2011. június 26., vasárnap

Káin: Filmajánló


Sziasztok!

Már egy ideje uncsi a South park és a Family guy is, anno emlékszem volt hogy azért siettem haza hogy lássam őket esténként, de sajnos ez már elmúlt :(. Így tengettem napjaimat, kockultam és unatkoztam, ámde találtam egy sorozatot ami kenterbe veri ezeket külön-külön vagy akár a kettőt együttvéve. Anno még valami animés magazinban olvastam a sorozatról, hogy milyen durva de sajnos elfelejtődött, aztán az egyik ismerősöm mondta le lehet tölteni Ncore-ról és azonnal leszedtem. :D Nos nem csalódtam, iszonyatosan vicces és szórakoztató, én egyedül azt sajnálom, hogy csak 3 évados volt, a többi rész már neten olvasható online képregényben. :O Jöjjön hát a:

Kertvárosi Gettó/ The Boondocks



http://images.fanpop.com/images/image_uploads/the-boondocks-the-boondocks-506031_400_257.jpg

Nos ha be akarnám kategorizálni azt mondanám, hogy ez az első olyan anime ami hasonlít a South parkra és a Family guyra. A kertvárosi gettó nagyon sokszínű (barna, fekete, fehér :DDD), végeredményében két oldalnak mutat g9örbe tükröt. Egyszer azoknak akik előítéletekkel vannak a feketék felé és magukat a feketéket is kifigurázzák. Nem sokban különböznek a mesében a retkes cigányoktól, nagyon sokat röhögtem mert simán rá lehet húzni ezt a magyar viszonylatokra is. :D Sajnálom, hogy hazánkban hasonló műalkotás nem létezik, max a Nyócker című animációs mese ami elég gyenge lett. XD

Ebben a mesében ugyan úgy ott van a szabadszájúság mint a fent említett kettőben, de olyan szófordulatokkal hogy beszarok a röhögéstől. Szerintem ez az első sorozat aminek jól áll a magyar szinkron. Külön meglepetés hogy Butters hangja is ott van (Riley hangja) és még valakinek a South parkból (Huey hangja) , azt hiszem Stan-é , ha nem akkor Kyle. A történetek kicsit követik egymást, de külön-külön is értelmezhetőek, mindegyik részben valami négerekkel kapcsolatos problémát dolgoznak fel és figuráznak ki, ami engem szíven ütött az az első éved utolsó része volt amiben Rumli bátyja pap lesz. Az annyira durvára sikerült, ahogy az előítéleteket megmutatja, hogy végig libabőrös voltam. Kedvenc karaktereim is vannak, pl az én kedvencem Rumli bátyja aki annyira gyűlöli a négereket, hogy azt mondja Reviltilogója van (olyan mit Michael Jacksonnak, csak fordítva XDDD) és ő fehér volt, csak idővel egyre feketébb. Amúgy rumli bátyja is néger :D.

http://www.freshyounginsight.com/wp-content/uploads/2009/07/uncle_ruckus_1.jpeg

Ne bízzá'


A kedvenc részeim az első és a harmadik évadban vannak, pl a kedvencem az amiben kiderült mit jelent a Nigger pillanat :D (nekem az volt szerdán, amikor pofán vertek XD aki nem tudja mi volt nézzen lejjebb pár cikkel) és az a két rész is fergeteges amiben nagypapa beszív , meg amiben kiderül Rumli bátyja múltja :D.

Ezt kb 40x pörgettem vissza XD "Elverem a segged Rumli seggével,, XD


A mese egyébként Aaron McGurder képregényrajzoló által született meg és Reginald Hudlin (Micsoda buli, Modern család) produceri kezei alatt készült. :) Lényegében egy néger családról szól aki Chicagóból a kertvárosba költözött. A 10 éves Huey igazi forradalmár, aki a négerek azon oldalát képviseli akik felvilágosultak és tenni szeretnének a faji magkülönböztetés ellen és a primitív négerek viselkedése ellen is. Kb. olyan formájú mint Magyarországon azok a cigányok akik normálisan tudnak élni és szégyenlik a fajtájukat (mert van ilyen és ismerek is ilyen embereket). A nagypapa csak próbál beilleszkedni de néha kiesik a kapa szájából, Huey 8 éves öccse Riley meg igazi kis rosszcsont nigger aki az összes sztereotípiának megfelel: lusta, rappel, csirkét zabál és nem köp a rendőröknek (ez folyamatosan problémát jelent majd a sorozat részei folyamán XD). Robert Freeman a Nagypapa (mindenki így hívja) a kisfiúk gyámja aki a folyamatos myspacen való csajozási szokásaival fog minket szórakoztatni :D. A részeket egyébként meg lehet DVD-n is venni, bár azt nem tudom MO-n kapható-e.

Nigger pillanat


Egyébként érdekesség, hogy ezt a mesét kint a késő éjszakai Cartoon network műsorára szánták, sajna nekünk itthon nem ilyen a Cartoon network :(. Műfaja szerint szociális szatíra mind az afró mind a fehér amerikaikra nézve. A premier 2005 november 6-án volt (aztakurva jól elvagyunk maradva baszod... O__O) Viszont van egy jó hírem a 4. éved már készülőben van, legalábbis a Wikipédia szerint (igen már megint azt fordítom, ohhh yeah! XD). A képregény egy iskolásoknak szánt újságban jelent meg először a THe Diamondblack-ben. Ezek utána comic strip (tudjátok amikor pár soros csattanós cucc van mint a Garfield) a The source magazinba is eljutott. Az opening zenét Aheru-nak köszönhetjük :D. Érdekesség, hogy a filmben sehol sem derül ki, hogy Robert (aka Nagypapa) hány éves valójában és hogy mi történt a srácok szüleivel, hogy a nagypapa a gyámjuk. (Ha valaki tudja akkor mondja már meg :O).

A nevem Lenyalthaj nevű strici


A készítőket a Cowboy Bepop és a Samurai Champloo mese inspirálta és szeretik ugye értelem szerűen a japán animációs meséket. Pl a harcjeleneteket ezekről a mesékről mintázták :D. Az opening jelenet az első évadban a Samurai Champloo-ra hajaz míg a 2. évad a Bepopra :D. Érdekesség még, hogy a második és harmadik évad a japán Madhouse stúdiójában született meg. Az is nagyszerű hogy a mesesorozat remek kritikákat kapott. Ha jól értelmeztem egy részért elnézést kellett kérnie (niggerezős rész) és egyet betiltottak , ami a DVD-n viszont fent van XD. Magyarországon az animaxon vetítik éjjel (vagy vetítették, nem tudom mi van most mert nekem sosem volt).

Aaron

http://www.eurweb.com/wp-content/uploads/2010/03/aaron-mcgruder.jpg

-Linkek:

-Official oldal


-Itt magyarul le tudjátok szedni, ha nincs Ncore-otok


-Itt a képregény :3


-Szintén frissülő képregényes oldal

Remélem tetszeni fog nektek is, ez szó szerint kihagyhatatlan! :D

http://cinemastore.hu/data/images/film/30934.gif

4 megjegyzés:

  1. jaj ezt ismerem :D néztem régebben, imádtam :D februárig volt kb azt hiszem csütörtökön az animaxon, aztán beraktak helyette valami mást, amikor leadták a 3 évadot.

    VálaszTörlés
  2. Értem, hát én nagyon szomorú vagyok, hogy végignéztem. Most vagy találok valamit helyette vagy megnézem újra mindet XDDD

    VálaszTörlés
  3. Anime? Tudtommal amerikai gyártmány, az Adult Swim megbízásából készült - mindettől függetlenül kikúrtmód zseniális, mindenkinek csak ajánlani tudom. Én innen tudtam meg, hogy a niggereknek nincs mit nyomtatniuk.

    VálaszTörlés
  4. -Lz:

    Igen anime, attól hogy nem japánok csinálták ebben a stílusban készült. :) Ha van egy manga amit nem japán rajzolt az is manga. :D

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: