2010. április 2., péntek

neo.Crysis:"A piszkos középkor"

A keresztények igazságszolgáltatása
avagy
minden idők legkegyetlenebb kínzóeszközei


Az emberi elme hihetetlenül találékony, legfőképpen abban, hogyan ártson embertársának. Ez persze a leglátványosabb a középkorban volt, mégsem mondhatjuk, hogy ezekben az időkben bukkant fel, hiszen a kínzás és a fájdalom okozása egyidős az ember megjelenésével. De térjünk vissza a mai témánkhoz, amit talán egyetlen szóval is leírhatnánk és mindenki számára világos lenne, egy újabb és tudatos vérontási lehetőség:

Inkvizíció
avagy hogyan szelektáljunk Isten nevében

Az inkvizíció legfőbb feladatának tekintette az eretnekek felkutatását és méltó megbüntetését, az egyház hatalmi és tekintélybeli nagyságát, az emberi lelkek megmentését az örök kárhozattól és legfőképpen a hitetlenek nézeteinek megváltoztatását kínvallatással. Sokszor ártatlan embereket küldtek a halálba vagy kínzópadra csakis azért, hogy erejüket fitogtathassák. Az inkvizíció büntetési formáit fokozatosan építették fel, úgymint a pénzbüntetés, a vezeklés, a börtönbüntetés, a gályarabság, a kiközösítés és a legsúlyosabb a halálbüntetés. Persze a legkedveltebb a máglyahalál volt. De térjünk vissza a bűn beismeréséhez: a kínvallatáshoz!



„a bizonyítékokból származó, ellene szóló gyanú miatt oly hosszú ideig tartó kínvallatásra ítélik, amilyet szükségesnek vélnek annak érdekében, hogy az illető elmondja az igazságot (...) ünnepélyesen kijelentették, hogy ha a kínzás során a személy elhalálozik, vére hullik, vagy teste valamely része csonkulást szenved, azért nem ők okolhatók, hanem a vádlott, mivelhogy nem mondta el az igazságot”

Haladjunk hát szép sorban, milyen módokat találtak az "igazság" megtudására ezek az elkötelezett hívők!


1. Víztortúra

Több variáns is létezett rá, a legegyszerűbb a folyamatos, nagy mennyiségű víz beöntése a nyelőcsőbe tölcsér segítségével. Az kikötözött alanyt egy padhoz kötözték, majd kb. 15 liter vizet juttattak a gyomrába, mely felpuffasztotta azt és iszonyatos fájdalmakat okozott. A másik kedvelt formája a vízzel teli dézsa, amikor a hóhér vezényszavára a hóhérinasok a víz alá nyomták a vádlott fejét és megadott ideig ott tartották. Ennek továbbfejlesztett változata, amikor a megkötözött embert csigák és kötelek segítségével fejjel lefelé eresztették a dézsába.


2.Kút

A vádlottat egy szűk gödörbe eresztették, mely éppen a feje búbjáig ért, és olyan szűk volt, hogy mozdulni sem tudott. Napokig ott hagyták az embert étlen-szomjan, és csak akkor emelték ki onnan, ha beismerte "bűneit". Ez is kínokkal járt, hiszen megfordulni, mozdulni nem lehetett a szűk helyen, a folyamatos állástól és alvatlanságtól keringési zavarok léptek fel, valamint az oxigénhiányos állapot pszichésen is megviselte az embereket.


3.A kilencfarkú macska

Mondhatnánk, hogy humánus eszköz, mivel egyszer használatos tárgy volt, egy-egy alkalmazás után el kellett dobni a fertőzések elkerülése miatt. De mi is volt ez? A kilencfarkú macskát az ókori gályahajóktól vették át, Egy kilenc fonatból álló kötél, melynek szálai közé megannyi éles szegecs volt fogva. A maximálisan kiadható ütésszám 100 volt, és a rátapadt vér miatt nem használhatták megint, nehogy elfertőződjön a következő "vétkes" sebe.


4.Strapaddo vagy csigázás

Csupán egy kötél és egy csiga kellett hozzá. Az alany kezeit hátra kötötték, majd felhúzták a magasba, majd ott hirtelen elengedték, de mielőtt földet ért volna, megrántották a kötelet. Hatalmas fájdalmakkal járt, hiszen csuklóficam, vállficam vagy váll és kartörést is okozhatott, vagy egész életére megnyomoríthatta az illetőt.



5.Jéghideg víz

Igazán furcsa módja a kínzásnak, bár hatásos. A kikötözött személy fejét leborotválták, majd a feje fölé jeget helyeztek el, melyről kb. 10 másodpercenként aláhullott egy-egy leolvadó jéghideg vízcsepp. A sötétben egyedül bezárt emberre ez a folyamatos esemény hihetetlen mentális zavarokat okozott. A lassan aláhulló cseppeket egyre nagyobb súlyúnak érzékeli, mindaddig, míg csaknem mázsák súlyának illúzióját kelni, és mindezek mellett maróan égetőnek. Ez mindaddig fokozódik, míg a cseppek közötti eltelt másodpercek alatt a következő leeső csepptől való rettegés nem alakul ki, majd ebbe beleőrül és megtébolyodik a fogoly. Elaludni vagy elájulni sem tud, hiszen a víz frissen tartja.


6. Spanyolcsizma

Panaszkodunk, hogy kényelmetlen a cipőnk? Akkor mit szólnátok, ha egy kisebb méretű fém cipőbe helyeznék a lábaitokat, amelyeknek a belsejéből szögek állnak a talpatokba? Vagy az úgynevezett spanyol csizmához, amely a lábszárakra rászorított deszkalapokat jelentette, melyekkel összezúzták a lábakat, majd fém ékeket vertek a rések között a lábba, ezzel szilánkosra törve a csontokat! Sokan a fájdalomtól megőrültek.


7.Eretnek villa

Egy hevederrel a fejre csatlakoztattak egy mindkét végén éles, szúrós fémvillát, mely az áll és a mellkas között feszült. Nem engedte elaludni a vádlottat, mert ha nem tartotta mereven a fejét, az átszórta a mellkasát és a torkát. A fáradtság itt is a beismeréshez vezetett.


8. A lebukó szék

Ezt egy populárisabb változat, több filmen is megcsodálhattuk a folyamatot. Nők megaláztatására használták, akiket szidalmazással, más leköpésével, prostitúcióval, házasságtöréssel rágalmazták meg. Egy nehéz székhez kötözték őket, majd a közeli tóba vagy folyóba engedték őket alá és kiemelésük után végighurcolták őt a környéken. Sokan méga víz alatt lelték halálukat.


9. Nyúzás
jdalmas kínzásnem, a vádlott általában a vérveszteségbe halt bele. Nem a test teljes megnyúzását kell ez alatt érteni, hanem egy jól hozzáférhető testrészből vágtak ki egy darabot, ami általában a hát volt.


10.Kínpad

Egy görgőkkel felszerelt nyújtópad volt. Az alanyt a bokájánál és a csuklójánál fogva rákötözték a kínpad tetejére, majd a hóhérinasok a guruló padokat az ellenkező irányba húzták, míg az áldozat ízületei szét nem váltak.


11.Madzagnyelés

Hát ez az aminek hallatszik. Igen. A kikötözött, kifeszített, éheztetett emberrel megetettek egy hosszú madzagot, majd amikor ugye idővel felbukkant a másik nyílásnál, azt megragadták, és a kettőt felváltva húzgálták.

Körmök alá szögek, körömletépések, ujjszorítások, nyújtások, égési sérülések okozása és egyéb könnyebb fájdalmak után jöjjenek a halálig tartó kínzások.


12.Kínai harang

Az eretneket egy harangba ültették, melyet két oldalról a hóhér és a segédje ütött. A következmény hallás és idegrendszeri károsodás volt, általában leharapták a nyelvüket és megőrültek. Az illetőnek a szenvedés után lecsapták karddal a fejét.


13. Lovak általi negyedelés

A tömeg kedvence volt, bár ezt csak gyilkosok esetében alkalmazták. A meztelen testet a négy végtagnál fogva kifeszítették, majd a lovakat a négy különböző irányba hajtották, mindaddig míg az ember csontjai szét nem törtek és szakadtak.


14.A körte

A nők, a hazugok és a homoszexuálisok büntetése volt. Ez a fém szerkezet három helyre kerülhetett, a nők vaginájába, a homoszexuálisok végbelébe és a hazugok szájába. Értelem szerűen, minél jobban megtekerte a hóhér a tetején lévő csavart, annál jobban szétnyíltak a levélszerű fémlapok, melyekkel fokozhatta a roncsolás nagyságát. Akár halálhoz is vezetett.


15. A lélek megtisztítása

A katolikusok megpróbálták megmenteni egyes elítélteiket, lelki tisztítással. Persze ne gondoljuk, hogy feloldozást adtak nekik vagy jó tanácsokat, hanem forró vizet itattak velük és égő parazsat etettek. Nos szerintük ez volt az elátkozott lelkek megtisztítása.


16.Az akasztott ketrec

A másik kedvence a filmiparnak ez a kínzási mód. Az áldozatot meztelenül egy ketrecbe zárják, majd fellógatják azt egy fára vagy oszlopra. Étlen, szomjan és mindaddig, amíg meg nem haltak, ott a ketrecben.


17.A fejdaráló

A fejet beszorították ebbe az eszközbe, és a hóhér addig szorította, míg a vádlott nem vallott. Először a fogak törtek ki. Persze ez nem percek, hanem órák alatt történt, szép lassan. Az áldozatok általában vallottak, persze ekkorra már helyrehozhatatlan sérüléseket szenvedett az agyuk és az idegrendszerük.


18.Boszorkányégetések

Az inkvizíció egyik legkedveltebb eszköze a gyűlölt nő ellen. Úgy gondolták, az égetéssel tartósan és fizikálisan is megszabadulnak a boszorkáktól és a gonosz lélektől, mely beszennyezné az ártatlanokat.



19.Júdásbölcső

Piramis formájú fa szerkezet. A vádlott végtagjait csigával kikötözték, és lógatták a levegőbe, majd hirtelen a piramis tűhegyes csúcsára engedték. A férfiakat általában heretájékra, a nőket vaginális tájékra vagy ágyéki részére. A nyomást egyre csak fokozták. Volt egy másik változata is, amikor súlyokat aggattak a lábra, és a csigáról aláeresztett eretneket egy éles fémmel megerősített Júdásbölcsőre eresztették, és persze a súlyokkal megnehezített testre is hatott a gravitáció...


20.Borda akasztás

Az áldozatoknak egy-egy kampót akasztottak be a bordáik alá és úgy kötötték fel őket, hatalmas kínokat éltek át. A nőknek a mellükön szúrták át a kampókat!


21. Éhes patkány

Egy fenék nélküli ketrecet helyeztek a megkötözött fekvő vádlott hasára, majd egy éhes patkányt zártak oda. A patkány enni kezdte az áldozat belső szerveit, és addig tartott a kínzás, míg meg nem halt az ember. A másik verzió, amikor egy vascsőbe zárták a patkányt, és a cső egyik végén az eretnek hasfala volt, míg a másik végén tüzet raktak..a patkány a kijáratot keresve őrülten kaparni és rágni kezdte az ember húsát, ott remélve a menekülő kijáratot.


21. Iron Maiden- A vasszűz

Ez egy vasból készült, kétajtós szerkezet volt, melynek belsejébe ültették az áldozatot, majd rázárták szép lassan az ajtókat, melyekre vas tüskék voltak szerelve. Ezek belefúródtak a vállba, a szemekbe, a mellkasba. A bent ülők sokszor akár két napig is életben maradtak, persze zokogva és sikoltozva.


22. A vasszék

Az eszköz vasból készült szék, aminek ülő részén és háttámláján visszahúzható horgok voltak. A hóhér belemélyesztette a horgokat a benne ülő testébe. Amikor a horog visszahúzódott, fájdalmas sebeket ejtett és kitépett az izomból egy-egy darabot.


23. Karóba húzás

A középkor újabb nagy kedvence. A meztelen testbe egy bezsírozott hegyes végű karót toltak a végbelén vagy a hüvelyén át a gerinc mellett vezetve, hogy komolyabb szervi károsodást ne okozzon. A karó végét a szájon vagy a gyomorfalon vezették ki, sokszor ülő részeket alakítottak ki a karón, hogy a test ne csúszhasson le.

24. A Fűrész

Azt hiszem a kép magáért beszél..persze az még hozzá tartozik, hogy az eset pikantériáját megadjuk, hogy a fejjel lefelé történő testhelyzetben az összes vér a fejbe tolul, ellátva ezzel oxigénnel az agyat, így az áldozat nem ájul el és végig éber a folyamat alatt.


25. A Kocsikerék

Az inkvizíció gyöngyszeme. Ez volt a kedvencük- a kerékbetörés. A csontokat és a mellkast még földön fekvő helyzetben összezúzták, de oly módon hogy szilánkosra törjenek annak csontjai. A legnagyobb tiszteletet azok a hóhérok "érdemelték ki", akik úgy törték össze a csontokat, hogy azok sehol nem sértették fel a bőrt. Volt egy másik változata is, amikor a boka, a térd és a csukló mentén kötözték az illetőt egy kerékabroncsra, majd lassú tekerés mellett ezek a kötelek megfeszültek és eltörve a csontokat egyre jobban belecsavarodtak a végtagok a kerék küllői közé.

És ezek csak a legnépszerűbbek voltak. Hihetetlenül sok variánst találtak még ki a gyilkolásra ezek a hithű emberek a céljuk elérésére. Szeresd felebarátodat? Nem is értem a tanaik hogyan engedhették meg ezt a hatalmas vérontást! A kivégzések az 1870-as évekig tartottak. A máig fennmaradt adatok kétesek, de körülbelül 340.000 ártatlan elítélt volt, közel 400.000 kínzások által megölt, kb. 500.000 élve elégetett ember és emellett 150.000 embert pedig boszorkányság vétke miatt égettek el Európában! Az inkvizíció valaha volt létezése hosszú évekig vita tárgya volt, mígnem 2000-ben II. János Pál pápa elismerte az egyháza bűneit! Kíváncsi vagyok, Isten fiai és bárányai ilyen kegyetlenségek mellett hogyan juthatnak a mennyországba.....

..és mi a ma nemzedéke örüljünk hát annak, hogy csupán az utcán szólítanak le minket, vagy becsöngetnek egy egy prospektussal, vagy át kell kapcsolnunk miattuk a tévét és nem pedig szétszaggatják a végbelünket, a vaginánkat, nem etetnek velünk parazsat, nem törik szét a csontjainkat vagy nem rágatják ki a beleinket patkányokkal és nem tépetnek szét minket a Kossuth téren a hívők lovakkal.

36 megjegyzés:

  1. Höhö bazdmeg! Velem egymás után csinálnák meg akkor a dolgaikat! :D

    Egyébként ezért is ítélem el az egészet egy részt. Undorító. Szavakat nem lehet találni arra a féreg emberek akik ezt véghezvitték. És sosem a hit meg istenről szólt! Hanem pénzről és hatalomról, hogy dugnék feszületet a rühös seggükbe. Búcsúcédula áruló büdös patkány népség...

    VálaszTörlés
  2. Hibák a commentemben XD :

    egyrészt

    emberekre

    hitről

    Na én hajnalban sem kommentelek többet egy órás befordulás után XD

    VálaszTörlés
  3. Ami igaz az igaz. Prágában pl. boszorkánybölcsőt, inkvizíciós széket, szájkörtét meg egyebeket is láttam. De azt az egyet sosem szabad elfelejteni, hogy az egyház nem egyenlő a vallással, és ha az összes vallásos embert elítéljük, ugyanolyan hibát követünk el, mint a Domonkos-rendi inkvizítor atyák.

    VálaszTörlés
  4. Hát ezeket még elképzelni is fájt. O.o Szerintem akkoriban én már csak egy darab sült hús lettem volna.

    Dirgesinger:

    Magát a hitet én sem ítélem el, sem pedig a hívőket, ebben egyet értek. Az egyházat viszont szívesen "megtisztítanám" a bűneiktől.


    Hát mit ne mondjak, volt fantáziája a középkori embernek. Mennyi szadista állat élt akkoriban. O_o

    VálaszTörlés
  5. O.o Jááj, ez fájhatott. Én megöltem volna saját magam előtte, minthogy végigszenvedjek ilyen kínokat :S:S
    Ilyenekre volt képes az emberiség? Szánalmas és undorító miket csináltak.
    Ezek mind nagy gyilkosok voltak!!!!
    Jajj én ezt még nézni, vagy olvasni sem bíroom :S:S És más meg végignézte és látta, hogy ott szenvednek :S
    A patkányos is milyen máár? Mondjuk ne tegyünk úgy, mintha a többi nem lenne ilyen mocskos..:S:S

    VálaszTörlés
  6. na jó, most egy kicsit örülök, hogy nem a középkorba születtem. eddig ezek közül nagyon kevésről hallottam, de talán jobb is. engem a patkányos, tüzes kínzás, és a júdásbölcső rémisztett meg nagyon. de a fűrész sem volt semmi. drága, drága emberiség! undorító egy faj vagyunk. sajnálom, hogy közöttünk kell élnem. hányni támadt kedvem.
    de azért csak így tovább :D
    letti.

    VálaszTörlés
  7. Kösz, Isten teremtményi "Kígyófi" Káin a figyelemfölhívást. S a többieknek a tájék osztatá sokér'. Nehezen érthető számomra: természetesen mutáns (ön)élv, felelőtlenség vagy egyéb cél visz-é a botrányos szörnyűségekhö'? Vagy a ezek (vala, kiknél) egy? Nincs más fontosb dolog? Annyi takarítandó szemet van, hogy mára sokkal hatékonyabb eszközök szükségesek. Minden jóut kíván egy eltakarítandó szado-mazo szemet

    VálaszTörlés
  8. Elképesztő milyenek voltak az emberek. Most ,hogy végig olvastam ezt a cikket eszembe jutott valami. Nem csoda ,hogy a Fűrész filmek ilyen betegek hisz volt honnan ihletett venni... Én is hamarabb elrágtam volna a csuklómat,mint ,hogy ezt kibírjam, de ha ki vagyok kötve vagy mozdulni nem tudok akkor mindegy.
    Az egyház már kész vicc. Én sosem voltam hívő ember és azt se bántom aki az. Engem a fanatikusok zavarnak hisz azok csavarodnak majd be, előbb utóbb be szerintem.
    Jó cikk volt :)

    VálaszTörlés
  9. Már csak azt nem értem, ezeket hogy találták ki... Leültek körben és elkezdtek meetingelni? "Hmm... Akkor legyen egy csizma, ami összeszorítja a lábat... Nem, az nem elég jó! Fájdalmasabb kell! Hmm... Akkor verjünk még bele ékeket!" És a hóhérokat, akikkel csináltatták, mégis hogy vették rá? Ennyire vallási fanatikusok lettek volna ők is? Mert nem hiszem, hogy pénzzel tömték volna őket...

    Kis érdekesség, hogy a patkányos dolgot tudtommal '56 környékén is előszeretettel alkalmazták kis hazánkban.

    Amúgy nagyon érdekes cikk volt, de tényleg fájt még olvasni is. :S

    VálaszTörlés
  10. -Nightmare :

    Én is így érzem :D

    -Dirgesinger:

    Szintén így vélekedek bár sajnos a hívők sokszor nem értik menyire politikapárti az egész, nekem leginkább a katolikusokkal van bajom.

    -Cukorka :

    Az volt a vicc, hogy az ártatlan is kénytelen volt bevallani a bűneit a fájdalmaktól és a vége mindenképpen kínhalál lett. A Keresztény egyház rosszabb volt mint a Nácik. :)

    -Letti =)

    Szomorú dolgok ezek.

    -sat. :

    Üdvözlet az oldalon, köszönjük hogy benéztél hozzánk!

    Sajnálom hogy felkavart a cikk, de ha körbenéztél volna láthatod mi minden létező szemetet számba veszünk a hét összes napján.

    Nem a hívőkkel van bajunk hanem azokkal akik a hit nevében követtek el bűnöket. És rengetegen vannak mind a mai napig! Sajnálom ha beletiportunk a lelkedhün'. :)

    -Black Butterfly

    Szerintem a fűrész nem is beteg :D

    -Tímea :

    LOl lett volna egy nagy állómappa amit hajtogatnak, pálcával mutogatják a tervrajzokat mialatt ingyen muffint esznek...

    VálaszTörlés
  11. Kedves Káin!
    /- Szeretném remélni, hogy a hagyománnyal ellentétbe' nem testvérgyilkost jelent a fölvett név, mer' akkor nekem annyi - de nincs mit tenni, ezt is vállalni köll. Mer' én a testvérgyilkos szerepre, sajna, nem biztos, hogy képes lennék, mégha Isten-kegyelt(ek)et kell is irigységbül.)
    Régi szörnyű dolgok, amikhez hasonlókat ma má' mások alkalmaznak s nem az egyház /annak, ha úgy tetszik, finomodtak a módszeri.) A lélektiprást szado-mazo létemre úgy-ahogy +szoktam egy náci s szélesb globál üzleti rendszerbe' élve.
    Körbenéztem e jeddze te lő tökbe', köszöntem is a tájék osztat ást. /Csak zárójelbe' +jegyezve: Néha azonban úgy tűn': mintha nem az igazán veszélyes célpontokra lőnétek.) Annak viszont örülök, hogy éngöm is célba vettetek ideig még létező szemetkint, s annak is, hogy nem a hívőkkel van fő kint baj, mer' azokbul egyre kevesb. Ami a fanatikusokat illeti, azokat akkor lehet legjobban kiborítni, ha útját álljuk buldózerezésüknek. Mára pedig elég bambán fogyasztni, s azt tenni, amit +hagynak - amikhö', ugyi, nem köll hit. Hit csa' vmi más akarásáho' köll, + hogy - +'ha kicsit kétkedve is - bízzunk /egymásba' is), s nem ahho', hogy szükségtelen is szembeállítsuk az embereket. De ha ez valakiknek cél s öröm, hogy másvalakik jobban tarolhassanak, vállalom az új szerepet is: Üdvöz lettel
    egy senki körösztény (ellen)náci s nem mindig kegyelt áldozat ábel

    VálaszTörlés
  12. -Sat:

    Ha kicsit előrébb lapoztá' vóna megleshetted aztat is hogy mé' vagyok Kájinként főtüntetve' de valószínűleg az üzenet nem jutott el és epic fail tűrténhetett künn a tanyasi világutt :)

    Mókatárunkban idővel mindent pellengére fogunk állítani csak rengeteg téma van és fő a változatosság, de ha tudsz ajánlani megfelelő veszélyes célpontot akkor írj egy levelet a mortemes címre és nem leszünk restek írni.

    Bízni a másikban pedig nem lehet, ember embernek farkasa leginkább a média vezetésével sikerült ezt elérni kedves Ábel. A hitet pedig nem templomban kell bálványimádások közt keresni hanem saját magunkban. Ha elvileg mind Isten gyermekei vagyunk s legyen az Buddha , Isten vagy bármi más saját dimenziónkon át is eljuthatunk hozzá és nincs szükség a rituális cirkuszokra és gyerektoszó papokra . Osztán lehet hogy itt künn a pusztába' csak én vónék tú' egyszerű'....

    Nem szembeállítás volt a cél, egy tájékoztató jellegű cikket olvashattál arról ami megtörtént de írhatok ha kell lejárató cikket a pedofil papokról, a Vatikáni maffiáról meg a zsidó cionista gyermekpornómaffiáról. Na arra már tényleg mondhatjuk hogy egymással való szembeállítás volt a lényeg. Csak az a kérdés ki romlottabb, aki le meri írni vagy az aki elköveti és esetleg aki nem tud mindenről. A tudatlanság nem mindig a jó báránnyal való egyezést jelenti. Bár ugye boldogok a lelki szegények...Nos akkor inkább leszek boldogtalan.

    Aztán lehet ugyan arról beszélünk és félreértés történt a dialektusod végett.

    Üdvözlettel: Káin a gyilkos

    VálaszTörlés
  13. Ahun ketten-hárman összegyünnek ..., a veszélyes. Ha (magukra) hagyjuk üket, könnyebben kihasznál(tat)nak. A mediális közvetítésnek is ez a hátulütője. Nem önmagába' rossz /- mér' használnánk különbe' mü es?), nem az okozá a farkaskodást, inkább a kordátlan emberfarkasok használják ki. Ha mindenki +fosztatik segítő társitul /legyenek azok akar tanítók is, vagy vezérürük, ha úgy jobb' tetszik), az atomizáltakkal könnyebb elbánni. Ha teljesen megsemmisítjük a hagyományt, dettó /legyen az pl. akar az ún. "boszorkányság" is). A kereszténység viszont nem csupán az egyház. De egyház nélkül nem biztos hogy volna kereszténység. Ahogy buddhista mesterek, szerzetesek nélkül se ... stb. Ez nem jelenti azt, hogy minden jó és szükséges, hogy nem követtek el embertelenségeket miattuk. Nem kérdőjelezém meg az informálást, csak arra igyekeztem fölhíni a figyelmet, hogy kinek használhat ma e. Milyen hatalmak érdekit szolgálhatja az egyház- vagy kereszténységellenesség ma? Éngöm nem toszott 1 pap se, akarcsak sok más ösmerősöm se, s nem juta sose eszembe szexuális tárgyat látni 1 apácába' se. Sőt megtanítottak különbséget tenni a fák + erdő közt. A tudás csak hasznos lehet, csak ne vesszünk el a fölös infókba'. Örülök, Tisztelt Vitapartner, hogy a választott név ellenire, nem aspirálsz elkövetői babérokra. Minden jót kívánva továbbra is egy szado-mazo s náci áldozattul, de nem a köröszténységitül s nem a farkasokéitul, se az emberekéitül, csak az egyetlen Úr ellen tajtékzó, azt s társikat nem tisztelő emberfarkasokéitul.
    Ajánlám Néköd utólag vmi(ke)t a béjeddzésbe', hun eredetileg +keres él :)

    VálaszTörlés
  14. Káin, te aztán tudsz valamit XD :)) Már félórája röhögök azon amit írtál egyel fentebb :D
    Ha kicsit előrébb lapoztá' vóna megleshetted aztat is hogy mé' vagyok Kájinként főtüntetve' de valószínűleg az üzenet nem jutott el és epic fail tűrténhetett künn a tanyasi világutt :)
    :)) Jaahj:D Nah jó most itt egy párnak röhögtem a kommentjét :D XD :))

    VálaszTörlés
  15. A politikát maximum a mosott agyú hívők képesek összeegyeztetni a vallással, a normálisak nem. Tény hogy az egyház sok mocskos dologba dugta bele a kezét, de szerintem mindenki ismer legalább egy normális papot és/vagy hívő embert aki ezeket a dolgokat a helyén kezeli. Pl. a pap aki esketett minket, egy atom jófej ember, aki többet tudott a demonológiáról mint én, értelmes és nem elvakultan bigott magyarázatokat volt képes adni a Bibliában szereplő, képtelenségnek tűnő jelenségekre (pl hogy isten hat nap alatt teremtett) és simán közölte amikor trúgót szerelésben bevonultam a sekrestyébe, hogy Isten nem a ruházatomat nézi, hanem a szívemet, és ne hallgassak azokra akik emiatt bántanak. Na ilyen egy igazi hívő ember.

    Mellesleg ilyenkor szoktam kicsit mosolyogni azokon akik annyira visszavágynak a középkorba hogy dejó lehetett. Elolvasnak pár ilyen sztorit és kissé meggondolják magukat.

    VálaszTörlés
  16. A'szem, asse vall épp mély megfontolásra, ha a politikát mindenáron igyekeznek elválasztni a vallástul. Vaj' mi más vó't a nácizmus s a szoci álizmus? S a fundamentálista liber álizmus s a totalitárius demokreténizmus? Dehát ma ennek az állítólagos összeférhetetlenségnek az állítása a sulykolt divat. Csak úgy mellékesen: hál'Istennek, vagy inkább a teremtés koronájának a francia "fölvilágosodást" követő forradalmi rendszer se nagyon maradt el nagyon a középkori módszerek alkalmazába', sőt. + a'szem, tudnának egyet-mást mesélni sok mai üldöztetések, kihallgatások s börtönviszonyok szenvedő alanyi is, ha ... De má' hagyom abba. További jó szórakozást! Adieu! Isten legyen Magukkal, mégha Önök nélküle is!

    VálaszTörlés
  17. -Cukorka:

    ~meghajol~

    -Dirgesinger :

    Teljesen egyet értek veled. Ezekkel az emberekkel sosem volt bajom.

    -sat.:

    Attól hogy tényeket közlünk amik megtörténtek, még nem leszünk Istentelenek.

    Az egyházba mindig is benne volt a politika és a romlottság, biztos vannak vidéken nagyon kedves papok és rendes hívők de ezt a világot különböző okkultista szerveztek irányítják, az ellenkezőjéről senki sem tud meggyőzni.

    Nem ez a blog fogja felvenni ellenük a harcot, de a tájékoztatással felnyitunk pár szemet és ha valaki ezt máshogy érti mosom kezeimet.

    Nem én vagyok sátánista nem én imádok bálványt :D. És annak ellenére hogy nem járok templomba tájékozódtam eleget a világról és az erkölcsöm is rendben van. Nem vagyok tökéletes ember mégis tudok érezni és gondolkodni és nem kell nekem közvetítő ahhoz hogy elérjek Istenhez. A kereszténység nem tudom miért képzeli azt hogy az Istenhez vezető út csak az ő házukból nyílik. Ez nem így van. Aki azt hiszi már rég elveszett egy önző és kisajátító illúzióban.

    Neked is kívánom hogy ne zabáljanak fel emberfarkasok és további kellemes olvasást, blogolást stb-.

    Szerintem nem én vagyok Sátánista meg a blog, hanem a kint lévő Mónika show-t néző fogyasztó hulladék társadalom. Ez a blog pedig pont ez ellen beszél. Sajnálom ha félreértetted. Lehet egy a célunk csak a szótölcsér fajtája más...

    -Nightmare:

    Bakker 2x postoltál és véletlenül kitöröltem mindkét hozzászólásodat! :((((

    VálaszTörlés
  18. Káin:
    Jajj semmi gond :)
    Nem mindkettőt törölted ki. Szerintem egyszerre vettük észre a hibát, mert miközben én töröltem az egyik hozzászólásomat, addig te a másikat xD Majd ha megint meg tudom fogalmazni elküldöm újra. :)

    VálaszTörlés
  19. -Nightmare:

    Akkor ez má' szex vót. :DDDDDDDD

    VálaszTörlés
  20. Káin:

    xD Az ám, szöx a javábul.


    (Nah szóval valahogy így szólt...)

    O_o

    Jó vóna néhány megjegyzéshöz egy értélmező kéziszótár, me' kezdek behóni a nyelvezettő' vagy stílusátul, áhogy tetszik. Nem ehhez vónék é' hozzászokva, ná.

    Cukorka:

    Dettó. xD Én is szakadtam a röhögéstől. :D

    Dirgesinger:

    Maximálisan egyet értek. Jajj, mikor még egy kis faluban laktam ismertem egy nagyon rendes papot. Imádott gitározni, sokszor hívott énekelni, játékokat szervezett, ott segített, ahol tudott. Feltétel nélkül hitt az Úrban, mindezt úgy, hogy nem lett az egyház újabb szemete. :)

    VálaszTörlés
  21. Akko' jóu. /Nem értém én annyira félre kölönbe' se, amit akartok, csak nem látám bé, minek épp ma s azokat provokálni, háborgatni, akik nem cinkosok, s a szerencsétlen Jézuskát a géppuskával keverni. Móni-sót nem ösmérem, tvt nem nézünk, csak fizetünk - érdektelenség, kilopott antennaerősítő + baszogatások + nagyobb cociális károk elkerülése mián.) Tő'csérkedjünk akko', Ti a hóyagvárasba', én + a mucsai hitű tanyasi világba, csak azt ne higgyük, hogy mi vagyunk a kisistenek, akik elbo'dogulunk Őné'küle + mások né'kül. Üdvözlett el: 1 drb. balfék ábel

    VálaszTörlés
  22. sat :

    Ne törődj velünk :) Mi csak a VÉLEMYÉNYÜNKET fejjezzük ki, igazán nem muszáj olvasni, ha annyira nem akarod :D Mi imádjuk ezt a blogot, meg a szerkesztőit is, egyfelől azért, mert nem félnek kimondani az igazságot ;) Szóval nem kellene, hogy felháborodj :)


    Nightmare :D

    Akkor már ketten vagyunk xD

    VálaszTörlés
  23. -sat:

    Örülök,ha nem értetted félre. Bár nem értem a provokálást hogy érted meg a háborgatást. Hidd el nem célzottan spameltem. Napi 50 blogot keresek fel és pont aznap este került ki az inkvizíciós cikk mikor bespameltem hozzád. Valószínűleg ez egy balul elsült véletlen, biztosíthatlak róla hogy nem direkt volt.

    Hidd el igen sokrétű vagyok, próbáld kérlek ne egy kalap alá venni az embereket. Itt Te és én sem tudhatom hogy ki miben és mennyire hisz. :)

    -Cukorka :

    Szerintem csak véleményt írt. Én nem vettem zaklatásnak, végtére is én spameltem be hozzá.

    De kedves amit írtál :)

    VálaszTörlés
  24. Oks, Cukorka, vettem a lapot. Csak nem szoktam hullát rugdosni, mégha tetszhalott se. Elegen rúgnak rajtunk, hogy ne adjam vissza. Sok érdekes dolgot összehoztak a szerkesztők. Le a kalappal. Csak én má' kissé más korosztály vagyok, mégha nem is konzerv. Fejezzétek csak ki, amit ki akartok, ám ha hatni is akartok vele, nem biztos, hogy provokítíve a leghatásosb. Kamaszkoromba' én is ezt cs'áltam, szégyenlek is jó pár do'got.(

    VálaszTörlés
  25. -Sat:

    Remélem láttad amit írtam a provokálásról.

    Köszönjük a dicséretet, nem vagyunk mink kamaszok mán'. :)

    VálaszTörlés
  26. Kösz, Kígyófi testvér, a válaszokat. Szaporoda zárt osztáyos látogatóitok száma is.
    Az 1 kalap alá vételre eztán tán mindketten jobban odafigyelhetünk. Éngöm nem igazán háboríta, ami történt /én csak kissé gusztustalannak érezém), mások viszont annál inkább nyegle sértegetésnek vehetik. Részünkről azonba' tisztázva. További hatásosb találatokat!

    VálaszTörlés
  27. -Sat:

    Igen én sajnos hajlamos vagyok arra hogy végletekben gondolkodjak , előítéletes vagyok és skatulyázó ezek legfőbb hibáim egyike.

    Örülök, ha tisztáztuk további szép estét!

    VálaszTörlés
  28. Kedves Kígyófi Testvérem!

    Ha tudsz róla, akkor má' +tetted az 1. lépést, hogy legyőzhesd. Sokan tagadnák, - a veszéyesb.

    Egy másik szegény szerencsétlen, az őrült Nietzsche egy versi - a szövetség +pecsételésire:

    Schafe /Birkák

    Den Adler seht! sehnsüchtig starr /A sast nézd! Sóvár-dermedt
    blickt er hinab in den Abgrund, /szemmel mered a szakadékba,
    in seinem Abgrund, der sich dort /szakadékba alant, mey
    in immer tiefere Tiefen ringelt! /mind méyebb méységbe gyürűzik!
    Plötzlich, geraden Flugs, /Majd gyors, nyílegyenes
    scharfen Zugs /röptével
    stürzt er auf seine Beute. /prédájára lecsap.
    Glaubt ihr wohl, dass es Hunger ist? /Azt hiszed éhség ez csupán?
    Eingeweiden-Armut? - /Zsigertépő gyomor?
    Und auch Liebe ist es nicht /Még csak nem is étvágy
    - was ist ein Lamm einem Adler! /- mi egy bárány a sasnak!
    er hass(t) die Schafe /A birkát gyűlöli
    Also stürze ich mich /Hát így csapok le én
    abwärts, sehnsüchtig, /zuhanva sováran
    auf diese Lämmer-Heerden /e juhnyájakra, hogy
    zerreissend, blutträufend, /vérengzőn tépje szét
    Hohn gegen dei Gemächlichen /gúnyom-dühöm a lomha, rest
    Wuth gegen Lämmer-Dummheit --- /birka-ostobaságot ---

    Minden jót, Áldott Föltámadás-innepöt!

    VálaszTörlés
  29. -Sat:

    Nietzsche szerintem inkább félig zseni félig őrült volt és nagyon szeretem :) (Y)

    Neked is Kellemes ünnepeket!

    VálaszTörlés
  30. Én kihagynám a feleket: őrült lángész vagy zseniális dilis /ti. megalomán.)
    Én is nagyon nagyrabecsülöm, tán szeretem is /de azér' hozzámenni nem mentem vón hozzá,
    akarcsak Kozmutza Flóra se József Attiláho'.)

    VálaszTörlés
  31. Ajjajjjajj emberek...elnézést a kései reakcióért, de beteg vagyok sajnos-még mindig..:S


    sat.

    Engem pl a legkevésbé sem érdekel a kereszténység vagy a vallás..ez egy tájékoztató jellegű cikk volt, és újra csak olyan magukat jobbnak tartó emberekről, akik mások vérét ontották "nemes" céljaik érdekében..

    mert ezek vagyunk mi-emberek, ugyanolyan két lábon járó állatok, akik egymás torkának esnek, és nem az életük védelme miatt, csupán szórakozásból és hatalmi vágyból..

    Fölösleges vallási dolgokba belemenni úgy érzem...ez csak az emberiség újabb kis sötét szöglete...

    és nem hiszem hogy szégyellnünk-szégyellenem kellene bármit, amit leírtam, hiszen ezek tények! Nem rajtam/rajtunk kell felelősségre vonni a történteket, hanem azokon akik végigcsinálták ezeket több száz éven keresztül, és még 2000ben is képesek voltak embereket karóba húzatni..
    Azé a szégyen, aki véghezvitte, és legyen az akár a keresztény kultúra, akkor az.

    Az ő nevüket mocskolja, hisz ők tették meg, és erre emlékezni kell, és emlékezni is fog a történelem. És attól, mert ők az egyik legelterjettebb vallás, a kereszténység, és álljon akár mögöttük vagy felettük vagy bánom is én hol az ő egy Istenük, engem és a világ ezen részét azt hiszem ez vajmi kevéssé is érdekli, mert a vérontás attól még vérontás marad!


    Nem vagyok vallásos, nem hiszek semmiben és nem is fogok..ez egy fizikai és kémiai kölcsönhatásokkal és összhatásokkal működő világ.

    És bevallom, gyöngeségnek tartom azt, hogy emberek milliói egy nem létező dologba kapaszkodnak, hogy menekülést találjanak a való világuktól, és pszichésen képesek magukban ennek elkönyvelni minden eredményt vagy következményt az életükben, mindazt amit valójában két kezükkel raktak össze..az ő Istenük tesz ennivalót az asztalra?? vagy az ő Istenük épít házat a fejük fölé?? nem..mindenért meg kell dolgozni keményen.Gratulálok az ő Istenüknek, aki több száz gyermeket hagy éhen halni minden nap..

    De nem vagyok vallásellenes sem...csináljanak magukkal az emberek, amit akarnak...lőjék be magukat, loccsantsák ki az agyukat, gyártsanak felsőbbrendű fantazmagóriákat-ez engem a legkevésbé sem érdekel..mert az ember akármilyen okos is legyen, ugyanolyan primitív állat marad mindig is az ösztönei miatt.


    ÉS NEM EZ VOLT SEM AZ ELSŐ, SEM PEDIG AZ UTOLSÓ ILYEN JELLEGŰ CIKKEM, AMI AZ EMBER EZEN PRIMITÍV OLDALÁVAL FOGLALKOZIK!

    .......legyenek azok SSesek, muzulmánok, keresztények, vagy arárkicsodák, mert egy közös van bennük, hogy mindannyian emberek, és primitív tetteikért igenis ők a felelősek..különben sem nagy titkokról írunk ember..ezek tények! Én csak úgy szoktam hívni hogy: TÖRTÉNELEM

    VálaszTörlés
  32. Úristen :S a körte és a "lélek megtisztítása" a legkegyetlenebb :S
    ___
    @neo.Crysis: ~egyetért~
    ___
    Sajnos én még nem találkoztam normálisnak nevezhető hívővel, sem pappal. Sőt, egy pap hatalmas összegű pénzt nyúlt le anno egyik déd- vagy szépapámtól, ami a város szépítésére ment volna (valami szobrot emeltek volna belőle).
    A tesitanárom meg folyton prédikál hogy szeressük istent meg járjunk templomba meg stb., különben a pokolba kerülünk meg az örök tűzben fogunk égni. -.-" na az ilyennel van a tököm tele.
    Úgyhogy nekem mondhatja mindenki hogy milyen szentek meg jófejek a keresztények, de az én bizalmamat elvesztették, és ez a bejegyzés még rá is tett egy lapáttal.
    ___
    Egyébként Káin: nagyon jó a tanyasi akcentusod, röhögtem egy sort rajta XD

    VálaszTörlés
  33. -Misu:

    Me' tanyán élök-é! :D

    Na én sem szeretem a Keresztényeket, főleg a katolikus hit. Isten lassan kb valami riogató izé nekik....

    VálaszTörlés
  34. Ezt a bejegyzést olvastam először amikor a blogra jöttem^^. Hála Nightmare-nek^^. Köszíííí^^.

    Káin: Erről egy Showder Klubbos poén jut eszembe: "Legyen Szinkronizált a Győzike Show!!!"-vagy legalább feliratos:D XD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: