2011. június 15., szerda

Ahowe: Túlélni a halált : a lefejezett csirke


Sziasztok!



Ma - sajnos - csak egy villámposztra telik némi éberséghiány miatt, de szerintem nagyon édes kis sztori.Először is egy kis helyzetjelentés: miután nincsenek vizsgáim most, illetve meló is csak péntektől vár rám, így a szabadidőmben történő éjt nappallá téve folytatott anime és filmnézés, valamint semmittevés egyenes következménye a végkimerültség lett, ami ma érdekes szituációban mutatkozott meg :D Úgy volt, hogy legjobb barátnőmet elkísérem vásárolni, de mivel én értem előbb a megbeszélt helyre várnom kellett kb 15 percet. Ezalatt az idő alatt kétszer összeestem az utca közepén (állítólag többen részegnek néztek), 3x széthánytam magam, illetve hülyeségeket beszéltem önkívületi állapotomban. Gyakorlatilag a második "ébredésemtől" vannak emlékeim, azok is főként mikor az orvos telebökdösött tűvel, illetve mikor anyu hozott haza teljesen elment a hallásom O.o Úgyhogy holnap meglátogatom a kórházat, ahol remélhetőleg megint elpattintják egy-két vénám, csak hogy egy hétig ne tudjam mozgatni a karom, mint legutóbb.De én még mindig úgy vagyok vele, hogy lesz mit mesélni a többieknek :D Vigyázzatok a napon!

Hallott már valaki Mike-ról, a fejetlen csirkéről?



Igen, ilyen tényleg létezik.Mike 1945 áprilisában bújt ki a tojásból egy Coloradoi-farmon. 5 és fél hónapig teljesen átlagos hétköznapjait jobbára kapirgálással,evéssel és alvással töltötte.

A vég, azaz egy balta 1945 Szeptember 10-én próbálta meg utolérni,sikertelenül. Lloyd Olsen farmer le is csapta az állat fejét, ám az aortát nem vágta át a balta. Az agytörzs nagy része és az egyik fül is a helyén maradt (talán kritizálható lehet a gazda irányérzéke ). Mike továbbra is képes volt járni, rúdon egyensúlyozni. Próbált tollászkodni és kukorékolni is, nem igazán sikerült neki :)

Mr. Olsen csodálkozott, hogy Mike még mindig él, és végül úgy döntött, hogy tovább gondozza az 'elbaltázott' csirkét. Szemcseppentővel adott neki vízzel elegyített tejet, valamint apróbb magvakkal etette. Mike pedig első éjjel saját fejét vette a szárnyai alá.
Kis időbe telt, amíg megszokta új súlypontját, de aztán már az udvar legmagasabb helyeire is feljutott anélkül, hogy leesett volna. Kukorékolása továbbra sem volt túl impozáns, így ébresztőóraként szegény csődöt mondott.Valószínűleg a csipegetés sem ment túl jól.. Azt hiszem, értelmet nyert a fejvesztve rohanás kifejezés.


Karrierjét kirakodóvásárokon kezdte, egy kétfejű bocival közösen turnézott. Számos újságban és magazinban jelent meg róla kép, többek közt a Time és a Life magazinokban is.Láthatása fejenként 25 centet kívánt maga után, melyből havi 4500 $ keredekett (Mai áron kb 50 000$), értékét pedig 10 ropira becsülték.


Mike sikere nyomán fejetlen csirke-láz tört ki, sokan megpróbálták reprodukálni a csodálatos lefejezést, de egyik alany sem élt tovább 1-2 napnál.

Végül egy motelban érte a halál 1947 márciusában, de így túlélte magát 18 hónappal. Az éjszaka közepén fuldokolni kezdett és mivel Olsenék az etető-tisztító fecskendőjüket előző nap a vásár helyszínén felejtették, képtelenek voltak megmenteni. Nyilván szájon át lélegeztetést nem hajthattak végre..


A coloradoi Fruita városban ma is működik a Fejetlen Csirkéről elnevezett intézet és minden év májusának harmadik hétvégéjén ünneplik a Fejetlen Csirke Napját. A Fejetlen Csirke Napján érdekes tevékenységeknek lehet szemtanúja a kedves látogató, úgy mint a tojásdobálás, az 5000 m-es fejetlen rohanás, a csirkefej szegés, vagy a Csirke Bingó, ahol természetesen a csirke válassza ki a random nyerőszámokat.


A Fejetlen Csirkéről még dal is született a Radioactive Chicken Heads zenekar jóvoltából.


Pipinek saját oldala van : http://www.miketheheadlesschicken.org/index.php
Illetve wiki: itt.
fészbuk: itt

5 megjegyzés:

  1. Grat a bejegyzéshez!:D

    VálaszTörlés
  2. Bakker, ezen berosáltam. Hogy mik vannak, hihetetlen. Nagyon érdekes cikk volt, köszi érte xD *még mindig hihetetlenkedik*

    VálaszTörlés
  3. Na ez most keményen odabaszott. XDDD azt hittem kacsa de nem. Bazdmeg ez nagyon megoltott ma estére. XDDD


    Amúgy remélem jobban leszel! :-s

    VálaszTörlés
  4. Erről a csirkéről még nem is hallottam!XD Komoly! Így meló előtt jól jött!:D

    Egyébként jobbulást!

    Darkness

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: