2010. április 30., péntek

"kamupók": Szellemvadászat a 21. században

A Klinge fivérek -egy amerikai testvérpár- megpróbálnak újítani az eddigi szellemvadászok módszerein felhasználva az eddigi ismereteinket és technológiát ami eddig az emberek rendelkezésére állnak. A sorozatot a Discovery Channel sugározza (igaz én a részt science-n vagy hol láttam)

Eddigi megfigyeléseik alapján ahhoz, hogy a "bolyongó" lelkek még mindig köztünk tudjanak maradni és számunkra furcsa jelenségeket produkáljanak az ehhez szükséges energiákat folyó vizekből nyerik.A műsor felvonultatja a különböző már szokványosnak mondható ketyeréket, de egy eddig még nem alkalmazott eljárást is. Ez az eljárás a Faraday-kalitka alkalmazása. Minden bizonnyal hallottatok már erről a dróthuzalokból szőtt ketrecről. A "nagy" ötletet eddig nem is értem miért nem alkalmazta senki, hiszen így elméletileg nem kaphatnak a "kutatók" "szennyezett" vagy kívülről érkező zavaró jeleket amik tévesen befolyásolhatják az eddigi méréseket/felfedezéseket. Tehát a zajok amiket a digitális hangrögzítővel sikerül fel venni nem fogható rá, hogy mágneses zaj ami kóborolt az éterben céltalanul csak arra várva, hogy valaki meghallja.

A másik, hogy számításba veszik az elektromosságot (az utóbbi években már bevett szokás), a frekvenciát vagyis a rezgés szintet is. Leginkább a folyóvizek elektromos vezetőképességének szempontjából számít az energia közvetítés miatt. Minél szennyezettebb a víz annál több olyan anyag található bennünk ami esetleg a víz vezetőképességét javítja, így fokozva a jelenések erősségét.

Más kérdés, hogy az ember a recsegő hangokból mit bogoz ki, a sok beszámolóktól az ember fantáziája önkéntelenül is meglódul így oda képzelhetünk szimpla zajokba vagy alakzatokba olyan dolgokat ami nincs is ott. Az ember már csak ilyen. Kíváncsi és hiszékeny. Remélem egyszer majd csak sikerül életünkben felvenni a kapcsolatot a testetlenül itt ragadt társainkkal úgy, hogy ne kelljen meghalnunk hozzá.

(Ghost Lab a műsor címe és található néhány hangfelvétel és videó is az oldalon amiket a műsor készítése közben rögzítettek. Mindenkinek jó szórakozást hozzá)

Nemrég hallottam egy férfi beszámolóját, aki egy halálosnak mondható autóbaleset után, bár végül visszajött, igen messze kalandozott. Húsz percen át beszélt a furcsa utazásról, mégis egy dolog nagyon megmaradt bennem azokból, amiket mondott: egy dolog nagyon fáj, ha nem kérhetsz bocsánatot attól, akit megbántottál, mert ő a földön maradt, és már nem hallja, mit mondasz...

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett! Sajna én ebből még egy részt sem láttam, pedig szoktam nézni a csatornát! O__O

    VálaszTörlés
  2. Felkeltetted az érdeklődésem úgyhogy megnézem ezt a műsort! Amúgy is vonz ez a témakör;)
    Az utolsó mondat a cikkben meg nagyon elgondolkodtató volt O_O

    VálaszTörlés
  3. Én szoktam nézni a csatornát :D De sokhelyen mutatják ezt a műsort, meg egyéb ilyen szellemeseket is :D Eddig nem néztem, de most megfogom xDDD

    VálaszTörlés
  4. Érdekes a téma,a műsort meg leszedem még ma:P!
    És én is az utolsó bekezdésen akadtam meg.Szar egy érzés lehet úgy meghalni,hogy valakit megbántottál,és mostmár esélyed sincs bocsánatot kérni :/.Na ezért is szoktam a bocsánatosdit hamar lerendezni.

    VálaszTörlés
  5. Áháháá:D erről South Park jut eszembe:D

    Erről is készült egy rész.

    Discoveryn mikor szokott menni? szeretném Én is nézni*-*

    VálaszTörlés
  6. Bocsánat a félretájékoztatásért.
    A műsor magyarul szombatonként az Invetstigation Discovery-n szokott menni. Este 8 után kezdődik. Amúgy nem nagy szám maga a műsor hanem kimondottan a tudományos magyarázatok miatt keltette fel a figyelmemet és hogy végre jó irányba tapogatóznak.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: