2010. április 3., szombat

neo.Crysis: Viviszekció

Gyilkolás az emberiség érdekében? Egy szó, amit meg kell jegyezzünk:

VIVISZEKCIÓ


A szó jelentése: élveboncolás.

És persze mi másért, mint az emberek kényelméért. A kisállatokat mesterséges körülmények között nevelik fel, hogy állapotuk kielégítő legyen, valamit a nemzetek között is összeegyeztethetőbbek legyenek az eredmények. Az állatokat ketrecekben nevelik fel, majd ha eljön a kísérlet ideje, bilincsekkel vagy különböző szerkezetekkel szorítják le, majd a tesztelni kívánt anyagot csövekkel a nyelőcsövükön át erőszakosan a beleikbe juttatják, esetleg a bőrük alá vagy egyéb testnyílásaikon át. Az állatkísérletek ma már bizonyítottan szinte fölöslegesek, hiszen az állatok és az emberek szervezete és reagálása teljesen különböző!



Én igazából csak azt kívánom, bárcsak ugyanilyen kínokat élnének át azok, akik ezt teszik az állatokkal..persze mondhatjuk, hogy nekik ez a munkájuk, és ebből élnek meg. Azért nem tudom hogyan mennek haza ezek az emberek, hogyan élik meg ezt az egészet, bár sejtésem szerint szarnak bele.

A leggyakoribb tesztek:

LD50 teszt:

Ezzel a teszttel azt mérik, mennyire mérgező egy anyag, ez mutatja meg, milyen mennyiségű anyag kell ahhoz, hogy a szer halálos dózist alkosson. A mérgező anyag mennyiségét addig növelik, míg a kísérletben résztvevő állatok 50 %-a el nem pusztul.


LD50-letális, azaz halálos dózis:

Élelmiszer adalékok tesztelésénél használják. Ebben az esetben olyan mennyiségben juttatják azt az állat gyomrába csövekkel, hogy sokszor megrepednek a belső szerveik és abba pusztulnak bele, vagy a szemükbe csepegtetik, a bőrük alá juttatják vagy beinjekciózzák őket. Az anyag rossz, ha mérgezéses tüneteket produkálnak, például nyugtalan hangadások, rángás, görcsök, émelygés, könnyezés, lihegés és végül a halál. Pontosan úgy, mint a következő videón:




Szemkárosodási teszt:

A legvitatottabb teszt az egész világon. Tusfürdők és samponok esetében alkalmazzák, albínó nyulak esetében, mivel nekik nincs könnycsatornájuk, ezért a becseppentett anyag napokig fejtheti ki hatását, melyet folyamatosan figyelnek. Feljegyzik a szem vörösségét, a gyulladás mértékét, a szaruhártya állapotát és az esetleges vakságot.

Karcinogén tesztek:

A az anyagok esetleges rákkeltő hatását vizsgálják, a legtöbb állatban daganatos betegség alakul ki!

Bőrirritációs és allergén tesztek:

Egy bizonyos helyen eltávolítják a szőrt az állat testéről, majd a tesztelendő anyagot ráviszik az állat bőrére, lefedik egy gézdarabbal, amit ragtapasszal rögzítenek, és végül begipszelik az állat egész törzsét, hogy a pólya biztosan a helyén maradjon. A bőrt 24 óra, 72 óra, vagy még hosszabb idő után megvizsgálják, és a károsodást pontozzák! Ezzel elérik, hogy akár az egész testét befedje az irritáció!

Fogkrémek teszteléséhez például a kutyák vagináját használják, mert az állítólag az emberi nyálkahártyához hasonlóan károsodik!

Visszatérve pedig a viviszekszióhoz, ami talán mégis a legembertelenebb megnyilvánulása az állatkísérleteknek. Itt a lekötözött állat testét felnyitják-érzéstelenítés nélkül- és az adott területen nyers húst leválasztják, majd a vizsgálni kívánt szervet megtisztítják, majd abból mintát vesznek, majd ezek után visszafejtik a húst és a bőrt és bezárják a sebet. Ezt humánusnak tartják, hiszen az állat hamar felépül és gyorsan gyógyulnak a sebei. Egy ilyen műtétet láthatunk a kis majmon a poszt elején, bár az ő "szerencsés" volt, mert elkábították.




Az emberiség újra csak a tudomány nevében. Az ember az állattól különb, jobb és hatalmasabb, fölötte áll és rendelkezik az életével. Ezek nap mint nap megtörténnek a világ minden egyes szegletén, és még megannyi kegyetlenebb dolog is. Talán ezek után nem néztek olyan gyanakvó tekintettel, amikor megint a PETAsoktól hangos az esti híradó, hanem elgondolkoztok azon, hogy már megint valami hihetetlenül undorító dolog került napvilágra, egy újabb az ezernyi mellé, valami olyan, amit megint csak mi alkottunk: emberek.


Ez nem a témába vág, de mellesleg láttátok az új Greenpeace-KitKat reklámot? Persze ez sem a tv-ben fog menni...páran leszoknának a KitKatről.

59 megjegyzés:

  1. Szegény állatok. el sem tudom hinni, hogy ilyen lehetséges. Hogy tudják ezt végigcsinálni? Én egy állat után napokig sírok ha meghal, és NEM ÍGY HAL MEG!! Kegyetlen emberek az ilyenek. ÉN ugyanezt csinálnám velük, had szenvedjenek. Ilyenkor aztán használknám azokat a kínzóeszközöket , már nem azért. De nem értem, miért nem tesz ellene senki semmit. Nem értem az ilyen embereket. Bezzeg ha ők lennének ott, ahol ezek az állatok, garantálom,hogy másképp viselkednének.
    Az ilyen kegyetlen dolgokon csak bosszankodni tudok.
    Szégyenlem, hogy ember vagyok. Komolyan már várom a világvégét, hogy pusztuljon el mindenki, és ne legyen több ilyen könyörtelenség..

    VálaszTörlés
  2. Nos nekem az a véleményem hogy ha nem lennének ezek a kísérletek akkor a mi kényelmes világunk sem lenne lehetséges. Viszont azzal nem értek egyet hogy majmokkal, kutyákkal macskákkal kell ezt tenni, lehetne ezt pl elítélt rabokon is. Pedofilokon, gyilkosokon stb.

    VálaszTörlés
  3. Hát végig könnyeztem ez a cikket. Nagyon kegyetlenek az emberek... Istenem, én is így vagyok vele ha elpusztul egy állat akkor napokig sírok utána.
    Káin: Ez nagyon jó ötlet ,hogy rabokon kísérletezenek ők még meg is érdemlik , de ezek a szegény állatok...
    Felháborító!

    VálaszTörlés
  4. Fenébe a kényelmünkkel, fenébe a kísérletekkel és a sok idióta emberrel. Megvoltunk mi valahogy ilyen meg olyan testápolók meg kísérlet alá vetett parfümök és tusfürdők nélkül is. Ott volt Róma és Görögország, már az ókorban tudták mi az a higiénia és kényelem és nem kellett hozzá állatokat kínozni.
    Meg egyébként is, nem hiányozna a mostani életünk, ha nem is tudnánk, hogy lehetne ilyen is.

    :( Jajj szegény állatok, sok ártatlan kis lélek és halálra kínozzák őket. :S A kiscica a végén, be akar kapaszkodni a mamacicához (gondolom az az anyukája), de már nem sikerül neki. Kis picúr :( A szívem szakad bele, a rohadt életbe *hosszan kisípolva*.

    VálaszTörlés
  5. Black Butterfly :

    Rendesen be kéne vezetni. Pedofilok, gyilkosok, stb élveboncolás, szembecsöpögtetés stb stb

    -Nightmare:

    Én ezeket a szereket használom akkor is ebben a világban. Sajnos ez van. Viszont nem értem hogy miért nem kísérleteznek elítélteken...

    Kérlek a cicásat ne részletezzétek mert direkt meg sem néztem. :-s

    VálaszTörlés
  6. Állatok helyett Vona Gábort meg a bűnöző romákat és ivadékaikat meg a Gyurcsányt kéne igy.
    Meg a keresztényeket,lásd pedo papok.

    VálaszTörlés
  7. No NEM minden romát hanem azokat akik terrorizálják az öregeket falunk, megerőszakolnak s agyonvernek 80 éves néniket, betörnek, maffióskodnak.
    Meg a náci érzelmű bunkó magyarságos jobbikosokat akik minden "másságot"megvetnek.
    Higyjétek el,rajtuk SAJÁTKEZŰLEG kisérletezgetnék ráérősen...
    Állatkákat SOHA! Még ember élet védelmében sem. Arra ott vannak az életfogytosok,legalább volna hasznuk nem ingyen eltartanánk őket. Pedofilek, rablógyilkosok, anyagyilkosok, erőszaktévők,stb.
    Értük nem kár.Pláne ha visszaesők!
    Jobban sajnálok egy állatot mint egy szarházi bunkó emberfattyat,komolyan.ROHADJANAK MEG!
    Persze az emberek EGYMÁST se sajnálják,hogy sajnálhatnának állatokat? Utána azzal a kézzel amivel állatot szadizott túrkál a neje ótvaros pinájában, aztán még szaporodik...
    PFÚJ!

    VálaszTörlés
  8. Nem értem miért nem teszi be a profilképem még mindég, hiába állitgatom...

    VálaszTörlés
  9. -Zoe:

    Ugyan ezt beszéltem egy ismerősömmel, ingyen eltartja őket az állama böriben, kapnak zabát a mi adónkból gyilkos pedofil bűnözők, ha alanyaik lennének a kísérleteknek legalább a társadalom hasznára lehetnének egy életfogytossnak mindegy bassza meg. És akkor nem kéne állatokat feláldozni, hanem egyenesen az emberi szervezeten kísérletezhetnék ki a mellékhatásokat....

    VálaszTörlés
  10. PONTOSABB is lenne a végeredmény,mert hisz EMBEREN tesztelnék ,akik ráadásul NEM védtelen, ártatlan ari kis plüss-szerű állatkák hanem BŰNÖZŐ BUNKÓ ÁLLATOK!(végülis,AZ is "állat"kisérlet lenne...valahol!)

    VálaszTörlés
  11. Meggyőződésem nekem is, hogy életfogytiglanra ítélt embereken kellene ezeket a kísérleteket elvégezni, akkor legalább a saját fajtáját ölné az a rohadék aki képes ilyet tenni. Felmerül bennem a kérdés, hogy az ilyennek van-e egyáltalán lelke. Megrázóak a képek, számomra főként a bőrirritációs tesztek melletti. Egyértelműen látszódik, hogy ő egy beagle kutyus volt... nem tudok elvonatkoztatni, nekem is beagle kutyám van. A videókat már nem bírtam megnézni. A képek láttán is leszívesebben ordítanék a tehetetlenség miatt. Mert ez ellen tenni nehezen (vagy sokszor egyáltalán nem) tudunk..tökéletesen eltitkolják és csak nagyon ritkán szivárog ki egy-egy információ az állatkísérletekkel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  12. Na, ez a poszt kicsit feldühített. Nagyon rossz nézni ha állatokon végeznek ilyen dolgokat. Nem tudnék bántani egy élőlényt sem. Ahogy a macskák dorombolnak, a kutyák farkukat csóválják...

    -Káin:
    Teljesen egyetértek! A rohadt pedofilokon, anyagyilkosokon, Balogh Lajos szerű vadbarmokon végeznék ilyen kísérleteket. Ez is egyfajta büntetés lenne. Létrehoznék valahol valami intézményt, ahová be lennének zárva ezek a barmok. Őrök felügyelete mellett meg zajlanának a kísérletek. Valóban így legalább hasznára lennének az emberiségnek. Így meg elvannak a börtönökben, igazán nagy gondjuk nincs. Nem kell számlát fizetni, nézni, hogy úristen kijövök e a pénzből hónap végéig, a benzin meg a gázáremelés sem idegesíti stb. stb.
    Igazán undorítóak tudunk lenni mi emberek. Ilyenkor szégyenlem, hogy ehez a fajhoz tartozom...

    VálaszTörlés
  13. Bizony azóta sem nagyon tudok napirendre térni afelett hogy emberek mire képesek. OLYAN embergyűlölet keritett a hatalmába hirtelen hogy basszus,azon töprengek,átmegyek absztakt festőbe hogy többé ne keljen festenem emberi lényeket....
    Vagy csak Angyalokat festek ,fekete denevérszárnnyal és Lackó-arccaL.(elhunyt férjem azoknak akik nem tudnák...bár szerintem már mindenki tudja,AMENNYIT beszéltem/irtam róla!/
    Rettenetes dolgok ezek ,bár mindenki életében van "állatkinzó korszak" /kisgyerek kitépi légy szárnyát, stb./ meg hallottam már olyan emberről is aki azelőtt állatokat szadizott meg vadászott le aztán egyszercsak valahogy rádöbbent a tettére és azóta ádáz állatvédő- angol egyébként.
    Én őt sem itélem el,sőt, de a gáz az hogy EZEK akik az állatkisérleteket végzik SOSEM fogják "megbánni" . Ennél még az is humánusabb ha disznót vágunk pláne mostmár kábitással.
    A videókat nemnélzem meg mert utána kimennék embert ölni.....!

    VálaszTörlés
  14. nekem csak egy szavam van erre az egészre: UNDORÍTÓ!

    VálaszTörlés
  15. -Darkness :

    Jó lenne ha lenne ilyen intézmény :D

    -zoepit :

    :(

    VálaszTörlés
  16. pffff...szornyuu...tudom, tudtam hogy letezik ez, de nem szembesultem vele, nem is neztem utanna, mert kerulom...tul nehez az en gyomromnak...szeretek mosolyogni es optimista lenni, igy probalom tartani is magam attol ami ezt megrontja, foleg ha nem is tehetek semmit ez az egesz ellen....es szomoruuu ami tortenik az egesz vilagon, ez a "cikk" egy kis resz csak belole..sajnos!

    VálaszTörlés
  17. LittleDevil | Meti2010. április 6. 15:43

    :O:S. a kiscicát végig sem bírtam nézni. ink beletekertem de áááááá.
    Dejó h nem nagyon eszem KitKat et.
    egyébként ha megnézzük: Kit: http://szotar.sztaki.hu/dict_search.php?L=ENG%3AHUN%3AEngHunDict&O=HUN&flash=&E=1&sid=017bc909b1c0131c804f3b2368169b2b&vk=&in_form=1&W=kit&M=1&P=0&C=1&T=1
    ottvan h cica, kismacska
    a kat meg ha kiejtés szerint nézzük akkor cat is lehetne és akkor máris kiderülhet a nevéből h lehet h macskákon tesztelik...

    elítélteken meg azért nem jó a kísérletezés mer vkit úgy zárnak be h nem követett el semmit. v épp megölte a fogyatékos babáját hogy ne szenvedjen...:S
    szal ink a sorozatgyilkosokon meg az állatkínzókon kéne meg szexuális bántalmazókon stb...

    VálaszTörlés
  18. -Meti:

    Szerintem azért azt nem :D

    Szerintem pedofilokon, sorozatgyilkosokon és gyilkosokon , kínzókon egyaránt.

    VálaszTörlés
  19. LittleDevil | Meti2010. április 6. 18:41

    De az milyen már h halálra etetik a macskát csokival...
    Az olvasottak alapján.:S
    Egyébként személy szerint nem nagyon csípom a macskákat, inkább kutyapárti vagyok na de ezt azért mégse kéne...

    Igen,Igen.*egyetértve bólogat*

    VálaszTörlés
  20. LittleDevil | Meti2010. április 6. 20:41

    Az most nemszámít mert tökjó cikkeket írsz;D:D

    VálaszTörlés
  21. -Meti:

    Köszi.

    Igazából engem 2 x támadott meg kutya kiskoromban és egyszer majdnem amputálták miatta az ujjamat szóval van okom utálni őket.

    VálaszTörlés
  22. Engem 2 éves koromban egy kutya lekapott a 3kerekű bringámról. Azóta van egy sebhely az arcomon. Meg egy alig észrevehető a szemem sarkában. 1cm és a szememnek annyi... Azóta a nagykutyáktól kiver a víz. De akkor sem tennék ilyet egy kutyával sem...

    VálaszTörlés
  23. LittleDevil | Meti2010. április 7. 14:52

    Uhh.:S
    Engem is harapott már meg:S a saját kutyánk még régen:S
    Viszont a macskát azért nem szeretem mert osztály társam kis tesója azért született "fogyatékosan" mert asszem macskától anyukája elkapott valamilyen betegséget.

    VálaszTörlés
  24. -Meti:

    Ez egyébként nem a macska hanem az anyuka hibája ugyanis meg van tiltva a terhes nők macskával való érintkezése ;)

    VálaszTörlés
  25. Üdvözletem!

    Csupán annyi, hogy Nigthmare-nek van igaza.
    Semmi szükségünk ezekre a flancos cuccokra, adalék anyagokra amik veszélyt rejthetnek csupán azért mert a töménytelen mennyiség előállítása mellett döntöttek a "nagyokosok", no meg az ún. fogyasztók átverésére törekednek.
    Jó az a "sima" hétköznapi szappan is. A hajunk meg magától tisztul. A különböző "adalék anyagokat" tartalmazó samponokból ugyanis nem vesz fel semmit a haj (néha hasznos a TV is valamire, főleg az ismeret terjesztő csatornák).

    VálaszTörlés
  26. -Kamupók:

    Igen, ezzel egyet értek. Tanultam. :D

    VálaszTörlés
  27. Káin, Kamupók:

    nye nye nyeee végre igazat adnak nekem is :D:D

    éljen a raszta :D:D
    ne ne kérdezzétek 9 év alatt hányszor mostam hajat..........:D:D és? nem haltam bele, nem vagyok kopasz..

    de soso a normál haj is öntisztul 2 hónap után..egy ideig kócos és zsíros, de utána gyönyörűszép..volt egy barátnőm, ő nem most a a normál egyenes haját..hosszú szőke gyönyörű haja volt...persze sokaknak ez "igénytelenség"..nemekem 8..vannak akik ezt mondják, akik heti 5x mosnak hajat..na és? én meg tapasztalatból mondom, hogy a raszta és a normál haj is lehet nagyon szép. bibí

    VálaszTörlés
  28. -Neo:

    A raszta hajjal megbirkózom, de az hogy valaki ne mosson 5 hétig hajat... hát... bocsánat de már csak a szakmámból kifolyólag is rohadt undorító. O__O

    VálaszTörlés
  29. Káin:

    igen igen..a fodrászok arcára kiül általában a halálfélelem ha meglátnak vagy elsétálok mellettük..:D:D XD

    ..akkor én nem is mondok időtartamokat....:D:D visszajönne az ebéded XD 9 év alatt 10 ujjamon tudnám számolni XDDDD és ezek is csak festés miatt voltak fontosak...mert sötétbarna vagyok,de feketére festem. De nagyon rossz a hajmosás, mert mérhetetlenül fáj és kellemetlen :D A festés meg úgy néz ki, hogy 2,5 óra, és 5-6 doboz festék..:D:D ideg,test és lélekölő procedúra..

    VálaszTörlés
  30. -Neo:

    Nekem az nem tré, inkább egy sima hajú ember aki nem mos hajat, tudod akit írtál. Volt raszta barátnőm és illatos volt meg rendezett meg minden, szóval tudom mi a helyzet raszta terén :D

    Befessem?

    VálaszTörlés
  31. Káin:

    ne szórakozzá' mert visszaélek az ajánlattal..:D:D

    áá nem para amúgy csak tényleg lelki erő kell hozzá :D:D

    VálaszTörlés
  32. Kamupók:

    Köszönöm, hogy kiegészítettél. :)


    És am nekem nagyon tetszik a raszta haj. :D egyetlen okból nem csináltatnék: hamar ráunok egy-egy frizurára, és ha a rasztát megunnám, le kéne nyírni nullás géppel, és hát kopaszon az utcán minimum látáskárosodást okoznék a járókelőknek + lehet összetörne pár hőn szeretett tükröm. xD

    VálaszTörlés
  33. Jujj meg majdnem elfelejtettem!

    Káin:

    Hoztam ám neked egy képet, lehet láttad már, de ha nem tuti tetszeni fog. Bár sztem mindenki elolvad majd tőle, aki szereti a cicákat.

    A kép címe: Born to be Rocker
    Fotós:LiiQa

    http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2010/077/3/0/30ec90849717ef6d862bd8dc8bfe565f.jpg

    A legédibb kép, amit cicáról valaha láttam.

    VálaszTörlés
  34. LittleDevil | Meti2010. április 10. 20:56

    Káin:
    ezt nem tudtam. Hát mind1 Én maradok a kutyáknál:D

    Nightmare:
    Cuki. de Én most versenyre kelek 3 db képpel veled ha nembaj:$:D

    1.: http://scene.freeblog.hu/Files/Hirdetmeny/repulo_cica.jpg

    2.: http://2.bp.blogspot.com/_Qenzx5FeZaQ/SmV4VmLkXeI/AAAAAAAADpk/weYXCGTzKPc/s400/cica.jpg

    3.: http://www.cuteaddict.com/images/_cute_kitten.jpg
    És bocsi h versenyre keltem:$:$

    VálaszTörlés
  35. Meti:

    Nincs megbocsátva.

    És az enyém aranyosabb...

    VálaszTörlés
  36. LittleDevil | Meti2010. április 11. 12:08

    Nightmare:
    Bocsánat h ha megbántottalak, de sajnos ez az egyik rossz tulajdonságom amit Én is nagyon utálok néha:$:( És már megbántam, hogy írtam azt a komit:$ :( És nem szeretném, hogy ha harag lenne köztünk:$:( És még egyszer bocsi:$

    VálaszTörlés
  37. -Meti:

    Szerintem nem haragudott meg egy ilyenért o__O"

    VálaszTörlés
  38. Nyugi van :D Nem vettem magamra :D csak nem hagyom h rám licitáljanak :P Nem hiába vagyok oroszlán.

    VálaszTörlés
  39. LittleDevil | Meti2010. április 11. 16:47

    Nightmare
    Akkor szerintem megértesz mert Én is Oroszlán vagyok:P:D:P Kicsi a világ:D

    VálaszTörlés
  40. Meti:

    Megértés? Én meg a megértés? Bocs de csak egy domináns fér meg egy falkában. Lehet tippelni melyikünk az.

    VálaszTörlés
  41. LittleDevil | Meti2010. április 12. 17:28

    Nightmare:
    Ha nagyon Ego-s lennék azt mondanám Én. de a végére úgyis neket lesz igazad. És ink nem tippelek, mert tudom hogy, Te vagy az.

    VálaszTörlés
  42. Meti:

    Nah látod, csak ennyi kell és post elfelejtve, vita lezárva. :) További szép napot.

    VálaszTörlés
  43. LittleDevil | Meti2010. április 12. 19:12

    Nightmare:

    :D okés :D Neked is:)

    VálaszTörlés
  44. Én vagyok a domináns!

    ~dörren fel a fekete hajú démon és a két civakodó lányt hajánál húzva választja ketté~

    X'D

    VálaszTörlés
  45. Káin:

    Ne szólj bele az oroszlánok harcába :P De ha szeretnéd megküzdök veled is a dominanciáért :D szeretem a démonhúst *feltűnően körbenyalja az ajkait*

    + Meti fiú xD

    VálaszTörlés
  46. Igen Káin Fiú vagyok xĐ
    Tudom megtévesztő a név
    de most leírom hogy alakult meg:
    Máté->Matthew->METT->Meti
    De megvan bocsátva:D De azér köszi h nemírtál perverzebb dolgokat:D

    U.I.: Újra névváltozás...Sikerült megcsinálni jól:D. csak most profliképet nemtok beraknixĐ

    VálaszTörlés
  47. -Nightmare:

    Azt hiszem az én húsom avítt és rágós lenne neked.

    Hupsz XD


    -Meti:

    Bocs azt hittem lány vagy :D

    Csak szeretnéd, hogy perverzebb dolgokat írjak neked :DDDDDDDDDD ~lol~

    Kikezdtél velem!!!!! O__O

    VálaszTörlés
  48. Nemis:O
    Mikor?:O
    És nemszeretném XD

    VálaszTörlés
  49. Ez szörnyű, mindig is azt mondtam hogy az emberi faj a legkegyetlenebb, meg a legundorítobb, de most már ez nem kérdés.. botrány, hogy tudnak élni? teljes életet élni? ezek az emberek, akik ezt művelik.

    VálaszTörlés
  50. -Regina Butterfly:

    Üdvözlet az oldalon!

    Hát remélem hogy sehogy sem.

    VálaszTörlés
  51. ne haragudjatok hogy ilyet irok de én megölném az összes ilyen embert akinek még csak eszébe is jutna hogy megkinoz egy állatot. vagy akár ilyet tegyen.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: