2010. július 2., péntek

Káin: Father Tucker the child fucker az-az Pedofil papok IV.

Nos ismét folytatom a cikksorozatom ami ezzel a résszel még MINDIG NEM zárul le. Egyrészt azért mert nagyon megszeretném vizsgálni a témát, a másik pedig: annyi sajnálatos eset történt, hogy egy cikkbe nem fér bele. Most már tudjuk, hogy keresztény propaganda volt, hogy nem ők követik el a legtöbb ilyen bűncselekményt (mert igen, ők) , azt is hogy a cölibátus is okozza és hogy betegségnek számít a hajlam. (Aki nem olvasta el a másik két részt az tegye meg mert fontos dolgokat tudhat meg a pedofíliáról). Vissza térve a témánkhoz amit engedett a média kiszivárogni abból mazsolázgatok nektek pár érdekességet meg hátborzongató történetet... Nos bele is csapok...

Nem egy szakértő szerint a cölibátus miatt van ennyi szexbotrány a Vatikánban, de ezt ők képtelenek elismerni és úgy reagálnak hogy másokra mutogatnak és terelik a témát. Egy bécsi érsek is elismerte, hogy a cölibátus az oka mindennek. Christoph Schonborn szerint a pedofília lehetséges okait megingathatatlan vizsgálatnak kell alávetni.

A bécsi érsek eddig a legmagasabb rangú személy az egyházban, aki kapcsolatot vél felfedezni az utóbbi időben napvilágot látott szexuális visszaélések és a papi cölibátus intézménye között . Schonborn szerint a pedofília vizsgálata kapcsán át kell tekinteni a papok nevelésének kérdését és azt is, hogy mit is jelent valójában az úgynevezett szexuális forradalom. A vizsgálat érinti a cölibátust és a személyiségfejlődés folyamatát és nagyfokú őszinteségre lesz szükség mind az egyház, mind pedig a társadalom részéről – jelentette ki. Az érsek szóvivője leszögezte: Schonborn semmilyen módon nem kívánja megkérdőjelezni a cölibátus intézményét vagy eltörölni azt. Az érsek kijelentését megelőzően szexuális zaklatások sorozatára derült fény Ausztriában, Németországban és Hollandiában. Olasz akadémikusok szerint a nők nagyobb jelenléte a Vatikánban segített volna elejét venni a szóban forgó eseteknek. A nők természetüknél fogva segítségére siettek volna a bántalmazott fiataloknak és „fellebbentették volna a titkolózás fátylát”, megkímélve ezzel az egyházat a súlyos presztízsveszteségtől.

Vatikáni hivatalnokok szerint a tény, hogy a szexuális visszaélésekről szóló eseteket az egyház bizalmasan kezeli, azt a látszatot keltheti, hogy nem kívánnak együttműködni a civil hatóságokkal. Olyan bűntényekről beszélünk, amelyek a civil igazságszolgáltatásra tartoznak – jelentette ki Claudio Hummes püspök, a papi gyülekezet vezetője.

PEDOFIL PAPOK ÉS BOTRÁNYOK:

1.) A pápa úgy nyilatkozott a mostanában felszínre kerülő eseményekről, hogy "Nagy fájdalmat okoz neki a papi pedofília,, na oda ne rohanjak vazze'. A Szentszék második embere szerint a pápának, mint minden papnak, nagy szenvedést okozott az, hogy a papok hűtlenek voltak hivatásukhoz és küldetésükhöz. Ettel egy időben jelent meg a hírekben, hogy kiskorúak szexuális zaklatása miatt új vizsgálat indult Új-Zélandon egyházi személyek ellen. Az egyház John Jamieson korábbi rendőrfelügyelőt kérte fel az öt, legalább húsz évvel ezelőtti eset tanulmányozására. Jamieson az utóbbi öt évben 35 vizsgálatot végzett egyházi személyek ellen kiskorúak szexuális zaklatása miatt. A még feltárandó új esetek érintettjei nem akartak a rendőrséghez fordulni, s azt kérték az egyháztól, hogy kilétüket tartsa titokban. Jamieson az új-zélandi rádiónak elmondta: az egyház minden panasztevőek azt ajánlja, hogy forduljon a rendőrséghez, de ezt többen nem kívánják megtenni.

Ken Clearwater, a gyerekkorukban szexuális zaklatás áldozatául esett férfiak országos alapítványának igazgatója kijelentette, hogy az egyház által végzett vizsgálatok többet ártanak, mint amennyit használnak, és azt szorgalmazta, hogy minden esetet az állami bűnüldöző szervek tárjanak fel. John Dew, Új-Zéland római katolikus érseke akkoriban meg kijelentette, hogy az egyházi személyek által elkövetett szexuális zaklatásra vonatkozó vádak válságba sodorták az egyházat. Khm... had ne sajnáljuk.
2.) 2008-ban egy egyházi vizsgálóbizottság megállapította, hogy a dél-írországi Cloyne püspöke nem kezelte megfelelően az egyházmegyéjében történt szexuális visszaélésekkel kapcsolatos panaszokat. Magee, aki 1987 óta volt Cloyne püspöke, egy évvel ezelőtt már lemondott az egyházmegye vezetéséről is. John Magee közleményben bocsánatot kért mindazoktól, akiket pedofil papok bántalmaztak az ő egyházmegyéjében. A cloyne-i vizsgálat független volt az ír kormány által létrehozott bizottságtól, amely a gyermekek ellen elkövetett egyházi visszaéléseket tárta fel májusi jelentésében. XVI. Benedek nem fogadta el három másik ír püspök lemondását, akiket egy tavaly novemberi jelentés felelősnek nevezett a pedofil papok kiskorúak ellen elkövetett visszaéléseinek eltussolásáért.

Hans Küng svájci teológus azzal vádolta meg XVI. Benedeket egy televíziós nyilatkozatban, hogy fontos információkat tartott titokban az egyházi visszaélésekkel kapcsolatban. A Vatikánt rendszeresen bíráló teológus egy 2001. májusi keltezésű levélre utalt, amelyet Joseph Ratzinger írt az egyházi tanítóhivatal, a Hittani Kongregáció prefektusaként. A 2005-ben nyilvánossá vált és a Vatikán honlapján is olvasható írásban Ratzinger arra utasította az egyházi méltóságokat, hogy minden, az egyházon belüli visszaélésekkel kapcsolatos panaszt és vizsgálatot neki továbbítsanak. Egy szerdán közzétett németországi közvélemény-kutatás szerint megingott a németeknek a katolikus egyházba vetett bizalma. A megkérdezetteknek már csak 17 százaléka bízik az egyházban, 24 százaléka pedig a pápában. Január végén ezek az értékek még 29 és 38 százalékon álltak. Nem is csodálom.... és még ezek mondják, hogy ne hazudj és még sorolhatnám mikor saját maguk is hazudnak meg "tusolgatnak,, esetlegesen pedofilokat védenek. Már kezdem érteni azt a South Park részt amiben minden pap gyereket baszott és egymás közt ez normális tényként volt elfogadva. (Valószínűleg az a rész pont erre az ügyre utalt.)

3.) Egyik kedvenc esetem az ez, figyeljétek a mélységesen-mély felháborodást:


" Egyesek megátalkodottan próbálják úgy beállítani a dolgot, mintha szexuális bűnügyek éppen egyházi intézményekben fordulnának elő a leggyakrabban. Holott az egyház az, amelyik a leghatározottabban lép fel kiskorúak megrontása ellen" - írta a L'Osservatore Romano vasárnapi számában leközölt vendégkommentárjában Giuseppe Versaldi püspök, a Szentszék legfelsőbb bíróságának tagja.

Mint rámutatott, XVI. Benedek pápa "nyílt és határozott" harcot (Áháháááááá 1 cikkel feljebb meg még tusolt és hazudozott XDDDD) folytat az egyházi személyek által elkövetett jogsértések ellen. Egyúttal visszautasította azt a felfogást, amely szerint a pedofília egyik oka a papok nőtlenségében keresendő. Szerinte "bizonyított dolog, hogy a kettő között nem áll fenn okozati összefüggés". Szexuális bűnügyek gyakrabban fordulnak elő világi, illetve házas személyek esetében, mint nőtlen papok, püspökök körében.( Közben nem, de mindegy...)

A várakozással ellentétben a katolikus egyházfő nem tért ki vasárnapi Úrangyala imájában a megrontási ügyekre, amelyek egyre nagyobb hullámokat vernek Németországban és Ausztriában. XVI. Benedeknek amúgy szokása volt , hogy a vasárnapi nyilvános ima keretében állást foglal aktuális eseményekkel, történésekkel kapcsolatban. Itt meg nyilvánvalóan sunnyogott.

Az Angelus volt a pápa első nyilvános fellépése azóta, hogy pénteken ismertté vált egy súlyos következményekkel járó döntés abból az időből, amikor Joseph Ratzinger münchen-freisingi érsekként tevékenykedett. A Süddeutsche Zeitung megírta, hogy az érsek 1980-ban beleegyezett egy észak-németországi pap Bajorországba történő áthelyezésébe. Az illető korábbi állomáshelyén megrontott egy 11 éves fiút. Később új munkahelyén sem hagyott fel a reá bízott gyerekek molesztálásával, emiatt felfüggesztett börtönbüntetésre és 4000 márka pénzbírságra ítélte a bíróság.
Tehát: megvette a szabadságát és baszta a gyerekeket tovább :3...

4.)

Bár a Vatikán igen-igen ragaszkodik álláspontjához, miszerint XVI. Benedek pápa – még Ratzinger bíborosként – nem hátráltatta a pedofíliával vádolt papok elleni eljárásokat, azért 1985-ös latin nyelvű levelekből, amelyek minap az AP hírügynökséghez is eljutottak, kiderül: Ratzingernek anno, 1978-ban fontosabb volt az anyaszentegyház érdeke, mint a gyerekeket molesztáló fiatal, harmincas éveiben járó Stephen Kiesle kaliforniai pap kiebrudalása a papi szolgálatból.

Kiesle „atya” fiúkat kötözött meg, fajtalankodott velük. A helyi amerikai püspökség a pap elbocsátását indítványozta a Ratzinger vezette vatikáni Hittani Kongregációnál. A kongregáció jóval később, 2001-ben, egy belső leirat – utasítás? – nyomán minden, szexuális vétséggel kapcsolatos kázust magához vont. A mai Szentatya egykor arra kérte a püspökséget: adjanak meg a papnak minden atyai segítséget, számításba véve az egyetemes egyház érdekeit. A kaliforniaiak még többször sürgették a molesztáló pap felmentését. Kiesle közben visszatért templomába, ahol főleg fiatalokkal foglalkozott. 2004-ben hat év börtönre ítélték, miután bevallotta, hogy ’95-ben molesztált egy kislányt is. Jelenleg a veszélyes kaliforniai szexuális bűnözők listáján tartják nyilván.

Na, mindez már maga a történelem – még ha a hír abszolút friss is. A tegnapi, a múlt heti, a mögöttünk lévő egy-két hónap hírei viszont az egyháziak által elkövetett – elkövethetett – bűnökkel vannak teli, nem csupán a bulvársajtóban. Vezető amerikai, német, holland, francia, brit lapok írnak a gyermekkorúak – elsősorban alig serdült fiúk és lányok – „abúzusáról”, nemi kihasználásukról. De még olyan – erőteljesen katolikus – országokban is erről szólalnak meg szakemberek és egykori áldozatok, mint Olaszország, Ausztria, Írország.

Nota bene: a pápa az „ír ügyekkel” kapcsolatban rendkívüli sajnálkozását, az egész egyház szégyenérzetét és lelkiismeret-furdalását fejezte ki pásztorlevelében március végén. Mindemellett a vatikáni L’Ossservatore Romano lap azért csak-csak megkommentálta a pásztorlevelet, miszerint a pápa nyílt és határozott harcot folytat a jogsértések ellen, s visszautasítják azt a felfogást, miszerint a pedofília – a gyermekek, kisfiúk és kislányok iránti vonzódás – egyik oka a cölibátusban, azaz a papi nőtlenségben keresendő. Na már most az egyik ok pedig azért csak itt keresendő vagy kereshető, mert a cölibátus nélkül – Bolla Mariann Németországban élő, többgyermekes szociálpszichológus szerint – az egyházi emberek által elkövetett visszaélések Rejtő Jenő szavaival a „balett-táncosok és kőfaragók” szintjén lennének. Bolla megemlítette a VH-nak: tudja, pedofil hálózatok mindenütt működnek Európában a neten át is, sőt ismeri a tavalyi budapesti férfi bébiszitter történetet is. K. László, a megnyerő harminc körüli fiatalember „imádta” a kicsiket, főként a 9 hónap-2 év közöttieket, (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) akik még molesztálásukról nem tudtak beszámolni szüleiknek. Egyébként februárban vádat emelt az ügyészség a pedofíliával gyanúsított pótpapa ellen. A férfit szemérem elleni erőszakkal vádolják – öt kisgyerek ellen elkövetett tettel, na, ők már tudnak mesélni, mert 2 és 7 éves közöttiek, s hitelesen számoltak be a velük történtekről. Bolla felidézte azt a magyar viccet is, miszerint „a pedofil abban különbözik a pedagógustól, hogy a pedofil szereti a gyerekeket”. Sajnos a vicc persze nem annyira vicces, ismerve különböző hivatások kontraszelekcióját, már a főiskolai, egyetemi jelentkezésektől kezdve… A szakember szerint a felnőtt-gyermek testi viszony korszakonként és kultúránként eltérő megítéléssel bírhat – a pedofília eleve görög szó, s „gyermekszeretetet” jelent –, de azért annyira nem, hogy ma, a XXI. században elhallgassuk a dolgokat, s ne büntessük a tetteseket. Hiszen a bökkenő éppen az, hogy felnőtt ember a még nem felnőtt, jogilag nem cselekvőképes emberkét használja ki erőszakkal, hatalmából, korából, foglalkozásából, helyzetéből adódóan rábeszéléssel, megtévesztéssel, netán szó szerint édességgel édesgeti magához a kicsit. Nem tartozott a klérushoz az a tanár sem, akit pár éve Óbudán, egy általános iskola felsőseinek – fiúknak – a vegzálásáért vontak felelősségre, s az a vidéki rajzszakkört vezető férfi sem, aki a rábízott kislányokat molesztálta.

Nem hazai, amerikai a példa: a 30 éves tanárnő feleannyi idős tanítványával jött össze, s szült gyereket tőle – a börtönben. Mert elítéltek megrontásért. Bitó László orvos, tudományos kutató – az egyesült államokbeli Columbia Egyetem professor emeritusa, író – is ismeri a történetet. Szerinte a pedofília nem betegség, de rendellenesség, kényszerviselkedés – a pedofil úgy keres valamilyen okból kifolyólag szexuális kielégülést, hogy a „legkönnyebb ellenállás” felé, a gyerek, a kiskamasz felé fordul. Ha homoszexuális, akkor a „tárgy” fiú, ha nem, akkor lány. Ők nem tudnak – nem mernek – nemet mondani, azt sem tudják többnyire, mi történik velük, s szégyellik majd a történteket, s csöndben lesznek; s „hasznosak” is, mert még aligha fertőzöttek nemi betegséggel, HIV-vírussal, azaz AIDS-szel, s ráadásul a kislányt teherbe ejteni sem lehet. Bitó ezért tartja ezt főbűnnek egy tanár, egy pap, egy hitoktató, egy gyóntató részéről különösen. Szerinte nem áll meg az ilyesmi Hegyeshalomnál, Magyarországon egészen bizonyos, hogy vannak egyházi esetek is, nem csupán világiak, amit felkap, mert felkaphat a média. Csak éppen ma – vagy még mindig – egy falusi plébános, ha jussának érzi a gyermekkel folytatott szexet kárpótolva magát a cölibátusért –, felette áll minden helyi morális kérdőre vonásnak. Mint régen is! Emmi néni most 87 éves, s 12 éves kora óta még „beverni” sem lehetett őt egy templomba! Nagymaroson gyónás közben „simogatták” meg, alaposan. Otthon nem hittek neki… Nemrég a legkisebb unokája esküvőjére is csak az önkormányzathoz ment el. Lali bácsi is hasonló korú: neki hittek a szülei – orvos apja-anyja kivette a veszprémi egyházi iskolából azonnal, s egy másikba, Kalocsára adta be. Ott szívesen fogadták, tudták az esetet. Csend volt, maradt – de ilyesmi többé nem történt vele. Bitó szerint az eltussolás is bűn. Legalább akkora, mint maga a tett, mert az elkövetőnek szabad utat enged a folytatásra. Szerinte jó, hogy kiderülnek ilyen ügyek, mert felrázza az egyházat is.

Gábor György filozófus, vallástörténész –két kisfiú édesapja – amondó: a XIX. századtól a polgári demokráciák azért harcoltak, hogy az állami és egyházi törvények, elvek különüljenek el. Ma az egyház elítéli a visszaélést, erőszakot, ám éppen a legocsmányabb, legundorítóbb bűnöket szőnyeg alá söpri, s arra hivatkozik: éppen azokban az országban történnek ilyen dolgok, ahol rossz az erkölcs, ahol „beszűrődik” ez az egyházba is. Holott ez nem igaz: azokban az országokban derül fény az ilyen tettekre, sorozatos bűnökre, ahol erős a civil szféra, a média, ahol az állam – a liberális állam is – erős. Ahol nem átpolitizált az egyház. Aligha véletlen, hogy Németországban „lefagytak” a telefonvonalak a túlterheltségtől, amelyeket anonim vagy nevesített bejelentések megtételére hoztak létre a minap. Még egy önként vállalt magány, elzártság is személyi torzulásokhoz – adott esetben devianciához, hasonló bűnökhöz – vezethet egy gyengébb tartású embernél – lett légyen pap, szerzetes vagy szerzetesnő. Hogy éppen a leghierarchializáltabb egyház bugyrain belül történtek, történnek meg a bejelentett, vagy még mindig elhallgatott esetek? Ez talán előbb-utóbb a cölibátus felülvizsgálatára is sort keríthet. Mert most a csúcsig elérnek a szálak. Nem véletlen, hogy nem a protestáns egyházak az érintettek: ott a férfi és a női lelkészeknek( a katolikusoknál még mindig nem szentelnek pappá nőt) lehet társuk, családjuk – kisebb a rizikó az eltévelyedésre. S ahhoz az úthoz, hogy ne szánom-bánom, „imádságos élet” legyen a büntetés, hanem az, amit a világi, mindenkori állami jogrend megkövetel, vagyis a „civil”, nem egyháziakra is érvényes büntetés. Gábor egy mondatot hoz fel: néhány éve az akkor még aktív szeged-csanádi püspöktől, Gyulay Endrétől kérdezték, mit tenne, ha valakiről a közelében ilyesmi kiderülne. Azt mondta: ha egy eset lenne, elbeszélgetne vele, ha több, eltávolítaná. De könyörgöm! – így a vallástörténész – egyszer kirabolhatjuk a Magyar Nemzeti Bankot?!
Bulkai Margit mérnök – az egykor a kommunista állam, de az együttműködő egyház által is kiközösített, tiltott – most 92 éves Bulányi György piarista atya nevéhez fűződő katolikus megújulási bázisközösségi mozgalom tagjaként a VH-val közölte: hívőként, anyaként, morális emberként úgy gondolja barátaival, köztük jogászokkal, hogy ők is létrehoznak egy, a német és olasz segélytelefonokhoz hasonló vonalat, méghozzá egy hiteles, egykori áldozat vezetésével a régmúlt és a jelen áldozatainak érdekképviseletére, mert az agyonhallgatottság az egyház válságához, hiteltelenségéhez vezetett. Már 1962-ben XXIII. János tudott ilyen esetekről: de megtiltották a gyerekeknek, hogy elmondják – megeskették őket, s esküjük alól csak a pápa mentheti fel őket… Mostanában tört meg a jég… Elmondta azt is: nemrég Bécsben azért tüntettek – magyarok is –, hogy az egyház lépjen ki feudalisztikus kereteiből végre, mert a bűn fedezése méltatlan a kereszténységhez.

Aki nagyon rá lenne állva a témára és nem bír várni jövőhétig, lesse meg ezt a blogot! Mára ennyi!

14 megjegyzés:

  1. Ahogy az első cikkben leírtak szerinted a keresztény propaganda részei, úgy ez itt most egyértelműen a zsidó propaganda.
    Méghogy a keresztények követik el a legtöbb ilyen jellegű bűncselekményt, mikor a zsidóknak a vallásuk is eleve engedélyezi? Teljesen logikus, de tényleg.
    Ha pedig a cölibátus a pedofília oka (mintahogy nem) akkor a buddhista szerezetesek miért nem molesztálnak gyerekeket??
    És a leggyakrabban családon belül fordul elő.
    Soha senkit nem ismertem, akit valaha pap bántott volna, ám sajnos 3 olyan lányt is ismerek, akit a saját apja molesztált (és egyikük sem cigány, se nem zsidó). De bébiszitter és tanár általi kikezdést megélt lányokat is ismerek, az is 1000szer gyakoribb.

    Az egyház rohadtnagy erkölcsi válságban van, elvilágiasodott f*szfejekkel van tele, ez tény, megbízhatatlanok, ezt is aláírom, de azt mondani, hogy a legtöbb pedofil bűncselekményt a keresztények követik el, hát ez azért nagyon durva túlzás.

    VálaszTörlés
  2. "Ha pedig a cölibátus a pedofília oka (mintahogy nem)" szerintem részben.
    És az, hogy nem hallottunk arról, hogy "a buddhista szerzetesek miért nem molesztálnak gyerekeket??" nem jelenti azt, hogy ott nincs ezzel probléma. Zsidókról vagy más országokról, próbálkozásokról az ügyben, ha jól emlékszem már esett szó..
    Okként azt látom feltehetőnek, amit a cikkben is olvashattunk, a szakértők véleményét -nem hiába szakértők.
    Azt bírom, hogy forgatják saját szavaikat, álláspontjukat az egyháziak. A pápáról és végrehajtásuk minőségéről inkább nem mondok semmit.
    K. Lászlónál meg kész...Jadviga párnája jutott róla az eszembe -a film. Ott is letaglóztam, de az csak film! -bár azt a jelenetet is fel kellett valahogy venni...nagyon durva :(

    Madame C.

    VálaszTörlés
  3. -Kaedrin:

    ÖÖÖÖö... elolvastad a cikket Te rendesen?:D Ez mind megtörtént, a sunnyogás és a pápai hazudozás, másrészt nem tudom de nem 1x beszéltem már a zsidókról és hogy a goj kislányokkal lehet dugni témáról, szóval nem kell felvilágosítani. Most kimondottan a keresztényekről volt szó. Pedofil mindenhol van, de keresztyének közt kurvára sok. Jobb lenne ebbe beletörődni.

    A Buddhistákat meg ne hasonlítgassuk már a szerencsétlen keresztényekhez. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

    Igen a keresztény papok és a keresztény neveltetésű emberek követik el a sok tiltás és elfojtás végett. A zsidókról meg nem beszéltem, de majd fogok. Csak gondolja buzgó katolikus gyilkosainkra. stb.... Belőlük akiket kiraktam eddig egy volt zsidó és már volt vagy kint 20-on x cikk. Egyébként sosem védtem a zsidókat és továbbra sem fogom, ...

    Egyébként nem támadlak meg veszekedek csak érted. Több szakértő nyilatkozott az ügyben.

    -Madame C:

    Egyet értek....

    VálaszTörlés
  4. "A Buddhistákat meg ne hasonlítgassuk már a szerencsétlen keresztényekhez. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. "
    Tisztában vagyok vele, de a kérdésre nem válaszoltál. Ott is nőtlenség van, mégsem molesztálnak gyerekeket.

    http://www.kormanyozz.hu/2010/03/14/papi-colibatus-es-emberi-termeszet-a-pszichologus-professzor-szemevel/

    Nézd, ez is egy szakértő. Akkor ilyenkor mi van?
    Ebben a témában nem lehet ilyen konkrét tényeket kimondani hogy a pedofíliát a cölibátus okozza, meg azt, hogy a legtöbb a keresztényekhez köthető.

    És ez az egyetlen problémám, mert egyébként tényleg igényesen összeszedett és jól megírt cikksorozatról van szó.

    Tehát summázva, én nem vitatom, hogy vannak ezek a borzalmas pedofil bűncselekmények, amiket katolikus papok követnek el. És igen, simán kinézem a pápából hogy eltusolja ezeket, ami aljas dolog. Csak azt vagyok képtelen elfogadni, hogy a cölibátus okozná a pedofíliát, és ezért netán a cölibátus eltörlése lenne a megoldás.

    VálaszTörlés
  5. -Kaedrin:

    Több szakértő vitatkozik ezen, én a cölibátus eltörlése mellett teszem le a voksomat, Te nem.

    Igen ott is nőtlenség van de nem FÉLNEK az istentől és nem olyan undorító az egész rendszere mint a keresztényeknek.

    VálaszTörlés
  6. Egyébként persze hogy én sem akarok veszekedni, csak vannak dolgok amikben nem értük egyet. De ez nem veszekedés, maximum vita.
    De ez nem személyes ellenérzés, szó sincs róla, egyszerűen csak más a véleményem ebben a dologban.
    Szóval én sem akartam veszekedni, nehogy úgy vedd. o.O

    VálaszTörlés
  7. Hát a rendszere a kereszténynek sem undorító, csak az emberek undorítóak.
    Mert alapvetően ez is eleve félreértelmezés, hogy Istentől félni kell. Az Istent szeretni kell, meg neki tetsző életet kell élni, de félni tőle? És ezt még a régi nagy keresztény gondolkodók tudták, csakhát elfajult ez is, ahogy minden.

    VálaszTörlés
  8. -Kaedrin:

    Ez igaz. :-/

    Jól van akkor ^_^

    VálaszTörlés
  9. Wáá naba**meg... :-s Én nem tudom, hogy más mit gondol de, hogy én nem bíznám a gyerekemet FÉRFI bébiszitterre az tuti. 9 hónap-2év?????? Ezt, ezt egyszerűen nem bírom felfogni!!!Egyáltalán mit tud velük csinálni????Nem fér a fejembe.

    Pedofil papok....még mindig nem tudom, hogy mit lehetne velük csinálni...hiába rakják ki az egyházból és zárják börtönbe, attól még ugyanúgy folytatni fogja.

    Kaedrin:

    Teljesen igazad van..."Az Istent szeretni kell, meg neki tetsző életet kell élni". :)
    Az eltúlzott Istenfélelemből csak olyan szintű dolgok fognak kikerülni mint pl.a nemrég említett: "A gyermeket nevelni Isten félelmében" című mű.

    VálaszTörlés
  10. "Igen ott is nőtlenség van de nem FÉLNEK az istentől és nem olyan undorító az egész rendszere mint a keresztényeknek."

    Akkor ezek szerint mégsem csak a cölibátuson áll, vagy bukik a dolog, nem? Nem biztos, hogy ha engedélyeznék a házasságot a papoknak akkor jelentősen csökkenne köztük a pedofilok száma. Rengeteg ember van a világon aki nem él rendszeres nemi életet, mégsem lesz pedofil. Én inkább azt mondanám, hogy igenis az menjen papnak, aki le tud mondani a szexről. Aki meg nem tud lemondani, az ne menjen, akkor annak ott semmi keresnivalója. Bár mondjuk most a katolikus egyház szabályait vettem alapul. Ha a saját hitemet veszem alapul akkor azt mondom, hogy a szex szentség, nem pedig bűn. A legélvezetesebb eszköz arra, hogy megéljük az egységet Istennel. Ha egyé válok, összeolvadok valakivel szeretkezés közben, akkor egyé válok Istennel. Ez egy csodálatos dolog! Hogy is lehet bűnként tekinteni rá? Ezért nem kéne állati szintre süllyeszteni, és bárkivel, bármikor, bárhogy csinálni, de bűnként se kéne kezelni, és megtiltani az embereknek.

    VálaszTörlés
  11. -Charlotte:

    Azon én is nagyon kiakadtam. Én tudom mit...

    VálaszTörlés
  12. -Luna:

    Nahát-nahát. Gyakorlod a tantrát?

    VálaszTörlés
  13. Káin:

    Hát nem tudatosan. Nem nagyon tájékozódtam még a témában, csak nagy vonalakban tudom miről szól. Nálam ez ösztönös, vagy egyszerűen csak ezt érzem, hogy ez így működik, vagy így kéne működnie és kész. Ha tudatosan csinálnám akkor már biztos egy tantraszexmágusistennő lennék. :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: