2010. február 24., szerda

Neo.Crysis: Zeneajánló




Ma egy számomra nagyon fontos személyt fogok bemutatni nektek. Nem beszélek sem kronológiáról, sem a világszínvonalú eredményeiről, csupán arról, hogy mit kaptam tőle.

Lassan 24 éve van a zenei pályán, mégis kevesen ismerik őt. Az életem elmúlt közel 10 évében rengeteg dolgon átsegített-ha lecsúsztam a mélyre fölsegített, ha magamba roskadtam, megvigasztalt.

Egy dolgot tudok csak biztosan: ha a lelkem impulzusokkal és hangokkal tudna kommunikálni, minden bizonnyal ilyen lenne. Az utóbbi 2-3 évben alternatív rockzenéből átfolydogált az elektronikába, az általa nyújtott élményből mégsem veszít.

Költő és zenész-mégsem tud kottáról olvasni, mert véleménye szerint a hangokat nem lehet egyszerűen csak leírni-érezni kell.

Hogy ki ő?

Thomas Edward Yorke- azaz Thom Yorke, a Radiohead frontembere, aki immáron évek óta szólólemezeivel és performanszaival is elkápráztatja közönségét. Remélem nektek is jól esik meghallgatni egy zeneileg ennyire tökéletesen felépített remeket!

Életút és pálya leírása helyett beszéljenek a dallamok.
Radiohead és Thom Yorke.
Számomra ez a teljes és tökéletes zenei hangzás..











és Thom Yorke napjainban. Az idő halad, az emberek változnak-ami ellen ő sem tehet semmit. A zene még mindig élmény, igaz túl sok Aphex Twint hallgatott azóta...

Élő, egyszemélyes fellépéseivel viszont még mindig elvarázsol bárkit egy szál gitárral vagy egy zongorával.

2 megjegyzés:

Ezeket is ajánljuk: