2010. február 21., vasárnap

Káin: Tükrök éjjel IV. (Ending)

Mivel megígértem ma összedobom a cikket bele is kezdek. Lehet hajnalra leszek csak kész, de nem baj. Már a második résznél ígérgettem, hogy az uccsó jön, de most már TÉNYLEG ! Official uccsó cikk lesz a tükrök témában és utána bele vágok vagy a SOUNDS-ba vagy a testkilépésbe (nem tudom melyikre van több igény, kérlek jelezzétek majd nekem!).

Rengeteg könyv és weboldal készült a témában, én két könyvet fogok alapul venni és pár érdekességet kiírni nektek belőle. Kicsit könyvajánló feelingje lesz, de ezek tuti nem átverések. Én sokszor úgy érzem az Édesvíz kiadó nagyon sok bóvlit dob a piacra, a Hermitben pedig nem vagyok biztos, hogy nem-e hamisított grimoire-okat adnak ki. (Mindegy ez csak az én összeesküvés elméletemen alapul, de nem hinném hogy igazi démonidéző szertartásokat közkézre adnának, no mindegy ...).

Az első könyv amit ajánlanék a témában , az a:

DONALD TYSON -A VARÁZSTÜKÖR

Ez a könyv megkíséreli lerántani a leplet a "Fekete tükör,, készítéséről amivel a jövőbe és szellemvilágba láthatunk. Végigrágja a tükrök történelmét (dióhéjban) . Igazából más könyvekből idéz, mire eljutunk a : A hold szerepe főcímig és indulhat a buli. Anno linkeltem nektek egy weboldalt a fekete tükör gondozásáról és készítéséről , kb ugyan azt írja le csak több oldalon át illusztrációkkal. A tükröt te magad rakod össze, le van írva az összetevőktől kezdve minden, hogy hogyan készíts saját magad tükröt: üvegfestés, folyadékkondenzálás, összeállítás, üveg magnetizálása és még sorolhatnám mennyi mindent ír le. Az elkészítése alatt elmagyarázza források által a szimbólumok jelentését is. Majd jönnek az előkészületek és a szertartások. Ír egy kicsit a tisztánlátásról és az asztrális utazásról is, bár nem kielégítően. Erre már külön "irodalom,, szakosodott. Minden esetre csakis ajánlani tudom, aki tényleg akar saját tükröt készíteni ilyen célokra.

A következő könyvről már írtam nektek az előző cikkemben! Végülis már csak szarfűrészelés lenne, ha tovább boncolgatnám, de átveszem újra az egészet. Sajnos antikváriumból lehet megszerezni (a fentit is) így remélem a komoly érdeklődök szerencsével járnak majd.

DR. RAYMOND A. MOODY:

" Az író rengeteget kísérletezett a tükörnézéssel és ez által átélt élményeit írja le és nem csak ő , hanem különböző reális gondolkodású embert kitettek a dolognak, tehát érdemes megkaparintani. Leírja a történelmi visszatekintését egészen az ókori görögöktől Erzsébet királynőig. Szibéria tunguz sámánok, kelták, minden egyéb téma feljön benne, érdemes tehát megvenni. ,,

Írtam már ezt dióhéjban róla. Nos a két könyv alkot egy egészet, mindkettő kell ahhoz hogy menjen, mert míg a fenti az elkészítés részletes módját írja le nem ír kísérletekről és elméleti dolgokról (csak egy nagyon kicsit). A második könyv pedig már kész tükörrel való kísérletezéseket írja le és ugyancsak történelmi áttekintést ad mint a másik. Ahhoz hogy valaki komolyan tudjon foglalkoznia tükörmágiával sajnos nem csak ez a két könyv kell, hanem olyan energetikai és metafizikai felkészítés amik arra valók, hogy ha asztrális síkra lépünk rendes védelmünk legyen, majd a visszatérés után meg tudjuk tisztítania saját rendszerünket. Ezen tudás híján nem szabad semmit sem kezdeni!!!! Én aki sokat olvasott a témában sem nyúlok bele a tükrös dolgokba mert nem akarok életem végéig rettegni meg tönkremenni, amúgy is félek éjjel tőlük. Szóval lehet foglalkozni a témával, de csak okosan. Nem vagyok rest hangsúlyozni hogy az olyan nagy spiritiszták is mint: Crowley , Hitler és még sorolhatnám a tudásuk ellenére is tönkrementek és megőrültek. Meg kell tartani valamilyen szinten az egyensúlyt mert sajnos az átlag ember nem arra született, hogy ilyenekkel játsszon.

Remélem tetszett a sorozatom lezáró fejezete és aki kíváncsi volt az már kevésbé maradt az. A következő témához kérek némi javaslatot, aztán lassan abba is belekezdek! Látom a szavazást de ilyen témában nagyon nehéz írni, ha nem akarunk felkészületlenek lenni meg összecsapni mindent, remélem megértitek ezt!


13 megjegyzés:

  1. Szerintem írj a testkilépésről. Az speciel engem nagyon érdekelne :)

    VálaszTörlés
  2. -Florielle:

    Rendben van! Lassan bele is kezdek!

    VálaszTörlés
  3. Szia, engem a SOUNDS érdekelne nagyon, majd megtennéd, hogy arról is írsz?

    VálaszTörlés
  4. -Fekete Retek:

    Bocsánat már javítottam, de mindenhol rosszul írtam: SUNDS a neve!

    És a mai Vámpírok II cikkben említem hogy mikor fogok róla írni! Szóval türelem. :)

    VálaszTörlés
  5. Meglehetősen földhözragadtnak tartom magam, de amióta a tükrös cikkeket olvastam, nem merek éjjel úgy kimenni a szobából, hogy egy pillantást is vessek bármelyik tükrünkre... xD

    VálaszTörlés
  6. -Tímea:

    Miután megírtam egy hétig igen nehezemre esett éjjel budira menni :DDD

    VálaszTörlés
  7. Végigolvastam a cikksorozatot és szerettem volna gratulálni. :) És köszönöm neked, hasznos volt. Egyébként a Tükrök című film az egyik kedvencem. :)

    Leírom neked az én viszonyomat a tükrökkel. Talán te választ tudsz nekem adni furcsa vonzódásomra.
    - Egészen kicsi korom óta vonzanak a tükrök. Nem hiúságból, nem azért mert szeretem magam nézegetni benne.
    2-3 évesen vált a szokásommá, hogy akár negyed vagy fél órákat tudtam a tükör előtt állni és nézegetni, néha direkt előtte játszottam. Magához vonzott. Nagy állótükör volt. Mikor összetört sírtam.
    És a szokásom megmaradt. Ha itthon vagyok mindig megállok a tükör előtt és nézem, mélyen a szemembe nézek vagy csak figyelem a nagy semmit. Sötétben az árnyakat kémlelem benne és nyugodt szívvel állok előtte hosszú percekig, csendesen. Ha az iskolában vagyok kényszeresen veszem elő többször is a kis tükrömet a táskámból.
    Ha bánatos vagyok az nyugtat meg, ha a tükör előtt sírok.
    Ma is hosszasan nézegettem a szemem és egyszer csak gombnyi nagyságúra tágultak a pupilláim. Nem ijedtem meg, csak furcsa volt.
    A tükrök egy részemet alkotják. Minden nap muszáj belenéznem egybe.
    Ebből ered talán az is, hogy mániákusan kezdtem szeretni a díszes és ősrégi tükröket.

    Egyszer egy barátnőm ki akart próbálni egy módszert. A tükörben szerette volna látni előző életét, vagyis azt, hogy ki illetve mi volt ő. Nem merte egyedül és engem kért meg, mert tudta, hogy úgysem mondok nemet. Hát én próbáltam először. Teljes sötétségben egyetlen gyertya fényénél álltam a tükör előtt, de nem történt semmi. Csak álltam ott, mint előtte már annyiszor.
    Barátnőm velem ellentétben halálra rémült, mert rajtam felbuzdulva bátran megcsinálta Ő is. Csakhogy Ő egy idős hölgyet pillantott meg a tükörképe helyén. A lány megbízható, nekem nem hazudna.
    Nem értem én mért nem láttam senkit. Csak én voltam és a gyertyafény.

    Üdv.: Nightmare

    VálaszTörlés
  8. -Nightmare:

    Durva nagyon, talán valakivel felvetted a kapcsolatot a másik oldalról vagy vonzz a másik világ! Én erre biztosan nem lennék képes. Engem taszít kiskorom óta és a környezetemben is mindenkivel így volt. Lehet nincs rád még példa :D

    Azt tudom lehet vele önszuggeszciót csinálni ha sokáig nézed.

    VálaszTörlés
  9. Káin:

    Mit jelent az önszuggeszció? Van valami tapasztalatod vele?

    VálaszTörlés
  10. Nightmare:

    lényegében egy meditatív állapot lép fel kicsit tudatmódosító hatással bír, kb mintha elszívnál egy vicces cigit. anno sokat csináltam de néha nem jó ha úgy mászkálsz az utcán mint egy drogos :D

    VálaszTörlés
  11. Káin:

    Én néha még így is úgy mászkálok az utcán mint egy drogos xD Kicsit elvarázsolt vagyok, nézelődök össze vissza, mintha csodát látnék, vagy folyamatosan az eget nézem (csoda, hogy nem vasalt még ki egy autó sem). Szóval lehet nem lenne feltűnő a változás :D
    Kíváncsi vagyok erre az állapotra. Jobban utánajárok a témának és lehet ki is próbálom. :) Köszi az infót.
    Ha vmi érdekeset észlelek akkor szólok. :) Hátha mondok valami újat vagy hasznosat. :)

    VálaszTörlés
  12. -Nightmare:

    Azért lenne pár durva flash-ed :D

    jól van, de óvatosan!

    VálaszTörlés
  13. Káin:

    Tudom-tudom :) -> csak ésszel! vigyázni fogok

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: