2010. február 22., hétfő

neo.Crysis: Az Ínyencek Konyhája

Nincs még tippetek mi legyen a vacsora? Tudok egy tuti receptet!
Nagyon könnyű az elkészítése, garantálom elsőre sikereket könyvelhetünk el vele!

Kakukkfüves-boros kacsa

Hozzávalók:

4 db kacsacomb vagy 2 db kacsamell
1 kis csokor kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál cigaretta
1 öngyújtó vagy gyufa
só, bors



Elkészítése:

A kacsahúst megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabok mindkét oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, illetve sütőtálba. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet és ráöntjük a bort, beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a fokhagymát. A tűzhely minden rózsáját és szelepét tekerjük a maximumra. Amíg a hús puhul, menjünk át a másik szobába, kihasználva az időt, hogy átgondoljuk életünket. Miután ezzel elkészültünk, térjünk vissza a konyhába, és ellenőrizzük, hogy a helyiség kellemesen telítődött-e a gázzal. Ha kellőképp fullasztónak érezzük, a húst a konyhaasztalra téve takarjuk le alufóliával, majd gyújtsunk rá a jól megérdemelt cigarettánkra. TIPP: Ha esetleg nem dohányzunk, itt az ideje az első szállnak. Romantikusabb olvasóink akár gyertyákat is használhatnak!
Hazaérkező kis családunk-ha nincs az esetben a tűzoltók- az időközben pirosra sült húst burgonyapürével avagy tört burgonyával, párolt káposztával, esetleg savanyúsággal tálalhatják.

Nekik JÓ ÉTVÁGYAT kívánunk!

6 megjegyzés:

  1. sorry....:D:D ezt nem hagyhattam ki.
    XD
    Hopp! Megyek is és kipróbálom!!

    VálaszTörlés
  2. jaaaj ez beteg xD a címnél meg is lepődtem, hogy "nah, még kajaajánló is van?" erre meg pfff xD xD xD

    VálaszTörlés
  3. Neo:

    Nem is gondoltam hogy ennyire házias vagy :D!!!! Jó lett!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: