2010. július 6., kedd

Káin: Filmajánló

Na gyerekek nagy nehezen megosztom veletek a tapasztalataimat a filmművészet terén. (Nehéz lesz mert találtam egy helyet ahol 9-ig 200 ft a sör és 500 a koktél) XD. Na de nem ez a lényeg hanem a filmajánló! Közbe zabálok is így nem tudom meddig fog tartani az írása se 23:30-kor már elkezdtem.

Nos mivel érdemben semmit sem láttam (pedig töltöm le a horrort) ezért ismét egy klasszikusról fogok nektek írni. A film kissé underground de elég érdekes, szerintem nagyon kevesen ismerik. Jöjjön hát a :

FANTAZMA:


-Official adatok:


-rendező: Don Coscarelli
-Producer: szintén
-Forgatókönyv: Ismét (dolgos egy kis ember volt ez a Don)
-Szereplők: Michael Baldwin, Bill Thornbury,Bill Cone

A lényeg az hogy 2 testvér találkozik 10 év után akiknek a gyerekkora tragédia volt. A szüleik meghaltak, a bátyjuk pedig öngyilkosságot követett el. Az egyik fiú szülei temetése alatt azt látja hogy a koporsót az egyik tag fél kézzel dobja fel a kocsira és a sírok közt egy csuhás törpe randalírozik, mivel senkin sem hisz neki lekezd egyedül kutatni a temetkezési cégnél. Beszélgetni kezd egy gondokkal akivel végez egy különös fegyver, a fiú elmenekül de megszerzi ellenfél egyik ujját. (Igen, itt én is elkezdtem pislogni :D). Ezzel az ujjal meg tudja győzni a barátait és testvérét, hogy nyomozzanak együtt. A horror inkább álomszerű és egyrészt kultikus darab is. A horror azt próbája elültetni a tudatotokban, hogy halálotok után sem vagytok biztonságban. A magas férfi ugyanis a saját dimenziójába viszi el a halottakat és rabszolgát csinál belőlük. Ez a férfialak volt Jason és Freddy előfutára. A vérontások ellenére az elhagyatottságról és a kamaszkori szorongásokról szól, ennek a rendezőnek köszönhető a tinihorror műfaj kialakulása, bár az Ő filmének még azért sokkal több értelme volt mint a mai daraboknak. A film 1979-es és Amerikai.

Trailer:



Tessék megnézni gyerekek! >_<

2 megjegyzés:

  1. Hajjajj, nem valami biztató. Szeretnék békében nyugodni.De az első kép, az kicsit hogyismondjam érdekes. xD

    VálaszTörlés
  2. -Charlotte:

    Az egész elég érdekes :D Már-már égő XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: