2010. február 18., csütörtök

Káin: Tükrök éjjel III.

Nos mivel a szavazás megugrott megírom a befejező cikket. Ez lesz talán a leghosszabb a Tükrös sorozatomból. Minden netes oldalt számba veszek ami létezik magyarul és bemutatok két könyvet elég alaposan. Vagyis kiemelem az érdekesebb részeket. Ma azért zárom le ezt mert még rengeteg témában szeretnék értekezni az okkultizmus színterén, de azok is sorozatosak lesznek, hiszen ha pontosak akarunk lenni és mindent számba venni 1 kis rövidke cikk kb. egyenlő azzal az RTL klubos maszlaggal amit a Tükrök I.-ben kifiguráztam. No tehát az első amit leszögezek, kis keresés után RENGETEG weboldal készült a témában, van ami nevetséges, van ami elgondolkodtató, most kivesézek párat, mivel nem akarok más tollával ékeskedni. A lényeg az, hogy nem egy ismerősömtől hallom vissza érdekli az okkultizmus de neten alig talál valamit. Hát nem szeretnék nagyképű lenni, de meg kell tanulni helyesen használnia google-t. A netes okkultizmussal az a probléma hogy rengeteg szar és "háziasszonymágusképzőokkultistavadállatszar,, íródik és sokan be is veszik. nem egyszer az egyik cikk a másikból lop (lentebb vicces példát mutatok erre). Ne neten akarjatok ezzel foglalkozni, hanem KÖNYVEKBŐL. Én nekem már azért van egy halvány fogalmam arról mi megy el és mi nem, mert hiteles írók könyvei akadtak mára kezembe. Kezdem egy idézettel a tükör szimbolizmusáról:

"Átkelés más világokba, a tükör szimbolizmusa

Talán már sokaknak feltűnt, hogy valahányszor másik világba, vagy más dimenzióba kell átlépni, mindig előkerül a tükör. Aliz csodaországba a tükrön keresztül lép át, a csillagkapu egy tükröződő örvénylő energia felület, akárcsak a Slidersben és hosszasan lehetne sorolni a folklórban élő számtalan példát. Ez a tükör egy ugyanolyan szimbolika, mint a pentagramma. Azt jelképezi, hogy rajta keresztül vezet az út más dimenzióba. A tükrözés egy jó analógia, hiszen nem másról van szó, mint egy háromdimenziós test, egy adott sík, a tükör síkja körüli elforgatásáról egy négy dimenziós térben. Ráadásul, ha a térben létezne egy féreglyuk, ami valóban egy másik világba vezetne, az is egy tükröződő felületet adna. Valójában úgy nézne ki, mint egy gömb alakú ezüstös tükör, azzal a különbséggel, hogy nem ezt az univerzumot tükrözné vissza. Tudom elsőre, ezek a példák egy kicsit erőltetettnek tűnnek, hisz annyi más magyarázat lehetséges. Amit itt írtam, nem is lehet más, csak figyelemre méltó érdekesség.,,

Jöjjenek a válogatott weboldalak:

1.) Az első oldal egy fórum, amin ha leszámítjuk a sok hülye offoló commentelőt érdemes a hosszabb hozzászólásokra figyelni. Akit érdekel a tükörmágia az tekintse meg ezt az oldalt:

http://www.telihold.hu/archiv/forum_view.php?&group=&topicid=76&osszes=86&oldal=4

2.) Nos érdekes könyvről van szó. aki már nagyon boszorkány és jós akar lenni lesse meg ezt a linket... Tény hogy a tükrök átjárók meg stb de az üveggömb nekem kicsit túlzás. Akinek nem tessék itt a link:

http://www.hermit.hu/php/olvass_bele.php?konyv_id=147&PHPSESSID=65ef06c7a04601ea6f11fdf79f53d338

3.) Egy oldal ez amire ráakadtam pedig egy révületes állapotot ír le. Szerintem nem kell ehhez tükör vagy bármilyen más eszköz pl: zene, drog hogy sikerüljön a dolog, de sokaknak kell segítség akik még nem ismerik a sima módját. Igazából akik amatőrök és poénból kísérleteznek ilyenekkel egyik módját sem ajánlom a testkilépésnek mert igazán csúful járhat. Lesz erről is mit mesélnem az biztos. Én képes vagyok rá de nem akarok vele többet próbálkozni a józan eszem érdekében. Tehát visszatérve itt a tükör segítségével esik transzba (a tükör csak egy eszköz ami erősíti a belső hitét és akaratát hogy transzba essen , amúgy anélkül is menne. Kb ez a magyarázata/célja az összes rituálénak és imádkoznak is. Menne minden azok nélkül is, de a rituálé és ima, a folyamatba vetetett hit segít abban, hogy tényleg segítsen a dolog, nem pedig maga a folyamat. Minden energián és agyhullámokon alapszik, nem pedig azon hogy a tükörképre meredve révülünk, templomban imádkozunk vagy ugrálunk sóval egy pentagramma közepén.)Nos:

" Variációk tükörre


Kapcsolatba kerülhetünk bárkivel tükörmágia segítségével, ami abból áll, hogy a tükrön át utazásra küldjük szellemünket. Sok esetben ez egy másik személyre való befolyást is lehetővé tesz. figyeljük saját arcunkat a tükörben gyertyafénynél és mondjuk magunkban a következő versikét:


"Én-Te, Te-Én, Én-Te, Te-Én.........." Hamarosan azt vesszük észre, hogy könnyű transzba kerültünk, miközben a tükörbeli képünk valamennyire megváltozik. Ezután takarjuk le a tükröt egy kék kendővel és csukjuk be a szemünket. Úgy fogjuk érezni magunkat, mintha álomban lebegnénk. Amikor ismét vissza akarunk térni a valóságba, vegyük le a tükörről a kendőt és üdvözöljük benne saját képmásunkat. Az álom állapotában tudunk kapcsolatot teremteni helyileg máshol lévő személyekkel. Ne közvetlen alvóhelyünk közelében végezzük a varázslatot, és letakaratlan tükröt se tartsunk hálószobánkban!


Magyarázat:


Ez a szertartás nagyban különbözik a fent felsoroltaktól. Nem a hasonlósági vagy átviteli mágiát hívja segítségül. Egy ősi, istenekbe vetett hit előtti rítust láthatunk itt, melynek célja a tudat befolyásolása és kapcsolatteremtés egy másik énnel, amelyet akár felettes énnek, vagy tudatalattinak nevezhetünk. Egy kis kitérőt tennék, következzék egy kis kulturális antropológia:


Taylor (neves antropológus) a kidolgozta a szakaszos evolucionizmus elméletét, miszerint a kultúra az egyszerűbből haladt az összetett felé. Primitive culture című munkája a 19. század második felében jelent meg, amelyben a vallás eredetét kívánta tisztázni. Taylor szerint a vallás első foka az animizmus, ezt követte a sokistenhit majd az egyistenhit. A vallás az emberi értelemből származik, amelynek forrása a természeti vallás. Az animizmus a szellemi lényekben való hitet jelenti, amely két jelenségcsoporton keresztül valósul meg: Álmok hallucinációk és ébrenlét, alvás, betegség, halál. Így bontja elemeire a vadembert, melynek szelleme is van, ami a testtől elválasztható, nélküle a test erőtlen. Álmokban, látomásokban a vadember felismeri másik énjét. A lélek a két én fogalmából születik meg. Ez az élet és halál forrása, érzés és tevékenység előidézője az élet folyamán. Az ember két részből áll, egy test szerinti részből és egy részből, amely álomban változtatja a helyét. Ezek különböznek egymástól, mert a lélek könnyen mozog. A peranimizmus az animizmust megelőző hitet jelenti: Egy titokzatos erő, amely érzésekből áll, ezek nem szellemek, hanem meghatározatlan akaratok, személyiségek ? Mana, orenta. A totemizmus a vallás őseredete. Durkheim szerint az emberi vallás gondolkodásának, történetének kezdetét a totemizmus rejti, a család alapja a totemizmus, a család részt vesz ebben, meg lehet szerezni ? tetoválás, élelmezés közösségi formái. A rokonságot, a leszármazást egy misztikus elv, a totemizmus határozza meg.


Ezzel a kis kitérővel azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy ez az egész tükörmágián alapuló szertartás nagyon emlékeztet a sámán révülésére, amely során a sámán másik énje, nevezzük léleknek, elhagyja fizikai testét, hogy egy másik síkon létesítsen kapcsolatot valakivel, legyen az élő ember, akinek tudatára kíván hatni utazása során, vagy az istenek, akik segítségét kéri valamely probléma megoldásában. ,,

4.) A következő ajánlatom egy netre felpakolt könyv! Igen a teljes könyv ott figyel, Wictor Charon Atlantiszi mágia c. művét olvashatjátok itt (magyarul) :

http://www.scribd.com/doc/7076785/Wictor-Charon-Atlantiszi-Magia

5.) Találtam még egy nagyon érdekes oldalt a Japán varázstükörről. Nem kamu, szépen meg van szerkesztve , nem mellébeszélésből és háziasszonyvadításból áll. Arról a domborzatmintás tükörről ír amit én is említettem (a mintát vetíti ki a falra ami a hátulján van). Kevésbé misztikus cikk, de nem árt tudni:

http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/2000/0002/varazst/ajapnvar.htm

6.) Érdekesség, itt van 7 babona a tükörről, szerintem ezzel jó eséllyel tarthatunk az RTL klubos szinthez, nem baj én kirakom mert érdekes. Én nem hiszek a babonákban, akármennyire is elvetemült, összeesküvés elméleteket szövögető okkult állat vagyok. Saját magyarázattal is kiegészítem nektek, ahogy a múltkori RTL-es cikknél :D :
  1. Ha a tükör összetörik- 7 évig bajt hoz a házra. ( Arra, rája-e!)
  2. Ha a tükröt egy hajadon, vagy egy nőtlen ember töri el, akkor 7 évig nem nősül meg, vagy nem mehet férjhez.
  3. Ha halottas házban nem takarják le a tükröt, a halott a tükörben megjelenik, kísérteni fog. A tükörről a leplet a gyászmise után lehet csak levenni. (Máshol a hetedik hét végén szabad csak leleplezni, így szól a babona) (Ebbe van valami)
  4. Tükör előtt tilos gyertyát gyújtani, mert átjárnak rajta a szellemek. (nem kell hozzá gyertya)
  5. A tükröt, ha küszöbre teszünk, vagy az ajtóval szembe tesszük, akkor az ártó szellemek megriadnak saját képüktől és nem tudnak bejönni a házba. (Ennek a magyar babonának mását a feng shuiban is hasonlóan tartják) (nem csak az ártó szellem, hanem a vendég is. Megbotlik, összetöri magát stb)
  6. A hálószobába tett tükröt is baljósnak tartják, de ha a tükröt az ágy alá dugjuk, akkor a rossz álmot visszafordíthatjuk a segítségével. (Én ezzel nem próbálkoznék :-s)
  7. Érdemes a szerelmünket meglesni fésülködés közben, mert ha a tükörben a hátát nézi, akkor csalfa természetű, szereti, ha "utána néznek", míg ha nem nézegeti magát hátulról, akkor hűséges természetű. (Vagy csak kíváncsi rá, hogy mekkorát hízott a valagára...)
7.) A Maxima nevű magazin is megmondja a tutit. Itt a link, nehogy kimaradjanak a szórásból (üvöltve röhögés, most jön az egymástól lopó mesterhármas!) :

http://www.maximanet.hu/cikk.php?id=4&cid=1027

8.) Ebből a cikkből lopott a Maxima, vagy ez a cikk a Maximáról (vicces ilyenekre rábukkanni :D)

http://www.mommo.hu/media/A_tukor_ejszakai_latogatok

9.) Ez bár hosszabb cikk, de ebben is megtalálható ugyan az a rész ami a két fentiben (össz-taps B****meg):

http://www.noiportal.hu/main/npnews-4311.html

10.) Egy Babonákkal kapcsolatos cikk, a tükrök témát szekírozza:

http://www.nana.hu/spiritualitas/veszelyes-tukor-babonak-42884.html

11.) Egy hosszú PDF a tükörről, ez nagyon hasznos, történelmi és kulturális áttekintő, akit nagyon lázba hoz a téma és igazi ismeretterjesztése vágyik, annak bizony tetszeni fog az amit itt talál!

http://www.kiskepzo.hu/archiv/nepmuveszet/a_tukor.pdf

12.) Egy rövid PDF fájl a tükörmágiáról, érdekes és nem Nők lapja szint:

http://www.sztaki.hu/varazstukor/megnyito/Peternak_Miklos_Varazstukor.pdf

13.) A harmadik szem felnyitására tett kísérletek leírása, tükrös példával a negyedénél... (Inkább nem kommentálom):

http://fenykeresok.atw.hu/honlap/honlap/irasok/csakratan/A-Harmadik-Szem-Aktivizalasa-Es-Alapfoku-Hasznalata.htm

14.) tér és idő a Néphitben! Érdekes olvasmány:

http://members.iif.hu/visontay/ponticulus/rovatok/hidverok/pocs.html

Na ennyit erről, hogy neten nincs info!!! Van csak jól kell tudni keresni. A 27. google oldalnál abba hagytam, rengeteg bóvlival találkoztam ( a találatok száma amúgy 30 felé ment). Most mutattam nektek pár érdekességet és olyan oldalt amire érdemes vagy éppen nem érdemes figyelni. Mivel a cikkem marha hosszú lett a két könyvajánlónak csinálok egy negyedik részt. (sóhajtás...) Bocsánat de ez is elég sok info így egyszerre így várjuk meg amíg ezt feldolgozzátok. Remélem tetszett a cikk , kommenteljetek hogy tudjam megéri-e törni magamat vagy sem! :D

6 megjegyzés:

  1. Káin, írtam neked emilt, remélem nem gond.

    VálaszTörlés
  2. én azt mondom megéri. :) várom a negyedik részt! a cikkeket ha lesz időm átbogarászom. mostanság tanulgatok a "szabadidőmben" (is). de érdekesnek tűnnek.

    VálaszTörlés
  3. -Ilyasviel:

    Dehogy gond! Már válaszoltam is!

    -Florielle:

    Juj nagyon köszönöm! na akkor megírom a hét végén a befejező cikket! :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretném megemlíteni:
    Wictor Charon Szepes Mária testvére volt. Illetve Orsi Mária testvére. Közösen jegyezték az Académia Occulta-t. Az egy REMEKMŰ! Szinte minden Wictor Charon könyvem meg van, még a "Létrás macska kalandjai" is. A Lányom ki is röhögött érte, pedig megér egy misét!!! Sőt tovább folytatom a dicsekvést :) Még az Édesanyjuk könyveiből is sikerült két eredeti példányt megszereznem, amit Balogh Margit, és Hitetlen Tamás néven jegyzett. Érdemes utána járni. Század elei Okkult Irodalom! Ide tartozik talán még Báró Vay Adelma neve, bár az Ő könyve nem ébresztett bennem közös gondolatokat.

    VálaszTörlés
  5. -Lilith:

    Pedig biztos nagyon jó könyv lehet a Létrás macska kalandjai, mind irodalmilag, mind okkult vonatkozásban :D

    Amúgy szerencsés vagy, hogy ilyen könyveid vannak. :)

    VálaszTörlés
  6. Wictor Charon mesekönyveket is írt! Édes kis történetekben próbálta elrejteni a szeretetről, halálról, reinkarnációról szóló gondolatait. Igen, én is annak érzem magam. Egyébként ha érdekel valakit, most árulnak a Vaterán egy "Hitetlen Tamás" könyvet. Érdemes rá licitálni. Igazi ritkaság számba megy!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: