2010. február 24., szerda

Káin: Filmajánló

Nos a mai filmajánló kicsit más lesz, mert egy sorozatot ajánlok nektek, ne aggódjatok jobb mint a Barátok közt. Valószínűleg senki sem ismeri, pedig Stephen King egyik remeke és még maga a Mester is szerepel benne a végén :) (nem lövöm le a poént) . Ez a sorozat egy híd a horror és a bizarr humor közt. Aki szeret félni és szívesen röhög egy feje után kutató hullán, akkor szeretettel ajánlom mindenkinek, életem egyik legfergetegesebb tévésorozatát :

KINGDOM HOSPITAL

Nos nem tudom ki halott erről egyáltalán, de ha muszáj lenne hasonlítanom, kicsit olyan mint a Twin Peaks, csak Stephen King tipikus karakterei és humorérzéke szövi át. Ezen felül annyiban különbözik tőle, hogy bár a cselekmény ugrál az időben és a dimenziókban a végén itt kiderül miről is szól a sorozat, na ez Lynch filmjeiről nem mondható el. :D Olyan emberek nézzék ezt a sorozatot akik tudnak a részletekre figyelni és összerakni az apró mozaikokat mert szinte minden érthetetlen részletre meglelik a választ (ha tényleg figyelnek). Az első részén úgy kiakadtam, hogy azonnal fan lettem és megszereztem az összes többi részét. Annyira beteg, félelmetes és vicces hogy elmondhatatlan. Mi több, Stephen King több novellájából találunk benne utalást, részleteket. A humor másrészt hajaz a Family guy-ra, pl gondolnak egyet és elkezdenek a műtősök énekelni, majd hirtelen felül a műtött öngyilkos sorozatgyilkos és szintén kedélyes dalolásba fog. :D Ilyen humor még, hogy a kutya folyamatosan megjegyzéseket tesz magában, de a legtöbb állatkodás a másik dimenzióban történik. Pár adat után érthetőbbé teszem a cselekményt:

-rendező: Craig R. Baxley
-író: Stephen King, Richard Dooling
-forgatókönyvíró: Richard Dooling
-szereplő(k): Andrew McCarthy (Dr. Hook),Bruce Davison (Dr. Stegman), Diane Ladd (Sally Druse), Ed Begley Jr. (Dr. Jesse James)
-Még több itt:
http://www.port.hu/kingdom_hospital_-_a_felelem_korhaza_kingdom_hospital/pls/fi/films.film_page?i_film_id=72106&i_city_id=3372&i_county_id=-1
-Megjelenés: 2004
-Megjelenés Magyarországon: 2007-ben az RTL klub-on ment éjjel és az AXN műsorán is volt.

Nos az alaptörténet egy kórházról szól ami alatt régen egy gyár volt, leégett titokzatos körülmények közt egy halom gyerekmunkással (ez okozza a bonyodalmat, na meg a körülményei). Később az erre épülő kórház is leégett és rá épült a Mennyei Kórház ahol a filmünk játszódik. Nagyszerűen összegyúrták az orvosos, horror és vígjáték sorozatot, így egyáltalán nem unalmas, vicces, pörgős és félelmetes végeredményt kapunk.

Egy festőt elüt egy kamion és bekerül a kórházba ahol egy kislány és egy fura lény lesz a társa, akikkel a fizikai sík és egy tükördimenzió határmezsgyéjén bandázik. A titokzatos lény a segítségét kéri, cserébe vissza adja a festő régi mivoltát (gerince megsérül és lebénul, de csodával határos módon magához tér és újra tud mozogni). Innentől kezdve a jó és a rosszt közti másvilági harc elkezdődik, amiben a főhősünk a kómába esett festő . Minden egyes új beteg, céllal kerül be a kórházba. A kórház két másvilági hatalma összeszedi magának az embereket, hogy végül egy olyan titkot és kirakós játékot leplezzen le velük (a részükké is válnak), amitől minden egyes filmnéző fejre áll. A film nem közhelyes, a poénok fergetegesen bizarr és betegesek, a hangulat pedig páratlan! További kritika itt:


http://www.sorozatjunkie.hu/2007/01/23/a-felelem-korhaza-kingdom-hospital/

Annyit hozzá fűznék még , hogy úgy a 8. résztől olyan szinten beteg lesz a történet, hogy akik nem értékelik a fekete humort bele se kezdjenek mert nem fogják érteni. :D Én Beetlejuice-on és Tim Burton-ön nőttem fel, így lehet ezért olyan kedves a szívemnek, de kb. minden ismerősömet leültettem a tv elé és rájuk tukmáltam pár részt, több-kevesebb sikerrel.

Opening:



Kedvenc jelenetem (öngyilkos sorozatgyilkosos amiről már írtam XD)



És egy rendhagyó Trailer

11 megjegyzés:

  1. én láttam,egy blogban olvastam róla,meg is néztem rögtön :D
    nagyon jó, én is ajánlani tudom :) legjobb rész mikor elkezdenek dalolászni XD

    VálaszTörlés
  2. -Bunny:

    Na jól tetted! :D Nagyon fasza kis sorozat!!!!

    VálaszTörlés
  3. én is láttam már.
    Imádon S. King könyveit, úgyhogy nekem úgymond "kötelező" volt :D
    Kicsit hatásvadász, de elmegy.^^

    VálaszTörlés
  4. -Neo:

    Imádom, gyerekkorom óta olvasom :D annyira beteg szegény XD

    VálaszTörlés
  5. ha S.K. filmek, akkor: SHINING!!!!!!!! xD

    VálaszTörlés
  6. -Florielle:

    Álomcsapda? Az???? (tönkretette a gyerekkoromat XD)


    De ez sorozat mint a BK. :D

    VálaszTörlés
  7. álomcsapda??? dehogy! A ragyogásról írtam! Isteni film, Jack Nicholsonnal a főszerepben. bár a rendező kicsit átértelmezte, így a nagy S.K. fanoknak lehet, hogy nem tetszik. de nekem nagyon bejön. :)

    jól, van jól, van, hogy sorozat, de muszáj volt megemlítenem, ha már Stephen King... :P

    VálaszTörlés
  8. -Florielle:

    Tudom, de én meg soroltam az én kedvenceimet! Az Álomcsapda és az AZ is film! lehet félreérthető voltam kicsit !!!! :D

    VálaszTörlés
  9. ohh akkor tényleg félreértettem! ugyanis nem hallottam még az AZról? xD :D sorry. :D most már minden stimmel :) :$

    VálaszTörlés
  10. Ez nekem keeeeell. *-* XDD
    Dr House után meg is keresem. ^.^
    Az AZ-t meg egy jó ideje ki akarom olvasni. El is kezdtem, de a kötelező szabotálta a tervem. XD

    VálaszTörlés
  11. -Ketszi:

    Jaja ezt muszáj beszerezni, mert nagyon jó (Y)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: