2010. február 20., szombat

Káin: Könyvajánló

Nos az első (igazi) könyvajánló cikkemnél hű leszek magamhoz. Nyugi emberek nem fogok minden egyes postomban állatkodni, de ezt muszáj megosztanom veletek mert alig ismert alkotás! Olyan 14 évesen vettem észre anno a könyvesboltban de anyám nem volt hajlandó megvenni, aztán tavaly (20 évesen) hirtelen megláttam, hogy a könyvfutár hozott egy helyes kis csomagot, benne ezzel a darabbal. A könyv rettenetesen kicsi és vékony, de egy olyan bizarr és tabu témát feszeget amit nem sokan mernek kimondani sem pedig elképzelni. A könyv amiről ma éjjel szót ejtek az :

Wittkop Gabrielle: A Nekrofil

"Nekrofilia:

Szexuális eltévelyedés, amely abban ölt testet, hogy az elhunyt személyt szexuálisan megbecstelenítik. A nekrofil személy képes megölni kiszemelt áldozatát, hogy megkaphassa.,,

Na igen. :) Már amikor olyan fiatalon beleolvastam is nagyon tetszett, de miután végre elolvashattam maga volt a gyönyör! A naplószerűen megírt műalkotás titka abban rejlik, hogy a könyv E/I. személyben íródott és nem undorító, a végén mi is átérezzük a nekrofil szenvedélyét és odaadását a "szeretői,, iránt (már aki nyitott erre és könnyen bele tudja magát élni történetekbe). Nagyon elgondolkodtató iromány és egyben gyönyörű is, mert a halott embert olyan formában elemzi ki, ahogy az átlag polgár sosem tudna rá nézni. Erotikus regényként van feltüntetve de szerintem erősen romantikus. A szenvedély, a lelki gyötrődések és a halottak tulajdonságokkal való felruházása már már megér pár misét. Egyébként EGYÁLTALÁN NEM AJÁNLOM azoknak akik irtóznak a témától és gyengék az idegei mert halott gyerekekről is szó esik benne, tehát némely szempontól áthágja a normális erkölcsi határokat. Én ez a könyv óta akarok elmenni egy boncolásra hogy tudjam kb milyen lehet egy halott ember, mert nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Nem hiszem hogy beteg lennék, szimplán csak kíváncsi. Aki pedig hasonlóan kíváncsi mint én, annak nagyon fog tetszeni a mű. Sade Marki : Szodoma 120 napja pl. sokkal durvább volt ennél számomra (szégyenszemre ki sem bírtam olvasni) mert ott embereket kínoznak és gyerekeket, de itt nem kínzás történik, hiszen a sírrabló igenis szertettel viszonyul a testekhez és törődik velük.

A naplót egy Lucien nevű régiségkereskedő írja, aki hullákat rabol és kefél. Na de ennek története van és lelki háttere amiről szintén szót fog ejteni, így nem csak a tabu téma és sok szaftos (szó szerint...hullalé :D) jelentre derül fény, hanem a lélektanára is ami igazán széppé teszi ezt az istenkáromló történetet (én nem tartom annak XD...lehet utálni). Ízelítő:
"A nekrofil hőse, Lucien, a mindig fekete ruhát viselő párizsi régiségkereskedő egyaránt kedveli a nőket és a férfiakat, feltéve hogy megfelelnek egyetlen követelménynek: ne legyenek immár az élők sorában. Magányos szenvedélye a messzi gyermekkorban gyökerezik. Anyja halálával megrázó körülményeit, a gyász színei és díszletei, az a bizonyos szövőlepke illat, amit halottak párállanak maguktól, egy életre erre a magányos szenvedélyre ítélik. Mígnem... Lucien váratlanul szerelmes lesz. Az Ő kedvesei azonban, a természet elrendelése folytán csupán rövid időt tölthetnek nála. És akkor Lucien felveszi a reménytelen küzdelmet a halál ellen, a semmi ellen, amibe mindenki áttűnik egyszer,,

Remélem tetszett a kissé bizarr ajánlóm és sokaknak felkeltette az érdeklődését. Nem bűn, ha ilyet olvasunk hiszen muszáj kielégíteni az alapvető kíváncsiságunkat. Szerintem csodálatos darab, érdemes beszerezni!

31 megjegyzés:

  1. Én olvastam, nászajándékba kaptuk :P Ellentmondásos, mert érdekes, viszont túl rövid, érdekes mert tényleg szereti a szeretete tárgyait, viszont szerintem alig van háttere a történetnek, ami nekem nem tetszett. Mintha akárki naplóját középen kinyitnád és kitépnél belőle 30-x lapot.

    VálaszTörlés
  2. XD nyammi!
    tetszik ez a kép..
    Na és ki küldte a könyvet Káin?
    :D:D nagyon jól néznek ki most a címkék: A nekrofil alatta pedig Ady Endre :D:D

    VálaszTörlés
  3. -Dirgesinger :

    Szép kis nászajándék :D Nekem mondjuk tetszett hogy a közepébe vágott , bár tényleg túl rövid. Olvastam volna még tőle.

    -neo.Crysis :

    Anyám. :D

    Igyekszem tartani a színvonalat XD

    VálaszTörlés
  4. Káin:
    :D ez volt a tippem..tehát beigazolódni látszik a közhely: ami késik, nem múlik! :D

    VálaszTörlés
  5. Egy másik könyv jutott róla eszembe: Kathy Reichs: A holtak beszélnek. Ebben nincsen nekrofilia (hajólemlékszem), viszont van más többekközött szexuális bűntény.

    Egyébként nem hiszem én sem, hogy beteg lennél (vagyha igen, akkor már legalább ketten vagyunk:D) Én igazságügyi orvosszakértőnek (vagy pszichiáternek) készülök már több mint 2 éve (most leszek 16).Am nem egy ember van, aki kicsit furán néz rám, meghát nemegyszer megkaptam, hogy neméppen nőies szakma felé húzok. :D De azt még ezek közül az emberek közül is többen elismerték, hogy érdekes. :)

    VálaszTörlés
  6. Káin: jó volt a könyvajánlód. bár én nem hiszem, hogy beleolvasnék. nem vagyok olyan erősidegzetű hozzá :) de várom a tükrös cikked :P

    bluesophie: mi az, hogy nem nőies szakma? hülyeséget bezsélnek neked :) szerintem tökre mindegy melyik nem űzi az adott szakmát, ha jó benne. Egyébként érdekes téma felé orientálódsz. :) Még engem is érdekelne, hogyha nem utálnám annyira a bioszt. :)

    VálaszTörlés
  7. -bluesophie:

    Na arra kíváncsi vagyok, lehet elolvasom majd.

    Sokan ítélnek el ezek miatt :D De szerintem sem beteges, én anno boncoknak akartam menni, de anyám lebeszélt. XD

    VálaszTörlés
  8. florielle:

    Ma írok tükrös cikket. A hétvégén eléggé lepunnyadt a blog, mert a szerkesztők nem írtak -.-...

    Szóval ma este és éjjel lesz, tükör, könyv, film és életmód is a részemről. Remélem ezzel be tudom hozni a hétvégét :D

    VálaszTörlés
  9. florielle: Szerintem is mindegy, pont ezért nem sikerült lebeszélni róla ezzel az érvvel.

    Káin: Anya lebeszélése nálam így nézett ki: Hát kislányom, majd amikor 4hetes vízihullát fogsz boncolni, akkor átgondolod ezt a szakmát. :D Egyébként anya, apa orvos, szóval mindketten boncoltak már. Ők úgy vannak vele, hogy azt csináljam, amit szeretnék és szerintük az orvosin még úgyis változni fog, mert szinte mindenkinek változik. Majd alakul, de szerintem nemfog ezmár megváltozni.

    VálaszTörlés
  10. Káin: szerintem sem beteges. jó lehet boncoknak is. csak én nem tudom hogyan bírná a gyomrom élőben. merthogy imádok nézni a tv-ben mindenféle orvosszakértői, meg mittomén milyen műsorokat, de az a tudat, hogy ÉN fogom a szerveket és ÉN érzem a a szagokat, nem a másik a képernyőn... nah no komment :) ettől függetlenül érdekes dolog.

    Bluesophie: ne is hagyd magad lebeszélni semmiről :)

    VálaszTörlés
  11. bluesophie:

    Vittek már el boncolásra? :O Engem azzal beszéltek le hogy 1x vágok bele a kezembe és amputálni kell -.-

    florielle:

    Ezért is szerettem volna elmenni igazi boncolásra, csak sosem volt rá lehetőségem :(

    VálaszTörlés
  12. Káin:

    héhé én írtam ám!!!
    :D:D
    "tükör, könyv, film és életmód is " :D:D te sztahanovista :D

    Pihend ki magad nyugodtan, nem kövez meg senki ha nem írsz 6 bejegyzést egy éjjel!!^^^^^^^

    am úgy tudom egyetemeknél be lehet menni a szabad órákra, akár boncolásra is. Én is terveztem anno, de nem lett belőle semmi..azt hiszem egyszerűen csak kiment a fejemből! :D:D

    VálaszTörlés
  13. -Neo:

    Tudom, hogy írtál, akinek ne kenje össze magát szarral! :D

    Én úgy tudom, hogy csak egyetemisták mehetnek... vagy nem??? O__O Ha be lehet menni, van kedved eljönni velem?

    VálaszTörlés
  14. Káin: Nem. Írtam én ilyet? :O De egyébként nem rossz ötlet, mondjuk nemtudom, hogy el tudják-e intézni. Namajd lehet megkérdezem. Bármár így is több helyre jutottam be, mint a legtöbb ember. :D

    VálaszTörlés
  15. -Bluesophie:

    Juj a kérdést nem vágom mire kérdezed :O

    Na kíváncsi vagyok :O

    VálaszTörlés
  16. Káin: Hát szerintem arra, hogy írtam-e én olyat, hogy voltam már bent boncoláson. Nemtudom már. :D Ma igencsak kihagy az agyam. :D A lényeg, hogy nemvoltam.

    Na most megkérdeztem anyát arról, hogy be lehet-e menni úgy, ahogy neo.Crysis mondta. Szerinte csak akkor, ha van ismerős aki bevisz, de ő sem tudott biztosat mondani.

    VálaszTörlés
  17. bluesophie :

    Na akkor kb. semmikor sem megyünk be :D

    VálaszTörlés
  18. igen, egyetemeknél be lehet menni bárkinek órára, DE csak akkor, ha az ELŐADÁS. egy boncolás nem hiszem, hogy elődási kereteket között zajlik, inkább szeminarizált környezetben. tehát egyetemen belül szerintem ne is álmodjatok róla, hacsak nem olyan szakon vagytok. :S

    VálaszTörlés
  19. -Florielle:

    Akkor kénytelen leszek én homemade csinálni egyet, hogy megtudjam milyen. X'D

    VálaszTörlés
  20. na pff xD akkor tényleg beteg lennél XD XD xD

    VálaszTörlés
  21. Épp tegnap akartam kivenni a könyvtárból, de a max. megengedett 3 könyv már a kezemben volt. XD E-book formában megtalálta valaki? :D

    VálaszTörlés
  22. Ez nagyon érdekesnek tűnik feltétlen el fogom olvasni. Én ilyen témában a Nekromantik című filmet láttam, nem tudom ki ismeri. Az elég beteg.

    VálaszTörlés
  23. -Névtelen:

    Üdv itt!

    Örülök, mert tényleg jó könyv!

    Én láttam, de végig röhögtem mert eléggé látszik, hogy gagyi :D

    VálaszTörlés
  24. Káin, Névtelen:

    Jaja..én is majd el aludtam rajta..de azért hangulatos..

    VálaszTörlés
  25. -Neo:

    ~megbökdösi egy bézbózütővel~

    VálaszTörlés
  26. Én most épp Octavie Mirbeau: Kínok kertje c. könyvét olvasom. Vannak benne jó dolgok.

    VálaszTörlés
  27. -G: az milyen? Ha jól írhatnál róla egy ajánlót :D

    VálaszTörlés
  28. A címe meglehetősen beszédes. Javarészt Kínában játszódik, és az ottani, korabeli börtönviszonyokat írja körbe kínzásokkal, de egy csomó dolog újdonságként hatott nálam...és persze a főszereplők nemi élete sem éppen...szokványos :)

    VálaszTörlés
  29. Wáááá az jó lehet a kínaiak tudnak kínozni :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: