2010. július 26., hétfő

Káin: Filmajánló

Nos a múltheti zeneajánlónál szóba jött egy film, erről szeretnék nektek ma írni! Még anno a blog elején sok gore és snuff filmet mutattam be nektek. Ez a film végül is annak a hangulatát próbálja visszahozni , ezt spékeljétek meg démonokkal és a rendező sexy barátnőjével.




Ha nem dereng , hogy mi a helyzet akkor elmondom, hogy Rob Zombie egyik filmjéről fogok ma írni nektek, jöjjön hát a:

House of 1000 corpses

Anno videó kazin láttam még gimi I-ben, úgy hogy anyámék végig ugattak alatta így kb. semmi sem maradt meg belőle. XD Szerencsére nemrégiben a Film+-on újra adták és végig tudtam nézni, nos sokkal jobban értékeltem mint akkoriban. Maga a film rettenetesen morbid és gusztustalan, de nem súrolja a gore határait. Olyan mintha kicsit kiparodizálná a műfajt aztán Rob agymenésébe torkollik ahol föld alatti agyműtétet végző zombik rabolják a testeket a kísérletekhez és még sorolhatnám a cifrábbnál-cifrább dolgokat . Mindenkinek érdemes megnézni mert elég mocskos hatást kelt, kicsit retro , kicsit gore és eléggé komikus. A régies hatás ellenére a film 2003-as, nagyon jól megfogta az elmúlt idők filmjeinek hangulatát.

-Official adatok:

-105 perc
-2003

-rendező: Rob Zombie
-forgatókönyvíró: Rob Zombie

-Szereplők:

Sid Haig (Spaulding)
Bill Moseley (Otis Driftwood)
Karen Black (Firefly)
Chris Hardwick (Jerry Goldsmith)
Sheri Moon Zombie (Baby Firefly)

Maga a film 1977-ben játszódik, Zombienak sikerült a hangulatot full megcsinálnia, maga a kamera minőség és a szereplők fejei is azt a korszakot tükrözik, így szerintem a munkája dicséretes ebben a formában. Nem tudom a szereplőket hol szedte össze, de kemény munka gyümölcse az hogy egy halom retard fejű forma meresztgeti a hátunkon a szőrt.

" Spaulding kapitány egy benzinkúton dolgozik, ami egyben gyilkos múzeum és grillcsirke faloda is. Este egy barátjával beszélget, amikor ki akarják őket rabolni de egy maszkos ember a WC-ről kijőve lecsapja őket. Négy fiatal: Jerry, Mary, Bill és Denise, akik 1977. Halloween éjszakáján éppen hazafelé tartanak kirándulásaikról, amelyek során megélt kalandokról könyvet akarnak írni, amikor kifogy a benzin a kocsiból. Megállnak tankolni és egy kék arcú bohóc (Spaulding kapitány) fogadja őket. Folyton ajánlja a grillcsirkéjét, de nem vesznek inkább ámulnak az ijesztő maszkok között. Végül beleegyeznek egy kis vasutazásba. A benzinkút belsejében van egy kis vasút, ahol a történelem gyilkosait mutatják be, de egyik sem olyan ijesztő mint a megye történetének legrosszabb gyilkosa az agysebész, Dr. Sátán. A bohóc elmeséli az agysebész történetét, ami felkelti a fiatalok érdeklődését, majd a bohóc útbaigazítást ad. Útközben felvesznek egy lányt, Baby-t, de a lány háza elé érve kilyukadnak a kerekek (valójában Otis a lány bátyja lőtte ki őket) a családnál maradnak vacsorára (a családban van még torzszülött összeégett férj őrült felesége és a bolond nagyapa. Kiderül, hogy a család nem mindennapi hanem szadista, tömeggyilkos kannibál és ők a kezükben vannak.,,

trailer:



Remélem tetszeni fog nektek is!

4 megjegyzés:

  1. Basszus, most néztem utána, mert a nyakam tettem volna rá, hogy Jennifer Coolidge volt Baby anyja. Most olvasom egy külföldi oldalon, hogy más is abban a hitben volt, de durva.:D
    Egyébként imádom ezt a filmet *bzmeeeeg*.:D Rob bácsi valami nagyon erőset szívhatott, amikor ezt kitalálta.:D
    Egyik kedvenc idézetem is ebből van: "Nem én vagyok az oka, hogy szar a világ, mindenki úgy hülye, ahogyan tud b.zdmeg."
    K.rva nagy film. ^^

    VálaszTörlés
  2. -LIbertina:

    Jaja bazdmegolás nagyon kész :D Annyira sutyerák, hogy már jó! XD

    IGEN AZ NAGYON NAGY! :DDDD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: