2010. április 16., péntek

neo.Crysis: A buborékok Willy Wonkája

Itt a tavasz, közeleg a nyár, az őrült forróság. Tehet az ember bármit ellene, semmi sem segít. Sem a jégkockák tucatjai az italokban, sem a fagylaltok literjei..a forróság az ember agyára megy! De egyvalami mégis enyhülést hoz-számomra mindenképpen.

Nincs is jobb egy forró nyári délutánon, mint leülni egy lombos fa óvó árnyékába és egy olyan egyszerű és gyermeki dolgot tenni, mely nemcsak a szemet, a szívet, hanem a lelket is gyönyörködteti. Egyszerűen csak csodálni a világ ezen apróságát, mely könnyedségével és megfoghatatlan törékeny pompájával magával ragadja az embert.

Hogy miről is beszélek? Ne, ne gondoljatok semmi betegesre...ezúttal egy ártatlan dologról szólok, mely megannyi élvezetes percet lopott mindannyiunk életébe: a szappanbuborékok!

Hogy mi is az a szappanbuborék? Egy vékonyka vízréteg, melyet szappanmolekulák borítanak. Ha ezen molekulák szabályos kapcsolódását megzavarjuk-a buborék elpattan. A csodás színjátékot pedig az interferenciának köszönhetjük, ami a fényhullámok visszaverődését jelenti a különböző atomokról. Persze sajnos mindannyian tudjuk, a szappanbuborék bizony magától is elpattan.

Gyermekkoromban próbáltam megtalálni a tökéletes komponenseket-és talán ezzel nem voltam egyedül. Én mosogatószert, sampont és valamilyen erős kéztisztítót kevertem össze, de nagyon kellett vigyáznom milyen arányban hígítom azt fel! Persze ez sem volt hosszú életű buborék, de valamelyik összetevő miatt hihetetlenül színes volt! Persze mindenkinek más volt a trükkje: a nagyanyám a nádszálra esküdött, van aki a kezeivel csinálta, én pedig a szívószálra esküszöm. Tudjátok, amelyiknek az egyik végét szép egyenletesen szét kell vagdosni és visszahajlítgatni...persze a szívószál nem is lehet másmilyen, mint fehér alapon hosszanti piros csíkozatú. Nekem ez volt a trükköm. Viszont mutatok nektek egy sokkal jobb és beváltabb módszert, bár ennek a receptje szigorúan titkos mind a mai napig, ellenben az enyémmel..

Viszont vannak akik nem adják fel a gyerekkori álmaikat és megszállottan kutatnak a titkos összetevő-nevezzük ezt X-vegyszernek- szóval a titok után! Ilyen ember Sam Heath is, aki mára már világhírnévre tett szert, és egy bájos névre: SamSam-a Buborékember! Sam ugyanis 20 évi kutatás és megszállott kísérletezés után megtalálta a tökéletes komponenseket-gondolom nem sampon és mosogatószer volt az..Sam a találmányával felállította a szabadon lebegő legnagyobb szappanbuborék világrekordját! Buborékjai erősebbek, mint a többi megszokott háziasított kis buborék. Sam egy több mint 14 köbméter térfogatú buborékot fújt- ami azt jelenti, hogy ez 14.000 liter levegőt fogadott magába! Nem semmi..azt hiszem az én csöpp buborékaim egész eddigi életemben sem érték el összességében az 5 köbmétert sem.

Sam a gigászi buborékait egy speciális eszközzel hozza létre, mely két botból és egy közéjük kifeszített, hozzáerősített kötélből áll. Néhány éve újabb rekordot tudhatott magáénak, mivel 60 ember köré fújt egy óriási buborékot!

Remélem nem csak engem nyűgöznek le a buborékok! Amikor nézem őket, azt hiszem, nem e világról származnak. Annyira különlegesek és olyan megnyugtatóak..Egy videó nektek, óriási buborékokról-ha nem látjátok a saját szemeitekkel, talán el sem hiszitek!



A következő videó hihetetlenül megnyugtató- és a buborékok gyönyörűek! Tényleg nem jut más az eszembe csak az, hogy ezek a csodás dolgok nem e világiak! Annyira gyönyörűek és csodálatosak! Nem is tudom mihez hasonlítani őket-mintha óriási egysejtűek lennének, gigászi élőlények, akik a levegőben lebegve nézik, hogyan és miért kerülhettek ilyen hirtelen erre a világra. Bár lehet csak nekem ennyire különleges ez a megfoghatatlan plasztikusság...páratlan! Főleg ezen a videón...ahogy tovasiklanak az erdőben..annyira nem odavalóak, annyira idegen az alakjuk és természetük! Nem is tudom elmondani...



Nos íme, SamSam, mint valami
modern kori D'artagnan piros kis "kardjával"!



SamSam boltja, itt lehet vásárolni X-vegyszert!

Egy videó Sam-ről, ahogy játszadozik. Engem az az érzés önt el, hogy ő a buborékok Willy Wonkája, ahogy piruettezik az ernyőjével!
Nos remélem titeket is lenyűgözött ez a pár csoda. úgy érzem Sam-nek aztán bejött az élet!

Úgyhogy a jó idő közeledtével mindenki ragadjon meg egy buborékfújót, és irány sétálni, üldögélni a zöldövezetben! Még ha nem is lesz 14.000 literes befogadóképességű, elégedjünk meg a saját gyártmányú lélegzetvételnyi teremtményeinkkel! Igazából csak az aggaszt, hogy ha a szemembe pukkan egy apró, az is szétmarja a szemhártyámat-bele sem merek gondolni, milyen lehet, ha az ember egy ilyet az arcára robbant!

17 megjegyzés:

  1. Szep gondolatok, hirtelen az jutott eszembe, milyen lehet benntrol a buborekbol nezni kifele...
    Vajon ha a szep magabafogad, mar csak kevesbe szepnek lathatod a kulvilagot...?

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek O_O Még sosem gondoltam bele, hogy belőlem milyen hatást váltanak ki a szappanbuborékok. Ezek után persze ez változott.

    Nekem olyanok mint a szivárványok. Színesek, túl szépek, hogy igaziak legyenek (és ez valahol még igaz is).

    Van bennük valami csodálatos. Ahogy érinthetetlenné válnak az ember számára, mert ha belenyúlunk a tökéletességbe, akkor elpusztulnak. Kicsit olyan, mintha ez büntetés lenne a mohóságunkért, mert mindent magunknak akarunk. Ezt nem lehet, a buborék elszáll és nem lesz a tulajdonunk.
    Mondjuk ez a legtöbb apró csodával így van. :)

    Ez aranyos volt és illik a közeledő nyár gondolatához. :) Grat

    VálaszTörlés
  3. Nightmare:

    Ugye? Varázslatos...:O
    O.oOoOOooO.oO :P


    Káin:
    Jaja...mondom, mint valami egysejtűek..mintha lenne valamiféle céljuk, olyan hatást keltenek...titok: de a szekrényem mélyén rejtegetek egy tartalék bubifújót..:D:D tudod, csak végszükség esetére X):P

    VálaszTörlés
  4. Srácok:

    Nekem van egy halom buborékfújóm, mivel 3 kis tesóm van így ez alap. :D Van ilyen elemes izé is, ami nagyobbat fúj. :)

    VálaszTörlés
  5. -Nightmare:

    Én olyat még nem láttam :-s

    -Neo:

    Hát ha emiatt nem kellek akkor magadra vess. X'D

    VálaszTörlés
  6. Én régen fürdőkádban csináltam kis buborékokat és rájuk fújtam és így folyton változtatták a színüket:) örvénylett a sok szín^^

    Neo: tényleg varázslatos:)

    VálaszTörlés
  7. LittleDevil | Meti

    Fogalmazzunk úgy hogy interferált..:D:D

    Nahát hogy ilyenkor még fennt vagytok!
    Máskor csak páran lézengünk itt, mint a kóbor szellemek..

    VálaszTörlés
  8. Nightmare

    Jó éjt! Én is megyek:)


    Jó éjt Káin....mindjárt bebújok melléd..:D:D

    VálaszTörlés
  9. -Neo:

    Hát mellém tuti nem én még virrasztok egy darabig. Jut eszembe, ha tusfürdős vizet raktok a szátokba úgy is lehet buborékot fújni, kívülről kenjétek be, csücsörítsetek és megy is.

    VálaszTörlés
  10. Káin

    Ezt mikor gyakoroltad....-.- XDDDDDD
    Fincsi volt? :D

    Hát ööö maradok a szívószál mellett, meg az ujjaim mellett, minthogy tusfürdős vizet igyak :D:D :D

    ..hmm és erre hogyan jöttél rá??
    1. Megittad vétellenül és akkor már mindegy volt
    2. tudatosan mindenfélét lenyelsz és megeszel a felfedezés szellemének árnyékában
    3. egyszerűen csak kurva hülye vagy XD

    Káin bakker..>.<
    ha legközelebb a számba megy véletlenül, eszemben sem lesz azt kiöblíteni..:D:D meztelenül fogok rohangálni a lakásban fel alá buborékokat ontva a számból...biztos te is így szoktad :D

    VálaszTörlés
  11. Huh, micsoda gigászi buborékok!!!
    Szereznem kell egy buborék fújót, olyan régen csináltam ^^

    VálaszTörlés
  12. @Neo:
    A könnyeim törölgetem az utolsó kommented után X"DDD
    __

    Énis imádom a bubikat ^^
    anyuék hülyének is néznek nyáron mikor fújdogálom őket kint a kertben :"D

    VálaszTörlés
  13. -Neo:

    Pofámról vakartam le a redvát amikor véletlenül bele ment a számba és fújtam egyet :D

    VálaszTörlés
  14. Nah, köszönöm Neo :) megvan a nyári programom :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: