2010. április 13., kedd

"kamupók": Verssarok

Munkahelyem megihletett egy-két versszakkal. Azt hiszem könnyű átérezni azt amit gondolok.Nyugalom, nem vagyok egy "rímfaragó" típus, de ez csak úgy jött magától. Nem hiszem, hogy sűrűn fárasztalak bennetek majd ilyenekkel.

Hajcsár lettél egy közülük
Csak azért, hogy jobb legyen.
Önző voltod mi fizetjük,
E talpalatnyi föld helyen.

Saját fajtád elárultad.
Óh, te balga, hogy tehetted.
Rácsok mögött apád, anyád
A kulcsát pedig te pörgeted!

Ennyi volna. Ha tetszett lehet folytatni. Nekem nem ment és sajnos már nincsenek azok a szerkesztők akik tovább vitték volna.

14 megjegyzés:

  1. Hűűűűha :D Nekem tetszik. A saját verseket igazán szeretem, örülök, hogy te nem híres írók koholmányaival álltál elő, hanem feltetted a sajátod!! :) Nekem tetszik, folytatni itt magamban folytatom, mert annyi lusta vagyok egy lapot elővenni, hogy nagyon xDDD :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszett!!!! Kár hogy nem írtad tovább :(

    VálaszTörlés
  3. Sajnálatos módon nem vagyok poéta így nem igazán tudom folytatni. Kell hozzá egy hangulat, olyan... munkahelyi gyötrődés... 12 óra alatt igazán ráér az ember gondolkodni ilyeneken :)
    Itt is köszönet a szerkesztésért... valahogy a külalakra nem tudok odafigyelni...

    VálaszTörlés
  4. -Kamupók:

    Nincs mit, már megszoktam, hogy mindenkiét kicsit meg kell formálni :D

    Remélem még lesznek ilyen ihletett perceid! :D

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudom, hogy hogyan fejezzem ki amit ez a röpke két versszak nyújtott nekem. Egy élmény volt olvasni. Minden szempontból. Még tanító szándéka is van. Na jó... Na jó... Ne bújtassuk álarc mögé a valóság vékony, rút, csontos pofáját. Ez egy SZAR! Lehet ezt versnek nevezni? Persze! Az óvodások körében, akik még a betűk formálásával sincsenek tisztában mindenképp! És a tanító szándéka számomra annyi, hogy soha, de soha ne próbálj meg tehettség nélkül irodalminak tűnő verset írni, mert nevetségessé válsz!
    Üdv: Lord

    VálaszTörlés
  6. -Lord:

    Szerintem ezt mást köntösben is lehetett volna közölni, eddig nem volt hozzászólásod csak névtelen fikázás, nem értem az indulataidat, esetleg a barátnőd nem rendez le, vagy mi a jó isten történt ember, :D

    VálaszTörlés
  7. -Lord:

    Nem is tudom, hogy hogyan fejezzem ki amit ez a röpke pár sorod nyújtott nekem. Egy élmény volt olvasni. Minden szempontból. Még tanító szándéka is van. Na jó... Na jó... Ne bújtassuk álarc mögé a valóság vékony, rút, csontos pofáját. Ez egy SZAR! Lehet ezt véleménynek nevezni? Persze! Az óvodások körében, akik még a betűk formálásával sincsenek tisztában mindenképp! És a tanító szándéka számomra annyi, hogy soha, de soha ne próbálj meg bármilyen felmutatható alap nélkül okoskodó kommentet írni, mert nevetségessé válsz!
    Üdv: Neo.C

    És köszönjük őszinteséged....mesélnek rólad a soraid.

    VálaszTörlés
  8. ~röhögve a sarokban sírvafakad~

    XDDDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  9. Neo:

    *leesett a székről* xD


    Micsoda kulturált megszólalásai vannak egyes hozzászólóknak...
    Kritikusnak nem merem nevezni, az talán több hozzáértést s intelligenciát mutatna fel. :)

    A blogok nem arról szólnak, hogy az ember önmagát kifejezve adjon valami különlegeset az olvasóinak? (költői kérdés, de a válasz egyértelmű). :)

    És nekem tetszett a vers. Mert a költő nem azzal volt elfoglalva, hogy a verssorok szótagszáma, rímképlete kijöjjön, hanem az érzésekkel és gondolatokkal, amik mindennél fontosabbak. :)

    Grat "kamupók" :)

    VálaszTörlés
  10. Lord: Heh. amúgy Lord=úr. Ez a post nem volt valami úrias:D

    Neo: Szakadtam:DxD ez nagyvolt:DxĐ

    kamupók: nekem tetszik:) ha Én úgymond "verset próbálok írni", akkor Én AA-BB rímelést választok:) Te most keresztrímet választottál ezért is tetszik:D És szerintem hatásos;D
    Lehet, hogy tíz év múlva ezt a verset kell majd irodalom órán felmondani a gyerekeknek:):P:D

    VálaszTörlés
  11. Üdvözletem!

    Köszönöm, hogy a védelmemre keltetek. Nem tetszhet mindenkinek amit éppen fabrikálok. Ez is egy vélemény. Nincs harag sem sértődés. Nos én ezt a kis "versecskét" "életem" megélése közben alkottam miközben "rabszolga" munkát végeztem. Úgy vélem a tiszteletre méltó hozzászólónak halvány lila gőze sincs arról mit jelenthet az. Csupán kiadtam a munka közben keletkezett feszültségemet ezzel a néhány sorral. Megnyugtatlak nem fogok sűrűn ilyeneket felrakni.
    Tisztelettel:
    "kamupók"

    VálaszTörlés
  12. -Kamupók:

    Nekem tetszett amit felraktál, ne egy ilyen balek miatt ne írj többet -.-

    VálaszTörlés
  13. Üdvözletem!

    Ez nem azt jelenti, hogy nem fogok írni. Csupán annyi, hogy ritkán. Amúgy sem jutnak eszembe olyan dolgok amikre találok megfelelő rímeket. Köszönöm a bátorító szavakat mindenkitől.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: