2010. április 14., szerda

neo.Crysis: Kényszerpihenő

Felhívás! Neo kicsit elcsöndesül..:(

Nem is tudom hol kezdjem. Nos kedves olvasók, a blog épp két hónapos lett ma. Ezt csak mellékesen jegyezném meg, azzal összekapcsolva, hogy lassan két hónapja boldogíthatlak benneteket írásaimmal. Azok hol érdekesebb, hol szatirikus, hol cinikus, néhol vicceskedő hangvétellel próbálta feldolgozni az elém tárultakat, hogy azt nektek is továbbadhassam okulásképp, netán csak szórakoztató jelleggel. Mivel nem egy rendszeres olvasót tudhatunk már blogunknak, úgy éreztem megérdemli mindenki, hogy kissé informáljam ama nagyközönséget.

Káinnal már közöltem a napokban a véglegest és megváltozhatatlant: sajnos némi "költői szabadságra" megyek. Ez azért sajnálatos számomra, mivel rengeteg energiát fektettem a blogba, aminek egy percét sem bánom, sőt-imádtam, engem szórakoztatott és élvezettel csináltam és meg kell hagyni: remek emberek kezdtek itt gyülekezni! Pazar kis blogot sikerült kreálnunk!

Ezért is éreztem szükségességét annak, hogy megadjam felétek azt a tiszteletet, hogy nem egy felhívás keretében tűnök el az éterben: sőt nem is tervezem "eltűnésem" véglegesre. De pontos időtartamot sem tudok adni. Lehet ez egy hét, kettő vagy esetleg egy hónap. De ez csak a posztjaim ritkulását jelenti. Kommentekben veletek leszek, az írásokat is nyomon fogom követni, és ha lehetőségem lesz rá, posztolok is nektek, ha úgy adódik. Szóval nem tervezem a végleges eltűnést, csupán magyarázattal szeretnék szolgálni az elkövetkezendő csöndességemre, halkulásomra.

Csupán az történt, hogy költözöm. Újra.

Kissé félelmekkel teli a lelkem, de az érzés keserédes, hiszen egy lelkileg meggyötrő korszakot próbálok épp magam mögött hagyni, és tudom, nagyon nehéz lesz az újrakezdés, de egyrészt nem volt más választásom, másrészt hónapok, sőt lassan évek távlatából mondhatom azt, hogy régen meg kellett volna tennem. És most megtettem. És még fel sem fogtam teljesen, hogy mibe ugrottam, valami teljesen ismeretlenbe és idegenbe, de ezt a lépést meg kellett tennem, mert nem maradhatok az örökkévalóságban ebben a lelki zsákutcában, ebben a lelki fertőben. Újra magamra kell találnom, mert régen elvesztettem saját magamat. Nyugalomra van szükségem ebben az állandó káoszban. Barátokra, a lelki társamra, emberekre, akikre számíthatok és akik számíthatnak rám. Dolgozni, és úgy hazamenni, hogy tudom hogy van holnap és van kiért, kikért élnem. Eddig csak a sivárság várt, a kétségbeesés és a kilátástalanság. Nem várok megváltást ezután sem, csupán társaságra és önmagamra. Hogy érezzem, legalább egy kissé élek és nem csak egy roncs vagyok. Nem szabad elfordulni a múlttól, de nekem nincs más választásom, csak menekülni önmagam elől újabb ismeretlen és feltáratlan tájak felé, ahol megnyugvás után kutatok. Eddig nem sikerült sajnos. Újra és újra beleroppanok a kétségbeesésbe, de valahogyan, miután újra megrohadok belülről, mindig megpróbálok új ösvényt keresni. Már össze is csomagoltam. Három bőrönd. Négyre valót pedig a kukába dobtam. Furcsa megkönnyebbülés, hogy elenyészik a hulladék között egy újabb korszak emléke. Fájdalmas emlékek, tárgyak, ruhák, írások, rajzok. Nem léteznek többé, csak agyam lomtárában. Újabb újrakezdés, már nem is tudom hányadik. És lehet önmagamban kellene keresni a kiutat, de számomra ez hatalmas húzóerő, egy irtózatosan nagy kiszakítás abból a közegből, melyben most létezem. És lehet fájdalmas ez a kiragadás, de tudom, hamarosan minden minden sokkal jobbá válik, mert megpróbálom jobbá tenni, és az új világomat megóvni a rothadástól. Megpróbálom magam kissé összeszedni, mert nem állapot, ahogyan az elmúlt két év elsuhant a fejem fölött széttaposva minden méltóságom. Muszáj vagyok továbblépni, mert megfulladok így.

Péntektől számolhatom a legújabb kezdetet. Mert ez vagyok. Neo.Crysis-neo, azaz visszatérő. Visszatérő krízisek alakították eddig is az életem. Hullámvölgyek helyett persze hegyormok és mély szakadékok. Folyton elszakadni, bele a semmibe. Nem tudom, milyen lehet, ha az ember talpa alatt biztos talaj van. Szeretném egyszer megtudni, még ha csak kis időre is. Én próbálkozom újra és újra és újra. Csak nincs semmi értelme.

Remélem nem untattalak halálra titeket a hülyeségeimmel, de úgy éreztem, megpróbálom kiírni magamból, de ez sajnos nem ment. Valahogy megmagyarázhatatlan az egész, ez a folyamatos káosz és köd. Remélem hamarosan egyenesbe jövök, és megpróbálom rendbe tenni az életem, amely az elmúlt 22 évemben folyamatosan egy felhőkarcoló ablakpárkányán egyensúlyozott.

És megpróbálok nyitni, beengedni az életembe néhány embert. Bízni és hinni bennük. És igen, eközött a néhány ember között vagy Káin. Nagyon jó embert ismertem meg a személyedben és nagyon sok közös van bennünk. Szeretném, ha a megbeszéltek alapján a továbbiakban személyesen is beszélgethetnénk. Nem fogok félni tőled és te sem tőlem, hiába ilyen zord, szánalmas és gusztustalan ez a világ.

Még egyszer elnézést a lelkizésem miatt, de úgy hiszem illendő- még ha nem is távozom, csupán lehalkulok egy rövidebb időre. Tartogatok még néhány mesét a tarsolyomban nektek!

Olvassátok a blogot, érezzétek jól magatokat, okuljatok és tanuljatok egymástól!Megszakad a szívem, de sajnos most költözős zűrzavarban leszek egy rövid ideig. Azért ne mondjatok le rólam, vegyétek úgy hogy "Na, Neo is elment Hawaii-ra egy wellnes utazásra!"-közbe meg pakolászok, eltévedek, súrolom a wc-t, sikálom a követ, rendezem a papírokat, dolgozom, lélegzem a domestos-gőzt, hallgatom ahogyan a szomszéd nénik lesátánoznak és számolgatom a fillérjeimet. Havi menü: vajas kenyér. De szívesen látok mindenkit rá!

Addig is készülnek majd a mesék, gyertyafényes éjszakákon. Ha szerencsétek van, még illusztrálom is!

Minden jót addig is...én sietek vissza, úgyhogy ne menjetek sehová!

:)


...és Káin: köszönöm az estét, a jó tanácsot...megnyugtattál! ^^ Furcsa, különös és felülmúlhatatlan volt.

22 megjegyzés:

  1. Ahhh bakker, olyan szomorú vagyok! Te vagy eddigi munka során az aki nem esett ki (Nyarlat is ilyen) és nemcsak szerkesztő hanem barát is vagy!

    Nem tudom mi lesz ha nem leszel szóval szurkolok, hogy minden oké legyen, remélem az újrakezdésed is menni fog és azt is remélem, hogy nemsoká talizunk!

    Bármi baj van, éjjel is hívhatsz nyugodtan, amúgy meg tökre meghatódtam azon amit írtál, bár a sátánozós öreg néniken kacagtam :D.

    Örülök, ha bármit is segítettem neked, Te is sokat segítettél szóval kvittek vagyunk. Nem Te vagy a fertő hanem ez a világ, szerintem egy jó ember vagy és idővel meg fogod találni a nyugalmat amire oly régóta vágysz!

    VálaszTörlés
  2. Mérhetetlenül sajnálom, de azért igyekszem!
    Remélem tudok azért nektek érdekeseket posztolni, rajta leszek.


    I <3 M.A! :)

    búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :'(

    VálaszTörlés
  3. Neo:

    Búúúúúúúúúúúúúúúú ám :-s

    :((((((((((((((((((((((((((((

    VálaszTörlés
  4. Káin:

    Köszönöm Káin! Jóbarát vagy!

    De ne temessetek, vagy ha igen legyen ott olyan kis csengettyű..:D

    Msn-en elérhető vagyok!

    Tök szarul érzem magam emiatt, de remélhetőleg hamar orvoslom a hibát és pár hét alatt itt leszek megint 100%-ig!

    VálaszTörlés
  5. -Neo:

    Nyugi nem fogok sem haragudni, sem kiírni a forgatókönyvből, bár szerintem nem ez aggaszt hanem szimplán úgy szereted a blogot mint én és frusztrál, hogy nem írhatsz. Én ebbe beleőrülnék kb. :D

    Mindegy nem is ez a lényeg hanem hogy a dolgaid rendbe jöjjenek!

    VálaszTörlés
  6. Hát kár,hogy szünetelsz egy kicsit , de ha ez kell ,hogy megtaláld magad akkor hajrá. Nagyon jó cikkeket írtál vagy is én élveztem!
    Na várunk vissza és még nem temetünk el :).

    VálaszTörlés
  7. hiányozni fogsz, addig amíg nem vagy itt, de megértem. néha meg kell állni pár pillanatra, és elgondolkodni, hogy ki is vagyok én, és hogy mit akarok elérni az élettől...
    nagyon szeretem a cikkeket, és a meséket, amiket írsz (: ezek is hiányozni fognak, de ha neked idő kell, akkor nem zargatlak a hülyeségeimmel, pihenj amennyit jól esik (:
    várunk vissza (:
    puszi : letti.

    VálaszTörlés
  8. :( jajj, hiányozni fogsz Neo. Már csak azért is mert a kedvenc íróim közé tartozol, és most nem leszel itt, és nem írsz neküünk :((
    Remélem hamar jobban leszel, és "megtalálod" önmagad. :) Kérlek siess vissza ^-^ Mi várunk rád :)

    VálaszTörlés
  9. bakker:/
    Hiányozni fogsz:(
    Találd meg "önmagad", hogy minél hamarabb visszatérhess.
    Várunk szeretettel:D

    VálaszTörlés
  10. wuuuh..kedvesek vagytok!^^
    de azért igyekszem nem eltűnni, csak ez a költözködős vacakolás kikészíti az ember idegeit és kiforgatja az ember zsebeit..:(
    És mindenképpen jót fog tenni, mert ez a mostani állapot tényleg fojtogató..de remélem a héten lezárul a dolog, és már csak a kártyavár újra építgetésével fogok foglalkozni! Valahogy időről időre mindig a kilátástalanság peremére sodródom..valahogy mindig ugyanoda lyukadok ki, bárhogyan is erőlködöm..De most is összeszedem majd magam, vagy legalábbis úgy teszek, és elhitetem magammal, hogy igenis most menni fog.
    Új lakás, új környezet, új barátok (remélem), új napirendek és újabb napi kis hagyományok és szabályok, amik összetartanak, hogy ne essek darabjaimra.
    Kedvesek vagytok, és ígérem sietek ^^

    VálaszTörlés
  11. :( Elmegy az első számú mesemondóm? Mi lesz így velem? brühühűűű *hüppög*

    Hát ez van, ezt kell szeretni...:(
    Kívánom neked, hogy a káosz után találd meg az utad, a nyugalmat és önmagad. Legyen könnyebb és szebb életed! :)

    Várlak vissza (a rémmeséiddel együtt). :)

    *zsebkendőt lengetve integet a távozónak*

    //Téged is mindenki lesátánistáz? engem is -.- nem baj, így legalább nem állítanak meg az idős szomszédok beszélgetni xD//

    VálaszTörlés
  12. Nightmare:

    :D jaja..összerezzennek az idős nénik, ha odalépek illedelmesen, hogy " Jó napot! E-e-elnézést kérek, de de meg tetszene tudni mondani...." :D:D szívrohamot kapnak és szorítják a táskájukat..A legkeményebb amikor összerezzennek a mellettem elsétálók..bár maradnak a beszólós cigányok, azok akik szidnak, vannak akik megdobálnak (igen..mindenfélével..), a szapulók, a megijedők, a bámulósok, a követős-beszólogatósok, a fenyegetőzők..
    A legkeményebb az volt, amikor egy 40 éves nő belémvert egyet ököllel...mondjuk én meg kiröhögtem a francba, mert nem szerette volna ha visszaütöm.....tegnap pedig egy 14 éves átlagéletkorú emo!! banda kötött belém-hogy hogy nééézzőőő ki! LOL..

    Köszönöm Nightmare a jókívánságaid! ^^
    Tudod mit? Mint mesemondódtól kapsz majd tőlem egy ajánlott mesét-csak Neked! :) :P HAHA Na majd jól kifundálom..:D:D

    VálaszTörlés
  13. Neo:

    ♥.♥ Jajj Köszönöm, alig várom *.* *meghatódik, de nagyon ám*


    xD Engem még nem dobáltak meg. Próbálnák csak meg. Elég heves vérmérsékletű vagyok. :D

    Az EMO-król inkább nem szólok semmit. szánalom (főleg, hogy a legtöbb stíluselemet a gothból lopták -.-)...

    Viszont a cigányok... xD mindig megkapom a legcifrább beszólásokat. De a legviccesebb az volt mikor egy halom roma fiú megkörnyékezett, nem cseszegetés terén, hanem a "jó suna.de megb*sznám. jó a segge." tőmondatok előrebocsátásával. O_o nem igaz, hogy nem tűnt fel nekik, hogy nem egy "kultúra" tagjai vagyunk na xD

    Azt bírtam mikor a tanárok megláttak: tág szemek, fintorok majd egy telefon anyumnak, hogy gondok vannak velem a suliban. xD Holott csak nem vagyok átlagos. -.-'

    Meg ha kutyust akarok simogatni, jájjj, majdhogynem elszaladnak a nyanyák a kutyájukkal együtt. :D

    VálaszTörlés
  14. -Nightmare:

    Nem tudom miért de én is bejövök a cigányoknak... különös... talán imponál a fekete hajam.... XD

    VálaszTörlés
  15. Káin:

    Lehetséges, hogy tényleg a fekete hajra buknak annyira. xD
    (Meg hát -az én esetemben- a kisebbségi srácoknak mind1 kit néznek ki maguknak, csak lyuk legyen rajta.)

    VálaszTörlés
  16. Káin:

    -.-' Hát meglepődnék, ha egyszer csak nem találnám. Egyenlőre a helyén van. :D

    Rossz fiú... ilyet kérdezni... xD

    VálaszTörlés
  17. Ó ne :( kár,hogy elmész,még ha csak időre is :(

    Viszont pár hónapja én is hasonló helyzetben voltam,nem volt jó semmi úgy ahogy volt,és úgy éreztem megfulladok mindentől ami körülvesz..olyan jól leírtad az akkori gondolataimat.
    Remélem hamar rendbe jössz.

    VálaszTörlés
  18. Vazze, nekem is fekete a hajam, most félnem kell?? Azért remélem nem tetszem meg egy homo-romának.:D Az én cuki kis testem maradjon csak férfi kezektől és egyéb testrészektől távol.:D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: