2010. február 15., hétfő

Abel: Music from the Dead

Nos, kedveseim, elérkeztem hozzátok egy csipetnyi zenei bemutatóval, tudniillik az én zenei ízlésem elég vegyes, Bár általában megmaradok a Visual Kei, Screamo, Goth, Alternative, vonalnál. Általában csak olyan zenét vagyok képes meghallgatni amire képek pörögnek a fejemben, nem csak simán hallgatom őket mint az emberek többsége, sőt, ki nem állhatom mikor mutogatnak nekem számokat és rájövök, hogy az emberek többsége, sajnos, csak olyan dolgokat hallgatnak ami a mai divatnak megfelel, ez szerintem rettentően silány ízlést tükröz, gondoljunk csak bele a mai sztárokba: Lady Gaga, aki nemcsak megtestesíti mostanában a női ideállt(ilyen combokkal elmennék egy disznóvágásra -.-) vagy a Jonas Brothers, aki a kereszténység erős hirdetésével a Disney-vel, és Anyucival meg Apucival válnak híressé, könyörgöm mi ez ha nem szánalmas, és mostanában csak ezt hallom mindenkitől, ilyen hajak vannak az emberek fején és gagyibbnál gagyibb smink virít mindenkin. Ezek azok a típusú zenék amiket a mai ember meghall, és amíg egyszer el nem énekli azt a dalt, addig az agyának a play gombja újra és újra játssza. SZÁNALOM. Hol maradnak az igazi régi előadók, az új típusú undeground, vagy bármi más, mert ezek elviselhetetlenek, mert bátran kijelenthetem sosem hallgatok tömeg zenét, sőt, mindenből válogatok, mert nincs olyan sosem, hogy szeretem minden együttes összes számát, hisz, nagyjából olyan album sincsen ami a maga műfajában egy teljes kiváló eredményt nyújtana, node, következzenek a zenék, és élvezzétek őket. Ha már ilyen kicsit egyveleg lett a bevezető. Ez az én ízlésemet tükrözi, és ha valakinek valami bántja a szemét a leírtakból, az ne vegye magára.


Bár egy szerelmes számnak mondható, értelme, jelentése, hangulata mégis van. Szerintem ez a szám tökéletesen tükröz egy elérhetetlen vágyat


Maga a mámor ez a szám, a szövege gyönyörű(aki nem ért japánul, akkor google is your best friend, nekem is ő segített) Vissza ad egy gyönyörű középkori viktoriánus hangulatot a szám, a látványvilága tökéletes, és a legújabb kiadott albumukról származik ez a szám, ami azért érdekes, mert egy bandatag és egy kedves barát halála után írták, és az egész albumon érződik hogy neki szól, R.I.P Jasmine You. Nyáron a Dürer kertben lesz látogatónk ez a banda.



Kedvenc énekesnőm, aki nagyon sok mindenen átsegített, segített felnőni, és maszkjaimat létrehozni, belsőm takargatására. A zene azért különleges, mert egy szintetizátor, és egy Elektromos Violin játszik közre benne, ha pedig valaki arra vetemedne, hogy élő felvételeket akarna hallgatni, akkor látni fogja azt a performancet amit alkotnak a színpadon, ők minden évben jeles képviselői a WGT-nek.


Pagan Folk Rock, egyszerű kellemes, gyönyörű, mágikus, több kommentem nincsen hozzá.


Ő róluk kevesen hallottak, még a VK fanok között sem túl ismert banda, és nem mindenki bírja elviselni őket, számomra viszont zeneileg sokat nyújtanak, mind dallamban, mind felszereltségben, mind hangzásban, mind énekben. Ők azok akik képesek változatos számaikkal a porból is felkaparni ha szarul vagyok


Végezetül egy dallamos hardcore song, az Angerfisttől, ha valamire bulizni akartok ez kiváló, és az elektronikus zenén belül kiemelkedő banda.



Nos ennyi lenne mára a zenéből remélem élveztétek ezt a kis bemutatót és kedvet kaptatok további bandák keresgetése után amik egy teljesen különböző világot tárnak fel előttetek hangzásvilágban, és stílusban is.

11 megjegyzés:

  1. *Konfetti zuhatag*

    Ön nyert! Első nem admini komment!

    Nyereménye:

    Írhat még többet! XD

    VálaszTörlés
  2. Yayz~ nyugi fogok is, megvannak a terveim.

    VálaszTörlés
  3. Üdv!

    Nem akarok nagy butaságot mondani, de úgy tudom, az ének mellett Emilie játszik többnyire billentyűn és hegedűn is, főleg, hogy zenei pályáját hegedűművészként kezdte.

    Ilyasviel voltam.

    VálaszTörlés
  4. igen, hegedűművészként kezdte, majd később kezdett éneklésre, billentyűn nem ő játszik, láttam koncerteket, a performancesek nem akarok hülyeséget mondani, bloody crumpetsre emlékszem, szóval abból az egyik szokott mindig a billentyűnél matatni.Sajnálom, nekem egyértelmű volt, hogy ha hegedűt említek akkor Emilie játszik rajta, bár lehet nem pont így írtam, bár nem kötöttem senkihez így visszanézve, mivel csak egy kis bevezető volt, aki akar utánakeres, de örülök hogy valaki szereti Emiliet ^_^ umm... Violin alatt a hegedűre gondoltam, csak nem mindig jut eszembe az angol szó.

    VálaszTörlés
  5. bocsánat angol szó helyett magyart akartam írni

    VálaszTörlés
  6. Ne haragudj, tényleg az volt a cél, hogy beléd kössek:)

    VálaszTörlés
  7. És igen...nem tudok írni.
    Tehát NEM az volt a cél, hogy beléd kössek x)

    VálaszTörlés
  8. Furán is néztem, nem tudtam merjek-e írni vagy sem. XD

    VálaszTörlés
  9. @ Ilyasivel: Semmi gond, nem akartalak kioktatni meg semmi, ne vedd magadra, mostanában kicsit sokat stresszelek.

    VálaszTörlés
  10. Szerintem beléd akart kötni :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: