2011. június 26., vasárnap

GéZsa: Siker-> Pénz-> Csillogás-> Irigység?

Van telitalálat a lottón! Erről zengnek a hírek, és mindenki, aki hallja, sárgábbá is válik kicsit. Ha ő nyerte volna, minden gond megoldódna…. Kinek nem.:)
Épp ezzel kapcsolatban olvastam nagyon sok számolgatást, milyen extra javakra lehet annyi pénzt költeni? Írtak természetesen luxusautóról, repülőről, most akciós szigetről… Aztán a cikk végén jött egy nagyon találó komment: Minek költsem az összes pénzt luxusautóra, hogy aztán azzal mehessek hétfőtől vissza a mekibe melózni? Hát igen… Az a pénz is csak jól befektetve, okosan ér valamit.


De az igazi milliárdosok, akiknek minden hónapban van ennyi a számlájukon! Akiknek egy ilyen autóból több is áll a garázsba és olyan ez nekik, mint nekünk, milliárd nélkülieknek, leugrani a boltba egy kiló kenyérért. Nekik vajon mi a luxus? Ők mire vágynak?
Persze külön iparág van a számukra. Minél extrémebb dolgokat dobnak a piacra, ami persze minél drágább, annál menőbb! A jó ízlés azonban nem feltétlenül jár együtt a sok pénzzel. Ezekre gyűjtöttem is pár példát. Ezeket a termékeket és az árukat látva egyáltalán nem az irigység, sokkal inkább a felháborodás lett rajtam úrrá. Egyszerűen bosszant, hogy míg a világ nagy részén nyomorba meg az éhség szélén élnek, ilyen haszontalan, ronda dolgokra dobnak ki az emberek milliókat, csak hogy elmondhassák magukról, hogy ők ezt is megtehetik, mikor annak a pénznek a negyedéből is sok életet lehetne megmenteni! És a nagy részéről el se hiszem, hogy valóban a funkciójára használnák, mert a sok giccses kristályoktól már használni se lehet és persze annyi pénzbe kerül, hogy a mellé külön testőrgárda, és biztonsági szolgálat kell.
Swarovski minden mennyiségben!
A gyémánt drága. Ha egy egyszerű használati tárgyon van gyémánt, akkor az drága lesz. Minél több gyémánt van rajta, annál drágább… és szerintem annál töményebb és émelyítőbb!
Ez a 24 karátos gyémántokkal kirakott szemüveg, aminek darabja 400 dollárt kóstál, tipikus példája a használhatatlan rongyrázó használati tárgyaknak. Nemcsak hogy nem látsz ki normálisan a szemedbe lógó millióktól, még a csüngő izék még a szádba is lógnak. Arról nem beszélve, hogy nem akarom tudni, ez hány fokra tud felforrósodni egy rendes nyári napon…
Még egy nagyon praktikus tárgy, egy kristályokkal kirakott Adidas cipő 3700 dollárért. Ezt se tudom elképzelni, hogy valaki felvegye az utcára. Biztos, hogy egy séta alatt elveszt pár milliónyi gyémántot az oldaláról. A legviccesebb, hogy csak egyetlen darab készült belőle, 11-es (amerikai számozásban) méretben!
Swarovski szörny odarókázott kétszer is egy kád szélére. És mellesleg egy kisebb embert is megehetett, mert egy koponya is kijött belőle.
De van itt hozzá WC is, ez már teljes felületén kristályozva. 75000 dollárért! Na ezt tényleg megnézném, hogy rendeltetés szerűen használja bárki is!
Van még 8000 kristállyal kirakott igazi (!!!) koponya is, 3000 dollárért. Valószínűleg halál után így néznek ki a milliárdosok.
A kristályos iPhone már snasszosnak számít 190 dollárért.
Ezt a Mercedes-t 300000 kristály borítja. Nem tudom, hogy mennyibe kerülhet, és mennyi idő volt ezt megcsinálni. De hát pénzért ugye mindent…
Ez pedig a világ legdrágább táskája. 4517 gyémántból kirakva 3,8 millió dollárért! Természetesen Dubaiban mutatták be egy ékszerkiállításon, de még nem kelt el…
És még a leg-ek:
Persze nem csak Swarovski-tól lesz valami drága. Elég egy betegesen ritka anyagválasztás, vagy egy név a tervezők közé és máris milliókat ér!
Nekem ez az autó a kedvencem! Az ablakkeretek arany bevonatot kapnak, a műszerek wolframból és fehéraranyból készülnek gyémánt és rubin díszítésekkel, az üléseket pedig a világ legdrágább bőrével kárpitozzák, amelyet megölt bálnák péniszéről (!!!) nyúznak le. Pénzért bármit, ha kell, ha nem…. no comment…
Ez a valami itt nem egy darab valamilyen távoli bolygóról, ez egy darab csoki. Aminek 10 dekája 100 ezer forintba kerül. Megálmodója Fritz Knipschildt, aki valami nagy névnek számíthat, mert az összetevője közt semmi extráról nem számolnak be.
Ennek a párnak volt a világ legdrágább esküvője. 60 millió dollárba került! Ilyenekre ment el az a rengeteg pénz, mint az 1000 vendég párizsi luxus elszállásolására, akiknek mellesleg 20 oldalas meghívót küldtek ezüst dobozban, a hennaceremónián részt vett hölgy vendégek zacskónyi ékszert kaptak ajándékba, 5000 üveg fogyott az 1,5 millió dolláros pezsgőből, és az egész buli 5 napig tartott Párizs különböző helyszínein. A rengeteg sztár meghívottról nem is beszélve. Gondolom nem kenyérpirítót kaptak ajándékba… hacsak nem Swarovskival volt kirakva!
Ő a világ legdrágább kutyája. 110 millió forintnak megfelelőt fizetett érte egy Wang nevű kínai hölgy. A tibeti masztiff egyébként is új hóbortnak számít a kínai gazdagok körében, de ő közülük mégis a rekordtartó. Eddig…
Ha már WC, akkor a legluxusabbról. Igen, ezen a reklámképen a háttérben megbújó, fura alakú fehér konyhamalacot kell nézni, ami így az üveg Penthouse közepén állva valójában egy wc. Tehát az egész város full panorámában nézheti, ahogy te a luxus WC-den elvégzed a dolgod. Egyébként 1,2 millió forint. Van hozzá ülésfűtés, hátsó világítás, automata felnyitó, MP3 lejátszó, FM rádió, előmelegített ülőke és talpmelegítő, LCD kijelző, mert hát ugye távirányítóval működik, ami az üveg dohányzóasztalon van, rejtett bidéje különböző szögben és hullámokban engedi a vizet, illatosítás, szárítás, és a választható funkciók közt találunk környezetbarát eco öblítést. Akárhogy is, én hiányolom az automata választható, illatosított, LED-es újságadagolót is… Ja, és reklámfilm is van hozzá, ezt nem érdemes kihagyni!


Ez pedig egy extravagáns luxus Guerlain-parfüm (legalábbis csak ezeket a szavakat fogtam fel a cikkből, a nagy része valami fura nyelven íródott). Méh alakú, kristályüvegbe Thierry Wasser friss akác köré építette. Került bele szőlő, narancsvirág és mézes jegyek is, valamint mimóza és orgona. Mint egy barokk gyümölcstál… Az ára pedig üvegenként, ami 245 milliliter, 12500 euró (több mint 3 millió forint).
Ez a kis semmike szandál 180 000 dollárba kerül. Pántja leszedhető, így karkötőnek is használható. A rajta lógó dolgok pedig nem az általunk megszokott, festett műanyag (jobb helyen üveg) gyöngyök, hanem turmalin, rubelit, rózsaszín kvarc és zafír kövek. "Egyáltalán nem praktikus, de olyan mint egy álom. És mit ér az élet álmok nélkül?" – nyilatkozta Giuseppe Zanotti, a tervező.
Ez az (elég)késő barokkra hajazó ágyalkotás pedig a világ legdrágább ágya 1,2 milliárd forintba kerül! Az ágy teljesen kézzel készül, 107 kiló 24 karátos aranyat használnak fel a díszítéséhez, az ágy váza gesztenyefából, a hajlított részek kőrisfából készültek. A baldachin tetejének díszítései cseresznyefából vannak, a fejtámla párnázott bőr. A fejtámlát a vevő kérésére különféle drágakövekkel, gyémánttal díszítik. Csak 2 készült belőle összesen. Nekem ez is émelyítő.
Egyébként az ágy tervezője, Stuart Hughes liverpooli tervező célja, hogy minden létező tárgynak elkészítse a luxusverzióját. A cég honlapját itt találhatjátok meg, ha szeretnétek esetleg 3 millió fontért, nagyjából egymilliárd forintért akváriumot, ami közel hetven kiló 24 karátos aranyból van, amin vékony mamutagyar-borítás található; 100bmillió forintért 2,5 kiló 22 karátos aranyból készült Nintendo Wiit; 1 millió fontért (kb. 320 millió forint) tévét, ami 22 karátos aranyból, 75 drágakővel kirakott, aligátorbőrrel keretezett.
Hát… itt a panelben nem is tudom, melyikre is vágyom igazán…

12 megjegyzés:

  1. Jézusom ez nagyon durva, csak ámulok és bámulok :O Milyen haszontalan dolgok, giccsesek, csicsásak és csúnyák is..csupán státusszimbólumként léteznek :D A táskára azt hittem valami medál.. viszont az ágy egész szép volt, és a parfüm designja is tetszik. A fürdőkád olyan, mintha lehányták volna:DDD
    Egyébként ha nekem ennyi pénzem lenne, hogy megtehetném ezeket valószínűleg megvennék minden szart én is. ( nem magyar lottóötös viszonylatban, mert azzal azért nem lehet világot megváltani )
    Amúgy azt nem értettem soha, hogy akinek több száz milliárdja van Mo-n is, az minek gyűjtögeti? Eladományoz pár milliárdot azzal rakat emberen/állaton segíthetne, ő pedig úgy is vissza keresi pár hét/hónap alatt. Meg azért a több tizedik milliárd után szerintem nem is számolják, csak akik ennyire aberráltak, hogy forint szerint nyilvántartsák...

    VálaszTörlés
  2. Hát nem tudom.... én nem irigylem őket, sosem voltam irigy, ha irigykedtem azt is úgy hogy mások örömének örültem. ÉN azért szívesen kikelnék abból a több milliárdos ágyból, elmennék a kristály budira szarni , mialatt a kristályiphone-t nyomkodom XDDD

    VálaszTörlés
  3. -Hero:

    Ha nekem ennyi pénzem lenne lehet én sem adakoznék, csak kisegíteném a barátaimat.

    VálaszTörlés
  4. Őrület :D Amikor már nem tudják, hogy mire költsék el a pénzüket, ahelyett, hogy alapítványokat, segélyszervezeteket, menhelyeket hoznának létre, kutatásokat szponzorálnának etc...rongyrázó köcsögök

    VálaszTörlés
  5. Nem is tudom, ha én milliárdos volnék élhetőbb körülményeket teremtenék. Bocs, de én tényleg ilyen vagyok, ugyanis ha mindenkinek mindene megvolna, akkor nem volnának irigykedők sem :]
    A wc egyszerűen fantasztikusan haszontalan a többi kacattal együtt. Fölösleges. Bár az a baj, ha nem eléggé érett az ember gondolkodása a gazdagsághoz, akkor úgyis mindig lesz valami baja...

    VálaszTörlés
  6. Birka ember gazdagon és szegényen is birka marad...

    VálaszTörlés
  7. Komolyan nem értelek titeket én nem adakoznék magamra költeném mindet meg a barátaimra ~köcsög ~ XDDDD

    VálaszTörlés
  8. Janezz Darko-val értek egyet.
    De amúgy a bálnafasz-bőrülésre nem tudom, milyen fejjel ülnék rá...
    Anno volt egy prezentációm suliban, ahol a japánok pártját fogtam a bálnavadászattal kapcsolatban (http://www.youtube.com/watch?v=_JDmxOaDHTs&feature=related), de most így belegondolva... :S

    VálaszTörlés
  9. A végén szinte mindenki pucéran fog a boncasztalon feküdni, és a kórboncnokot kurvára nem fogja érdekelni, hogy mennyi gyöngyöt csaptál a disznók elé az életed során.

    VálaszTörlés
  10. Kit érdekel a test ha már kiszolgálta az idejét? A lélek az ami fontos és annak boldogsága, mivel olyankor a test is részesül a jó érzésben, ami átjárja lényünk egészét.

    VálaszTörlés
  11. És vice versa, épp testben ép lélek.

    VálaszTörlés
  12. -G: a hastetkóm, pont erről szól XDDDD

    Bassza meg csak én szedek itt bérescseppet? ha nekem ennyi pénzem lenne...hát kurvára élvezném.Megműttetném minden porcikámat televarratnám magamat felrakatnék 6 méter műhajat és beutaznám a világot és minden nap új ruhákat cipőt és hozzá való sminket vennék *___*

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: