2010. február 24., szerda

Káin: Képregényajánló

Nos mivel ma az agyam olyan mint egy szivacs arra gondoltam , hogy írok egy képregényajánlót, mert másra nem nagyon futja. :D Remélem ez a téma is érdekel titeket! Szeretném bemutatni az egyik kedvencemet, amit még anno 17 évesen találtam meg a neten. Egy esős délutánon olvasgattam, lassan este lett és a szüleim nem voltak otthon...majd azon kaptam magamat, hogy FÉLEK. :D Jöjjön tehát egyik kedvencem a sok közül:

GANTZ

Már mindenkinek ismerősen cseng az a szó, hogy: manga, hiszen kis hazánkba is beférkőzött végre valahára. Ezt a mangát viszont akkor találtam, amikor még nem volt ekkora nagy képregény hullám Magyarországon, aki kíváncsi rá és kedvet kap hozzá tudok linket adni az összes rézhez! :) Mivel nekem a gyerekkorom kb. arról szólt hogy konzoloztam és olvastam, rám nagyon nagy hatást gyakoroltak ezek a kis történetek. :) Ha lehetne azt mondani valamilyen szinten otaku vagyok XD. No nem is húzom az időt, beszélek egy kicsit a Gantz-ról.

A történet kicsit hasonlít a kockához. Egy halom különböző korú és foglalkozású ember egy idegen szobában ébred, a nappaliban egy nagy fekete gömb figyel és nem tudnak kimenni a lakásból. A főhős egy 15 éves srác, utolsó emléke pedig az, hogy meghalt... vagy tán mégsem??? :D Gantz a fekete gömbnek bizony gonosz terve van, lassan mindenki rájön, hogy a túlélésért kell küzdenie egy másik dimenzióban és ha nem tartják be a szabályokat és a feladványokat akkor meg is halhatnak a küldetés során... Aki szereti a véres mangákat, az Akira és a Battle Royal hangulatát , azoknak sok szeretettel ajánlom ezt a mangát! Nem akarom lelőni a poént de csúnya dolgok derülnek ki egyik részről a másikra és ez a történet is azért jó mert nem arany tálcán szolgálják fel a megoldást! (Ez a mániám :D)

-Manga és anime ismertetője:

http://animecomment.blog.hu/tags/gantz

-Itt a manga ismertetője:

http://www.manga.hu/index.php?id=111&content=ismerteto

-Itt a sorozat , jó olvasást! :

http://www.manga.hu/cikk.php?id=111&type=manga

Remélem tetszik nektek, ha igen akkor majd még adok pár tippet nektek ami nem éppen magical girl témában íródott (magical girl: olyan manga mint pl a Sailoor Moon). Ez a manga tényleg jó hentelős és még király története is van! Jó szórakozást hozzá!

2 megjegyzés:

  1. A http://manga.gamestotal.com/?/en/chapter/Gantz/manga/ oldalon pedig megvan a többi felyezet is (angolul). ^^

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: