2010. július 22., csütörtök

Káin: Okkult tanok I.

Sokszor hoztátok fel nekem, hogy nem olyan a blog mint rég és hogy vissza kéne térni a régi arculathoz de ez nem ilyen egyszerű. Amikor elkezdtem a blogot csinálni akkor még nem volt munkám és kb az volt a programom, hogy körbe raktam magamat a könyveimmel és egész nap gépeltem meg írtam, be is voltam fordulva nagyon , így érthetően ezzel vezettem le a frusztrációmat is. Mostanában estig dolgozok és minden napra kell legalább 2 cikket gyártanom így nem tudok minden egyes nap kemény okkult témákkal szolgálni, ez a heti egy is sok főleg hogy semmi nem jut az eszembe mert az istenes cikk utáni balhé óta nincs nagyon kedvem ilyenekről írni (nem fogom részletezni miért mert akkor ismét elszabadul itt a pokol :D) De muszáj mert punnyadunk, így neki ülök valaminek és meglátjuk mi lesz belőle...

Most nem fogok démonológiáról meg idézésekről írni mert fölösleges. Amíg az alap fogalmakkal nem vagyunk tisztában addig szimpla időpocsékolás az egész. Első sorban metafizikával kéne foglalkozni, hogy menjenek ezek a dolgok és én hiába kapiskálom, akkor sem fogom megtenni ezeket, mert nem akarok megőrülni sem meghalni 20-on évesen. Végül is csak alapköveket fektetek le tájékoztató jelleggel és utána mindenki azt tesz magával amit akar. Az első részben szeretném magát a fogalmat és a bele tartozó ágazatokat tisztázni, elsőre ennyi is elég, utána majd jobban bele megyünk a dolgokba! Itt lesz majd rengeteg könyvajánló ami segíthet nektek sok mindenben, mivel ez a fogalom igen tág rengeteg minden szóba fog jönni így lehet a sorozat címe nem túl jó ötlet , de nem baj majd legfeljebb ha átrágtuk a jelentését más sorozatot fogok nyitni más néven.

OKKULTIZMUS

A foglom a latin: occultus szóból ered , ami Titkosat és rejtettet jelent. Végül is ez mindenre ráfogható ami a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal foglalkozik. Ez kb a világ minden ezoterikus nézetét , kultuszt , mágia praktikát egybe foglal. Aki vesz egy ilyen könyvet az minden ilyesmibe belekóstolhat ami a világon van, csak jót kell választani. Az okkultizmus az egy szemlélődés. Nem hit, sem pedig vallás, mert igazából MINDENHEZ érdeklődve fordul és mindent csak tanulmányoz, de semmi mellett sem teszi le a voksát. Szerintem ez a legmegfelelőbb "nézet,, mivel a bigottság is csak globálisan jelenhet meg pl. túl sokat foglalkozik a a témával, de ezzel egyetemben nem pusztít mint a kereszténység vagy a szcientológia.

Mikor kicsi voltam már akkor éreztem valami olyat hogy minden összefügg mindennel. Mielőtt olvastam volna ilyen könyveket tudtam a vallások mind egységes láncban vannak egymással és pár metafizikai dolgot is képes voltam gyakorolni 0 utána olvasás után. Az okkultizmus azért áll közel a szívemhez, mert egy olyan elgondoláson alapulnak az ismeretek, hogy minden összefügg mindennel és kapcsolatban áll a másikkal. A világ pedig oszthatatlan dolog. Ezen összefüggések ismerete nem kézzel fogható dolog hanem egy megvilágosodott tudatállapot, na meg rengeteg utánaolvasás után érkező: életérzés. Viszont ennek tudatában élni rettenetesen veszélyes mert arra lesztek figyelmesek hogy ráláttok az emberek viselkedésére, gondolkodására és megérzitek mindnekinek a saját szánalmasságát, ezzel együtt a magatokét is. Ha megérzitek mások szánalmasságát és spirituális szintjét akkor viszont már nem fogjátok a helyeteket megtalálni a világban, vagy legalábbis nagyon nehezen és ott van az is , hogy magatokat felsőbbrendűnek gondolhatjátok és ez is egy potenciális csapda, mert a társadalomtól elszeparálódtok teljesen. Tehát nem tudtok átlagos témákról beszélgetni mert nem érdekelnek a "normális,, témák, nem akartok olyan emberekkel érintkezni akik nem érnek fel hozzátok stb stb és magatokat gondoljátok rossznak, közben lehet ti vagytok rossz környezetben, de ez végül is egy önromboló ördögi kör.

Aki ezzel akar foglalkozni , annak alapból kell hogy legyen egy természetes intelligenciája, mert ha nehezen esnek le dolgok akkor az összefüggéseket sem fogja meglátni. Na meg hatalmas lelki erő is fontos mert én többször éreztem azt hogy nem tudok azzal együtt élni amiket tudok, látok és érzek és az öngyilkosság határmezsgyéjére sodor a dolog. Itt jön a boldogok a leli szegény c. jó keresztény mondás :P Minden esetre a tudás áldozatokkal jár, a végén lehet azt szeretnétek bár lennétek olyanok mint az átlag emberek.

Maga az okkultizmus a túlvilági és spirituális dolgokat kutatja, mindet ami létezik és megtanítja azt hogy akarattal, energiával és leli erővel hogyan mozgathatjuk úgy a dolgokat hogy elérjük a céljainkat. Tehát: vallások, metafizika, spiritualizmus, teozófia és még sorolhatnám mik tartoznak ide és az egészet egy mederbe akarja terelni, hogy következetesen összekösse őket és minél több tudást szívjon fel . (A következő részben egy hosszabb példát mutatok, azt legalábbis, hogy a hitvilágok hogy következnek egymásból az ókori Egyiptomtól egészen a kereszténységig).

A nyugati gondolkodás hagyományosan pejoratív értelemben kezeli az okkultizmus fogalmát, noha gyökerei az ókori görög műveltségbe nyúlnak vissza. Elsőként Püthagoraszhoz köthető és a platóni hagyományokhoz, de a hellenisztikus mágia és alkímia is ide sorolható, sőt maga a Kabbala is (zsidó mágikus tanok).

Ami vicces az az hogy a kereszténységet ha lebutítjuk az ókori Egyiptomhoz köthető, majd elmondom miért (szentháromság , Ízisz és Mária kultusz stb stb) és a kereszténység magát az okkultizmust mégis az ördöghöz köti. Valamiért a keresztények úgy gondolták hogy csakis a papok állhatnak kapcsolatba Istennel, mindezt azért hogy az emberek ne merjenek maguktól kutatni. Anno nagy pénz volt és hatalom a kereszténységben így próbálták a népet elbutítani és aki magától nézett más vallás vagy tudás után, azt boszorkánynak nevezték és elégették. Ezért undorító maga a kereszténység ahogy van. ( Ami vicces hogy régi kultuszokat rombolt le és építette meg belőle a sajátját, ez számomra igen undorító és ezek után még a feltörekvő embereket akik éppen mászták fel a spirituális ranglétrán legyilkolták sorban. Hát gratulálok. ) Tehát az okkultizmus szerintük az ördöggel való cimborálás. Csak ha mi mondjuk a szellemekkel tartjuk a kapcsolatot és a szellemek tudvalevőleg = a keresztény angyalokkal , akkor a próféták honnan tudjuk hogy nem-e az ördöggel cimboráltak? (ezt a kérdést 15 évesen feltettem egy papnak aki azt mondta én gnosztikus vagyok és hogy jókat kérdezek tőle :D sőt nehezen tudott csak válaszolni :D). Az okkultizmust ezek a vadbarmok elől a humanizmus és a reneszánsz mentette meg mert akkor nagyon bejött a képbe és akkor rengeteg páholy is nyílt. A közép- és újkori neoplatonisták az ókori görög filozófiát a zsidó misztikával és a keresztény tanokkal ötvözve alkották meg okkultista tanaikat Agrippa, Paracelsus, Eliphas Lévi, John Dee <- Tőlük majd könyveket is ajánlok nektek. Az újkorban – részben Roger Bacon, Giordano Bruno és Emmanuel Swedenborg filozófiai alapvetéseiből kiindulva – olyan okkultista irányzatok jelentek meg, mint a rózsakeresztes mozgalom, a szabadkőművesség, Saint Germain gróf teozófiai rendszere vagy Alessandro Cagliostro miszticizmusa.

A 19. században rengeteg kisegyház alapult meg és divat lett a keleti tanok vizsgálata. Aztán bejött a köcsög New age amibe pl olyan tartozik mint a Szcientológia. :P Mondjuk a spiritizmus és a teozófia is ehhez köthető de azt nem szidom. Bár Blavatsky Teozófus volt, ő adta az alapját Hitler agymenésének ( Blavatsky alkotta meg a spirituális ranglétrát ember és ember közt, egy fajelmélet volt de nem fizikai testbe öltve, Hitler ezt fordította ki és öntötte a húsba. Külön poén hogy a Totenkopf-ot Blavatsky lánya tervezte meg) . Arról majd később beszélek hogy Hitler is nagy okkultista volt és az egész cirkusza erre épült, csak ez nem köztudott meg eléggé sumákolják.

-Egy kis meglepi:

-HP Blavatsky írása: Gyakorlati okkultizmus


A vicc az egészben az hogy a keresztények szerint azért tiltott az okkultizmus mert : a rejtett szó mivel rejtett tanokat jelent ezek olyan dolgok amiket Isten az emberektől eltakart., amit ember nem tudhat .... akkor azt nem értem miért van az hogy eleve van aki ezzel a tudással születik. Erre pl rendes magyarázatot nem képesek adni, valószínűleg valami olyat makognának, hogy megszállt az ördög. A másik kedvenc verzióm az az hogy az okkult tanok nem istentől származnak. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nem tudom ezt hogy matekolták ki, de mivel maga Isten is egy természetfeletti lény akkor már eleve az jön, hogy nem csak a rohadék anyagi világot szándékozta nekünk adni hanem a szellemit is. De kár beléjük a szó....

-Okkult tanulmány két nagy metsteről (könyv itt fent a neten)


-Prmitív keresztény mocskolódás az okkultizmusról

Mára ennyivel szolgálhatok. Sajnos nagyon fáradt vagyok és a fesztivált sem hevertem ki, jövő héten többet fogok írni nektek!

19 megjegyzés:

  1. Remek kezdet :) Formányos, olvasmányos, remélem lesz folytatás.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszett. :) Bár ezekről mindről hallottam, olvastam már, de biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező cikkekből lesz mit tanulnom. Várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  3. Jó kis cikk!
    Amúgy nekem tetszik a blog,úgy ahogy van.Szerintem nem lett gyengébb, inkább sokoldalú.REMÉLEM NEM SZŰNIK MEG ,a régi blogod is még mindég hiányzik....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett remélem folytatod (jóó hosszan) ezt a témát.

    MSE

    VálaszTörlés
  5. -Nyarlathotep:

    Köszönöm!

    -Nightmare:

    Köszi, de tudod vannak itt olyanok akik azt sem tudják mit jelent maga a fogalom :D.

    -Zoe:

    Hát nekem is hiányzik, de sajna több olyan nem lesz.

    -MSE:

    Fogom! :)

    VálaszTörlés
  6. Káin:

    Volt másik blogod? :O

    Am értem én. Nem is azért írtam.
    Jó volt olvasni, attól, hogy ismerem a téma ezen részét. :)

    VálaszTörlés
  7. -NIghtmare:

    Igen volt. Személyes és meghívós de többet nem mondok róla ha nem gond.

    Jól van akkor, csak tudod azért ennyire szájbarágós mert akinek új a dolog meg kell értenie stb.

    VálaszTörlés
  8. Nekem eddig is tetszett a blog annak ellenére hogy kevés okkult cikk jelent meg mert ugye fő a változatosság! Természetesen tűkön ülve várom a folytatást mert a természetfeletti dolgok mindig is érdekeltek már egész kicsi koromtól kezdve:)

    VálaszTörlés
  9. -Skinny:

    Már leírtam miért nincs. Ha este 9-re érsz haza úgy hogy zuhany, fürdés kaja után még neki állsz írni álmatlanságai, lehet neked is nehezen menni. És eddig nagyon kevés olyan embert ismertem meg itt a blogon akinek lett volna erre könyvtára, tudása és ideje.

    Azért tudok sajna csak csütörtökön írni erről, mert pénteken nem dolgozom. :-/ Meg káros az emberre ha csak ilyenekkel foglalkozik, pl már volt hogy a saját érdekemben offoltam a témát egy kicsit itt a blogon mert elkezdtem nagyon látni meg vonzani ezeket a szarokat.

    VálaszTörlés
  10. Káin:

    ÖÖÖ szerintem félreértettél én nem erőltetni akarom ezt a dolgot távol álljon tőlem felőlem akkor cikkezel amikor neked jólesik! Én pusztán annyit írtam hogy fő a változatosság pont az idő+energiahiány miatt;)

    VálaszTörlés
  11. Na én például azok közé tartozok akik csak keveset tudnak ezekről a dolgokról, úgyhogy ennek a sorozatodnak most nagyon örülök!!!

    Nagyon nagyon várom a folytatást és nem baj, ha szájbarágós! ^_^

    VálaszTörlés
  12. Te elolvastad azt amit linkeltél? HP Blavatsy Gyakorlati okkultizmus című irományát. Mondjuk hülye kérdés mert biztos elolvastad ha kiraktad ide. :) Az lenne a kérdésem hogy mi a véleményed az írásról főleg a 'Néhány gyakorlati tanács a mindennapokra' kezdetű részről?

    Elolvastam a 'Prmitív keresztény mocskolódás az okkultizmusról' nevezetű linkedet is és nekem erről köbö az jött le hogy tényleg társítják az okkultizmust a Sátánnal és hogy a világon létező összes dolgot (dolog létezését) kisajátítják Istennek (persze ami rossz az már az ördögé) Pedig Isten teremtette a világot. Vagy akkor a rossz dolgok csak úgy kipattantak a földből? Jójó persze az mondjuk az ördögnek köszönhető. De ha először Isten volt akkor neki is kellett hogy legyen beleszólása a dolgokba nem?

    MSE

    VálaszTörlés
  13. -Skinny:

    Jaj nem ugatni akartam veled. :D Reggel kicsit suta vagyok. Bocsi!

    -Charlotte:

    Örülök ha várjátok, az segít ihletet és kedvet adni hozzá! :D

    -MSE:

    Igen olvastam, a véleményem az hogy egyet értek csak így élni nagyon nehéz. A fohász általában nálam önmagamhoz szól nem egy magasabb entitáshoz és én pl folyamatosan önvizsgálatot tartok, ami lehet már nem jó.

    Én úgy gondolom hogy ha létezik Isten és Sátán akkor összedolgoznak. Egyik sem lehet a másik nélkül, tehát Istennek hasznos a Sátán munkája mert ez segít neki hogy a lelkeket egyre tisztábbra mossák a tisztító tűzben. De mivel nem hiszek a keresztény dolgokban mert agymosás nem is megyek bele jobban, anno sokat rágtam magamat rajta. Rájöttem már hogy a keresztényeknek kb. akkora jelentősége van mint a szcientológusoknak. Ők is ugyanúgy bűnöztek, loptak csaltak Isten nevében ahogy a többi, vagy még más sosem. Iszonyatos gyilkolást és kínzásokat követtek el és ezt sosem mossák le magukról.

    VálaszTörlés
  14. Remek lett. Ezt vártam tőled. Említetted az írásban, hogy az olyan emberek akik spirituálisan magasabb szinten vannak mint a többiek, érzékenyek a környezetükre, belelátnak a többi emberbe és magukba is. "Látják" az ún. Karmát amit törleszteniük kell. Tudják, hogy mit kell tanulniuk. Számomra egyértelmű, hogy a tudás megosztása más emberekkel nem erőszakos módon is a feladatik közé tartozik, segíteni azokat akik kérik a segítségüket. Persze én könnyen irkálok mivel sehol nem tartok még, de igyekszem ahogy tőlem telik. Persze nekem csak a végcél, hogy egyet lépjek előre (0->1) a közte történt dolgok pedig ezt a fejlődést szolgálják.

    VálaszTörlés
  15. Még valami. Az oldal sávba nem lehetne kitenni egy könyvajánlás címén az okkulttal/spiritualizmussal/miszticizmussal foglalkozó könyveket és internetes címüket?

    VálaszTörlés
  16. -Kamupók:

    Nekem is ez a dolgom itt.

    Áh annyi van hogy elég ha az írásokban ajánljuk szerintem. anno is csomót írtam ki.

    VálaszTörlés
  17. Azt nem lehetne,hogy nem olvasok,tanulok ezekről?Mert akkor elfogult leszek és még a végén belemagyarázom a történésekbe az olvasottakba...hanem inkább csak érzékelek és úgy tanulok,lehet lassabban,de az tuti,hogy jobban megragad...a sok információ megőrítene szerintem,én megpróbálok valami lazább energiákat mozgatni;)

    VálaszTörlés
  18. -Janezz:

    Az tény hogy bele lehet őrülni, de lehet ezt irányítani. Párszor én is megreccsentem de még itt vagyok és nem öltem embert...még... XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: