Nagyon könnyű az elkészítése, garantálom elsőre sikereket könyvelhetünk el vele!
Kakukkfüves-boros kacsa
Hozzávalók:
4 db kacsacomb vagy 2 db kacsamell
1 kis csokor kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál cigaretta
1 öngyújtó vagy gyufa
só, bors
Elkészítése:
A kacsahúst megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabok mindkét oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, illetve sütőtálba. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet és ráöntjük a bort, beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a fokhagymát. A tűzhely minden rózsáját és szelepét tekerjük a maximumra. Amíg a hús puhul, menjünk át a másik szobába, kihasználva az időt, hogy átgondoljuk életünket. Miután ezzel elkészültünk, térjünk vissza a konyhába, és ellenőrizzük, hogy a helyiség kellemesen telítődött-e a gázzal. Ha kellőképp fullasztónak érezzük, a húst a konyhaasztalra téve takarjuk le alufóliával, majd gyújtsunk rá a jól megérdemelt cigarettánkra. TIPP: Ha esetleg nem dohányzunk, itt az ideje az első szállnak. Romantikusabb olvasóink akár gyertyákat is használhatnak!
Hazaérkező kis családunk-ha nincs az esetben a tűzoltók- az időközben pirosra sült húst burgonyapürével avagy tört burgonyával, párolt káposztával, esetleg savanyúsággal tálalhatják.
sorry....:D:D ezt nem hagyhattam ki.
VálaszTörlésXD
Hopp! Megyek is és kipróbálom!!
jaaaj ez beteg xD a címnél meg is lepődtem, hogy "nah, még kajaajánló is van?" erre meg pfff xD xD xD
VálaszTörlésNeo:
VálaszTörlésNem is gondoltam hogy ennyire házias vagy :D!!!! Jó lett!
Ez olyan kicsit páff. x)
VálaszTörlésIlyasviel:
VálaszTörlésItt minden :D
x'DDDD
VálaszTörlés