2010. március 11., csütörtök

neo.Crysis: A közelmúlt állati és emberi kísérletei

Nos hoztam nektek néhány infót jó pár híres tudós meghökkentő kísérleteiről!-kissé hosszadalmas lett a cikkem, de remélem találtok benne elég érdekességet..

Szemezgessünk hát együtt a múlt meglepő tudományos állati és emberi kísérletei között!Valamiért engem mindig is érdekeltek az orvostudomány ily bizarr és groteszk koholmányai, hiszen érdekes, milyen fatális dolgokat képes kitalálni az emberi elme és hogy hogyan vihet rá embereket arra, hogy például kutyafejeket darabolhasson a pincéjében..

Dr.
Frankenstein

Az első és talán legelső ilyen személy, aki igazából nem tehet hírhedtté válásáról Konrad Dippel. Fő életcélja az alkímia és az életelixír megtalálása volt, viszont laboratóriumi kísérleteiben azonban csak a "Dippel-olajig" jutott el, addig a csontból és állati testnedvekből kikevert szerig, amely egyesek szerint rovarirtónak vagy állatűzőnek volt csak használható.


Sokan azt pletykálták, gyakran ásott ki holttesteket a helyi temetőből és azok lelkeit próbálta meg "átvinni" az egyik testből a másikba. A tudós Frankenstein kastélyában született, élt és dolgozott, így több kultúrtörténész úgy véli, ő szolgált Mary Shelley klasszikus horror-történetének alapjául, amit persze az írónő tagad.



Áramütés és galvanizáció
- a korai kezdetek

Hogy szépen sorban haladjunk, lássuk a következő tudósunkat Giovanni Aldini-t, aki az emberi és állati testek galvanizációjával foglalkozott. Ismerjük mindannyian a történetet: 1803 januárjában végezte el hírhedett kísérletét, amely során még friss holttestekbe vezetett elektromosságot. Ennek hatására egy pillanatra a holttestek "életre keltek": testük megremegett, arcuk grimaszokba torzult, még végtagjaik is megmozdultak.


Nos azt hiszem innen kezdenek izgalmassá válni a dolgok:


Levágott fej reakciója:

Hasonló kísérleteket folytatott Gabriel Beaurieux is, aki egy elítélt guillotine-nal levágott fejét vizsgálta meg közvetlenül a lefejezés után: megfigyelte, hogy a szemhéjak és az ajkak még remegnek maguktól 5-6 másodpercig, illetve amikor a fejet nevén szólította, a szemek kinyíltak és fókuszáltak az előttük álló személyre. A tudós ezt kétszer tudta megismételni, harmadjára a fej már nem reagált semmilyen külső ingerre.



A halálból visszatérő kutyák:

Egy nevesebb tudós következzen hát az 1930-as évben Robert E. Cornish rá akart jönni, hogyan lehet egy halott szervezetet visszahozni az életbe. Kutyákon kísérletezett, melyeket laboratóriumában fojtott meg, majd sóoldatot, oxigént és adrenalint fecskendezett beléjük. Minden kutyát Lázárnak hívott, csupán sorszámozta őket. A Lázár nevet a a bibliai alak után adta, akit Jézus támasztott fel a harmadik napon...Több állatot is vissza tudott hozni a halál beállta után 10 perccel-igaz vakok lettek és agyi károsodottak. Ezeket az állatokat otthonában nevelte háziállatként, bár a többi állat rémültté vált tőlük és féltek ezektől a kutyáktól. Kísérleteit etikátlannak tartották, ezért saját pincéjében volt kénytelen folytatni a kísérleteket, mígnem 1947- ben bejelentette, hogy kész a módszerét embereken is végrehajtani. Sőt még önkéntes elítélteket is talált, akik áldozati bárányként vettek volna részt a kísérletben. Azonban nem sikerült megszereznie a hivatali engedélyeket, így a kísérlet végül meghiúsult. A hivatali visszautasítás oka az a félelem volt, hogy a veszélyes gyilkos felébresztése végül sikerül, és szabadon kell őt bocsátaniuk.




Az életben maradt levágott kutyafej:

A következő hihetetlen kísérletéről híres tudós Szergej Sz. Brjukonyenko . Neve legtöbbször a nyitott szívműtétek elterjesztésével kapcsolatban hangzik el, nevéhez fűződik azonban egy úgynevezett autojektor nevű primitív mesterséges szív-tüdő szerkezet is. Ő volt az első, aki hitt benne és kutatta a szív és tüdő teljes transzplantációját egyik testből a másikba. A harmincas évek második felében Brjukonyenko levágott kutyafejeket illesztett az autojektorhoz. A dokumentációk szerint a kutyafej életben maradt: képes volt enni és inni is, bár az összes elfogyasztott étel és ital egyszerűen kicsorgott a nyelőcsövén. Ha megnézitek a következő videót, láthatjátok, a fej reagál az ízre, a fényre, a hangra és a fizikai behatásokra is! A videóban 1:00 után láthatjátok magát a kutyát!







A kétfejű kutya kísérletek:

A következő tudós Vlagyimir Demikhov. Egy felnőtt kutya testéhez hozzávarrta egy kutyakölyök fejét, lapockáit és mellső végtagjait. A tartalék fejet az eredeti test táplálta, így a céltalanul elfogyasztott táplálék a nyelőcső mögött hullott ki. Mindkét kutyafej tudatában volt környezetének, reagáltak az ingerekre. A felnőtt test is másik fejként érezte a kölyök fejét. Amikor a kutyának melege volt, mindkettőnek felgyorsult a lélegzése. Abban a pillanatban, amikor korgott az üres gyomor, mindkét fej készségesen fogadta magába a táplálékot. Az idősebb kutyafejet nyilván idegesítette a kölyökfej, amelytől sehogyan sem tudott megszabadulni, így fejbe ütéssel igyekezett megölni azt. De érthetően a másik fejnek sem tetszett ez, és az első fülébe harapásával válaszolt. Ebben a kísérletben az állat csupán 6 napig maradt életben, de a következő 15 év során az őrült sebész még további 19 kétfejű kutyát alkotott. Az ilyen kutyák leghosszabb túlélési ideje pedig egy hónap volt.Az immunreakciókról, amelyek a genetikailag eltérő szövetek kilökődését okozza, akkor még semmi sem tudott.

A videóban 1:20 előtt maga a műtét, az után pedig láthattok néhány sétáló, evő, boldog és egészséges kutyust!






Sztálin-ember és állat keresztezése: a majomhadsereg

Ha esetleg mindez nem lett volna elég, jöjjön egy eszméletlenül óriási volumenű projekt, ki mástól mint magától Sztálintól!

1920-ban Sztálin kezdeményezésére megalapították a világ első főemlőskutató intézetét! A tudósok hihetetlen kutatásokba kezdtek- az ember és a majom keresztezésének lehetőségét!A kutatás célja egy embertelenül erős monstrum létrehozása, amely annyira értelmes lesz, hogy megbirkózzon a hatalmas kommunista állam építésének feladatával. Sztálin egy szupermunkást és egy szuperkatonát akart megteremteni, víziójában ez a teremtmény 2 méter magas, 10 év alatt felnőtté fejlődik ki, testét szőr borítaná, mely által ellenállna a szibériai hidegnek, valamint állati származása miatt a csökkent intelligencia miatt keményebb bánásmódot és rossz minőségű ételeket is jól viseli.


A kutatásokat Ilja Ivanovics Ivanov, egy fajok közötti kereszteződéssel foglalatoskodó tudós végezte, mely különböző származású állatok teremtményeit segítette a világra. Ivanov Afrikába utazik, hogy megfelelő majmokat találjon a kísérletekre. Az eredményesség egyetlen hátráltató oka volt a kommunizmusban, hogy a tökéletes végkifejlet esetén hogyan rendezi majd az állam egy olyan lény jogait, amely legalább részben ember lesz?

Ivanovot a "Vörös Frankenstein" gúnynévvel illetik. Végül 1927-ben 3 kiválasztott majmot termékenyít meg emberi spermiummal, melyek közül kettőt néhány hét múlva megöl és felboncol-egyikük sem volt vemhes. Többszöri próbálkozásai után kutatásait újra a Szovjetúnióban folytatja, ahol az eljárást fordítva szeretné kipróbálni, nőt megtermékenyíteni majomspermával. A kutatáshoz 30 csimpánzt visz magával. A kísérlet végül még ez előtt kudarcba torkollott, ugyanis elfogytak a majmok, mielőtt megtermékenyíthettek volna egyetlenegy nőt is. Egyébként ezt a megtermékenyítési módszer-elvet használta Mengele is a fogolytáborokban-mint pszichológiai terrort-ugyanis még ő is olyan visszataszítónak találta az állattal való teherbe esést...

Szóval az "önként jelentkező" nőket soha nem termékenyítették meg, mivel nem marad ivarérett hím majom, és a következő szállítás megérkezte előtt viszont Sztálin beszüntette a kutatásokat, mert rögeszmés tervének sikertelensége felbosszantotta, majd Ivanovot is száműzte. Időközben a megmaradt majmok kutatásával kezdtek foglalkozni, melynek során az emberi élet aspektusaira tanítják őket, úgymint jelbeszéd és mechanikus berendezések kezelése. Végül összesen 6 egyedet sikerül űrhajóssá nevelniük ezen a módon. A Szovjetúnió felbomlásával viszont nincs pénz a további kutatásokra, így bezárják az intézetet, ám az elhivatott tudósok fizetés, fűtés, világítás és pénztelenség mellett sem hagyják el az intézetet, bár a nevelt állatok ezreivel végez az éh-és fagyhalál. A háborút csupán néhány majom élte túl.

Manapság az intézet újra üzemel, jelenleg vakság elleni gyógyszereket tesztelnek, őssejteket kutatnak és madárinfluenza elleni vakcinával végeznek kísérleteket.

Egyébként a mai tudomány álláspontjával kijelenthetjük a majom és az emberi nemi sejtek soha nem termékenyülnének meg ily módon, mivel a majom petéje nem engedi magához a spermiumokat, mivel olyan védőréteg van rajta, amin nem juthatnak át.

Csupán az marad függőben, hogy teljesen totálisan kijelenthetőek ezekre a kísérletekre, hogy valóban fejetlenségek voltak-e? Hiszen ha belegondolunk, mindegyiktől kaptunk valamit, még ha ilyen alpári módon is kísérleteztek. Igaz mi így a XXI. szd-ban már mind barbárságnak tartjuk ezeket a sokszor fölösleges vérontásokat és szabdalkozásokat.

12 megjegyzés:

  1. Durva, nagyon tetszett!

    Egyébként gorillákat sikeresen megtanított egy nő jelbeszédre...

    VálaszTörlés
  2. Persze..és fura, hogy az amerikaiak az oroszok sikerei láttán kezdenek majomkísérletekbe..

    Káin:

    Nem tudom miért, de nagyon bírom az ilyen régi orvosi történeteket..olyannyira teljes nyugodtsággal és hitelességgel beszélik el a húscafatolós, etikát nem ismerő történeteiket-egyszerűen lebilincselő..és mindaz, hogy az egészet a tudomány nevében készítik pókerarccal-pedig sokszor vajmi keveset tesznek hozzá..

    Bár ezeket a tudósokat éppen azért gyűjtöttem össze, mert mindannyian a halállal játszadoztak, de mindegyikük hagyott valamilyen hasznos információt maga mögött.

    Lehet csak számomra ilyen lenyűgöző az összes régi orvosi sztori..elgondolkodtató, önfejű és becstelen.

    VálaszTörlés
  3. ja bocs tudathasadásom lett :D:D azt is te írtad vagyis csak egyet :D:D nofene

    VálaszTörlés
  4. tszhá :D egyszerűen csak tszhá :D
    1. kétfejű kutyák : jééézusom
    2. majom+ember, ember+majom... jézus...
    szerintem egyszerűen idióták voltak. vagy technokolt szagolgattak, esetleg szívtak.
    vagy próbálkoztak, hogy nobelt, vagy valami hasonló díjat kapjanak. de ez csak tipp.
    am, Neo drága, megint sikerült egy érdekes cikket alkotnod. gratu :)
    cuppp.
    letti.:)

    VálaszTörlés
  5. Letti:

    Pontosan ez az, hogy a fejlődés hajtotta őket és a kíváncsiság..nem vártak semmiféle díjat vagy elismerést, csupán a végeredmény érdekelte őket.

    És hiába bizarr egyik másik-szerintem azért értelmesen felépítettek voltak. Kiv. a majomhadsereg..az LOL....

    Örülök hogy tetszik, azt hittem ráuntok az orvososkodásomra..lehet ma mér írok egyet lezárásképp egy időre-nem akarom hogy ellaposodjatok..:)

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon érdekes volt O.o és tetszett is, de annyira sajnáltam a kutyus(feje)t :'(

    VálaszTörlés
  7. :D

    Bázzeg
    nem én találtam ki, ez a volt a név...
    így is rákereshetsz: "Joseph Stalin and the Monkey Army" vagy ez variálva Monkey Man.....cikkek, videók..

    nem én adtam neki ezt az idióta nevet :D

    VálaszTörlés
  8. A kutatások bebizonyították hogy az emberi fej, miután elválasztották a testtől, még 20 mp-ig képes reagálni ingerekre, és érzékeli környezetét (beszélni persze már nem beszél)...o.O

    VálaszTörlés
  9. Woow. szép:D
    nekem tetszett;D kétfejű kutya meg hát...érdekes...
    hú... Fantáziálás: Ember és majom keresztezve és hozzávarrva egy kutya feje és első végtagjai:O Én Gazsinak hívnám^^

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: