2010. július 22., csütörtök

Kaedrin: Blogajánló

Art of Manliness


Manapság sokan, sokszor emlegetik, hogy általánosságban a modern férfiak mennyire el férfiatlanodnak, és ez igen komoly problémát jelent. Részemről ezzel egyetértek, valami elég rossz irányba halad e téren is.

Ezért szeretném megosztani veletek ezt a blogot, amire én is csak nemrég találtam rá. Ahogy a neve is mutatja, nem kevesebbről van itt szó, mint a Férfiasság Művészetéről. Férfias tradíciók apáink és nagyapáink idejéből, hasznos tanácsok az élet minden területéhez.

Érdekes és hasznos cikkek a férfias viselkedésről, öltözetről, férfiak számára hasznos könyvekről és filmekről, sportról, egészségről, udvarlásról, főzésről (bezony), hagyományos (biztonsági borotvás, vagy borotvakéses) borotválkozásról. Kiváló tippek, amiket jó, ha ismer az ember fia: hogy kell nyakkendőt kötni (sokan vannak akik nem tudnak), vagy épp tüzet gyújtani gyufa nélkül.

Szerintem a magára gondot fordító fiúknak/férfiaknak igazi kincsesbánya az Art Of Manliness, hiszen olyan információkat szed össze, amikre egy fiatalember ma már csak nehezen tudna szert tenni.

Összességében egy kiváló hiánypótló, és a maga nemében páratlan blogról van szó. Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, annak jó szórakozást és informálódást hozzá. Angol nyelvtudás szükséges.


16 megjegyzés:

  1. Hát épp nemrég gondoltam bele hogy az utcán egy igazán KARAKÁN KARAKTERES pasast sem látok, ha most egyéjszakás kalandra vágynék nem is találnék megfelelő "áldozatot"!(nekem mondjuk az extrém palik jönnek be, mint pl.a DAS ICH énekese vagy...a BAUHAUS Peter Murphy-je, Iggy Pop meg ilyenek.)
    Mind csupa kis nyálgeci az utcán, egyről sem tudom elképzelni hogy beránt a kapualjba és megerőszakol...

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek, Káin! Tök jó, hogy van egy ilyen blog. Én pl. nap mint nap megdöbbenek azon, hogy a busznál felszálláskor simán bevágnak elém. Egy tizenéves kis suttyón meg sem lepődök, inkább az a meglepő, ha előreenged, de hogy 30-40-50 körüli "férfiaknak" nem jön zsigerből, hogy egy nőt előreengedjenek, az valahol kibaszottul szomorú és aggasztó. Persze részben magunknak köszönhetjük. Mert a nőknek feltétlenül be kellett bizonyítaniuk, hogy bármit képesek megcsinálni, vagy elérni amit egy férfi, most isszuk a levét, és sírunk, hogy hol vannak az igazi férfiak.

    VálaszTörlés
  3. "Egyetértek, Káin! "

    Kaedrin vagyok, üdv :)

    VálaszTörlés
  4. Az én emberem szerencsére nem a mai eresztésből való. :) Szereti felsegíteni a kabátomat meg kihúzni nekem a széket. :) Azért lehet, hogy megmutatom neki a blogot, mert nyakkendőt kötni nem tud. :D (Én se. :$)

    VálaszTörlés
  5. Ezzel a cikkel valahol egyet is értek meg nem is! Először is utálom ezt a tipikus alfa hím mentált ami bizony még mind a mai napig uralkodik sajnos és fog is amíg világ a világ.
    Jó példa erre az egyik lány ismerősöm aki olyan párt talált magának aki például megtiltotta neki hogy bulizni járjon velem meg azt is hogy egyedül menjen ki az utcára...
    Aztán van ez a mai nyálas metro szexuális alkat akik bár nem macsók,de tőlük is hányni tudok mert amit művelnek az felháborító-.-

    Szóval van ez a két véglet már csak az arany középutat kéne megtalálni ami létezik csak nagyon alacsony létszámban:/

    VálaszTörlés
  6. Hát nemtom, Skinny, sztem ez az ismerősödet is minősíti egy kicsit. Oké a minimális féltékenység, az még úgy hizlalja is az ember máját, de ha ilyen "megtiltom, hogy ezt vagy ezt csináld" pasim lenne, dobnám a piccsbe, de úgy, hogy a lába se éri a földet. :P

    VálaszTörlés
  7. Skinny:

    Az a fickó ezzel csak a saját bizonytalanságát mutatja meg. Nem bízik benne, hogy ő van olyan jó pasi, hogy a nője vele akarjon maradni, ezért ilyen erőszakos eszközökhöz folyamodik. Azt hiszi ettől lesz férfias, holott ez inkább a gyengeség jele, de sebaj.

    VálaszTörlés
  8. Misantrophe Mandy ,Luna:

    Egyetértek teljes mértékben! Sajnos a srác ennek nincs tudatában szóval valószínűleg hülyén fog meghalni XD

    A témához visszatérve pedig a férfiasság megőrzése egészséges keretek közt oké,de amikor már valaki túlzásba viszi és keménykedik vagy ilyesmi na az helytelen.
    Én például nem vagyok az az átlagos fajta így például nem ítélem el azt aki eltér az átlagostól gondolok itt a hajszínre,ruházatra stb.:
    Mert a mai kemény legények közül sokan betámadják azt aki egy kicsit is mer önmaga lenni-.-
    Annak kifejezetten örülök hogy nem a régi világba születtem mert biztosan szenvedés lenne minden percem! Na nem azért mert metro szexuális vagyok vagy ilyesmi csak akkoriban ha egy férfi nem úgy viselkedett mint a többi rögtön lenézték és kiközösítették (hasonlóan mint manapság)

    VálaszTörlés
  9. Szüleimnek hála elég férfiasra sikeredtem! :)
    Köszi Anya! Köszi Apa! Apám tanított borotválkozni, nyakkendőt kötni, megvédeni magamat (Szigorúan önvédelem céljából!!) Anyám tanított főzni, illedelmesen viselkedni. :D Azt hiszem ez elég fellengzősre sikeredett. Örülök ennek az útmutatónak.

    VálaszTörlés
  10. Fhúú ez nagyon jól hangzik, nő létemre is xD. Majd megnézem, hogy hogyan kell nyakkendőt kötni, mert az mindig is érdekelt. :D

    A ma fiatalabb hímneműek nagyszázaléka=blöááá. (sajnos)

    VálaszTörlés
  11. Kaedrin, Káin:

    Ajjaj! Bocsesz, elsősorban Kaedrintől! Ezen most egy pöppet átsiklottam. K-K, aztán mivel Káin szokott írni többet egymás után így valahogy átugrottam a többit. Booooo...shame on me! Megyek elásom magam!

    VálaszTörlés
  12. Kellett elődeiteknek a női egyenjogúság? Megkapták és ti megörököltétek. Én mondjuk egyenlőséget vallok a párkapcsolatban, mindenki vegye ki a maga részét belőle... és tudok nyakkendőt kötni (már csak egy féle képpen, de ment egy "bonyolultabb" variáció is :P)

    VálaszTörlés
  13. Mondjuk a női egyenjogúság alatt sztem az elődök nem az értették, hogy a nő dolgozhasson is, meg a házimunkát is ő végezze, míg apu otthon vígan issza a sört... :P (Pont faterom büszkélkedett el azzal legutóbb, hogy életében ki nem bontott még egy doboz tejet, azt se tudja, hogy kell. o_O) Egyébként legszívesebben péklapáttal basznám tarkón az összes feministát, aki megsértődik rajta, ha egy ffi kinyitja neki az ajtót. -_-' Legyen egyenlő a két nem fizetése pl., ebben egyetértek, de azért bizonyos dolgokban hadd maradjunk már meg "gyengébbiknek".

    VálaszTörlés
  14. Mandy:

    A nőkkel kicsit elszaladt a ló. Mert persze az érthető, hogy ne egy házicseléd legyen a szerepe otthon, meg nyilván ne tekintsék alsóbbrendűnek, mint egy férfit, de ezt nem úgy kellett volna elérni, hogy kvázi átmentek férfiba. A női oldalt kellett volna erősíteni, megértetni, hogy attól, hogy fizikailag gyengébbek, a női értékek még nem kevésbé fontosak. Szóval a női képességekre, a női oldalra kellett volna rájátszani, nem elkezdeni nadrágban járni, meg szivarozni, mert ez igazából elég nevetséges. Egy nő úgysem lesz soha férfi, csak egy nagyon rossz utánzat. Sajnos a férfiak csak alkalmazkodtak ehhez a helyzethez, hogy a nők most már erősek és bármit megtehetnek. És hogy az egyensúly megmaradjon a férfiak elkezdtek gyengülni, nőiesedni, megjelent a metroszexualitás pl. És persze a média ezekre még rá is tesz egy lapáttal, mintha ez lenne a követendő példa. A karrierista picsa, meg a metroszexuális férfi, mint idál. Szörnyű! Ezeknek a hatásoknak (nem csak a média, hanem az egész emancipáció hosszútávú hatásainak)csak nagyon nagy fokú tudatossággal lehet ellenállni, és az kurva nehéz. Én legalábbis annak találom, főleg hogy a családon belül is csupa kemény, határozott, erős kezű, irányító típusú nő volt/van, így elég nehéz nem ezzel a szereppel azonosulni. Pedig nem szeretnék.

    VálaszTörlés
  15. Luna, igazad van, bizonyos célok elértével nem szabadott volna átesni a túlsó ló másik oldalára. De amíg a média mást nem sugall, nem fog változni a helyzet... Pláne, mert a mai szülők nagy része egyszerűen a TV-t használja bébiszitternek, aztán csodálkoznak, ha a tizenhárom éves lányuk úgy néz ki, mint egy húszéves, ráadásul vissza is pofázik. :S

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: