2010. február 14., vasárnap

Káin: Tükrök éjjel I.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele , de én egészen kiskorom óta rettegek éjjel a tükröktől. Annyira félek, hogy minden egyes tükröződő felületnél elfordítom a fejemet, hogy ne kelljen a felületre néznem. Igazság szerint nem tudom mi lehet a dolog mögött, de ha éjjel szemben van velem akkor még azt a minimális alvást sem tudom produkálni amit alapjáraton ki tudok csikarni magamból. Éjjel a tükör felülete bizsereg, a benne gomolygó részek különböző darabokat mutatnak a világból (mi világunk?) , mintha mögé tudnál lépni, vagy bemenni rajta egy másik valóságba. Leginkább attól félek, hogy ha belenézek valaki más lesz benne, vagy a tükörképen kezd mást csinálni, mint amit én. Torz mosolyba húzódik a szája, vagy elfordulok és Ő tovább marad ott, egy helyben állva, szomorúan nézve amint elhagyom a szobát. Szokásom youtube-on szörfözgetni és ráakadtam nemrég erre a videóra, amitől legalább 20-szor futott a hideg végig a hátamon oda és vissza. Vagy igazi, vagy nem ez megtestesítette minden szorongásomat és félelmemet a tükrök kapcsán.




Sok horrorfilmben visszatérő motívum a tükör, de számomra az egyik leghátborzongatóbb a Mirrors című film volt, ami azért is vicces, mert alapjában véve annyira gagyin akar egyedi lenni, hogy már vicc. Próbál minél több horror elemet összeharácsolni, hogy egyedit alkosson, no ez sikerült is abból a szempontból, hogy úgy tudtam csak végignézni, hogy 5 percenként meg kellett állítanom a filmet. Akikkel megnéztem mind lebeszéltek hogy:

-Á ez gagyi! Mitől félsz?!

És ehhez hasonló megjegyzések követték azon ismerőseim száját akiknél szóba hoztam a rettegett filmet, de annyira rátapintott a fóbiámra, hogy a hideg úgy futott végig a testemen úgy, hogy a hajhagymáim szó szerint felálltak és fájtak. Aki fél éjjel a tükröktől azoknak kötelező megnéznie a filmet:

Kedvenc jelenetem:

Amit kinevetünk attól nem félünk :D

Középre igazítás
A Tükör (rövid) történelme:

A tükör az ótörök eredetű töker szóból származik, jelentése a kerek, valószínűleg ez az alakja miatt alakult így. Latinul speculum, a régi csillagászok az égbolt vizsgálására használták a tükröket, innen ered a spekulálás szó. A tükör anno luxusnak számított, folyamatosan a misztikus tárgyak egyikének tekintették. Anno ezüst, bronz és fényesre csiszolt fém volt a felülete, ami erősen oxidálódott. :D A középkorban javítottak a hibán az üvegkészítés fellendülése következtében. A fém lapra üveget szorítottak így nem ment tönkre. Amit ma használunk végül Muránóban született meg: Üvegre ólomlapot helyeztek , arra pedig higanyt öntöttek, később ezüstöt. Tehát miért félünk egy sima, üvegtől ami alatt fém lap van??? Talán a kezdetek óta e tárgyat övező misztériumok miatt?

A Bronztükör Kínában, már a korai Zhou korban elterjedt kegytárgy volt. Kimondottan misztikus tulajdonságokkal ruházták fel. A tükörrel körbe lehetett nézni, hogy megmutassa merre van ártó démon. Valahogy az emberekbe már bele ivódott az, hogy a tükörben megláthatunk nem e világi alakokat. Én például sosem hallottam erről még gyerekként , mégis rettenetesen féltem, zsigerből éjjel a tükröktől. Kínában állítólag leleplezte a lények igazi arcát (Rókatündér pl). A Taoisták rengeteg könyvet írtak erről a témáról, a tükrök démonűző hatása rengeteg ceremóniába használatos, temetésen és esküvőkön egyaránt. A tükröt használták meditációhoz, koncentrációhoz, tisztánlátáshoz és még gyógyításra is. Bár én egyiket sem alkalmaztam volna mert a szőr feláll a hátamon tőlük. ( Lehet mert igazából démon vagyok és félek leleplez :P ha-ha). A kínai A varázstükrök olyan tulajdonsággal bírnak, hogy a hátlapjukon található ábra az előlap vetette fénykörben is felismerhető. Mivel az előlap fényesre csiszolt felületén szabad szemmel semmilyen rajz, ábra nem látható, ez azt a hatást kelti, mintha valamilyen csodálatos módon a hátlap kapcsolatban lenne a fény hatására megjelenő előlep vetítette ábrával. A kínai varázstükör a nyugati tudósok figyelmét 1832-től kezdve vonzotta, de kielégítő magyarázat csak 1932-ben született. A jelenséget a tükör felületén szabad szemmel nem látható egyenetlenségen keletkező fénytörés idézi elő. A tükör előlapjára a hátlapon található ábrát belekarcolják, majd újból nagyon finoman átcsiszolják addig, amíg az ábra szinte teljesen eltűnik de csak az emberi szem számára, a fényben viszont a legapróbb felületi eltérések törést idéznek elő, aminek hatására a tükör vetette fénykörben sötét árnyékként kirajzolódik a hátlapi ábra.

Nekem a tükrökkel rengeteg élményem volt, amikről majd a későbbiekben fogok írni. Mivel ez a téma igencsak hosszú több részes lesz. Most érzem csak, hogy milyen kemény fába vágtam a fejszét :(. Szerencsés helyzetben vagyok, sok könyvem van a tükrökről amiket még el sem kezdtem így lassan neki ülök és dióhéjban majd leírom a tudást amire szert tettem. Én semmiféleképpen sem ajánlom a tükör mágikus használatát, mert olyan dolgokat rángathatunk elő belőle amit igen nehéz lesz visszatuszkolni. Ezt saját tapasztalatból mondhatom. Gyerekkortól egészen a felnőttkori élményekig vannak emlékeim a tükrök kapcsán, amit valószínűleg a második Tükrös történetemben majd lassan adagolok nektek. Régen a tükör jószerével volt mágikus tárgy. Egyiptom, Görögország, Kína és még sorolhatnám hány helyen egy közös pont mindig volt a tükrökben: A másvilággal állt kapcsolatban vagy éppen azt leplezte le. Én nekem az első negatív gondolatom a tükrök kapcsán az volt, hogy a másik oldalról valószínűleg figyelnek engem, vagy ha nem is figyelnek nem igen választ el az a lap egy másik világtól ami mögötte rohad egy ideje. Sokan úgy tartják, hogy az asztrális világra egy kapu. A feng shui szerint sem ajánlott a hálószobában a tükör mert a testből kiszálló lélek eltévedhet . A light-os verzióban csak szimplán visszaveri a negatív energiákat (ez volt a piacképes nyugati verzió, hát jobb mint a lélekmegzavarós, az tény... :D). Külön kiemelem a mai emberek butaságának nagyságát is az ezoterikus témákkal kapcsolatban . Az RTL klub oldalán (nyerítve röhögés) bukkantam egy cikkre, ami leírja hogyan alkalmazzunk tükörmágiát. (Igen részletes, kidolgozott, bő magyarázattal szolgáló tanok ezek- ironizáltam a gyengébbek kedvéért...) Íme a pár pontos lépés ami által állítólag Te az asztrális világ egy nagy harcosa leszel percek alatt, pirossal adok kiegészítő magyarázatot, hogy könnyebben legyen érthető:

Tükörhasználat szabályai (Hogyan etessük meg a már amúgy is elkallódni készülő szerencsétlen magyart)

A tükörmágiának pontos, részletes feltételei vannak. Ha úgy érzed, valamiért különös vonzódásod van a tükrökhöz ( néha megérinted remegő kézzel a tükörképedet s a mellbimbódnak nyomod a mellbimbódat, bepárásítva a felületet...) , érdemes kellő önismerettel, félelemnélküliséggel felvértezned magad! (Bele se kezdj) Ezek nélkül a tükörmágia lehetőségei és esélyei helyett, a veszélyek megismerésében lehetnének komolyabb tapasztalataid.

Bármilyen sík, tükröződő felület alkalmas a tükörmágiához, gondolj csak a vízfelületre! Mégis a legjobb a tükör. (Tehát semmi sem jó a tükrön kívül, epic fail.) Mint minden ceremoniális mágiánál, úgy itt is fontos, hogyan használjuk a beavatott tárgyunkat. A tükörbe úgy érdemes belepillantani, hogy a saját képmásunkat lássuk benne. Ha a szög nem megfelelő, akkor – a tükörmágia szempontjából – nem érdemes folytatni a gyakorlatot. (Itt elgondolkodtam azon ki akar olyan tükörrel bármit is kezdeni amiben nem látja magát, főleg ha mágikus gyakorlatot készül folytatni :D... Igazából az eddigi információ egy mondatban is leírható: végy egy tükröt, te háziasszony!)

Ha fontos a fizikális, asztrális, mentális léte

Ne használj az egész test mutatására alkalmas nagy tükröt! Még beavatott nagymestereket is érhet meglepetés, de ők legfeljebb ezt tapasztalatszerzésnek hívják. Kezdetben elég egy kisebb kézitükör is. A tükörmágiához szükségünk van a világosságra – fény nélkül tükörképet nem lehet elvárni, és nem mindegy az időpont sem. (Ne nézzed magadat sötétben mert nem látod bameg!)

Félelemmentesség

Tükörmágia érdekel? Felejtsd el a félelmet! A gyakorlat végzése közben, amikor a kapu megnyílik, időnként ijesztő dolgok történhetnek: korábban élt, illetve más lényekkel találkozhatsz, hallhatsz kopogásokat, reccsenéseket, léptek zaját, sóhajokat, később beszédet. A hőmérséklet is megváltozhat körülötted. (Amennyiben az RTL klub kísérletező célközönség egy lelkes tagja vagy, ajánlott egy jó nagy adag gomba vagy peyote kaktusz elfogyasztása... ha nincs akkor a szokásos vodka xanax kombó...)

Nézz a tükörbe!

Ezt mondjuk, ha valakit szembesíteni akarunk önmagával, ami – valljuk be – magunknak sem könnyű! (Könnyűnek könnyű csak utána nehéz eltakarítania a romokat...) Ezért csak azoknak javasolom a tükörrel való munkát, aki először komoly önvizsgálaton és személyiségfejlesztésen vett részt, fizikális, mentális, pszichés egészsége kifogástalan. (Senki se próbálkozzon, haladjon Mónikát nézni...)

Nos én ezt nem veszem komolyan, az egész vicc. Leírták hogy ne este nézzed magadat a tükörben mert sötét van, aztán... bármilyen felület jó, de kizárólag tükröt használj mondatpárosítást egyenesen lelombozó. A média maszlaga határtalan... (Kicsit elkalandoztam a lényegtől de nekem ez is központi téma akárcsak a cionista zsidó háttérhatalom elbutító hadjárata a média segítségével... ~köhögőroham és ártatlan fütyörészés~ Ebben a cikkben is benne van az alapos kielemzése a semminek és a hülyítés. Cikk végén a parapszichológus asszony adatai virítanak, gondolom aki szeretne a tükörmágiához egy mentális felmérést már mehet is oda jópénzér' stb) .

Amit érdekeset találtam még a témában az ez az oldal. Kicsit jobban részletezi a dolgokat de senkinek sem ajánlom a gyakorlatokat. Aki nem biztos saját magában és nem ismeri az alapfogalmakat bele se kezdjen mert lesz pár helyes kis betegsége és látogatója. Íme az oldal :

http://www.tar.hu/magicgirl/midi.html


6 megjegyzés:

  1. Jó kis cikk :)
    Az rtl-es rész külön jó :D

    "félelemnélküliséggel" - remélem, az emlegetett parapszichológus a bevételeiból az esti gimnáziumát fogja finanszírozni :)

    VálaszTörlés
  2. -Firescythe:

    Üdv az oldalon! Örülök, hogy tetszik a cikk, folytatásos lesz akkor, most már látom tényleg van értelme írni! Próbálok még belevonni ilyen háziasszony vadító médiamaszlagot! XD

    VálaszTörlés
  3. Ha rajtam múlna, akkor a hálószobába, az ágy mögé, a falra tennék egy nagy tükröt...de másnak eddig nem igazán tetszett az elképzelés, úgyhogy inkább hagytam...

    VálaszTörlés
  4. -G:

    Na persze XDDD Normális ember nem menne be oda az fix :D

    VálaszTörlés
  5. Többségében mi sem vagyunk normálisak :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: