2010. április 28., szerda

Darkness: Sátánizmus II.

Sátánizmus II.

Sátán: Héberül ellenfelet, vádlót jelent. Hagyományosan a helyes útról letérőt jelentette, aki nem engedelmeskedik a felsőbb hatalomnak, de kiáll a saját igazáért.

Az utca embere úgy hiszi, hogy a sátánizmus kimerül az istentagadásban, varázsmondókák mormolásában, állatáldozatokban vagy ember (szüzek) feláldozásában illetve temetők és templomok meggyalázásában. Mindehhez persze jön a régi nóta: a rock zene. Most néhány tévhitet szeretnék eloszlatni.

A sátánizmus ateista vallás, mert nem hisz valami megfoghatatlan, az embernél nagyobb hatalmú, tudattal rendelkező "isten" létezésében. Minden sátánista önmagát tartja a legfontosabbnak, leginkább nélkülönözhetetlennek.De azért ne keverjük ezt az egoizmussal.

A sátán nem a bibliában található lényt jelenti. Nem is azt a vörös színű, ló-patás, óriási szarvakkal esetleg fekete szárnyakkal. Ő inkább egy létezéstípus: az öntudatra ébredt egyén aki tetteiért, gondolataiért felelősséget vállaló, folyamatosan vizsgálódó, megbizonyosodó,kételkedő, sikerorientált embert jelképezi. Nem egy önálló, megfoghatatlan entitásként gondolnak rá.

A biblia

Sajnos nem mindenkinek nyilvánvaló az, hogy a keresztény biblia fikció. A benne leírt dolgok egy fantasy regényből lopott történetek gyűjteménye.:D Minden vallás lopkod dolgokat egymástól. Igaz ez a sátánizmusra is. Nem csupán anti-keresztény, a világképüktől szabadulni képtelen eszmerendszer, mivel a ma ismert formája többnyire zsidó-keresztényi dolgokra épülő kultúrában alakult ki és burjánzott is el. Viszonyítási pontként rámutat a jelentős különbségekre.

Jelképek

A legismertebb a fordított kereszt, ami igazából nem is sátánista "találmány." Szent Pétert feszítették fordított keresztre, mert nem érezte magát méltónak ahhoz, hogy a Jézuséhoz hasonló kereszten haljon meg. Sokan a filmek hatására kezdték el hordani ezt a jelképet. Ilyen a divat...

A lefelé fordított pentagramma és a Baphomet szimbólum, ami két koncentrikus körbe foglalt, fordított pentagramma, melyben a bűnbak jelképe tűnik fel, és köré a LVThN (Leviatán) szó héber betűi vannak.

Áldozatok, belezés, vér, szüzek megrontása...

Ezek a dolgok NEM tartoznak a sátánizmushoz. Még állatokat sem kínoznak vagy áldoznak fel. Ha ilyesmire vágysz kapcsold be a tv-t. Vagy olvass bibliát. Javaslom a Jelenések könyvét.

Emberáldozat

Létezik ugyan, de nem úgy ahogy a keresztény megmondó emberkék "tudják", illetve a médiában ezt tálalják. Az áldozat mindig csak önmagát pusztítja el.

Hittérítés

Szintén NEM tartozik a sátánizmushoz. Valaki vagy eleve születésétől kezdve sátánista, vagy sohasem lesz azzá.

Marilyn Manson

Korábban volt róla szó, ugye.(na ki nem olvasta??? Irány a sarokba!!!:D) Az énekes a Church Of Satan (Sátán Egyháza) tiszteletese. Nem minden Manson-t hallgató ember sátánista. Sőt nem mindegyik lez sorozatgyilkos, rabló, pedofil, vagy mittudomén. A lázadó, életükkel elégedetlen, a még kialakulatlan tiniket NE keverjük a sátánizmussal.

Fekete mise

Satanic Rituals című könyvben pontosan olvasható a misék pontos menete. Elsődleges szerepe NEM az istenkáromlás, mint ahogy azt sokan tudják, tudni vélik.A célja az elnyomó keresztényi nevelést kapottak (agymosottak) felszabadítása.

Szekták

Nem minden sátánista tagja szektáknak, szervezetnek. A szekták egy (vagy több) vezető köré csoportosul. Ezeknek a vezetőknek az akaratát teljesítik a fanatikus hívek. Ezek a dolgok távol állnak a sátánistáktól. A Sátán Egyháza hangsúlyozza, hogy nem kell tagnak lenni ahhoz, hogy sátánistának valld magad.

A Sátánizmus 11 törvénye

1.Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá!
2.Ne beszélj másoknak a gondjaidról, hacsak nem vagy biztos abban, hogy igazán hallani akarják!
3.Ha másvalaki tanyáján tartózkodsz, mutass tiszteletet, különben ne menj oda!
4.Ha a tanyádon egy vendég bosszant, bánj el vele kegyetlenül!
5.Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak meg nem kapod tőle az erre felhatalmazó jelzést!
6.Ne vedd el azt, ami a másé, hacsak az nincs terhére a tulajdonosának, és erre kifejezetten fel nem szólít!
7.Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikeresen alkalmaztad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia létezését, miután sikerrel használtad, mindent elveszítesz, amit szereztél!
8.Ne panaszkodj olyasmik miatt, amikkel nem kellene foglalkoznod!
9.Ne árts kisgyerekeknek!
10.Ne ölj nem emberi állatot, hacsak rád nem támadnak, vagy ha élelemre van szükséged!
11.Amikor közterületen jársz, ne háborgass senkit. Ha valaki téged háborgat szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el!

25 megjegyzés:

  1. Igazából ha végig olvassuk a Sátánizmus 11 törvényét szerintem rájöhetnek az emberek hogy nem olyanok mint amilyennek be vannak állítva. Csupa jó dologra kér végül is, ne bántsd a gyerekeket, az állatokat, legyél tisztelettudó stb..

    VálaszTörlés
  2. Na most megtudtam 1-2 új dolgot:D.
    És tényleg csodálkoztam a 11 törvényen.Inkább olyan,mint valami illem kódex:D.

    VálaszTörlés
  3. Mai és Galaxya:
    -Amikor először elolvastam ezeket a törvényeket én is teljesen meglepődtem. Előtte én is a médiából tájékozódtam erről is. Holtáig tanul az ember.:D

    VálaszTörlés
  4. én is csodálkoztam amikor elsőnek elolvastam a 11 törvényt:)
    Amúgy meg a média butít.Sokkal izgalmasabb ha egy vért ivó fekete ruhás embert mutatnak be mint ha egy hétköznapi találkozón egy sátánistát.

    VálaszTörlés
  5. A sátánizmust akkor sem tudom támogatni. Pedig nem vagyok vidám vasárnapos. Ostobaság az egész. Bár lehet én is így viselkednek és így élek stb de próbálok nem csak magamra fókuszálni és nagyon nehéz.

    Ha valóban ilyenek akkor az egész csak a pénzről és a szexről szól, vagy nagyon nagyon elhallgatnak valamit.

    VálaszTörlés
  6. Káin már összeesküvés elméleteket sző:D

    11 törvény tényleg kicsit illemtanoda szerűség.
    hívjuk őket istentől nemfélő illemtudó embereknek^^:D
    ne pedig sátánistáknak, mert az olyan "sátánsitaaaa"=( ( xĐ:D :)Viccvolt=(:D)

    VálaszTörlés
  7. -Meti:

    Basszus ez nem összeesküvés elmélet ez tény. Valóban nem fogja a Sátánista egyház a sok hülye laikus paraszt tudtára adni a dolgokat :D. Dobtak egy kis húst a vadaknak hogy nyugtuk legyen. Kb. mint a Szabadkőművesek.

    VálaszTörlés
  8. Káin:
    Ma már egyébként majdnem minden erről szól...

    (bevallom: szabadkőműveses részt nem olvastam el teljesen:S Szombaton ígérem bepótlom.:$)

    VálaszTörlés
  9. -Meti:

    Nem probléma, mindenki azt olvas ami érdekli :)

    VálaszTörlés
  10. Ezzel még mindig az a gond, hogy kamu-szagú.
    Azért a sátánizmus elnevezés, gondolkodjunk már el, mit jelent: egy -izmus, sátánizmus. Miért?
    Mert a sátánizmus kifejezés szerintem sokkal régebbi mint a zsidó mester reformvallása, csak amit régen sátánizmusnak hívtak arra ők ma rámondják hogy az "diabolizmus".
    És ha ateista vallás akkor minek egyáltalán fekete mise? Méghozzá szarvas-ördög jelmezbe, koponyákkal, tőrökkel? Minek, egy igazi ateista az ilyesmin csak nevetne.
    Ez egyszerűen butaság, mert menő azt mondani hogy ó igen én sátánista vagyok, és mégmenőbb kioktatni a másikat, hogy a sátánizmusnak tulképp semmi köze nincs a sátánhoz, akiben persze nem is hiszel. Mert ettől egyedi lesz ám valaki tényleg.
    Az elvekkel nem lenne baj de azokban nincs semmi sátánista, milliószám élnek emberek e törvényke szerint anélkül hogy tudnák mi ez a gumi-vallás.
    + ugyanugy agymosás ez is mint a többi vallás és persze sok pénzt hozott a konyhára meg hírnevet Laveynak.
    Szóval ateista vallás, semmi újat nem mondó "törvények", ördögimádó-polgárpukkasztó mázzal meghintve, és igenis egoizmussal fűszerezve.
    Alexander

    VálaszTörlés
  11. -Alexander:

    Nem tudom olvastad-e a hozzászólásaimat, de kb. ugyan ezt írtam.

    Ezek vagy nagyon hülyék, vagy valamit ezekkel a sok hülyeséggel takargatnak.

    VálaszTörlés
  12. Igen, valóban, röviden annyit is írhattam volna, hogy teljes mértékben egyetértek veled,de gondoltam kifejtem, mert már nagyon bassza a csőrömet ez az egész, annyian bedőlnek ennek is.

    "Ezek vagy nagyon hülyék, vagy valamit ezekkel a sok hülyeséggel takargatnak. "

    ezt valóban nehéz eldönteni, bár én azt mondanám, aki ezt beveszi, az a hülye, de aki irányítja annak biztos valami mögöttes szándéka van. Mert elég értelmes emberek vannak a vezetőik között, akik biztos nem a fenenagy elkötelezettségük miatt csinálják a gagyi szertartásokat meg stb.

    Alexander

    VálaszTörlés
  13. -Alexander:

    Minden esetre még az alapelvük sem tetszik. A 11 törvény egy átlag embert és annak az átlag morálját vezették fel. Ezek mellett populárisnak és emberközelinek is tűnnek, mint valami új hippik fura névvel... Hát ez valahogy így nem hihető. Egyet értek veled én is.

    Az én központú sátánizmus mögött valószínűleg olyan tantrikus mágia állhat ami fekete tantra alapjain nyugszik. Szexuális energiát anyagi világ adományaiba és annak megszerzésére irányíthatják. Tuti van csoportos szex meg buzulás, óraszám! :D

    VálaszTörlés
  14. Én nagyon szívesen olvasnék a nihilizmusról, mert szerintem az is egy olyan dolog, melyet még eléggé köd takar. Esetleg ha valakinek kedve lenne írni egyet... :D

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok mindenki :)
    Nekem csak most sikerült elolvasnom a cikket, mind a két rész nagyon jó volt és örülök, hogy végre nem a média próbálja meg "tisztára mosni" az emberek fejét. Való igaz, a sátánizmust a külvilág összekeveri az ördögimádattal. pedig a kettő nagyon nem ugyanaz! A temetőkben mászkálós állatáldozós, kialakulatlan személyiségű tinik NEM SÁTÁNISTÁK. Ők max. ördögimádók, de azt idővel vagy kinövik vagy ott végzik, ahol a helyük van: börtönben.
    Érdekes dolog ez az ateizmus LaVey vallásában. Én 2009-ben ismerkedtem meg a tanokkal, nagyon egyet is értek velük, de ahogy egyre mélyebben beleástam magam a dologba, találtam egy-két furcsaságot.
    Az egyik ez az ateista dolog. LaVey követői ateistáknak vallják magukat, de ez nem teljesen igaz. Inkább az autodeizmus jellemző rá:
    ↑ LaVey, Anton. The Satanic Bible. Avon, 40. o (1969) : „Gyakori tévhit, hogy a sátánista nem hisz Istenben… A sátánista számára, »Isten« - bármely néven, avagy semmilyenen se szóllíttassék – a világot egyensúlyban tartó erőként szerepel…
    Ezt az idézetet a wikin találtam, a The Satanic Bible-ből származik. Most nem akarok itt okoskodni, de szerintem a sátánizmus és az ateizmus nagyon nem ugyanaz. Nem tudom, mivégre zavarták össze ennyire a dolgokat LaVeyék, talán azért, hogy a kívülállók ne tudhassák hogy miben is sántikálnak konkrétan :D
    Egy másik:
    "Istent eszünkbe sem jut gyalázni, hiszen az univerzumot mozgásban tartó, még ismeretlen, teljességgel személytelen erőként tekintünk rá – magyarázza Szigeti. Isten kérdésével kapcsolatban a Sátáni Biblia arra a következtetésre jut, hogy mivel a történelem során annyiféle istent kitaláltak maguknak az emberek, csak azért, mert nem értették a világot, a sátánista e kifejezés alatt egyszerűen az univerzumot működtető, eddig ismeretlen erőt érti, azt az erőt, ami túlságosan személytelen ahhoz, semhogy az emberek ügyes-bajos dolgaival foglalkozhatna." Most akkor létezik vagy sem?
    A másik érdekes dolog ez a Church of Satan, azaz a Sátán Egyháza. Ez számomra hihetetlen nagy ellentmondás. ahogy az is, hogy a sátánizmust nem életformaként, hanem egyenesen vallásként aposztrofálják. Nevetséges. Miért lenne vallás az, ami már eleve a vallásosság ellenzése mellett tette le a voksot? Vallás szóból van a vallásosság, de az is, ha valaki vall valamit :D Erősen többértelmű XD Vall-vallás-vallásosság induljunk el ezen a ponton. Én nagyon nem szeretem a sátánizmust vallásként emlegetni, hiába van sajátos szertartása, ami persze nem más, mint a keresztény mise kifigurázása, tehát nagyon hasonlít az ördögimádók szertartásaihoz.
    "Az alapvető gondolat Nietzschétől származik, miszerint az egyénnek érvényre kell juttatnia saját függetlenségét, felül kell emelkednie a tömegek hasonlóságán. A sátánisták sokban egyeznek Nietzsche emberfeletti emberével (Übermensch). LaVey kijelentette a következőt:
    „Minden sátánistának van egy »betegsége«, amit úgy hívnak, hogy individualizmus, s melyet ugyanúgy fel kell ismerni, akár az alkoholizmust.”
    Tehát ez azt jelenti, hogy mivel nincs hittérítés és csordaszellem (5. sátáni bűn), a sátánistának magának kell rájönnie arra, hogy megtalálja a saját ösvényét, nem pedig mások mondják meg neki, miben higgyen. Ráadásul a sátánistáknak NINCSENEK MESTEREIK, sem vezetőik. A gyakorlatban viszont ez az elv teljesen máshogy történt a COS megalapításával. Ott ugyanis VAN egy vezető, amit főpapnak hívnak (meg van egy főpapnő) jelenleg Peter H. Gilmore és Peggy Nadramia.

    VálaszTörlés
  16. Az egoizmusról annyit, amit megpróbáltak a sátánizmusra kenni, (éppen ahogy azt a vádat, hogy az erőszakot hirdeti) hogy: "A sátánizmust gyakran érte a vád, miszerint az önzést hirdeti. Valóban az egyén érdeke áll a középpontban, de ez még nem zárja ki a mások segítését." Tehát, ha segít valakinek az ember és ez örömet szerez neki, még nem követ el semmilyen bűnt :D nem fog a pokolban égni XD lévén, hogy ha komolyan veszi az ember ezeket a tanokat, nem hisz se a pokolban, se a mennyben.
    Ajánlok itt egy oldalt, igaz már régi, de nem tudom, láttátok-e, ez eléggé részletesen ír a témáról:
    http://hvg.hu/kultura/20050826satan
    Több oldalas, de megéri végigolvasni.
    A másik oldal meg
    http://www.scythe.hu/
    Ez meg tényleg kimerítően tárgyalja :D
    Kellemes olvasgatást! Egyébként nagyon tetszett a cikk, Darkness. (Káin: Majd még a szabadkőműveseket is végigolvasom.)

    VálaszTörlés
  17. -Névtelen:

    Bocsi hogy ez idáig nem reagáltunk, nem küldte a rendszer amit írtál, lehet egyszer sor kerül rá!

    -IdunLilith:

    Nem szeretnél nálunk cikkeket írni???? :DDDD

    VálaszTörlés
  18. Ja igen: Darkness sajna már nincs itt :(

    VálaszTörlés
  19. Káin:
    Van saját blogom, nem tudom, mennyire érdekelnek titeket az ottani írásaim (nem mind saját), ha gondoljátok, nézzétek meg, aztán véleményezzétek :)
    Itt a címem:
    http://idunlilithblogja.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  20. -IdunLilith:

    Engem tuti érdekelne, megnézem a blogot! :) Kiraklak oldalra ha nem baj! :)

    VálaszTörlés
  21. Oké, köszike :) Azóta még írtam egy cikket Az emberi százlábú 2-ről saját meglátásban, amolyan egyéni kritika. Örülök, hogy kitettél az oldalra :)

    VálaszTörlés
  22. -IdunLilith:

    Na akkor ránézek :3 Jaj örülök, hogy örülsz ^__^

    VálaszTörlés
  23. Én is kitettem a Mortemet a blogom Ajánlott oldalai közé :)

    VálaszTörlés
  24. -Idunlilith:

    Búúúúúú köszi szépen <3

    VálaszTörlés
  25. Nagyon szívesen, remélem, minél többen felfigyelnek majd rá :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: