2010. április 17., szombat

Káin: Steampunk zenék

Tudom most hirtelen túl sok fantasy-s cikk lett, de látom mindenkinek nagyon tetszik így felbátorodtam , hogy bemutassak pár steampunk bandát. Ezeket bárhonnan le lehet tölteni, érdemes torrentes oldalakon keresgélni. Akinek tetszik Voltaire, Emilie Autumn és az ehhez hasonló dolgok, akkor még tudok jó pár hasonló előadót mutatni nektek. (A két fent említett zenészt is felsorolja a steampunk lista). Nem fogok kitérni a zenészekre, csak pár számra tőlük, amik megfogtak, jöjjön hát kis kalandozásunk a Steampunk zenei világ terén!

Ma keresgélés közben akadtam rá egy Dr. Steel nevű előadóra. Nem kicsit dallamos zenéjét igazi nekünk való idegbeteg szövegek kísérik. :DLegjobb :DThere once was a boy, a robotic boy,
with a crank sticking out of his brain.
He never performed with sadness or joy
he was just simply programmed to sing.

So he sang.
So he sang.
So he sang.

So he sang until the melody
With no one around this robot fell down,
and the crank it broke off of his head.
With the jar to his hard drive he felt all alive:
The old robot he used to be dead.

There was rage in his brain!
There was pain in his frame!
There was love, there was hunger and strife!
He felt lonely, rejected, at times disconnected!
No answer to the meaning of life!

So he sang.

Erre a mesére emlékeztek? Volt belőle film is :DÉrdekes produkció Steel zenéjéreJut eszembe a zene világ kalandozása közepette hogy az egyik leghíresebb anime/ manga is steampunk, biztos ismerősen cseng nektek a TRIGUN neve :). Érdeme beszerezni a magát mert magyarul is kapható. Az inkább Western steampunk jegyeit viseli magán, de letölthetik az animét is. Vissza térve a következő zenei állomásunk: Abney park. Ők inkább a légkalóz feelinget akarják visszahozni nekünk. :)

Kedvenc:képek élő felvételekről :DNagyon érdekes ( :D) még az Unextraordinary GentlemenEz még tetszik is :DA sorban következők a listában Voltaire voltak és Emilie Autumn voltak, de mivel már általunk és amúgy is közismertek, nem szúrok be zenét. Egy másik érdekes női előadó Rasputina.Elmebeteg klip :DA SZÖVEG!További kalandozásra hívlak titeket a kis vasúttal (ja most képzeletben gőzmozdonyon ülök XD) a következő állomás pedig a The Tenth stage:Érdekes és szomorú hangulatuk rögtön megfogott:Valószínűleg nem normálisak :DAmit még szeretnék mindenképpen bemutatni az a The Cog is Dead formáció :D Nekem bejött:

Remélem tetszett nektek az érdekes zenei bemutató. Igazából még több előadót leírtak a listába, de nem találtam őket youtube-on vagy annyira nem voltak jók! Remélem lesz akinek tetszik, pl Rasputina érdekes zenéi :D...

11 megjegyzés:

 1. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ a Gadgeten gondolkodtam h hol hallottam... s beugrott: Bigyó felügyelő...
  (jah bocsi h nem kommentelek... de szoktam olvasni sok Zérdekességnél... d emost Bigyó miatt muszáj volt... ő nagy kedvenc... igaz csak a filmeket láttam...)

  VálaszTörlés
 2. -Andrew:

  azaz! :D

  Nyugodtan kommentelj amúgy! Azt hittem ez a cikk komment nélkül marad :D

  Volt a cartoon networkon mesesorozat is, ha jól emlékszem.

  VálaszTörlés
 3. A Vernian Process és a Clockwork Quartet kimaradt a sorból. :)

  VálaszTörlés
 4. Hát én gondoskodtam róla h ne maradjon komment nélkül...
  am a steampunk amit eddig láttam képeket tetszenek... a zene az nah Zérdekes... mert amit itt felsoroltál, pár tetszett, s pár nem... pölö a Bigyó felügyelő (de az nyilván mert már hallottam anno)
  Szeretnék én is beszerezni pár steampunk cuccot (egyszer) mert nagyon jól néznek ki... s az előző postodnál írtál pár filmet... azok közül (ahogy néztem) csak egyetlenegyet nem láttam)
  Am ahogy olvaslak téged Káin... eléggé hasonló az ízlésvilágunk... csak te hamarabb megismerted őket, mint én...

  VálaszTörlés
 5. -Nyarlat:

  Nem találtam youtube-on élvezhető videót. :(

  VálaszTörlés
 6. -Andrew:

  Látod ifjú padavan? :D

  Amúgy szerintem kb. csak varratni tudsz! Tudok ajánlani egy csajt aki megvalósítja amit csak akarsz! (ruha ügyileg persze :D)

  VálaszTörlés
 7. -Andrew:

  LOl most látom egy napon születtünk egy évben. Ez durva.

  VálaszTörlés
 8. Káin:
  sajna nincs pénzem varratni, de majd egyszer úgyis megoldom xD

  Mi?? te is dec 18án jöttél napvilágra 88-ban?? o.O egyre jobb xD
  még mi jöhet még??

  VálaszTörlés
 9. ÁÁÁ nem hiszem...
  hmm akk te vagy viszont a 2. ismerősöm aki velem egy napon született... de a helyszín más... mert én debrecenben az ismerősöm Karcagon, te meg... a fene se tudja... Xd (am a tippem Pest...)
  bár mondjuk az lenne a durva ha te is 9 óra körül jöttél volna erre avilágra...

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: