2010. április 28., szerda

Nyarlathotep: Zeneajánló

Ma kicsit rendhagyó zeneajánlóval jelentkezem, félig meddig azzal a szándékkal(bár erre már Káin cikkeiben is volt példa), hogy eloszlassam a tévhitet, mellyel nem egyszer találkoztam. Sokan mondják, hogy az animék zenéje gagyi, illetve igénytelen japán vinnyogás. Nos, ez olykor igaz, azonban nem egy kivétel akad. Egyrészt, a szövegek túlnyomó része még csak nem is japán, másrészt pedig gyakran igen neves zenészeket kérnek fel(pl. Buck-Tick, róluk majd külön beszámoló is lesz). A műfajok széles skáláján mozognak ezek a zenék, sokszor nehéz bekategorizálni. De nem is írom tovább, hallgassátok.

Hellsing.

Előadója Yasushi Iishi. Kicsit elektro jazz, néhol pszihedelikus rock, máskor egészen lírai. Tökéletesen meg/vissza adja az anime hangulatát. Magányos éjjeleimen nem egyszer borzongtam ezekre a dallamokra.









Soul Eater

Sajnos előadót nem találtam. Változatos, a melankolikus és lehangoló nóták mellett ugyanúgy helyet kapnak a pörgősek, egy egy tradicionális hangzású darabbal kiegészítve.










Trinity Blood

Egyik személyes kedvencem, gyönyörűen komponált, teátrális hangzású OST. Túlnyomó részt szimfonikus hangzású, összhatásában meglehetősen szomorú. El tudnám ezt képzelni az életem aláfestő zenéjének. :)









Néhány szerintem zseniális opening és ending. Mindegyikben van valami nagyon jellegzetes, valami ami meg fog:










Remélem tudtam valami újat mutatni nektek. :)

5 megjegyzés:

  1. Fú nagyon tetszett!A Hellsing OSTját már töltöm is!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a cikket, szerintem jó lett, bár én alapjában véve túl sokat foglalkozom japán zenével. Nos, hogy az animezenék igénytelenek lennének, ezt kapásból cáfolnám. Ugyanis bevett szokás, hogy az openingeket/endingeket vagy neves, néha külföldi zenészekkel, vagy fiatal, befuttatni kívánt tehetségekkel készíttetik, főként erős reklámcélból. Mellesleg sokan nem is figyelnek oda ezekre a zenékre, pedig megérdemelnék, másrészt pedig egy 4-5 perces dal kiragadott 30-50 másodperce nem biztos, hogy kellőképpen prezentálja az egész számot. Ezért javaslom, hogy amennyiben valakinek megtetszett egy opening/ending, mindenféleképpen keressen rá az előadóra, és ismerkedjen meg a többi anyagával is. Bocs hogy fosom a szót xD.

    VálaszTörlés
  3. Tetszett a cikk, pedig nem vagyok a műfaj rajongója.
    grat! ;)
    Engem a Hellsing és a Trinity Blood zenéje fogott meg nagyon, le is töltöm őket *.*

    Köszi az ajánlót :)

    VálaszTörlés
  4. Andreya nővéremmel értek egyet. Nem azért hogy elfogult lennék mivel japán zenét hallgatok, de tényleg igaza van xD igénytelen nem is tudom hogy ez-e a legjobb szó rá, én is azt mondom sok mostani bandára hogy az, de nagyon nagyon sok gyöngyszem van bennük, ahogy említetted a BUCK-TICK is.

    VálaszTörlés
  5. örülök, hogy tetszett! :) éppen ezért írtam ezt a cikket, hogy azt a tévképzetet(már akiben esetleg felmerült volna), miszerint ha anime zene az biztos pocsék, eloszlassam. én túlnyomó részt ezeket hallgatom, szinte kötelességemnek éreztem megírni ezt xD

    amúgy hc buck-tick fanatikus vagyok :3

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: