2010. február 23., kedd

Scene for dummies~

Hello, itt ismét Abel jelentkezik napjaink egyik legfelkapottabb stílusával és annak hátterével!

A Scene stílus egy Amerikában kialakult myspacen elterjedt trend aminek az alapköve a mindenki csicska csak én vagyok szép jelmondat, legalábbis ha meg kéne fogalmazni, valami ilyesmi lenne, érdekes maga a stílus és több jeles modellje van, viszont ez csakis a gazdagok stílusa...

Alapkellékei: Hatalmas feltupírozott haj, vastagon kifestett szem, neonszínek sok sok minta és minden egyedi ötlet, viszont ne is próbálkozzon vele senki ha anyuci apuci nem gazdag, mert igen sokba kerül ők csak a márkát hordják, semmi mást nem vesznek fel és ha nincs pénzed 30 méter hajat felvarratni és színesre festeni akkor bukott ügy az egész hisz a stílust azok az emberek veszik fel akik tényleg feltűnési viszketegségben szenvednek.

Zenében tök mindegy hogy ezek az emberek mit hallgatnak, teljesen egyveleg az egész, technon át a screamoig bezárólag mindent hallgatnak. Elsőre furcsának és értelmetlennek tűnhet és ha ezen rágódsz akkor ez nem tér el sokban az igazságtól, mivel SCENE stílus valójában nincsen! Csak valahogy ez kialakult, általában ezek a scenek a való életben extrém modellek. Feltűnő jelenség náluk is az anorexia. Valójában ez az egész egy stílus másolat aminek az alapköve a Glam a Visual Kei, a Jrock, és a Metal.Az oldschool divat és a hírnév az amit elterjedté akarnak tenni.

A Sceneket elég könnyű felismerni, mert pl ilyen neveik vannak h Steve Suicide, Dave Diamond, stb...

És itt most tennék egy kitérőt, mert van egy fontos eleme ennek a style nak, mégpedig Jeffree Star!




Mielőtt sokan eszméletüket vesztenék a zene hallatán és a klipben lévő képen, ki kell jelentenem, hogy ez egy PASI!

És minden tudomásom szerint ő és Audrey Kitching tette a scene-t azzá ami ma!Meg kell mondanom én frászt tudok kapni ettől a stílustól és a műveletlenségtől ami emögött rejtőzik. Hisz valójában ők teljesen csőlátásúak és sznobok ami egy bizonyos szintig nem baj ha legalább művelt lenne az ember de saját tapasztalataim alapján őket nem érdeklik a könyvek vagy a kultúra stb... csakis saját maguk.

Most itt kitérnék egy pár mai modellre:

Kiki Kannibal Dakota Rose Audrey Kitching Hanna Beth Raquel Reed Alex Evans Jeffree Star DaniGore Melissa Marie Izzy Hilton Jac Vanek Hilary Haywire Brittany Kramer Babyfayce Durshley Toxictoria Cindy Suicide Alix Teacup Georgia Gore Barbie Beatdown Lexy Lush Zui Suicide Amor Hilton Hannah Louise Tasha

Millió és millió képpel és videóval árasztották el a netet ami igen hamar elterjedt és az emberek felfigyeltek rájuk. No de miért is? Hát nem az értékeik miatt hanem mert olyanok mint a próbababák, az ember látja a hajakat a ruhákat majd ha kiöregedtek eldobják őket és igen szar soruk lesz, ezek a fiatalok idő előtt nagyon hamar ki fognak égni és ez nem hiszem, hogy annyira jó lenne.

és végezetül itt van néhány videó:






Megkapó? Szerintem meg kicsinyes és undorító, így járt mindenki, bár a scene együtteseknek legalább a zenéjük kreatív... Jeffree Star zenéjében és életében meg legalább van valami értékelni való.

Ennyit akartam.

6 megjegyzés:

  1. Sajnos a stílus képviselőire tényleg illik a leírás, de azért mert kb a stílusban lévő emberek korának intervalluma 13-18 éves korba esik.

    Nem mondom én sok haj és smink elemet használtam fel, Jeffrey star pedig kimondottan tetszik, ő miatta kezdtem el tetováltatni magamat és sminkelni is. Sajnos azonban a Magyar országon élő stílus képviselői zömével elkényeztetett, buta tinik...

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, valami ilyesmi volt a lényege a mondanivalómnak. De például tökmind1 a smink vagy a haj stb... de könyörgöm ezeknek a modelleknek a hajuk több hajvasalót és póthajat látott mint sampont és hajápolót a legtöbbnek a haja tiszta vattacukor effektus és nemérdekli őket mert azt hiszik ők szépek, pedigha tudnák ... -.-

    VálaszTörlés
  3. Abel:

    Az hogy a végén igénytelen már az ő bajuk :D Jeff mindig a toppon volt XD

    VálaszTörlés
  4. Hm... mondjuk biztosan vannak normális felfogású fiatalok is ebben, de nem sokkal találkoztam még a való életben. Magyar VF-ről is emiatt töröltettem magamat.

    VálaszTörlés
  5. Kövezzetek meg, de én bírom Jeffree-t és Audrey-t. XDD Lehet, hogy Jeff dalait nem hallgatnám egész nap, de piros pont jár azért, amiért felvállalja magát. (Ha jól tudom, a férfiasságától is megszabadult már. XDD) Nekem úgy tünt (myspace-ük olvasgatása után), hogy ők nem szálltak el, amiért híresek, ellenben Kikivel és Dakotával, akik (ugyancsak spész bemutatkozás után) irtó beképzeltek xD
    Audrey (és Raquel Reed :D) meg szép. *-*
    Az tény, hogy ők modellek, sok mindent el lehet az arcukkal adni és ebből élnek meg, ezért is viccesek az olyan tinik, akik őket próbálják utánozni (lásd: myvipes napi színek).
    Na, én is "értelmes" hsz-okat tudok írni. X'DD

    VálaszTörlés
  6. -Ketszi:

    Én is kedvelem őket :D

    Jaj tudom miről beszélsz :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: