2011. június 19., vasárnap

Káin: Freakshow és a Magyar mentalitás (ismét) :D

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjx0sbNSw9useMbplqBIn4XSY7PeXAkvtQj1jP2qC_RtrUVCYuUiJQXECkAIRJdQoTn0yca87x7eTQ_ibtzHFoQtqWZHzoI4BakRcBygp7nM9Su1pr9ZvSyGaHDCfB026mugMfcSvsgWL4/s320/pregnant_man.jpg

Sziasztok!

Na ma tuti kihúzom pár ősmagyar vagy nagyon hazafi érzésű vagy régimódi olvasónál a gyufát, mert erősen tabu témát fogok úgymond "kikezdeni,,. Kiskoromban mindig is utáltam a babás játékokat lehet ezért nem vagyok egy anyatípus. Mostanában elhűlve nézem azt hogy a velem egy idős osztálytársaimnak gyereke van úgy , hogy otthon élnek mi több: férjhez is mentek. Ehhez a cikkhez nagyon sok dolog vezetett el hogy végül megírjam de arra jutottam Magyarországon szó szerint TABU azt mondani hogy nem szeretem /nem akarok gyereket . :D Próbálok elgondolkodni mi vezetett idáig, hát meg is teszem ezt pontokba szedve, amúgy kb mintha itt ebben az országban a terhes nőkre való tekintés vagy az anyaságon való gondolkodás megrekedt az 1800-as években. az van elterjedve:



-A nő legyen otthon
-A nő nem foglalkozhat magával csak a gyerekkel
-A nő zabáljon mint a disznó (sokan azt mondják terhesen 2 ember helyett esznek ami hülyeség, attól híznak el úgy mint egy víziló. Anno egy orvos a spektrumon egy ilyen téma kapcsán azt mondta ugyan annyit kéne ennie a nőnek mint alapból XD).
-A nőnek élvezni KELL a terhesség állapotát, hiszen ez a legszebb dolog a világon (loooool) és az anyaság és a szülés egy gyönyörű, természetes dolog. ^__^ (Aha szerintem a természetellenesebb egy terhes nő látványa...~hidegrázás~ ha még arra hivatkozunk is hogy szép hiszen ősi meg természetes akkor a szarás is egy nagyon szép dolog, nem? ).
-A terhes nőket tisztelni kell hiszen új életet adnak! (oké akkor tisztelem cigányt aki segélyért szül, sőt azt is hogy sikeren dugtak -bőrszíntől függetlenül bárki- és lehet kiszakadt a gumi :D).
-A terhesség akkor is szép folyamat hiszen új életet adnak 0.2-es verzió. (Sok vitánál mindenki ezzel akarja az aduászt beadni, dugni mindenki tud nincs mit ezen tisztelni, ahogy az öregeknek sincsenek szerintem privilégiumai hiszen megöregedni is megtud mindenki. Aki pedig köcsög öregen az amúgy is köcsög, ha öreg ha nem. Ez van.

http://gazdatest.freeblog.hu/files/2010/06/pregnant.jpg

Nos azt hiszem az összes közhelyes mondatot átvettem, talán a Te anyád is volt terhes nem került bele de az annyira vicces, hogy már ki se írom fentebbre :DDD. Ennek az érvnek több oldalról is megdöngető a "vára,, így hagyjuk is. Jöjjön az hogy nekem mi a véleményem:

1.) Sosem szerettem a babás játékokat pedig mindenki azt tolta , volt az a nagy márka nem tudom mi volt a neve (talán baby born???) de nagyon ráment a babaágyakra és a különböző kiegészítőkre, na én azt rühelltem.

2.) Nem volt testvérem, kiskoromban a kisgyerekek idegesítettek és utáltam őket. Ez a mai napig így van. Üvölt és a fejembe hasít az idegesítő süvítő hangja beszarik ahol van és undorít. Lehet azt mondani hogy "de hát te is ilyen voltál,, ez a legprolibb érv, igen én is ilyen voltam de attól nekem nem szükséges tolerálnom a magatehetetlen beszaró csecsemőket , amiket olyan helyre cinbálnak a szüleik ahova nem illenek. Nem egyszer volt hogy nyaralni elvitték a gyereket pl wellness helyekre és a több csillagos szállóban ahova ÉN PIHENNI MEGYEK , ordít a hülye gyerek sőt egyszer mellettünk pelenkázták a kőpadon a törökfürdőben (!!!4444) pedig volt külön részleg fenntartva a nőknek, hogy ott pelenkázzák őket. Lehet fürdőruhában nincs kedvem a szaros pelenka helyére ülni...

3.) Aki volt terhes és az ismerősöm, láttam ahogy szenvednek. Torzult a testük a hormonrendszerük megváltozik, mindegyik tök idegbeteg és depis, felvizesedik, ragyás lesz, hőhullámokat kap, okádik reggel. Ezek mellett a bőr tágul és szétszakad, ami soha többé nem jön rendbe. Vannak nők akinek a kötőszöveteik nem olyan rugalmasak mint az átlagnak és a hasuk soha többé nem megy vissza a TB-s hasműtét pedig ocsmány hegeket hagy: így a nő feláldozza a szépségét a gyerekért, a férj meg utána félrekúr... sőt volt ismerősöm akinek már az alatt félrebaszott a férje mialatt ő a gyereküket hordozta a szíve alatt. Egy másik ismerősöm férje meg msn-en próbált flörtölni velem (és akkor 17 voltam!!!) mialatt a felesége kórházban volt és a gyereknek akkor valamiért pont nem érzékelték a szívhangját. Én erre nem vagyok kíváncsi. Nagyon sok házasság akkor ment tönkre amikor a nő lett terhes (a környezetemben legalább 4!!! ami nem kevés ). Én ettől egyenesen rettegek. Gondoljatok bele egy nő ilyenkor rosszul van nem tud magára figyelni, alapból nem szép egy terhes nő látványa, lehet most ugatni de mondja azt valaki hogy nem perverz az, ha terhes nőkre gerjed bárki is :D. Egy nő önbecsülése ilyenkor a béka segge alatt van, látja a fiatal feszes, sovány csajokat miközben ő egyre nagyobb és ormótlanabb a víztől amit megköt a szervezete. Dugni pedig a 8. hónaptól nem szabad, sőt lehet a 6. A férj meg rosszabb esetben félre megy. Na ezért undorító az egész. Sok esetbena nő nem is akar gyereket hanem a férfi. Mondjuk ha a nő erőlteti és a férfi ez alatt félre megy akkor a nő magára vessen , bár akkor is ugyan olyan gerinctelen húzás ez a kedves apajelölt részéről. Kéne lenni némi betyárbecsületnek hogy ha a csaj hazavágja magát a közös gyerek miatt , akkor a férj minimum kitart...

4.) A férfi nem szenved, könnyű egy nőt már bocs de "teherbe baszni,, és utána számára minden megy tovább. Max panaszkodik hogy hisztis a neje és nem akar szexelni. (Na ne bassz' X'D) Ennyi rossz jut neki az egészből. Én ha egyszer terhes leszek az biztos hogy a kedves tisztelt apuka végig fogja nézni ahogy tágulok vagy 20 centit beszarok (bár tudom hogy beöntést kapnak a nők, de sajnos mindenki összefossa magát szülés közben, anyám és többen is alátámasztották) magam alá miközben önlik a vér meg a trutyi belőlem. :D Nem beszélve hogy ketté vágják a gátat ami sokszor begyullad utána. A nő pedig soha többé nem lesz olyan szűk mint volt. ~rázza a hideg~

http://www.freakingnews.com/Pictures/1/Anna-Nicole-Smith-Pregnant.jpg

Nos ezek után aki szép vagy áldott állapotnak nevezi az képmutató barom. Nem beszélve arról hogy sokan beleszülnek a világba egy gyereket 0 anyagi biztonság nélkül. Két osztálytársam is van aki otthon lakik a szüleinél és úgy csináltak gyereket. Ekkora felelőtlenséget még nem láttam. Az első abortusz ingyenes (állítólag) , amíg nem tudom magam etetni se eltartani , addig kiskutyát nem veszek tehát akkor gyereket sem csinálok, vagy nehéz-nehéz ügy de inkább elvetetem. Én anno nem voltam gazdag anyám szegénységbe szült és nagyon sokat szenvedett, bár próbált megadni mindent de őszintén megmondta másképp csinálta volna és meg is értem.

Itt vagyok 22 és tudom hogy nem vagyok képes ilyen felelősséget a nyakamba venni mint egy gyerek, nem csak fizikai hanem erkölcsi és lelki felelősség is. Még valahol én is gyerek vagyok, sokszor amit pár hónapja biztosra vettem mára a szöges ellentéte köszön vissza bennem, mert folyamatosan változom és fejlődök / rácáfol az élet. Amíg nem vagyok úgymond elég bölcs vagy kész a feladatra nem dönthetek önkényesen egy másik ember sorsáról és nem is lehet számára erkölcsi példakép. Ezért olyan sok a fiatal hülye gyerek meg az olyan gyerekek akinek az erkölcsi normái a béka segge alatt vannak azoknak a szülei nem voltak készen a feladatra. Nem azt mondom, hogy soha sem lesz gyerekem de tuti 30 felett és csakis akkor ha már annyi pénzem van meg élményem hogyne azon rettegjek hogy jönnek a számlák, vagy hogy én nem éltem még ki magamat és elkúrom a családom életét mert 42 évesen rájövök buliznom kell és félrekúrni. Akkor lesz kb gyerek ha lelkileg egyensúlyban vagyok és a férjem el tud tartani hogy nyugodtan otthon legyek vele és csak rá tudjak koncentrálni mert a bölcsődék és óvodák nem éppen a legjobbak ilyen téren. Vagy van jó, de kurva sok pénzért mert az is fix hogy magánsulis lesz a gyerek és nem teszem be a sok kis cigány közé , hogy amit felépítettem azt pár hónap alatt felrúgják.

http://nextnature.net/wp-content/uploads/2008/04/first_pregnant_man_nextnature_530.jpg

Igen keményen hangzik de ha nevelek egy gyereket normálisan akkor majd beeresztem idióta kis lopós gyökerek közé akik öt perc alatt leviszik a srácom normáit? Hát tuti nem fogok ilyen hibába esni. Mert hiába neveljük őket úgyis bennük van a csordaszellem hogy alkalmazkodni akarnak és a társaikat követik. A másik bajom az ezzel, hogy nézzük meg hol tart most Magyarország, hogy a viva tv és társai fiatalokat mennyiben torzítják, a cigány is egyre több érdemes ebbe az országba gyereket szülni egyáltalán ? Szerintem nem. Ha már én kerülő utakkal megyek haza 2011-ben és attól félek mikor késelnek meg az utcán, mi lesz szerintetek később, évek múltán? Érdemes ezekbe belegondolni. A másik, hogy szerintem ha már egy nő terhes a férfinak kell hogy legyen kocsija és a nejét fuvarozza, mert az is borzasztó amikor látom hogy hogy közlekednek a járműveken, mekkora szenvedés meg helyigény meg stb stb.

Azért tört ki belőlem ez a dolog, mert láttam ahogy a sok ismerősöm 21-2 évesen már több hónapos csecsemővel pózol (ráadásul olyan sulis társaim akik nem az eszükről és a lelki egyensúlyukról voltak híresek) a másik meg hogy mostanában pár felnőtt férfival erről beszélgettem és azt mondták hogy nekem személyiség zavarom van és menjek el pszichiáterhez :D. Tehát egy nő nem 100 kg és nem akar gyereket és nem az atv-re csürdöngöl , hanem esetleg saját gondolatai vannak az már beteg :D. Ezt természetesen egy őr mondta aki a nemzetbiztonságnál dolgozik, szerinte ezek nem az én gondolataim vagy esetlegesen (figyeljetek dobpergés) LESZBIKUS VAGYOK :D.... Annyira felháborodott ez az eset, hogy azóta ezen rágódom és most muszáj voltam erről írni. Amúgy a személyiségzavar nem bántott mert általában az okosabb, gondolkodó emberek sajátja és tudom hogy van. De nem azért vagyok személyiség zavaros mert van véleményem a terhességről és az anyaságról és nem éppen pozitív. Az biztos hogy nagyon önző vagyok és kell valamennyi önzetlenség a gyerekhez de köszi nem. :D

Tehát szerintem a terhesség nem szép állapot, elhiszem hogy az apuka lelkes meg örül a gyerekének de a nő ez alatt feláldozta önmagát és szenved ( itt azt mondták ne menjen bele HITBELI kérdésekbe meg vallásba... nem tudom mi köze van a vallásnak ahhoz hogy egy nő a gyerekkel a szépséget dobja a sutba. Most lehet azzal jönni sok anyuka szép , na igen de az átlag magyar anyák nem engedhetik meg maguknak azokat a krémeket és tornaórákat amiktől szépek lesznek).

Az is a véleményem hogy ebbe az országba és világba gyereket szülni nem érdemes mert csak rosszabb lesz, és főleg fiatalon 20-on évesen nem szabad , amikor még az ember ki kell hogy bulizza nyaralja magát mert ha ott a gyerek akkor egy ideig a jobb érzésű paraszt nem megy el nyaralni , hogy mások pihenését ne kúrja szét az ordító szarbombával. Igen nyilván ha lesz gyerekem azt szeretni fogom és az ő szara és üvöltése nem fog zavarni de tudom, hogy mást:IGEN. És attól hogy valaki megdugott és úgy d9öntöttem szültem azt másnak nem kell semmilyen formában elviselnie vagy tolerálnia, esetlegesen tisztelnie.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWDQ73p6__aSuspjUutEKadgifRyA4XrsyrsbpnGn41c--cGv_

És ezért amíg legalább nem tud a saját két lábán járni nem ülök vele repülőgépre és megyek wellnes fürdőbe. Mert akkor elmegyek valahova aludni és strandra viszem ami gyereknek való , nem pedig olyan helyre ami kimondottan felnőtteknek van és még egy kurva gyerekmedence sincs. Ugye a gyerekmedence hiánya azt vonja maga után hogy a purdé a fejedtől két centire fog bombát ugrani és tele megy a koktélod lábgombás meg gyerekhugyos vízzel. XDDD

Ha még eszembe jut valami írok második részt, de fogja már fel a férfinem hogy nem, nem poén terhesnek lenni, max hacsak nem egy 100%-ig hűséges férfiaival van együtt a nő aki biztosítani tudja azt hogy ha szétkúródott a nő teste akkor rendbe szedi és a nőnek nem kell a munka és a pénz miatt rettegnie. Vagy max akkor boldog ennek ellenére a nő , ha gyerek-centrikus falusi egyszerű családban született, ahol hagyomány a férfi önfeláldozó kiszolgálása (én hiszek a valamit valamiért és nem pofont a sörért verzióban :D) és a közös ebéd, vacsora a nagyszülőkkel és a csirkekopasztás. Még egy verzió van , amikor a nő nem annyira szép, rossz körülmények közt él , vénül és a szerencsétlen férfit aki elhagyná a születendő gyerekkel köti magához, hát az a legszebb. :D

Mivel Magyarországon ritka vagy alig van olyan férfi aki a fentebb írt álompéldának megfelel, na pont ezért nem lesz gyerekem :D. ~lezártam a témát.~ A pár év múlva meggondolod című szöveg meg nem él , mert akkor lesz gyerekem ha a fent leírt dolgok biztosítva vannak. Legyen inkább macskám mert annak tudok magamtól is venni kaját és max almot cserélek, nem pelenkát.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSSl-xX8j-BqVjApMw9iu0lv_faxVPvvFPlkigOAlE5FXM-VtIc

63 megjegyzés:

  1. Szia Káinné,
    előbb irtam egy jó hosszú hsz-t de sajna elszállt. Minden esetre:én 45 éves vagyok(múltam!) és mindmáig UGYANIGY látom mint te: terhes nő undoritó, terhesség kész horror, gyerek meg...maga a POKOL!
    Életemben sosem volt betervezve az anyaság, már 6 évesen tudtam:nekem nem lesz. SOSEM vágytam rá, csecsemőktől kiráz a hideg, a hangjuktól ölni tudnék, útálom ha kisbabát akarnak a kezembe nyomni-FÚJ! Testi funkcióktól /menzesz, terhesség, szoptatás, izzadás, szarás + egyéb/ meg behányok!
    Persze én is megkaptam a "nem vagyok igazi nő" meg "beteg" jelzőket., meg "miféle feleség az ILYEN!?"
    Igaz azt is: az ILYEN ne is szaporodjon...
    Volt abortuszom egyszer régen és egyszer elvetéltem. Még Lackótól(férjem, RIP) teherbe estem gyógyszer mellett (ügyi volt!) s akkor ,szétszipózott aggyal jó ötletnek tűnt ráuszitani a világra egy kis anarchista punkbébit., de hál Istennek elvetéltem. Igaziból nem is akartam ,csak beszivva "jó bulinak" tűnt.Valami félrekapcsolás lehetett.
    Az abortuszt /az nem Lackótól volt! Még előtte/ NEM bántam meg és SEMMI lelkiismeretfurdalásom nem volt miatta sosem.
    Mindmáig a LEGNAGYOBB gondom, mi van ha a doki már NEM irja fel a gyógyszert? 45 vagyok, a nőgyogyi fel sem irja de én rafkósan a háziorvossal iratom az meg baszik rá-HÁL ISTENNEK! Nőgyógyász máris elküldene májvizsgálatra /mivel májfunkciózavaros vagyok ,NEM megyek el!/ meg rákszűrésre -eddig mindég kijátszottam ,NEM szeretném tudni ha rákom vagy cisztám van ,ráérek ha már túl késő. Kemózni úgysem emgedném magam ,fogigátló meg KLL ha belehalok is.
    Még az is jobb mint egy terhesség!

    VálaszTörlés
  2. Zoe:

    Szia!

    bakker azt nekem is szokta, ha hosszú előtte vágd ki mert van hogy lefagy meg baja van a blognak. De sokszor ha hosszú beteszi spmanek és nekem kell feloldani és úgy rakja ki. (Most nem volt ott semmi).

    Vicces mert én is kb kiskorom óta tudom, hogy utálom a kölyköket ezért se játszottam ilyen buzi anyasági játékokat :D. Néha rám jön hogy jó lenne, de az is csak évek múlva, ha kacsalábon forgó palota szilikondudás királynője leszek :DDD.

    Én is így vagyok vele szarás, menzesz ilyenek szintén undorítanak. Mondjuk a ráktól félek. :D

    VálaszTörlés
  3. -Krisztina:

    Jesszusom második gyerek 25 évesen.... hát gratulálok O__O...

    Én mondjuk biszex vagyok de nem hiszem hogy emiatt nem akarok gyereket :D.

    Nem értem miért ítélik el azokat a nőket akiket nem dob fel a 20 centire kitágult szaros véres pinából kikandikáló kopasz üvöltő gyerekfej...

    VálaszTörlés
  4. zoepit: ez a hozzaallas kb 15 evesen oke :d (mar bocs, no offenz) De most komolyan, milyen dolog ez mar? nem akarod tudni h rakos vagy-e? jezusom, ha tudnad, legalabb ugy tudnad a dolgaidat intezni, hofgy tudod mennyi idod van hatra.. igy meg? egyszer csak meghalsz - es nem csinaltal semmit. na de mindegy :)
    a drogosan gyerekvallalasrol meg ne is beszeljunk - bazd meg, embereletrol besze3lsz... jo otletnek tunt? hat ne haragudj mar :d max befogadni egy kobor allatot - az lehet jo otlet? te telleg nem vagy normalis ha 45 evesen ilyen vagy :d atyaisten! btw nalad telleg jobb h nem szaporodsz :DD

    am meg vissza a poszthoz 90%ban egyetertek azzal amit Káinné irt, kiveve az abortuszos tema, de lehet azert mert anyagilag mar egy ideje kepes lennek eltartani egy gyereket. en a magzatot mar emberi eletnek tekintem, es nem tartom jogosnak, hogy a felelotlen kreten "szulojeloltek", akik veletlen elbasztak valamit, ilyen radikalis dontest hozhassanak. ha mar elkurtak akkor csinaljak vegig bazzeg, aztan adjak orokbe. es kussoljanak! ha mar keptelenek voltam 300forintet kotont venni, de most komolyan! milyen mar egy ilyen ember? drogozol, kursz, terhes leszel mert "fun"? aztan megolod? jezusom! gondolkozz mar!

    ha nem akarsz gyereket mert taszit/gyulolod/idegesit/nem tudod eltartani/etc akkor ne csinalj! figyelj oda! ha igy leszel terhes az kurvara a te hibad nem pedig a leendo gyereke. en sem akarok, de ha vmi modon megis terhes lennek, tuti nem vetetnem el. viszont en legalabb odafigyelek...

    de megegyszer hangsulyozom, teljesen egyetertek a poszttal, engem is taszit es gecire fel is basz az osszes gyerek, es a terhesseg telleg undorito, es kurva kimerito es nagyon szar lehet - es addig, amig igy gondolom, kibaszottul odafigyelek, hogy ne essek teherbe...

    VálaszTörlés
  5. Ú hát én örülök akkor hogy kis vidéki parasztjánynak születtem, ahol megvan az ideális 'álomférj', és apám 3x is kitartott anyám mellett :) A véleményeddel nem értek egyet, de hát unalmas is lenne a világ ha mindenki ugyanazon a véleményen lenne. *szóismétlés powa* :P Természetesen a kitágulós meg a wellness dolog tényleg elég szar úgyhogy jogos amit ezzel kapcsolatban írtál. Még az iskolás-cigánygyerek dolog is 100% igaz (ezért nem tervezem hogy magyarországon szüljek -.-).
    A szépség viszont másodlagos. sőt, ha az anya nem egy leprás tirpák igénytelen szutyok, akkor a szépségének igen nagy százalékát megőrzi a terhesség alatt/után is. A felszedett kilókat meg le lehet adni. :) És jó génekkel megáldva nem kell mindenféle varázstrutyit magára kenni az embernek. :P
    De ez csak az én véleményem, és örülök a fejemnek hogy még egyetlen anyát se hallottam panaszkodni, hogy milyen szar gyereket nevelni XD

    VálaszTörlés
  6. A gyerekszülést a szaráshoz hasonlítani enyhén durva.
    Igen, tisztelned kellene. Téged is valaki a világra -szart- elnézést, hozott, szóval illene a rendes, gyermek vállaló nőket tisztelni.
    Egyéni szocprobléma, hogy a gyermek nemzést, hogyan ítéljük meg, ez nem erre a blogra való poszt szerintem(hanem egy "eszem, iszom, szartam, véleményt alkotok blogra-,és remélem emiatt most sokan megutálnak, hogy szóvá mertem tenni). >.<

    Most én is belekezdhetnék, hogy milyen undorítónak és gyerekesnek tartom, hogy ennyire viszolyogsz a kisgyermekektől, hogy azon akadsz ki, hogy átpelenkáznak melletted egy babát, hogy sír egy gyermek, bár nem tudom mi mást csinálhatna. :'D
    Oh én mekkora képmutató barom vagyok a férjemmel együtt, hogy élveztük minden pillanatát (: Nem minden férfi olyan típus, mint amilyen a diszkókban lelhető manapság fel. (:
    Mennyire éretlen egy felfogás ez.

    Ilyenkor tényleg jobb lenne ha senki sem vállalna több gyermeket és akkor méltán pusztulhatunk ki, mert saját magunkat képtelenek vagyunk elviselni(Y) De, tényleg, senki se vállaljon gyermeket, ha elég éretlen hozzá...

    VálaszTörlés
  7. Amennyire én látom, a manapság gyerekvállalók olyan 70% - a felelőtlen, éretlen, és túl fiatal.
    Én nemsokára 22 éves leszek, s már évekkel ezelőtt szült osztálytársam,s a későbbiekben más évfolyambéli osztálytársak is.
    Én elsőszülött voltam a családban. Első fiú, majd anyám szült még 2 gyereket, apám másnak csinált még egyet. Anyám is hülye volt és apám is. A részleteket nem fontos leírnom sztem, de a lényeg az, hogy az öcsémmel nem kaptunk túlzottan érett nevelést, sőt. Ennek okán, és látva a kialakulandó jövőképet, én jó ideje azt mondom, hogy nem kell gyerek, nem akarok és nem is lesz. S remélem, hogy soha a büdös életbe nem sikerül be.
    Más. A másik hülyeség, ami erről eszembe jutott, az a manapság oly divatos kérjük meg egymás kezét tétel, és maga a házasság. Semmijük sincs, és családot terveznek úgy, hogy semmit, de tényleg semmit nem tudnak még maguknak se megadni, s ha anyu-apu nem lenne, tán lakniuk se lenne hol. Így van értelme a gyerekvállalásnak?
    Az abortusszal nem nagyon foglalkozom, lévén, hogy rajtam nem fognak semmi ilyesmit csinálni, de pl a macskák képesek megölni a kölyküket, hogy a nőstény macskát újra megdugja, s valahogy, nekem ez ugyanannak tűnik.
    dark

    VálaszTörlés
  8. kox :


    Jaj nehogy összevesszetek :O Lehet hogy Zoé azért írta, mert ha rákos úgysem tud már mit csinálni azért jobb nem tudni ennyi idősen mert mindegy és legalább nem betegségtudatban éled le az életedet.

    a többit szerintem meg félreértetted mert ő is azt írja hogy az rég volt és akkor gondolta így. :-s

    Amúgy ha becsúszik és képesek eltartani akkor meg kell szülni ez tény de a nyomorba nem szülhetsz. És ne adják örökbe mert lehet az árvaházban nő fel és rablógyilkos és kurva lesz belőle...

    †Chains Nagyasszony:

    LOl amúgy örülök hogy az ellenvéleményt tök kulturáltan mondtad. Végül is ez az én felháborodásom volt és én is lehet szeretnék csak nem ebbe az országba és nem most. :D Te láttál jó példát, apudat és lehet ezért gondolkodsz így. Nekem nem volt apám.

    VálaszTörlés
  9. -DyingRose69 :

    Nem ahhoz hasonlítottam. :)A rendes gyermekvállaló nővel nincs bajom, a cikm elején leírtam hogy miért fakadtam ki és ha nem olvastad volna végig azzal volt a bajom hogy asuttyó feleőtlen emberek mit művelnek. De látom sikeresen elsiklottál a mlényeg felett .

    Ez a blog az enyém és azt teszek ki rá amit akarok :). Ez egy saját gondolat volt elég sok ilyen cikk van ami valakinek a gondolatait közli sajnálom hogy vérszemet kaptál és nem látod a lényeget nem utállak hanem sajnálom hogy nem jött át az üzenet.

    Látom bejött a hiszti. Igenis bazdmeg ha nyaralok ne tegye mellém az ordító szaros gyereket a több csillagos wellneszállóban amikor külön helység van hogy kicserélje a szart a gyerek alól.

    Ez a cikk nem a normális körülmények közt születendő gyerekre utalt, de ha így érzed vedd magadra.

    -darkhero:

    Én is csonka családban nőttem fel anyum 18 évesen szült meg. Talán ezért ilyen a felfogásom.

    VálaszTörlés
  10. amugy ezzel a "ne mellettem pelenkazzanak" dologgal en is egyetertek. mikor pihenesre vagyom az a legutolso amit hallani akarok, hogy vonyit a mellettem levo szobaban a gyerek, btw ez nem csak kicsikre vonatkozik, ha pihenni akarok akkor mindenki zavar aki nem hagy, csak logikus - mivel a kisbabak nem csinalnak mast, csak bognek - oket emelem ki.

    VálaszTörlés
  11. -KOx:

    Mi leszünk a rosszak úgyis. Tolerálnunk KELL! :D Én azt sajnálom hogy a cikkem ismét ki lett forgatva és gélre lett értve de tudtam hogy ez lesz...

    VálaszTörlés
  12. Fura volt végig olvasni, meg nem is ebből a szempontból, ugyanis nekem van egy 9 hónapos gyönyörű szép kislányom, de muszáj leírnom a következőket.

    Amiket az elején írtál, idézem: "-A nő legyen otthon
    -A nő nem foglalkozhat magával csak a gyerekkel
    -A nő zabáljon mint a disznó (sokan azt mondják terhesen 2 ember helyett esznek ami hülyeség, attól híznak el úgy mint egy víziló. Anno egy orvos a spektrumon egy ilyen téma kapcsán azt mondta ugyan annyit kéne ennie a nőnek mint alapból XD)."

    hát ezeket így, személyes tapasztalattal is megcáfolom. Utálom, hogy ezt próbálják a mai emancipunciknak bemagyarázni, ez egy hatalmas baromság. Bár egy ismerősöm szerint nekem az lenne a kötelező, hogy megszűntem személy lenni, megszűntem nő lenni, hát erre annyit mondok, hogy kapja be. Igenis nő vagyok, amellett, hogy édesanya, de egy könyv sem írja, hogy nekem ezeket a mai modern szarságokat követni kellene. Mivel hálistennek nekem egy fantasztikus élettársam, Vőlegényem van, eltudok menni a barátaimmal hétvégente, és nem csak "pletyizni a barinőkkel meg fodrászhoz menni megbeszélni az aktuális időjárást, meg receptet cserélni". Lóf.szt.
    Én ezeket csak úgy hívom, "ősanya-jelenség". (Állapotosan pedig TILOS kettő helyett enni, nem tudom, melyik barom találta ezt ki, de nem lehet, gyakrabban kell, de keveset. Egyébként én sem híztam el. Van, aki zabálás nélkül is meghízik, de ez lényegtelen.) Én is kivagyok az "ősanyáktól", főleg, amikor elakarják velem hitetni, hogy a fekete ruha, meg a piercing "árt" a gyereknek, de ettől nem szidom őket. (A gyereknek is van két fekete ruhája, hehe.)
    Nálunk nem volt betervezve, és tudom, Te hiszel ilyesmiben, de én a mai napig megvagyok győződve, hogy a gyerek akart jönni. Ez hosszú, de érzem, hogy így volt.

    Nos, a terhesség. 1 hétig volt csak testi problémám (váó, vizes láb..), de mindemellett elmondhatom, életemben ebben a pár hónapban éreztem magam a legjobban a bőrömben. Kiegyensúlyozott voltam, megvoltam magammal elégedve, és ez kiült az arcomra is. Kiült az öröm, és nem feltétlen a terhesség miatt, hanem mert jól éreztem magam egyszerűen. Nem voltam depis, nem hánytam, nem hisztiztem, fantasztikusan éreztem magam, ezt a Kedvesem is észrevette, remek volt és most is az a kapcsolatunk. Az, hogy a férfi félrekúr, miközben a nő ilyen állapotban van, arról nem a terhesség/gyerek tehet. Hanem, hogy ezt sulykolják a fejükbe, és a nő nem a terhességtől lesz depressziós, hanem a sok diétás kurvától, akik azt hangoztatják, hogy hát legyél 40 kiló pocakkal. És mivel ezt nem a nő szabályozza, bedepizik, hogy nem lehet csontsovány, és a hapsi is ezt unja meg. Szóval ezt a részét is meg kell cáfolnom.

    VálaszTörlés
  13. Az, hogy mi szép, és mi nem, nem a súly határozza meg. Tudom, hogy Neked voltak súlyproblémáid, azért vagy erre a témára érzékeny (és gondolom, azért említed sokszor), de ha valaki 70-80 kiló, még nem csúnya, és nem kúr félre a párja. Nem kell oda krém, vagy torna, hogy a maga nemében szép és kiegyensúlyozott legyen. Van ismerősöm, aki 27-30 kilót szedett fel, 6 éves a kislánya, és a nő gyönyörű karcsú, kb. 46-48 kiló, mellesleg arcra is szép. Meg se látszik rajta.

    A szülés, nos, ezt minden ellentábortag miatt nem részletezem, de, ha én kibírtam, más is. Hogy a gyerek szarik, bocsánat a kifejezésért, igen, ez egyszerű biológia, nem képes szabályozni, ez nem olyan dolog ugye, amiért ki kellene akadni. (Hogy az anyuka nem a kijelölt helyen pelenkázik, azért én is harapok, ha ilyen idióta, hogy veszélyezteti emberek között, magára vessen, aztán ne hisztériázzon, mert ő anyuka, és neki bárhol lehet. Legalább a gyerekére gondolna, na mindegy.)
    Az is teljesen nyilvánvaló, hogy van olyan, akinek gusztustalan, én borzalamasan érzékeny vagyok a témára, nem hiába. Nem azt mondom, hogy ezt kötelező tolerálni, de hogy ha valaki nincs felkészülve a gyerekvállalásra, akkor nincs, de ne érezze úgy, hogy ezt bárki is erőlteti rá, mert egyáltalán nem. A gyerekvállalás akár tetszik sokaknak, akár nem, tényleg egy természetes dolog, és nem összehasonlítandó a wc-zési szokásokkal.

    Rengeteg az ellenpélda, saját tapasztalatból tudom, de nem ezekről kell példát venni. Rengetegen vagyunk, akik boldogok minden percében úgy is, hogy nem kürtölik világgá, hogy jajnekemdefasza. Az ilyen hisztérika anyukákapukák, sajnos ezt látják mindenhol. Hogy a gyerek nyűgös, sír, az nem az ő hibája, egy gyerek semmiről nem tehet, ezek tények, pont. Ha a szülő képtelen megnyugtatni, ott más bajok vannak. A szülő, ha felfogná, hogy a gyerek teljesen ártatlan, és rájönne, hogy kiabálással nem tudja nevelni, más lenne a nézet itthon a családokról. De amikor én is saját szememmel látom, hogy az anyuka a "akurvaéletbetakarodjálmár" címszavakat használja a gyerekével, odamennék fejbekúrni, az biztos.

    Nem mindenki bírja a gyereksírást, aláírom, nem kötelező tolerálni, de úgy hiszem, ez visszafelé is érvényes. Egy kisgyereket szarbombának nevezni azért elég kiábrándító, nem diszkriminálni akarom a véleményed, de aki nem tudja, milyen is a kismama élet, és utána az első 1 év (nem feltétlen tapasztalatból), annak tényleg nehéz elmagyarázni. És ehhez nem elég annyi tapasztalat, hogy más gyerekét látod, hogy hogyan viselkedik, mert egyik gyerek sem hasonlítható a másikhoz.
    Aki "éretlen" hozzá, magyarul nincs abban a bizonyos biológiai órában, tényleg ne vállaljon, de ne is fikázza, mert nem minden állapotos időszak egyforma. Személyes tapasztalat.

    VálaszTörlés
  14. Szóval röviden, nem szidalmaztam az írásod, tény, hogy néhány gondolat nem tetszett, amit a terhességről/gyerekekről gondolsz, de Te ezt látod belőle mástól, sajnos rossz helyekről "szerzed" a tapasztalatokat. Ez is lassan negatív diszkrimináció lesz.

    VálaszTörlés
  15. Hogy floodoljak picit, el kell mondanom, hogy az én kislányom pl. egy igazi tündér, alig van hangja, egész nap vigyorog és röhög, és a fekete ruhám mellett (amit ugye annyira fujjolnak) kiegyensúlyozott és boldog. Amikor látom, hogy minden érdekli, ismerkedik a világgal és mosolyog, nekem mindent megér.(: És rám mosolyog, nem a külsőmre. Önzetlenül.

    VálaszTörlés
  16. Nettie :

    Nyilván azért írtam a cikket hogy mások meg tudják cáfolni/ tudjunk róla beszélgetni meg tudjuk egymást győzni, nem azért mert amit mondok az szentírás. És komolyan örülök, hogy beírtál és nem úgy ahogy fentebb más, hanem érveltél tök normálisan.

    Igen én is ezt olvastam és láttam hogy max életmódváltás több rost vitamin de hogy kettő helyett az hülyeség meg hogy ha kívánod a disznózsírt fagyival akkor edd, mert volt pl olyan barátnője anyámnak akinek megmagyarázták hogy amit kíván azt egyen mert a kisbabától vonja meg és akkora lett mint egy ház.

    Nagyon szerencsés vagy akkor, én csak megkeseredett, elhagyott, megcsalt szenvedő terhes nőkkel találkoztam. Valószínűleg ezért is viszolygok az egésztől, meg hogy anyám példáját láttam.

    Nem az a baj hogy a gyerek szarik meg üvölt, hanem az hogy hol pelenkáznak amikor komolyan egy ajtóra volt egy pelenkázó érted? Még emelvény is volt meg szivacs direkt megnéztem :-s.

    Amúgy nem az írásodat miatt mert jobban ürülök az ilyen értelmes hozzászólásnak , nem úgy mint amit Dying rose írt mert ő támadásnak vette amit írtam és nem jött át a lényeg. A Te hozzászólásod meg tud győzni hogy van más példa is arra hogy hogy alakul a szülés és a házasság, de az hogy valaki bejön ugatni nem.

    PL láttam a buszmegállóban sírt egy gyerek és az anyja ordított vele és nem tudtam megállni hogy beszóljak: na kellett neked gyerek? Aztán nézett hogy mi van. Ugyan így vagyok aki nem készült fel rá ne vállaljon gyereket, mert beteg felnőtt lesz. Én is akkor fogok ha tudom van időm energiám és lelki erőm mert nem akarom megverni és bántani ahogy anno engem.

    Természetesen írtam is hogy ha lesz saját gyerekem nyilván nem fog zavarni az hogy pelenkázni kell meg hogy sír de arra tuti figyelek hogy nyaralni ne vigyem el és ne mások előtt szoptassak (na ez még a másik amikor az anyuka és nem nem csak cigány hanem fehér is a buszon szoptat. Értem hogy éhes a gyerek...de bakker ne már!!!! O__O...) meg ilyenek.

    Nem is vettem szidalmazásnak amit írtál, pont ilyen véleményekre vártam amik ellenpéldát mutatnak. És örülök, hogy beírtál mert így már kicsit másabban látom.

    És írtam én is hogy szeretnék gyereket de a körülmények még nem olyanok.

    A cikk lényege az volt hogy mennyi ember vállal hülye körülmények közt gyerek fejjel babát és hogy mennyi rossz példát láttam az életben mert ugye én nekem sem volt családom kiskoromban egy rossz apa miatt. Aztán ebből jött az hogy én miért ódzkodom ebből, nem a terhességet szidalmaztam.

    Búúúú az uccsó bejegyzés meg tök magható volt, csak azt nem tudom ki a faszom fujjol a ruháidra O__O....

    VálaszTörlés
  17. Az én egykori osztálytársaim közt is van(nak) olyan(ok, akik már házasok és 1 vagy 2 gyerek is van már. Huszonegynéhány évesen!

    Egyébként néhány nagyon szűklátókörü rokonomnál ez a cikk biztos kiverné a biztosítékot!XD Hallom is a fejembe: "Hát, de hogy lehet ilyet... Mindennek megvan a sorrendje! Ennek így kell lennie..." Ezzel mennyit fárasztanak...
    A gáz szerintem az, hogy annyra bele vannak buzulva ebbe a "normális élet" maszlagba, hogy beszarás. Nem lehet megmagyarázni nekik, hogy engem az általuk nooooormálisnak vél élet nagyon nem érdekel!

    Darkness

    VálaszTörlés
  18. Hát a rokonság fújjol természetesen, mert "én anya vagyok", ilyet ne hordjak.[: De már olyan szinten teszek rá..
    Ez a nyíltan szoptatás meg egy akkora paradoxon az anya részéről, hogy hihetetlen!! Mindannyian tisztában vagyunk a bkv méltán híres és népszerű higiéniájáról, ha valaki (már csak a nézőközönséget leszámítva), akkora gennyben tudja etetni a gyerekét, hát bizisten megérdemelne egy seggberúgást. Akkora veszélynek teszik ki sokan a saját gyereküket, egyszerűen olyan undorító módon tudnak sokan visszaélni az anyasággal, hogy azt hiszik, övék a világ. Egyszerűen kihasználják a gyereküket a saját önzőségeik javára.
    Meg amikor hármasával állnak babakocsival az utca közepén, és ha rájuk szólok (még én, szintén babakocsival!!), engem néznek hülyebunkónak.
    Örülök, ha pozitívumként jött le az írásom, és változtatott picit a nézeteiden, már ezért megérte a hosszú írás.(:

    Darkness: nem, nem "kell" így lennie. Olyat nem lehet erőltetni senkire, amit nem akar. Ha kényszerítik a nőt, hogy neszebazmeg, szüljél, mert muszáj, úgy hazatudják vágni nem csak az anyát, hanem később a gyerekét, hogy az ilyenekből lesznek a szülőgyilkosok, drogosok, bűnözők. Ismerek én olyan 32 éves nőt, hogy egyszerűen nem akar, nem érzi, hogy felelős lenne.
    Mások erre azzal jönnek (amit így, anyaként is rühellek), hogy ez egy hatalmas önzőség, mert mi az, hogy magára figyel csak. Ezért akartak anno valami szingliadót szedni, mert ha már valakinek sok pénze van, "ne magára költse, hanem szüljön". Öreganyjuk picsáját.
    Most így teljesen úgy hangzik, mintha a gyerekvállalás ellen lennék, pedig nekem is van, és nem vagyok, de először talán illene jó példával előjönnie mindenkinek, hogy ne menjen el ennyi nő kedve az egésztől. Főleg az ilyen okosoknak.

    VálaszTörlés
  19. :D:D:D:D:D:D:D:D Imáááádom az ilyen cikkeidet, hatalmas ahogy tudsz fogalmazni:)))) Annyit röhögtem közbe:D:D Ez olyan igazi Kamis volt:D:D a régi blogodra emlékeztet!!:D:D De most komolyra fordítva a szót, nagyon, nagyon sok mindenben egyetértek értek veled, de van egy két dolog amit SZERINTEM rosszul gondolsz, de lehet hogy én, ha már ott tartasz hogy minden oké, meg van a háttér a tökéletes férj, és jöhet a gyerek akkor már nem fog érdekelni hogy milyen vagy terhesen, a szépség, mellesleg meg te amilyen igényes vagy, terhesen is az leszel,szép!!:D:D De ez a cikked most nagyon nagyon feldobott!!:D:D Imádom a stílusod ahogy cikkeket írsz!!:D:D Még sok sok ilyen cikket!!:D:D:D :))))))))))))

    Üdv:Regina

    VálaszTörlés
  20. Hiszti? A posztban sem kevesebb hiszti foglal helyet. (:
    BTW, ami zavar, hogy ez is csak azt a sztereotípiát erősíti, hogy anyának lenni szörnyű, gyermeket nevelni kín. Manapság rettentően elharapódzott az a nézet, hogy értelmetlen családot alapítani, amit persze érdekkel akarnak a fiatalok agyába bele ültetni, mivel nagyban szorgoskodnak embercsoportok azon, hogy a Magyarok szaporodási kedvét letörjék. Ezt a média erősíti meg a legkönnyebben. A karrier központú, szingli életmód, a sok külső orientált reklám, magazin& film, amik mind-mind azt ültetik az emberekbe, hogy boldog csak az lehet, aki szép, vékony és egyedülálló. Igen, való igaz, rettentő frusztráló lehet ilyen közegben élni, ahol a test számít nem a lélek és ugye, mindenki szeretne alkalmazkodni, boldog lenni. De ez a tömeges élet ellenes hozzá állás sehova nem vezet meglátásom szerint, csak az elnéptelenedéshez.
    Ahány gyermek annyi féle, mint ahogy azt Nettie is írta. Van akihez több, van akihez kevesebb energia és türelem szükséges. Kívülállóként nagyon egyszerű idealizálni a nevelést, azt képzelni, hogy az anyának emberfeletti ereje van. Nem könnyű, kifejezetten nehéz és olyan egyszerűen nincs, hogy "éretté válik a gyermeknevelésre", véleményem szerint csak megfelelő szociális háttérrel és családból hozott értékekkel lehet nekivágni.
    Kicsit mosolyogva szemlélem az embereket mikor azt pedzegetik, hogy akkor lesz gyermek, ha megengedhetik anyagilag, mivel ez, a mai világban már nem igazán fog eljönni, sajnos csak akkor, ha havi 200 rongy felett keres mind a 2 szülő nettóban. Lakás, ház fixen, mindenki kölcsönökből él sajnos, itt már bérből és fizetésből nem lehet, de hozzá teszem, nem kell minden baromságot megvásárolni a csöppségnek amit a reklámok akarnak ránk sózni, sőt általában a tehetősebb családokban esik meg, hogy a gyereket "félre" nevelik mindent megadva neki, a lelki táplálékot persze mellőzve.
    Lerágott csont a terhesség alatti étkezés, belevéve a terhes vitaminoknak csúfolt mérgek. Fogyasztói társadalom vagyunk, ami a kismamákat sem kíméli. Mozogni meg kifejezetten ajánlott, mert megkönnyíti a magzat helyezkedését a későbbiekben és a szülést is.
    Végül is csak vitatkozunk. Nos, végszónak annyit, hogy teljesen értelmetlen mások gyereknevelése alapján ítélkezni a család alapításról, sajnos ennyire nem fekete-fehér eset.

    VálaszTörlés
  21. Hát Hercegnő, ehhez nem is tudok mit írni, mert annyira, de annyira ugyanazokat gondolom amiket leírtál!!!!

    Talán egy valami, én úgy hallottam, hogy mostanában szülés után megkérdezik, hogy mennyire varrják össze a gátat, szűkebb legyen a hüvely mint alapból volt, vagy tágabb? De az tény, hogy szülés után évekkel is is fájdalmas lehet a gát területe :S

    VálaszTörlés
  22. Szerintem pedig igen is fontos, hogy meglegyen a megfelelő anyagi háttér! ÚGy nem szülök gyereket, amíg nincs teljesen rendben az életünk és amíg nem engedhetem meg magamnak azt, hogy 3 évig otthon maradhassak vele és érdemi foglalkozást és tanulást kapjon, mert az első 3 éve a legfontosabb és arra nem éppen a bölcsi a legmegfelelőbb. Ha meg nincs lé, akkor idegbaj van, a gyereknek és nekem is sok zöldség és gyümölcs kell, ami pedig nem kis összeg és még sorolhatnám...A cikk lényege pont az volt, hogy ne szüljünk felelőtlenül én is erre akartam kilyukadni.

    VálaszTörlés
  23. -Darkness:

    Ház az tuti ez is volt kicsit a cél hogy felkorbácsoljam az indulatokat :D

    Aki nem érti annak nem is kell.

    -Nettie :

    Bassza már meg a rokonság O__O... Nem az a lényeg hogy hogy nézel ki hanem hogy megfelelő szeretet és körülményeket tudsz biztosítani...

    Amúgy ugyan erről írtam nekem nem volt problémám a normális anyákkal és a normális családokkal. A cikk pont erről szólt csak indulatos lettem :D. Komolyan elképzelem ahogy a BKV-n pattognak a bacik és akkor VÁÁÁÁÁ >__<

    Igen megérte, mert tényleg vannak olyan példák amik nem azt mutatják be hogy minden anyuka azt hiszi hogy seggbe rúghat mert gyereke van , és örülök hogy ezek a húzások téged is zavarnak, ha lesz gyerekem tuti figyelni fogok. Még amúgy ez a babakocsis story nem történt meg velem XDDD

    -Regina:

    BÚúúúúú nekem meg te dobtad fel a napomat!!!! :D ~ölel~ És köszi amit írtál, jól esett! <3

    DyingRose69:

    Én legalább viccesre vettem a figurát, szerintem a cikkben érezhetni lehet a cinikus élt, de ha nem akkor majd jobban rámegyek legközelebb , csak akkor nagyobb sértődés lesz. Így is elég sok sort írtam át és töröltem hogy emészthető legyen:)

    Nekem nem kell letörni a kedvemet mert nem azért nincs kedvem mert bárki szorgoskodik hanem azért mert ennyi rossz példát láttam hallottam és apám elhagyta a családunkat amikor megtudta hogy anyám terhes :D. Ezek saját gondolatok és tapasztalatok nem a levegőbe beszélek. És nem a szülés ellen buzdítottam hanem az ÉRTELMETLEN SZÜLÉS ellen, ez volt a cikk lényege végig ezt ugattam, nem értem...lehet rosszul fogalmaztam? :O Mert úgy látom még mindig nem tudtad értelmezni azt amit írtam: Nattie-nek is van babája de megértette a cikket nézd meg a hangnemet ahogy leveleztünk teljesen más. Bocs de nem tudok azonosulni és egyetérteni az első levélben írt érveiddel mert te itt beírtad hogy: HÖLÖLÖlölöööö HÖLölölöööö és egyébként is blabla bla . Amikor más gyereket vállaló fiatal anya érvekkel meg tud győzni pár dologról. Én nem bántani akartam az összes terhes nőt a földön :D

    Igen igazad van abban hogy az ember agyát mossa a média meg ezek de velem nem ez történt. ~vállat von~. Ezt nem a tv-ben láttam mi anyámmal éheztünk mert fiatalon szült meg és az apám lelépett :DD ez az élet.

    A többivel teljesen egyetértek ugyan ezt írtam: normális körülmények közé kell szülni nem a putriba és a lelki fekélybe. Nem értem tehát a vita tárgyát. Minden esetre ez nem a normális emberek ellen szólt , nem az volt a cél hanem az hogy a sok rossz tapasztalatot megosztottam veletek mint magánvéleményt mert szoktam olyat. :)

    -Kallisto :

    Búúú örülök, hogy ennyien így gondolkodtok, így nem eshet hiba. :-s

    Hopp ezt nem is tudtam :O Elég durva !

    Ja a bölcsi... anno engem nem engedtek ott szarni, sőt egyik gyereket sem mert nem voltak hajlandóak azzal küzdeni hogy kitöröljék a seggünket télen overallban szartam a bölcsi mögött az eredmény az lett hogy mindenféle székelési problémám van főleg ha idegen vagy új helyen vagyok , bele értve több napos vendégség stb -.-...

    Na akkor van akinek átjött az üzenet :D

    VálaszTörlés
  24. Hát ez így érdekes lett...Én valahogy mindig is természetesnek vettem azt, hogy majd igen is fogok egyszer gyereket szülni, lehet azért is, hogy bebizonyíthassam (talán magamnak), hogy lehet boldog gyerkőcöt nevelni. :)
    Szóval szerintem ez olyan ösztön-dolog lehet, ha tudod magadban, hogy akarod akkor legyen gyereked, de ha érzed, hogy nem fog menni, akkor jobb ha nem szülsz, mert az senkinek sem lesz jó.
    Mindezek ellenére, ha ma istenments terhes lennék nem tudom, hogy merném-e vállalni...sőt valószínűleg nem, pontosan azért amit többször is említettetek már előttem: mert ordenáré felelőtlenség. Megfelelő egzisztenciális háttér+stabil értékrend+család nélkül több, mint rizikós.
    Nem feltétlenül lehetetlen, de rizikós. És, mondjuk ahogy tényleg írtad, nem tudom, hogy a világ vajon megfelelő-e ahhoz, hogy a gyerekem ott éljen. Nem tudom,hogy akarnám-e, hogy átélje azt, amit spec. egy mai emberkének kell.
    Ja és még annyi, hogy ha tényleg akarod, akkor "beáldozod" magad érte, bár sztem tudatos odafigyeléssel elkerülhető az, hogy túlságosan meghízzunk. (legalábbis remélem)
    Kami az igaz, hogy maga a szülés nem egy szép dolog, de a végeredmény kárpótol, mert mégiscsak egy új élet kezdődik így. Nézőpont kérdése, hogy honnan nézzük: a műtős-véresről vagy arról, hogy egy gyermek jön a világra. De erre is fel kell gondolom készülni lélekben+bátorságot gyűjteni.
    Hú még mennyit tudnék rizsázni...:D

    VálaszTörlés
  25. -Charlotte:

    Bevallom hogy én félek az egésztől és nem csak testi változásoktól hanem attól hogy nem vagyok elég önzetlen és hogy kurva nagy felelősség. amúgy állítólag amikor megszületik a kölyköd valami hormon szabadul fel amitől mindent megteszel a gyerekért, vagyis önzetlenebb leszel. Ez a Lifenetworkon volt. XDDD

    VálaszTörlés
  26. Kami:

    Ugyanez nálam is megvan...kezdjük ott, hogy tű+kórházfóbiám van és egyenlőre nem lenne türelmem megnyugtatni egy hisztiző töpörtyűt. Ez olyan durván visszafordíthatatlan dolog: megszülöd és az a valami élni fog több tíz évet...és végig felelős leszel érte. :-s
    Biztos igaz, hogy átmész tigrisbe, ha anya leszel. =)
    De szerintem ahogy felnőttebbé válik az ember, több ereje lesz, határozott lesz és képes lesz végigcsinálni. Hozzáteszem, hogy "remélem", hogy ez így lesz. xD

    VálaszTörlés
  27. "HÖLÖLÖlölöööö HÖLölölöööö" Ezzel aztán feltetted a pontot az I-re (:

    VálaszTörlés
  28. Dying Rose:

    Azon postod értéke kb ezzel egyenlő volt. A többivel meg mát egyetértettem. Vagy most fűrészeljük még a szart? :D Én ráérek bőven. Csak nem értem miért kell tovább húznia témát, ha már mondtam hogy kb ha ugyan arról beszélünk nem értem miért ugatunk. :D De ugassunk, jó magyar szokás szerint, neten csatázzunk. Kíváncsi lennék élőben mi a sziut. :D

    VálaszTörlés
  29. Hozzátenném az elhangzottakhoz, hogy nem törvényszerű a gátvágás :) Léteznek gyakorlatok amivel valami hipiszupi eredményt lehet elérni, hogy ne repedjen át a gát szülésnél. Amúgy a cikkel teljesen egyetértek.
    Ha nekem lesz gyerekem úgy nevelem ahogy nekem tetszik, de elkallódni biztos nem fogom hagyni, inkább járatom Waldorf iskolába, még ha ettől majd idegenek lestréberezik, illetve engem prűdnek neveznek(mert okosnak lenni ma már nem menő). Én úgy gondolom iskolába tanulni jár az ember,nem mások idióta beszólásait hallgatni (ezért van sok szar tanár, mert nekik is elegük van). Persze én is utáltam mindig a sulit, de utólag rágondolva örülök hogy anyáék erőltették a nevesebb sulikat. Fiúknál meg különösen érzékeny a téma, ők akarnak inkább hasonlítani a menő piás srácokra..
    Nem lesznek előítéleteim a kölyköm külsejére nézve, felőlem lehet akár dark is, ha neki úgy tetszik, attól még a gyerekem marad, és akkor sem fogom kidobni itthonról ha olyannal jön össze akit én nem bírok.
    Amúgy olyan képmutatásnak találom mikor valaki leszól egy anyát a nevelési szokásai miatt, viszont vannak olyan esetek amiket egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni. Régebben hazajövet a buszmegállóban mindig állt egy ápolónő a három éves unokájával és mindig úgy ordított vele, mint a sakál, pedig a gyerek soha semmi rosszat nem csinált, esetleg nézelődött, meg mászkált jobbra balra két métert, de valamilyen szinten minden gyerek kíváncsi. Egyébként nem hisztis kiscsaj meg semmi, sosem sírt akármennyire kiabáltak vele. Az anyja meg az a tipikus hopp becsúszott 17évesen fajta.. :/

    VálaszTörlés
  30. KOX vagy NOX vagy mi hsz-éhez /csak most olvastam vissza/:
    jelenleg már évtizedek óta NEM ISZOM NEM DROGOZOM NEM CIGIZEK NEM BULIZOK NEM JÁROK EMBEREK KÖZÉ. Totál befelé fordult uncsi depis életet élek, a szex meg nálam szadó-mazó ,s elég nehéz eljátszani kottonnal hogy a gyilkos zsoldos megerőszakol pláne hogy mindég szétszakad olyan dühvel nyomjuk párommal -vallatásnál...!
    A rák ügy: sok ismerősöm halt meg eme betegségben..sokukat operálták meg sugározták halálra -mindhiába!Haj nélkül rusnyán hunytak el. Előtte ÉVEKET kinlódtak.
    Mások akik NEM TUDTAK RÓLA mi bajuk van ,csak mikor már tüneteik voltak /nagynénim is/ max egy hónapot vergődtek -és a hajuk sem hullott ki.Méltósággal mentek el. Megtudták mi bajuk de már későn- bár apum mondta ilyen NINCS, ha meg kell halnod meghalsz kemóval is ,ha nem ,meggyógyulsz gyógymód nélkül is, ha úgy van megirva ....apum ezotérikával foglalkozik ,korábbi életek, hipnózis...stb./amúgy szobrász /
    A "kezelések" csak meghosszabitják a szenvedést. Ha meg tudnád hogy bánnak ócska kishazánkban a dokik egy teovált arcú 45 éves punkcsajjal te se szeretnél a kezük közé kerülni,pláne BETEGEN és KISZOLGÁLTATVA./egyszer mikor rosszul voltam s bevittek hallom ahogy beszélgetnek:"MOST ETTŐL KI VESZ VÉRT!? LÁTTAD MILYEN UNDORITÓ SZÉT VAN FIRKÁLVA A KARJA! RONDA BOSZORKÁNY KARIKA AZ ORRÁBAN!FÚJ!"A többi beteg meg azt kérdezte férfi vagyok e vagy nő-ami szerintem elég egyértelmű csajos arcomnál de eme szarországban valahogy EL SE TUDJÁK KÉPZELNI hogy egy nő "képes" tarajat borotválni meg halálsminket hordani pláne 40 fölött....
    Betegebbé tesznek mint ha nem mennél orvoshoz. Pláne a pszichiátria, belehajszol az öngyilokba .A MAGYAR pszichiátria mert németben kész HOTEL!
    /volt hozzá szerencsém/
    Ha véletlen teherbe esnék akkor meg se megszülni nem lennék hajlandó sem mégegyszer egy abortuszt vévigcsinálni tehát felkötném magam. Az legalább élvezetes.
    És igen nem vagyok normális anyám skizófrén és zárt osztályon van ,a nagyapám meg mániás depressziós volt. RÉG ingyen le kéne kötniük, mert jövedelmem nincs ,illetve VAN de magyaroknál a képzőművész az max hobbinak számit én meg főállású vagyok. Ahogy édesapám is az. SOSEM dolgoztam s ne is FOGOK mást. A férjem is inkább felakasztotta magát teliholdkor egy angol zászlóval a padlásra mint tűrni ezt a megalázó magyar antikultúr mentalitást, mikoris Derkovits meg Nivó_dijasan kukából evett....
    ENNYI!

    VálaszTörlés
  31. BOCS rosszul irtam előbb : jövedelmem NINCS -de SZAKMÁM van, -képzőművész - ami kishazánkban NEM elfogadott max hobby. Nekem FŐÁLLÁS. És az is marad.Nincs idő másra mellette se gyerekre se egyéb "normál"melóra. Ez 24 órát kiván. Már ha jó művész akarsz lenni.
    Sajna manapság még a hires jó művészek is éheznek,ezért lépek le én is ,most szervezem kinti kiállitásomat /BÉCS/meg szerződést egy kinti galériával. Ott szeretettel várnak.
    Egy olyan galéria ami OUTSIDER ART-tal foglalkozik- ez olyan művészet ami besorohatatlan ,meg pszichés betegek, őrültek ,undergroundok ,punkok képei.Itthon NEM elfogadott, mig kint menő stilus.

    VálaszTörlés
  32. a hero of war. :

    IGen én is erre gondoltam, hogy ilyen suli stb. Na az a nő is olyan volt aki üvöltött a gyerekkel a villamosmegállóban és be is ugattam neki :D.

    -zoepit :

    Abban egyet értek hogy a kemóba előbb halsz bele mint a rákba. Egyébként tökre megértem a Te oldaladat is, remélem nem lesz itt flém mert már elegem van XDDDD

    VálaszTörlés
  33. Fakk, elszállt.
    Na szóval, Charlotte írására tudok leginkább reagálni.
    A gátmetszést, mint olyat észre se veszed, azt se lehet tudni, mikor csinálják, meg hogy, meg hol (na jó, azt hogy hol, érzed, mert 2 hétig nagyon menni se tudsz, bár azt nem csak attól:D).
    Abszurd, hogy ezt mondom, de pillanatok alatt elrepül az idő. Nekem még az is nehezen esik le, hogy voltam állapotos. 9 hónap az úgy elrepül, hogy ihajj. Persze tervezed a napjaid, készülsz a napra, de hogy őszinte legyek, a szüléstől féltem legkevésbé, inkább attól, hogy nehogy a picurnak baja legyen, hisz annyi rosszat lehet hallani a szülésekről. Igaz, hogy 13 és fél órát kínlódtam, de maga a szülés 5-10 perc alatt megvolt (a szülésznő meg is dicsért, hogy milyen szépen szülés volt ^^).

    Nálam nem ösztön volt, nem is terveztük, meg sem akartam tartani, 7-en laktunk egy lakótelepi lakásban (persze még 4. hónapban elköltöztünk), de meg se fordult utána a fejemben, hogy ez nekem nem fog menni. Tűfóbia, hehe, nekem is van, ahhoz képest rengetegszer kellett vérvételre mennem.:D
    Szóval, aki tervezi, annak tényleg oda kell figyelni, hát nálunk ez elmaradt, de ez a szépség semmiben sem leli hiányát, főleg nem törődésben.(:

    VálaszTörlés
  34. Nettie:

    Köszi az írásod. :) Anyám is azt mondta, hogy a szülés volt a legkisebb gond (bár ő mindent simán kibír =D ) és, hogy ő is csak azt akarta, hogy minden rendben legyen.
    A tűfóbián meg muszáj túljutni, mert különben nem lehet megcsinálni a vizsgálatokat. :-S
    Minden jót kívánok Nektek!!!! =)

    VálaszTörlés
  35. Nettie:

    Nem tudom mi a fasz baja van a blognak.

    Aztakurva én 1 óráig tartottam anyu mesélte úgy kipottyantam belőle hogy füstcsíkot húztam XDDD.

    Charlotte :

    Nekem is tűfóbiám van meg vérvétel (mindig sírok közbe meg kiakadok) de sajna a pajzsmirigy miatt állandóan mennem kell :(

    VálaszTörlés
  36. Kami:

    Most valószínűleg hülyeséget kérdezek, de ha tűfóbiád van, akkor a piercingekkel mi van? Azokat simán bírod? O_O
    Remélem már jobban vagy! *ölel*

    VálaszTörlés
  37. -Charlotte:

    akkor lehet inkább a vérvétel zavar, mert attól készülök ki, hogy így érzem szívódik a v érem és áramlik meg ÁÁÁ. De nem lehet a vérvételt a piercinghez hasonlítani. Itt vénámba szúrnak egy tűt ÁÁÁÁ >_<

    VálaszTörlés
  38. Teljesen egyetértek az írásoddal, de ezt már egyszer megbeszéltük. Nincs semmi bajod, nem is értem, hogy emberek miért mondanak ilyesmit csak azért, mert nem úgy gondolkodsz, mint az átlag. A te tested, a te életed, a te felelősséged és szerintem igenis fontos, hogy egy nő felelősségteljes legyen és ha úgy érzi, hogy nem akar gyereket (mindegy milyen okból), akkor ne vállalja csak azért, mert a szülei meg az ismerősei ezzel piszkálják. Az meg, hogy nem kéne a gyerekkel zavarni másokat...nos én úgy gondolom, ha kutyám van, dohányzom, szeretek hangosan zenét hallgatni, hanszeren játszom, gyerekem van stb. akkor bizony nekem kell figyelnem arra, hogy mások ne lássák ennek kárát. Póráz, szájkosár, jól nevelt kutyus, cigivel félreállok, fülhallgató, hangszigetelés, jól nevelt gyerek, ráadásul nem viszem olyan helyre, ami nem neki való. És igen, úgy gondolom, hogy ha ezeket a feltételeket nem tudom megteremteni, akkor ne csináljam ezeket a dolgokat. Nem vagyunk lelkileg betegek, sőt, ha fele annyi ember így gondolkodna, akkor kevesebb lenne a világban tengődő, rosszul nevelt, elhanyagolt gyerek és jóval kevésbé zavarnánk egymást ebben a zsúfolt városban...

    Ennyi volt mára az okoskodásom!
    Puszi nektek!
    Fragile voltam

    VálaszTörlés
  39. -Fragile:

    Búúúúú köszi, hogy írtál és én is egyet értek, de jaja ezt már átzongoráztuk együtt :D.

    Igen, de sokan máshogy értelmezték a cikket sajna :(

    VálaszTörlés
  40. Lett ám itt vitatkozás.
    Rengeteg velem egyidős (20 éves) ismerősömnek van gyereke, illetve el van jegyezve. Én ilyenkor csak ámulok és bámulok a szingli pofámmal, de nem nézem le őket, ez az ő döntésük volt (bár több esetben a férfié, de valamit valamiért, ugye).
    Viszont én tudom, hogy nem szeretnék gyereket, és vállalom a véleményem (pedig már anyám is SÜRGET O_X). Már 6 éve mondogatom, de gondolom ez majd változni fog idővel, hiszen rengetegszer kaptam meg, hogy anyás vagyok (pedig én sem játszottam babákkal és szerintem az nem csak anyás viselkedés, ha képes vagy a szeretteidre odafigyelni és irányítani egy kapcsolatot, ha kell) - másodikos unokatesómat egyedül én tudom fegyelmezni, kb. Szóval jól bánok a gyerekekkel, csak nem igazán szeretek köztük lenni (kivéve, ha például csak nézem őket, amikor épp magukban, csendben játszanak).

    Több okból sem szeretnék saját gyereket. Az első az, hogy sosem vagyok elégedett önmagammal olyan szinten, hogy azt mondjam, "Daems fiam, szaporodhatsz, nevelheted a jövő embereit." ráadásul tudom, hogy örököltem egy-két olyan gént, amit nem kellene továbbadnom. Meg vérszegény is vagyok, eleve nem ajánlják a szülést...
    Aztán a következő: nem hiszem, hogy meg tudnám találni a megfelelő társat ehhez a feladathoz. De nem ám. Főleg, mivel a hozzám hasonló emberekkel jövök ki a legjobban (ami azt is sugallhatja, hogy egoista vagyok, ami nem a legjobb anyai vonás) - a volt párom mondjuk eléggé túlzásba vitte a dolgot, szerinte minden gyereket az állam kellene neveljen... (no comment) Na, egy olyan világban plána nem szülnék, mert erre a világra sem hoznék gyereket még...
    Jó példát se láttam, anyám inkább melózott, mint velem foglalkozott, faterom meg nem tudja, hogyan kell apának lenni (és ezt most nem oltásból írom, van ilyen). Anno anyám is azt mondta apámnak "Minek csinálni egy gyereket? Hisz' van elég az árvaházba', hozhatunk onnan is!", de végül apám meggyőzte.
    Én is max örökbefogadásra lennék képes, mert ott úgymond nem a nulláról indulsz, hanem a mínuszból, és akkor úgymond csak pozitívan hathatsz a gyerekre (jó esetben). Ez most talán kegyetlenül hangozhat és félreérthető is, mintha azt mondanám, hogy a saját dolgaimat féltem vagy nem vállalom, másokéval viszont szívesen játszok. De nem így értettem.
    Van elég ember a Földön, szerintem eleve túl vagyunk népesedve. Ezért is vonz az örökbefogadás (de ahhoz is kell egy társ meg sok pénz, de főleg önismeret és valami normálisabb világkép).
    Meg tudom, hogy nagyon kicsi gyerekekkel nem tudok mit kezdeni, az az "ösztön" hiányzik belőlem. Nem tudok egy gyereket a karomban ringatni. Meg sem tudom fogni. Nem tudnám fürdetni és öltöztetni, mert rettegnék, hogy például betöröm a fejét. A másik meg, hogy nem tudok "megfelelően reagálni" egy csecsemőre. Nem gügyörésztem egynek sem még. Egyszerűen nem jön. Én teljesen másképp csinálnám az egész gyereknevelősdit (azért remélem nem esnék túlzásokba, mert sok ember tekint a gyerekére úgy, mint a tulajdonára, alkotására, pedig nem így van, a gyereked egy SZEMÉLY) csak mondom, nem hiszem, hogy valaha meg tudnék bárkiben bízni... hiszen hányszor van az újságban, hogy az apa megerőszakolja/megöli a gyerekét... senkit sem lehet teljesen kiismerni.
    Viszont nem nézem le azokat, akik ezt vállalják. Sőt. (Ja, szvsz maga a terhesség nem undorító, de én nem bírnék egy szülést végignézni a sok vér meg egyéb miatt.) :)
    A bejegyzés azért volt érdekes, mert leírt egy nagyon őszinte szubjektív véleményt egy témáról, amit úgymond nem illik boncolgatni. Sok mindennel én sem értettem egyet, de ez tényleg Káin blogja, írjon amit akar, nem kötelező olvasni. BÉKE! x

    VálaszTörlés
  41. Oké, az apa megerőszakolja/megöli a gyereket, a nők pedig megfojtják/kukába dobják (nem oké, de azért nem csak a férfiak tudnak hülyék lenni). Egyenlőre amúgy nálam sem játszik ez a gyerekvállalósdi, nem vonzz az egész, a keresztfiammal sem tudok bánni, és ez az egész nagyon távol áll tőlem. De a vicc az, hogy a gyerekek meg jönnek oda hozzám, mint a kis piranyák...brrrrr.

    A tűfóbia meg külön cinkes lenne nálam, mert a sport miatt és a cégből is állandóan küldenek szűrésekre, és eléggé el van bújva a kezemben az artéria, úgyhogy általában 3-4-5 szúrás, mire megtalálják. Bár én csak vigyorgok rajta :D

    És sokkal tisztességesebb, ha egy nő kerek-perec nem vállal gyereket, mintsem hogy kipottyantsa, aztán rossz legyen neki is, a gyereknek is meg mindenkinek, mert utána csak a feszkó van belőle, és az senkinek sem hiányzik.

    VálaszTörlés
  42. Daems :

    Lett hát :D. Tudtam hogy ebből a cikkből balhé lesz, ezért is írtam. XD Ja kiderült én is vérszegény vagyok. Komolyan a szar halmozódik a szarra. na meg a pajzsmirigy beteg nők gyerekeivel csomó baj lesz mindenféle mutálódás dawn szindróma stb. Szóval nekem komolyan nem szabad szülni...

    -G:

    Hallod dettó! Mondjuk nekem a színes hajam tetkók miatt tuti :DDD

    VálaszTörlés
  43. :D Nekem tetszett a cikk. Én is parázom a terhességtől és a szüléstől. Nem azért, mert a média ebbe az irányba torzítana... 3 nővérem van. Láttam, ahogyan 18 és 22 éves koruk közt megszülték a porontyokat úgy, hogy utána alig bírtak megélni, mert ugye egyikük sem volt olyan anyagi helyzetben, hogy fenn tudjanak tartani egy családot. Akkor még én is kisgyerek voltam, amikor az unokatesók megszülettek. Sokszor volt, hogy én vigyáztam rájuk (mikor már nagyobb voltam olyan 14 éves)és lehet, hogy köcsög vagyok, de az én életemből vették el az időt. Még ha csak heti néhány óráról is volt szó, akkor is megterhelő volt, pláne egy gyerek számára (mert nekem egy 14, sőt még egy 16 éves is az). Itt eldöntöttem, hogy nekem csak akkor lesz gyerekem ha: lesz férjem, lesz házunk, kocsi, pénz,és időm vele foglalkozni, hogy én ne tegyem ki a családomat annak, hogy mindenkinek lepasszolom a kölykeimet... stb.
    Nemrég mesélte el anyukám, hogy hogyan születtem. Azzal kezdte, hogy nem akartam megszületni. 2 héttel hordott túl. Akkor azt mondta a doki, hogy márpedig ideje lenne megszületnem. :) 3x indították be nála a szülést és semmit nem reagáltam, mígnem elkezdett halkulni a szívhangom. Akkor a doki azt mondta anyámnak, hogy meg kell császározniuk, de sajnos nincs idő arra, hogy érzéstelenítsék. ÉRZÉSTELENÍTŐ NÉLKÜL VÁGTA FEL ANYÁM HASÁT AZ ORVOS!!! Már akkor is egy makacs kis szemétláda voltam... :D Úgyhogy ez engem annyira lesokkolt, hogy plusz évekkel hosszabbítottam meg a gyermekmentes életemet. :D
    Csak így tovább Kami, nagyon jók a cikkeid!
    Puszi: Enikő

    VálaszTörlés
  44. -Enikő:

    Jesszusom, ez nagyon durva, megértelek basszus O___O. Köszönöm szépen, örülök hogy tetszik! :3

    VálaszTörlés
  45. Káin:
    "ebben az országban a terhes nőkre való tekintés vagy az anyaságon való gondolkodás megrekedt az 1800-as években."
    Teljesen egyetértek és a cikked is nagyon tetszett :)
    Nagyon igazad van abban, hogy a férfinek könnyű a dolga, mert magyarán csak meg kell csinálni a gyereket, meg azon nyafogni, hogy jajj, hisztis a nejem.
    Szerintem az evolúciótól vagy istenektől vagy a sorstól, bárkitől rohadt nagy kibaszás volt, hogy az embert ahelyett, hogy feljebb tolta volna az evolúciós ranglétrán, hagyta az állatok, azon belül az emlősök szintjén. Jobb lett volna valami mást kitalálni :D Nem elég, hogy a nő alapból alacsonyabb és gyengébb csontozatú, mint a férfi, miért neki kell vállalnia ezt a hatalmas terhet??? Amit még olvastam, hogy mivel jár egy szülés, hát arra nem tudok mit mondani, csak azt hogy undorító. Ráadásul a nő is megcsúnyul, magyarán oda a régi szépsége. Rohadt nagy gáz, hogy a nő valóban csak baszásra meg gyerekpottyantásra jó!!! Ja meg hogy elvégezze a házi munkát otthon :D Aki azt mondja, hogy a férfinak a nehezebb, téved. Annak alapból több fizikai erőt adott a természet. Úgy látszik, a nő valóban csak másodrangú polgár az univerzumban, bár azt mondják, hogy aki fizikai munkát végez, az sosincs annyira megfizetve, mint a szellemi foglalkoztatásban lévők. Ilyen szar a világ :(

    VálaszTörlés
  46. -Idunlilith:

    Te leszel az elvtársnőm :DDD. Örülök, hogy tényleg érdekesnek találod amit írok, meg hogy nem csak Én gondolkodom így! :O

    Jaja kurvára nem nehezebb , bárcsak lennék férfi :(.

    VálaszTörlés
  47. Ha majd ott leszel 50 évesen, és senki sem nyitja rád az ajtót, felnő a pasid is és rájön, hogy az élet értelme mégis a gyerek és csinál másnak. Így is, úgy is megcsúnyulsz, rájössz, hogy a szexualitás célja a gyermeknemzés. És rájössz, hogy elbasztad! De akkor már késő lesz.
    De van jó hírem is: sok-sok időd van még és biztosan benő a fejed lágya! Próbáld elfogadni a sorsodat, és ne küzdj ellene, mert ebből a harcból TE nem jöhetsz ki jól. Ha most még úgy érzed, hogy rossz is a gyermekvállalás (de nagyon) előbb-utóbb rájössz, hogy ez még a legkisebb rossz.
    A cigányokról pedig annyit, hogy az élővilág, a természet is tele van élősködőkkel, férgekkel, betegséggel, mindenféle kártevőkkel, amik ellen, amik között termést kell hozni, utódot kell nemzeni, stb. Rossz védekezési politika lenne, ha pl. egy gyümölcsfát antibakteriális fóliával vennél körül. Tudomásul kell venni, hogy ez a környezetünk, a gyerekeink környezete, ilyen környezetben kell nekik is és nekünk is megélnünk és úgy kell nevelni a gyermekeket, hogy képesek legyenek a körülményekkel megküzdeni, teljes életet élni.

    VálaszTörlés
  48. -Névtelen:

    Okés ülj le, egyes! :Đ

    Trolololololololo hahahahahaaaa XDDDDD

    Üdv: Káin aki megcsúfú' :ĐĐĐĐ

    VálaszTörlés
  49. Nem kívánok itt senkit megbántani, de nem bírom megállni, hogy ne írjak. Először is ha valaki nem szeretne gyereket vállalni, ne tegye! Szíve joga! De az hogy "kampányszerűen" úgy beszél róluk mindenki, mint valami "betegségről", az tényleg beteges és valóban személyiségzavaros emberre utal. De a legjobb módszer erre a sterilizálás! Akkor tuti nem lesz gyereke senkinek aki nem akar! Lehet önmegvalósítani! Abban egyetértek, hogy nem szabad felelőtlenül gyermeket vállalni, kell egy alap anyagi és ERKÖLCSI tőke hozzá. De azt sose szeretném megtapasztalni milyen az, ha 60 évesen otthon rohadok a töménytelen mennyiségű pénzemmel (max van egy fizetett ribanc aki sürög forog körülöttem a pénzemért) egyedül, senki nem keres, szépen lassan kihal körülöttem a család és teljesen értelmetlenül halok meg.... (a bulizás és a tivornyák nem az élet értelmei, csak annak jelentéktelen részei) A nőknél ez hatványozottan igaz, öregednek és később már egyre kisebb az esély, hogy ha elbaltázta a gyerekvállalást "pótolni" tudja... Sokan vannak akik szilárd elhatározással életük végéig nem vállalnak, de sok olyat is ismerek, akik most bánkódnak, hogy mekkora hülyék voltak, és most anyagiakat nem kímélve próbálkoznak a gyerekvállalással! De a természetet nem lehet átverni!
    Amit leírsz, hogy a férfinak legyen kocsi, lakás, pénz stb-stb, hogy ne kelljen dolgoznod, meg legyen magániskolára meg magán óvodára, egyrészt úgy hangzik, mintha egy kitartott nő akarnál lenni (ami nem kicsit szánalmas), másrészt pedig gondolkodj el azon, milyen ember lenne abból a gyerekből, aki mindent "magánórákon" tanult meg, nem érintkezett a többiekkel (akik elronthatják). Igen! Elronthatják, ha olyan a nevelése! Ha jó "alappal" érintkezik ezen emberekkel, akkor tudni fogja mi a helyes és mi nem, vagy hamar rá fog jönni, ha nem is tudja! Attól függ milyen értékrendre nevelték a szülei! Nyilván én se vinném a gyerekemet olyan közegbe, ahol sok a "söpredék", de ez csak kifogás a gyerekvállalással szemben! Továbbá az, hogy érintkezik a többiekkel (még ha negatív példákat lát is) lehetővé teszi azt, hogy lássa, milyen következményei lehetnek a tetteknek! Látja mi lesz ha nem tanul valaki, mi lesz ha lop, verekszik stb-stb... akarva akaratlanul ezek a "tapasztalatok" formálni fogják és ha jó az alap nevelés, ezek negatív és intő példaként fognak elraktározódni!
    Minden egyéb leírt dolog ami a cikkben szerepel csak kifogás az anyaság ellen, valószínűleg a kudarc lehetősége áll mögötte, hogy esetleg valaki képtelen a gyereknevelésre! Van aki az! Van aki az is marad! Van aki ketrecben akarja tartani! Ez is azért van, mert fél a "nevelésének" a sikertelenségétől, hogy mi történik akkor ha a külvilággal érintkezik a gyerek!?
    Le lehet hurrogni, lehet hülyézni, de attól, hogy valaki anya kíván lenni (tehát életet akar adni) az nem BETEGSÉG, nem BŰN, nem egy SZENNYES dolog, még akkor sem ha sokan annak látják!
    Végezetül a "ronda, terhes nőkről".... Nem egy hölgy ismerősöm van aki már volt terhes... Lehet csak én láttam rosszul, de a terhességi kellemetlenségek mellett (hányás, rosszullét stb...) teljesen kivirultak, tele voltak életkedvvel és vidámsággal! Ezen a gyerek születése csak erősített és hadd ne mondjam, fantasztikusan néz ki mind, pedig egyik se multimilliomos hogy saját személyi edzője és méregdrága krémje legyen!
    A hotelos dologról meg csak annyit, hogy ez valamilyen szinten érthető, én is ideges lennék ha a több százezres "nyaralásom" ezért menne gallyra! Ilyen esetekben a szállodának kellene okosabban kiadni a szobákat külön családosoknak egy részleg és külön a nem családosoknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked pedig azt kellene felfogni, hogy nem minden nő látja az anyaságban a kiteljesedést, akármilyen nehéz is megemészteni, hogy létezik olyan, hogy valaki máshogyan gondolja mint te. Te elvárod hogy tiszteletben tartsák amit gondolsz, akkor legyél ugyanolyan nyitott fordítva is. De az már általában nem szokott menni. Igen, van olyan aki megbánja, de olyan is aki nem és élete legjobb döntésének tartja hogy nem szült gyereket. Az emberbe a fajfenntartás olyan erősen van belekódolva, hogy ezért érzi a legtöbb ember szinte bűnnek ha valaki nem akar ebben részt venni. Tehát ez 'hogy később meg fogod bánni' egy nagyon gyenge érv. Van aki túljut az elvárt női-férfi szerepeken és más dolgok felé irányítja a figyelmét. Állítom, hogy ők szelídebb tagjai a társadalomnak mint az acsargó anyatigrisek. És még egy újdonságot mondok neked; az anyaságon és a tivornyázáson, pénzen kívül is vannak ezen a világon más dolgok, dolgok amiket lehet hogy el sem tudsz képzelni, nem mindenki aki nem akar gyereket karrierista vagy éppen link.

      Törlés
  50. -Névtelen:

    Látom nem nagyon sikerült felfogni a cikket, hogy miért íródott. Egyéb iránt leszarom ezeket a szülés kampány szövegeket minden vagyok csak nem kitartott.

    Csinálj 40 gyereket vegyél fel hitelt. Nem tudok rá mást mondani :D Max örökbe fogadok mert annak több értelme van. Ennyire ki kell borulni ha egy nő nem akar gyereket hol élsz a középkorban? :DDDD Azt hiszed meg tudsz győzni?

    VálaszTörlés
  51. Jaj igen egyéb iránt ne aggódj a magyarok , főként a prolik meg a cigányok imádnak szaporodni szóval maradunk elegen! :Đ

    VálaszTörlés
  52. Ja igen még valami:

    Tehát mert nem akarok 20-on x évesen egzisztencia nélkül gyereket azt mondod nekem személyiség zavarom van. Nem érzed hogy neked is az van azzal a kijelentéseddel hogy ha esetleg terhes lennék elvárok egy biztos egzisztenciát számodra az kitartottságnak minősül? Szerinted a terhes nő mi a kurva isten faszát csinál addig amíg szarul van és megszül? Gondolkozzál már :DDD a minimum az hogy a férje megkeres annyit hogy ne a pelenkán spóroljanak és ha megellik a 'zasszony elvigye kocsival a vajúdó nőstényt a kórházba! :DDDD a terhes nő alapból a kitartottság és kiszolgáltatottság állapotába kerül amint terhes lesz mert a munkahelyeken ahogy látják nő a hasa kibasszák ! Alap kérdés munkainterjúkon, hogy mikor akarsz gyereket vállalni tudtad ezt?!

    Továbbá: nem tudom ti honnan jöttök ide valszeg valami papa-mama blogra kikerült a cikk de:

    KEDVES ŐSANYÁK ÉS ŐSAPÁK! MI ÉRDEKET FŰZŐDIK AHHOZ HOGY ÉN SZÜLJEK? BASSZATOK, SZAPORODJATOK, LEGYEN EGY FÉSZEKALJA KÖLYKÖTÖK, LEGALÁBB LESZ AKI NYUGDÍJAMAT KITERMELI. :DDDDDD EZ NEM CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, NEM VÉLETLENÜL ŐSZÜL A FÖLD.

    VálaszTörlés
  53. És ha megkérhetlek titeket húzzatok vissza a baba-mama magazinra továbbá ajánlom neked az abortuszos cikkemet is, enjoy!

    VálaszTörlés
  54. [b]Kedves Hölgyek, Urak- Olvasók!

    Minden itt előforduló cikk az író esetleges sajátos szemszögéből és ez általi vélemény nyilvánításából ered, tehát az olvasók és a szerző véleménye nem feltétlenül megegyező.

    Továbbá vegyük azt is figyelembe, hogy mindannyian más más személyiséggel bírunk, és más nézőpontból közelítjük meg a témát.


    Ha az egyéni véleményemet kellene kifejtenem (amit most látom hogy eddig nem tettem meg ide) szerintem mint minden egyes felvetett témánál három féle végkifejlet lehet: a pozitív, a negatív és a semleges. Így ezt tudván tisztán láthatjuk, hogy mindannyian más- más mellett érvelhetünk..

    A terhességnek, a szülésnek és az anyaságnak vannak árnyoldalai is és szép pontjai is. Láttunk már példás nevelést és rossz illetve semmilyen nevelést is.

    Vannak nők, akik jól viselik az anyaságot, míg mások kevésbé.

    Vannak boldog anyák, könnyen szülő anyák és vannak nehézkes terhességek is- ezek is mind az anya és a környezet befolyása alapján elkülöníthetők.


    Ez egy kissé sarkított, de egyéni nézőpontból fakadó írás- nincs kőbe vésve, sem pedig nem maga a szent írás. Egy ember véleménye- mint amiből is többet olvashatunk.

    Senkinek sincs igaza és mindenkinek egy kicsit- hiszen tudjuk- mindenkinek a saját ügye a legfontosabb.


    Egy a fontos, amiben mindannyian egyetérthetünk: nem szabad felelőtlenül gyermeket vállalni- csupán teljes odaadással, hogy boldog gyermekeket láthassunk.[/b]

    VálaszTörlés
  55. ÉRTŐ OLVASÁS!!! ;)

    "Először is ha valaki nem szeretne gyereket vállalni, ne tegye! Szíve joga!"

    Azt se írtam, hogy ha 20x évesen nincs gyereked akkor személyiségzavarod van! ;)

    Azt írtam, ha ezt valami "betegségnek" tartod, akkor van eltorzult világlátásod! ;)
    Én teljes mértékben tolerálom azt, hogy te nem akarsz gyereket, nyilván neked is és a meg nem született gyerekednek is ez a legjobb döntés!

    Továbbá a stílusodból én maximum 15 évesnek tippellek, bár mondtad, hogy ha jól emlékszem 22 vagy... Van aki már 20 évesen érett az anyaságra, van aki sosem lesz az, ilyen a világ! Továbbá az igényszint is más! Van aki bele tudja illeszteni az életébe a gyereket, van aki inkább 5 csillagos szállodába wellnesel élete végéig... a normális családokban pedig sosem nyűg egy gyerek, a nagyszülők örömmel foglalkoznak vele, sőt ha van közeli barát-barátnő, ők is szívesen foglalkoznak vele! Nem lehet bezárni ketrecbe egy gyereket!
    A hozzászólásaidból sem az jött le, hogy a terhesség idejére kell hogy "eltartson" a férjed (szeretőd), hanem az, hogy a teljes gyereknevelés alatt! Lehet számodra fel sem tűnnek ezek az üzenetek a szavaidból, de ez megint csak műveltség kérdése! ;)

    És mégegyszer hangsúlyozom! Nem kötelező gyereket vállalni! Jogodban áll eldönteni akarsz -e vagy sem, mint ahogy másnak is! De ahhoz nincs jogod, hogy ezért elítéld azokat akiknek például ez minden vágyuk!

    A személyiségzavarról pedig annyit, ha te vagy valóban a profilképeden, akkor önmagáért beszél :D

    Ui.: Véletlenül kerültem erre a blogra, mást kerestem, de ezt az oldalt is kidobta, nem tudom miért. Utána beleolvastam és megütötte a szemem amit írtál....

    VálaszTörlés
  56. Névtelen:

    Ki tartotta betegségnek? Olvasd már el újra az egészet mert kurvára kiforgattad szerintem :)

    Na szóval idejössz sértegetni hogy műveletlen vagyok és nekem támadsz a saját blogomon akkor ki a műveletlen? Láttad egyáltalán milyen cikkek vannak még itt vagy csak itt veregeted a nyálad? Én vagyok az, aki kitartottság ellen a legjobban küzd olyanba tenyereltél bele amiről fogalmad sincs :D

    Az meg hogy nem tetszik a profilképem megint a trollságodat bizonyítja mert maszkmesteri munka és projekt ergo a filmeket is elítéled meg az is hülyeség meg szar nem? Meg minden filmrendező művész sminkes fodrász aki ezt dolgozza beteg állat ugye? :D Magadat égeted.

    Ki ítélte el azt akinek minden vágya a gyerek ??? Felfogtad a cikket? Itt ágálsz az értelmi szintemről és ezt a cikket sem tudtad normálisan átgondolni akkor nem értem miről beszélünk.

    Arról írtam, hogy a mély szegénységbe ne csinálj gyereket egyéb iránt a terhes nők megítélése volt még a lényeg, nem tudom eljutott-e az agyadig bár ez is műveltség kérdése ( mellé írom a kacsintó fejet tessék ): ;) neked ez nagyon nagy skilled :D skillezgetek hát én is.

    Az meg hogy én próbálok veled értelmesen beszélni és lebutázol kb meg különböző hangnemekben minősítesz le, nem is fogok harcolni az ellen hogy a Te kispolgári meglátásodat és habitusodat megdöntsem/megváltoztassam a véleményedet mert az ilyen szűk látókörű emberekkel nem akarok jóban lenni, sem pedig meggyőzni nincs kedvem. Tehát tök mindegy mit csinálok mert már beskatulyáztál akkor meg mi a faszt olvasgatsz itt meg próbálsz kötekedni meg engem baszogatni?!!! :DDD Menj csinálj 30.000 gyereket csak kopj le rólam!

    Káin

    VálaszTörlés
  57. Szia.

    Kifolyik a szemem a helyéről mire elolvasom az összes kommentet annyi van itt :D

    Én annyit tennék hozzá h szeretem a kisbabákat *-* ( meg a rendesen nevelt gyerekeket és nem a kis elkényeztetett ráhagyott mindent anyuci gyerekeket -.-" )

    Ha látok egy terhes nőt akkor tudomásul veszem és ennyi...
    De az h bennem éljen valami az nagyon nem tetszik!! Sőt! Él bennem valami ami megzabálja előlem a kaját meg mozog is bennem amit érek mint valami féreg és amikor eléggé kifejlődőt kitör belőlem :S / most nem a gyereket férgeztem le hanem a viselkedést /
    Pedig szeretnék egy gyereket. Csak legyen meg a megfelelő anyagi háttért és a megfelelő apuka :) Ja meg győzzem le ezt az élősködő gondolataimat :S

    Pite

    VálaszTörlés
  58. -Pite:

    Nekem is kifolyt itt a szemem többször is! :D

    Totálisan megértelek amúgy :O...

    VálaszTörlés
  59. Én nem szeretnék élni ezen a világon akkor mért akarnám a gyerekemet kitenni ennek a sok rossznak? Önzőségből? :/ Nem tudom...
    Persze szeretnék gyereket de akkor is van egy kis hang ami azt üvölti h neee!
    Majd meglátjuk mit hozz a jövő!

    Pite

    VálaszTörlés
  60. -Pite:

    Ugyan így vagyok ez a világ egyre nagyobb pöce.

    VálaszTörlés
  61. Rohadtul örülök hogy valaki gondolja-érzi még úgy ahogyan én. És abban is biztos vagyok hogy sokan vannak ezzel még így de egy idő után beadják a derekukat férjecske, anyuci, xy, úgy általában a társadalom elvárásainak és végül lekényszerítenek ide valakit akiből aztán ki tudja mi lesz. Én önző vagyok a gyerekvállaláshoz, amellett hogy irtó bizarrnak tartom az egész terhességet úgy ahogy van, de legalább tudom magamról és nem fogom az ő életét de legfőképpen az enyémet elbaszni. Mégis a többség, mintha ez lenne a dolga hozza a világra egyiket a másik után mert odáig sem tud eljutni hogy belássa, ez egy alapvető ösztön de senki nem mondta hogy kötelező. Tisztelet a kivételnek. Én személy szerint kihagyom. Nem érzem úgy hogy kötelességem lenne a 'kiteljesedni' a gyerekszülésben, csak azért mert női testben születtem. Jól mondja Platón, hogy az életadás az emberiség egyik legnagyobb illúziója, a saját kis földi életünkhöz ragaszkodunk vele.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: