2010. február 20., szombat

neo.Crysis: Filmajánló

Mára egy valódi mesét hoztam nektek, hogy pihentethessétek vele a kis barázdált agyatokat. Ezt a filmet néhány héttel ezelőtt láttam. Maga a film könnyedebb keveréke a pszichotriller-dráma-sciene fictionnek, és akinek a '97-es Gattaca vagy a 2004-es Gépész elnyerte a tetszését, azt bizonyára ezt a filmet is szeretni fogja.

Valójában kiver a víz a Sciene Fiction-től, mert sajnos többnyire a lézerfények és az utópisztikus univerzális háborúkról szólnak-sajnos. Nos ez a film azért könnyebben emészthető, mert törekszik a realitásra és a befogadhatóságra. Az igazat megvallva az egyszerűsége fogott meg. Semmi piff-paff és semmi bumm..a cselekmény is egyenes és kiszámítható..ez is olyan film, aminek már az elején meg lehet tippelni a 3 variánst a végkifejletre, mégis remekül kitölti a játékidőt.
A megszokott klisék fel-fel sejlenek halványan, mégsem mondható közel sem tucatfilmnek. Én személy szerint az olyan filmeket kedvelem, amik elé beül az ember és megnézi. Nem tanítja, nem formálja, nem utasítja semmire az elmét, nincsenek rejtett világmegváltó szándékai és mindenekelőtt nem akarja megmondani a véleményünket.


Eredeti cím: Moon
Bemutató (USA): 2009. június 12.
Magyar cím: Hold
Magyar bemutató: 2009. december 31.
Szereplők: Sam Rockwell, Kevin Spacey...stb. :D


A történet egy Sam Bell nevű asztronautáról szól, aki a Holdon termeli ki a Föld új energiaforrását a Helium III-at. A három éves szerződése a lejártához közeledik, ez idő alatt egyes egyedül él a Lunar Industies egyik bázisán egy intelligens robottal GERTY-vel. Néhány héttel hazautazása előtt viszont furcsa dolgok történnek a testével, fejfájás és hallucinációk kezdik gyötörni mindaddig, amíg már nem tudja kettéválasztani azokat a valóságtól. Súlyos balesetet szenved és szemben találja magát három évvel ezelőtti önmagával..


Nekem tetszett.
Tudom, hogy beteges kíváncsiságotoknak fél fogára sem elég egy ilyen kis lepke sztori, de azért remélem egy-két embert megfog a történet.




És hogy ne kelljen torrent-huszárkodnotok, akár itt és most is megnézhetitek a teljes filmet magyar felirattal!

Jó szórakozást hozzá!--köszönet a feltöltőnek: m0rzsa



2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett az első filmajánlód! így tovább!

    VálaszTörlés
  2. tyűű nem is annyira régen láttam ezt a filmet, nagyon tetszett nekem is,nemigazán értem miért :)
    + jó kis filmajánló,tetszett :)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: