2010. február 16., kedd

Káin: Zeneajánló

Hát úgy néz ki, hogy a következő cikkem zeneajánló lesz! Túl sok japán youtube-s video lepte el a blogunkat (ami nem baj) így , hogy eloszlassam a kétségeket afelől hogy mi, vagy én legalábbis a visual és jrock vonalat követem és másról nem lesz szó , szükségességét látom annak, hogy elkezdjek a témában postolgatni. (Nem mintha bajom lenne a japó zenével, de én kimondottan nem kedvelem, leszámítva pár előadót pl: D'espairs Ray-t és Maximum the Hormone-t). Mivel az ízlésem elég hosszú skálán mozog elsőként felsorolom tőlem mit várhattok :Hardtrance, goa, hardcore, metal, trash metal, klasszikus zenék, musical-ek, gothic, gregorian és még sorolhatnám/ sokan mások :D. A lényeg, hogy a hangulatában legyen valami melankolikus érzet, vagy a szövege legyen rettenetesen elborult. Én legalábbis mindig utána járok az angol szövegnek is. Nos tehát az első általam kiválasztott előadó legyen... (dobpergés):

JUNO REACTOR

Nagyon nehéz lenne meghatároznom milyen stílusba is tartozik, mert igen különleges zene az amit ő művel. Kicsit goa, psy trance de mégsem az a tipikus amit tovább kapcsolunk mert már az idegeinkkel játszik, vagy amire szétmegy a fejünk ha meghalljuk egy buliban. Bizonyos számai annyira misztikusak és őseik, hogy az valami hihetetlen. Nekem mindegy milyen zenei műfajról van szó, amiben megtalálom ezt az ősi feelinget (nem nagyon tudom kifejteni, sem megmagyarázni mi lehet ez, leginkább a Sepultura és Soulfly ütemeit és introit tudnám példaként felhozni) az azonnal a szívemhez nő. Tehát olyan zene amire jó dugni! :D Akinek van füle az hallhatja hogy minden egyes száma más és más. Van ami pörgős és legszívesebben a tetőkön rohangálnál rá ez szamurájkarddal, van olyan amire pedig hirtelen egy egyiptomi piramis labirintusában találod magadat, vagy vadul szeretkezel valami félistennel. Olyan hangulatokat és benyomást kelt a zenéjére nyitott emberekben, hogy érdemes róla pár szót írnom. Maga a zenekarban két folyamatos tag van: Ben Watkins és Mike Macguiret. Transmission című első lemezük 2004-ben jelent meg és onnantól nem volt megállás. Különleges stílusuk annyira kirívó , hogy a filmiparban találták meg leginkább a helyüket. Nem is csodálom hiszen számaik annyira feelingesek, hogy a filmek alatt kötelezően emelik a színvonalat. Olyan filmekben szerepeltek mint: Mortal Kombat, Mátrix, Animátrix, Drive, Eraser, Lost in space... Elég róluk ennyit is tudni, akit jobban érdekel kilétük akkor itt található az official oldal:

http://www.reactorleak.com/

Most hogy kielemezgettünk mindent, jöhet pár személyes kedvencem, remélem, hogy tetszeni fog nektek és kedvet kaptok hozzájuk. Az első szám amit bemutatnék az eléggé közismert, az Animátrixban is felcsendül!
Masters of Universe



A Másik egyik nagy kedvencem tőlük szinte mintha nem is ők lennének. Tetszik amikor egy zenész/zenekar az általa képviselt stílustól függetlenül is képes nagyot alkotni.

Perfect Crime


Már beszéltem arról, hogy mennyire elkapták azt az ősi feelinget ami némi erotikus érzetet von maga után, a következő videok ebből a kategóriából származnak:











És végül jöjjön egy klasszikus Mátrix szám is!




Remélem tetszett nektek a Juno Reactoros kis ismeretterjesztőnk! Ha megnyerte tetszéseteket akkor teljes diszkográfiát is megfülelhetitek itten-e:

http://thepiratebay.org/torrent/3395960/Juno_Reactor_-_Complete_Discography_%281992-2004%29_%28192kbps%29

2 megjegyzés:

  1. Ez a muzsika nagyon jó így az esti lefáradt-megfáradt hangulatomhoz, különösen az első szám.

    VálaszTörlés
  2. Ilyasviel:

    Örülök, ha tetszik! Érdemes meglesni a többit is, nem az összes kedvencemet pakoltam fel ám! ^_^

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: