 10., szerda

neo.Crysis: ECT- Az orvostudomány 80 éve fennálló mészárszéke

Igazából a lobotomia eredete és eredményei után kutattam, míg bele nem futottam többször is az ECT-be-de nem foglalkoztam vele. Az olvasgatásaim alatt többször is előkerült,de továbbra sem ez volt, ami után kerestem-mígnem ráakadtam egy jelentkezési lapra...ekkor ütött fejbe az egész, hogy még mind a mai napig alkalmazzák mindennemű szégyenérzet nélkül...

A jelentkezési lapon aláírhatom és elismerem, hogy teljes tudatomból, önszántamból vetem alá magamat az ECT-kezelésnek... IDÉZEM:

"Lehetséges, hogy az Ön bajának kezelésére az ECT hatékonyabb, mint bármely egyéb gyógymód. A gyógyszeres kezelésnek ugyancsak vannak kockázatai, szövődményei, és általában nem biztonságosabb, mint az ECT."

És hogy mi is az az ECT ?-elektrokonvulzív terápia, hogyha még így sem tiszta, nevezzük nevén a gyermeket: elektrosokk!

És igen..nem gondolnánk, de az orvosok szerint a mai napig is ez a leghatékonyabb pszichiátriai beavatkozás. Persze biztosan vannak olyan emberek, akik semmiféle gyógyszerre nem reagálnak-de kérdem én, még altatásban is, ki az aki kitenné önmagát egy ilyen sokk-kezelésnek önszántából? Igaz, már nem olyan állatias módszereket kell a kezelés alatt érteni, mint évtizedekkel ezelőtt, de én akkor sem gondolom túl humánusnak, hogy pl az agyam, az idegrendszerem vagy a szívizmaimat csiklandozzák altatás közben..

Nézzük hát ennek az egésznek az eredetét:

Az egészet egy római mészárszék (miért nem lepődök meg..) adta alapötletül, ahol Cerletti megfigyelte, hogy a böllérek elektromos sokkal bénították le a disznókat, mielőtt elvágták volna a torkukat.

Az 1930-as években Ugo Cerletti pszichiáter, a Római Egyetem Mentális és Idegi Betegségek Tanszékének elnöke kísérleti elektrosokk kezeléseket kezdett végezni kutyákon úgy, hogy az egyik elektródát a kutya szájába, a másikat végbelébe tette. Az állatok felének leállt a szíve. Nem is gondoltam volna...később ezt továbbfejlesztve mindkét elektródát a fejhez erősítette, majd disznókon tökéletesítette a módszert...

Így nyilatkozott: „Ezek a tiszta bizonyítékok minden kétségemet szerteoszlatták, és mindenféle további hűhó nélkül utasításokat adtam a klinikán, mit tegyenek meg a következő nap, és ez nem volt más, mint az emberkísérlet.” Micsoda frappáns gondolat!

Első emberi alanya nem önkéntes, hanem egy rab volt-aki belehalt a kísérletbe. Ennek ellenére Cerletti egyik tanítványa egész Európát bejárva terjesztette az új kezelési módszert, majd 1940-ben már nemzetközi szinten vezették be.

Az egész sztoriban az a nagy vicc, hogy a mai orvostudomány sem tudja megmondani az agy pontos működését, sem az ECT pontos működését és annak pontos hatását az agyra. Mégis használják a mai napig...

A mai orvostudomány állása az ECT-vel kapcsolatban:

-„A depressziós emberek gyakran éreznek bűntudatot, és az ECT kielégíti a büntetés iránti vágyukat.”

-„A haldoklás és feltámadás tudattalan tapasztalatát adja.”

-„Jótékony vegetatív hatása van.”

-„Ez egy olyan romboló eljárás, ami valahogy mégis hozzájárul az állapot javulásához.”

Gratulálok orvostudomány! Itt jársz épp!

És erre az állapota is olvastam egy jó hasonlatot, hogy vegyük úgy, hogy ugyanezt állítja egy szívsebész, hogy nem tudja, hogyan működik a szív, de van egy tucat elmélete, hogy miért is kell koszorúér műtétet végrehajtania...

Tehát kijelenthetjük, hogy a mai ECT kezelések sem többek vagy jobbak, mint bármely középkori puritán módszer, csupán egy jól jövedelmező pszichiátriai kezelés, melyeket a tiltások és törvénybeli korlátozások mellett a mai napig is használnak, pedig semmivel sem hatásosabb, mintha jól fejbe veretnénk magunkat. Veszélyes áltudomány.

MA az USA-ban évi 5 milliárd dollárnyi bevételt jelentenek az ECT kezelések, évi 300-an halnak bele és a pszichiáterek nem tájékoztatják megfelelően a pácienseket, hogy lelki-szellemi leépülés vagy esetlegesen halál a fő kockázati tényező és a betegek 6 hónapon belül visszaesőek lesznek!

A Nobel-díjas író, Ernest Hemingway öngyilkosságot követett el röviddel azután, hogy egy sorozat elektrosokkot kapott. Halála előtt azt írta: „Mi értelme volt szétrombolni a fejemet és kitörölni az emlékeimet – ami az én tőkém –, és elérni, hogy végem legyen? Briliáns volt a kúra, de a páciens belehalt.” De az ECT áldozata például Vivien Leigh (Elfújta a szél) vagy Judy Garland (Óz a csodák csodája)

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ELEKTROSOKK?

Manapság elrejtik a külső barbár jeleket..a pácienseket oxigénnel és izomlazítókkal kezelik, majd altatásban történik maga a kezelés. Hogy miért? Ha ezek nem lennének, számolnunk kellene a leharapott nyelvvel, néhány kitört foggal, egy eltörött állkapoccsal, törött gerinccel és medencecsonttal. Így csupán az agyunkat égeti fel az erőteljes, pusztító áramdózis.

Tehát manapság a finomított verzió:

1. Egy érzéstelenítő és egy izomlazító (az említett gerinctörés elkerülésére, a test lebénul, de a fájdalmat érzékeli)

2. Ércsíptető a lábra-a majdani izomrángás megállapítása, a megfelelő dózis mérésére.

3. Mivel a test lebénult, a páciens nem képes lélegezni-lélegeztetni kell őt.

4.Elektródák elhelyezése.

5. Gumipecek behelyezése a szájba.

6.180-480 V perzselő áram az agyba.

7.Az agy az oxigénhiány miatt 400%-os teljesítménnyel áramoltatja a vért az agyba. A vérnyomás 200%-al emelkedik! Az ECT-vel veszélyes anyagok szivárognak a véredényekből az agyszövetbe, és duzzanatot okoznak. Az idegsejtek elpusztulnak, a sejtaktivitás módosul. Az agyfunkciók szintén módosulnak.

8.A legtöbb betegnek hat-tizenkét sokkot adnak, naponta egyszer, hetente háromszor.

9. Az eredmény emlékezetvesztés, zavarodottság, a tér- és időbeli tájékozódás elvesztése és akár halál is lehet.

10. Egy hónappal az alkalmazás után már kimutatható, hogy az agy mely részei károsodtak meg a kezelés következtében!

Az agysebészetnek mintegy 10%-os a halálozási aránya. A beavatkozást követő öngyilkosság némely pszichiáter szerint „sikeres” végeredmény.

Tehát az agysebészeti kezelések érdemei:

-Öngyilkossági halálozások 10%
-3-10%-os halálozási ráta
-Fertőzések, melyek agyi tályogokhoz vezetnek
-Agyhártyagyulladás
-Agyi vérzések
-Csontvelőgyulladás a koponyában
-Súlygyarapodás, a kontroll elvesztése a belek és a
hólyag felett
-Epileptikus görcsök, a betegek több mint 50%-ánál
-Hirtelen és szélsőséges személyiségváltozás

A halálos és káros műtéti hatások ellenére a pszichiáterek még mindig támogatják a használatát.

Újabb orvosi példa-ANGLIA:

Egy brit pszichiáter, Geoffrey Knight, aki segített felügyelni mintegy 1200 ilyen jellegű műtétet a Geoffrey Knight Intézetben (óóó hol máshol persze...) védte az eljárást: „A probléma az előítéletekkel van… Úgy tűnik, az emberek nem szeretik az agysebészetet, mert durvának hangzik.” Ironikus módon 2000-ben elítélték, pedofília és erőszakos nemi közösülési kísérlet miatt, amit 1996-ban egy 15 és egy 16 éves fiún követett el. Tapsvihar Geoffrey-nek!!!

Egy másik orvosi példa-OROSZORSZÁG:

1997 és 1999 között több mint 100 agysebészeti műtétet hajtottak végre a Szentpétervári Emberi Agy Intézetben, főként tizenéves drogosokon, hogy„kigyógyítsák” őket a függőségből. Dr. Sviatoslav Medvedev, az intézet igazgatója hátborzongató módon a következőt állította: „A függés egyfajta megszállottság. Van egy agytekervény, amit ki kell vágni. Ez a mi feladatunk. Kiveszünk egy köbmillimétert az egyik agyféltekéből, egy köbmillimétert a másik agyféltekéből, és ez megszünteti a függést.”-ezt nem is értem, hogyan találhatta ki..nem semmi! Hozzáfűzném, mindezt érzéstelenítés nélkül- a fiataloknak a műtétek után olyannyira fájt a fejük, hogy egyértelműen a drogok után nyúltak, hogy enyhítsék fájdalmaikat...

Szerintem a tények kellőképpen meggyőzőek. Még csak egyet szeretnék megosztani veletek:

A hagyományos orvosi fogadalom: a Hippokratészi eskü, mely kimondja: "NEM FOGOK KÁRT OKOZNI!"

Mégis a mai napig is folyik ez az undorító kezelés, aminek semmilyen kézzelfogható pozitív eredménye nincsen! Maguk az alkalmazók sem tudják, mi értelme, milyen hatásokat vállt ki és milyen elven működik!
Közel 80 éve!

Mellesleg az ENSZ és a Szcientológia Egyház 1969 óta próbálja betiltatni az ECT-t közös szervezetükkel (CCHR), valamint az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának megalkotásával, melynek tételeit a pszichiáterek nap mint nap megszegik. A CCHR több száz reformot indított el és vezényelt le úgy, hogy tanúskodott törvényhozói meghallgatásokon, nyilvános meghallgatásokat tartott a pszichiátriai visszaélésekről, együttműködve a médiával, a törvényvégrehajtókkal és köztisztviselőkkel szerte a világon.

És végszóul mint ahogyan a bejegyzésem elején is említettem, találtam egy jelentkezési lapot...milyen megnyugtató ezzel a tudattal élnem, hogy csupán 3 sor kitöltésével kellene fáradoznom..
(katt rá a nagyobbért)

18 megjegyzés:

  1. Ez a kemény...nem a makkos cipő. O__O Amúgy én jártam a Hárshegyre és ne tudjátok meg mi megy ott :-s ...vagyis mert mert ugye bezárták. :P

    A szcientológus egyháznál felröhögtem. Inkább ne tüntessük fel őket pozitív színben, ha lehet :DDDD

    VálaszTörlés
  2. Káin:
    XD én is kb, de gondoltam ha már '69 óta próbálnak valami értelmes dolgot is csinálni, akkor ennyit megérdemelnek ezek a felsőbbrendű lények!! :D:D
    jaja amúgy elég durva az egész..és ezt mind a mai napig...-.-

    VálaszTörlés
  3. Pár dolgot mesélnél te is meg én is az agydokinak, aztán egyből kapnánk is a kezelést!! :D:D

    --kör alakú égett folt a halánték jobb és bal oldalán--

    VálaszTörlés
  4. Ez azért durva. Nem semmi ,hogy mai napig használják ,pedig nem is tudják ,hogy hatásos-e.
    A drog függőkön meg nem fog segíteni ha kivesznek az agyából egy darabot. Istenem ezek orvosok lennének vagy mik. Inkább a vagy mikre szavazok :S...

    VálaszTörlés
  5. kib.szottu értelmetlen, hogy embereket ölnek, és azt hiszik, hogy ez mennyire jó! hova fejlődik az emberiség? rohadt nagy faszság. az ilyen embereket kéne halálra kínozni, ezzel a jelmondattal : tudd, mit tettél köcsög. ezeknek van lelkiismeretük? tudnak nyugodtan aludni? óh,ma csak három ember halt meg nálam, az még belefér...
    embertelen.
    köszi Neo, hogy ezt megosztottad velünk. ez tényleg hasonlít a lefagyasztáshoz. grr.
    megint sikerült felhúzni magam. na mindegy.
    cuppp.
    letti.

    VálaszTörlés
  6. sry, a kib.szottulból lemarad egy l. ha ideges vagyok, félregépelek.
    mégegyszer : rohadtul embertelen.
    cuppp.
    letti.

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy ezek szerint másokat is érdekelnek ezek a témák..majd húzok még elő a tarsolyomból..:D:D

    Letti:
    nem kell idegesnek lenni ehhez XD
    nekem a nélkül is működik :D:D

    VálaszTörlés
  8. Hm...elég bosszantó :D Ne együnk egészségtelen ételeket,ne menjünk bele olyan dologba ami veszélyes,majd ők úgyis megölnek ezek helyett :| Kemény mindenesetre,ezt nem gondoltam volna...az orvosi világ ilyen,ezeket is csak a pénzért csinálják semmi másért..:| Idegesííííít! Nagy pénzfaló hülyék mind,ennyi az egész! ^^ :D És még szépen fejeztem ki magam ^-^

    VálaszTörlés
  9. Mengele "munkássága" is szolgált végül pár információval a jövő számára - egyszer talán ennek is lesz valami értelme.
    (Félreértés ne essék, nem pártolom az eljárást)

    VálaszTörlés
  10. Neo :

    nagyon is idegesít, hogy nem tesznek, vagyis nem tudnak ellene mit tenni, több mint negyven éve, és nyolcvan éve hóhérkodnak az elektrosokk kezelésekkel. áááááá...
    miért is utálom ennyire az emberiséget?
    undorító faj.
    sajnálom hogy ide tartozom.
    cuppp.
    letti.

    VálaszTörlés
  11. Damien

    ...hát nem is tudodm..pont Mengele volt akit a Halál Angyalának hívtak ugyebár..egy önkényeskedő kis törpe volt, akinek a legnagyobb kedvtelése volt, hogy föl alá sétált és találomra küldte az embereket a halálba...

    És milyen munkásságról is beszélünk?? én még orvosnak sem nevezném őt...ő kezdte a szelektálást, a szemszín manipulációkat, a hajszín miatti gyilkolásokat, a 160 cm alattiak megölését...a kísérleteiről már ne is beszéljünk...pl az iker kísérleteiről, majd arról hogyan lőtte főbe őket egy éjszaka..vagy arról a munkásságáról beszélsz, amikor zsidó gyerekek szemgolyójába kék festéket fecskendezett?? vagy ahogyan a nők méhébe savat öntött?? vagy a combon ejtett mély vágásba sósavat borított??

    Dr. Auschwitzról beszélünk??????? egy beteges gyilkosról??? ugyan mit mutatott fel????

    VálaszTörlés
  12. -neo.Crysis:

    Nem véletlenül használtam idézőjelet.
    Sok borzalmat kezdett el ő...viszont ő kezdett el először ikrekkel kísérletezni...tagadhatatlan, hogy az ikerprogramok nélküle ma nem ott tartanának, ahol - hangsúlyozom, NEM védem a tetteit.

    Az ECT majdnem olyan "emberséges", mint ő volt, ezért is vettem összehasonlítási alapul, sajnálom, ha félreérthető voltam.

    VálaszTörlés
  13. Damien:

    Úgy látszik ma már tényleg ilyen "reakciós" vagyok...:(
    Pedig nevettem ma sokat..úgy látszik ez is kevés..
    Remélem véletlenül sem bántottalak meg, igazából az egész orvosos sztori dühít..nem tudok rá emberien reagálni..S
    Úgyhogy véletlenül se vedd támadásnak.
    Rohadt Mengele és kedves társai...mennyi ilyen szart műveltek..

    VálaszTörlés
  14. ez durva...
    hogy lehet valaki ilyen szadista?
    "hatékony" persze, akkor a kitalálója, meg az összes "orvos" aki alkalmazza miért nem próbálja ki magán??? Akik jelentkeznek rá azok meg biztos vannak olyan hülyék hogy nem néznek utána.....
    "az ember a leghülyébb állat"-milyen igaz
    -.-

    VálaszTörlés
  15. Azért ezeket a sarlatánságokat ne keverjük az agysebészethez. (tudom, hogy annak hívják a művelői, de a valódi agysebészet egy valós orvoslási ág, valóban életeket ment stb...)
    Az elektrosokkról meg annyit, hogy Magyarországon még a kilencvenes években is hajtottak végre kényszerterápiákat gyakorlatilag egészséges embereken (konkrétan kijelentették, hogy beteg és kell az elektrosokk...), pár hónapja olvastam riportot erről, egy nőről, aki megvakult, és értelmi fogyatékos lett, holott előtte gyakorlatilag egészséges volt.
    Ellenben ez nem a pszichiátereket minősíti, sokkal inkább az egészségügyi rendszert, ami lehetővé teszi (egy magánpszicóval nem találkoztam még, aki a szükségestől eltérő kezelést írna elő... Persze azok meg is kérik az árát a szakértelmüknek)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: