2011. július 16., szombat

Darkness: Leszokni a dohányzásról

Saját tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, hogy hogyan is teszem le vagyis tehetem le a cigit.

Korábban írtam már a dohányzásról. Akkor írtam már, hogy le akarom tenni. Nos, ez akkor nem sikerült. De most LE KELL tennem! Nem egy másik személy miatt, egyszerűen csak magam miatt! Egyik haveromnak a tesójának találtak egy foltot a tüdején. 26 éves egyébként. Nekem meg vannak terveim, amiket jó lenne véghez vinni. Legalább egy részüket sikerülne, akkor már boldogan halok meg.


Szóval, az első cigis poszt után kb 2-3 hét után rágyújtottam. Onnan pedig már nem volt megállás. Bár ne gyújtottam volna rá akkor. De utólag mindig mindenki okosabb... Folytattam tovább tehát a bagózást, de most már Véglegesen elhatároztam magam. Nincs mese gyerekek. Két napja már egyébként, hogy nem vettem a számba a nikotin rudat!

Tudom, hogy nagyon az elején vagyok ennek a leszokás dolognak, de nagyon is bizakodó vagyok most. Máris vannak módszereim, amik eddig hatásosak. Ezt szeretném megosztani veletek.

Az köztudott, hogy a leszokóban lévő emberkének először kell valami másik elfoglaltságot találnia, ami helyettesíti a "mozdulatot." Nálam a gond az volt, amikor nem gyújtottam rá, hogy állandóan a bagóra gondoltam. Már átkozom a napot, amikor először rágyújtottam. Ez egyébként három éve történt. Előtte csak egyszer gyújtottam rá, még általános 8.-ba osztálykiránduláson. Rendesen a cigivel álmodok. Volt olyan is, hogy ébredés után autómatikusan nyúltam a bagó után, amit az ágyam melletti éjjeli szekrényemre
tettem lefekvés előtt. Aztán koppantam ugye!:D

Sikerült több olyan elfoglaltságot találnom, amivel elvonom a figyelmemet a dohányzásról. Az egyik a zene.

A zene számomra nagyon fontos szerepet tölt be az életemben. Mindig is a segítségemre volt és szerintem lesz is mindig. És most ez segít a leszokásban is. A legnagyobb problémám most az, hogy beszart az mp4-em.:D Szerencsére a telefonommal tudom pótolni. Meló közben nem érek rá sokat agyalni, de azért a füles mindig nálam van.

Egy másik elfoglaltság az evés. Az is köztudott, hogy akik leteszik a cigit, utána elkezdenek többet enni. Ezáltal pedig hízni. Mondjuk ez rám férne. Ez nem probléma.:D

A következő ami a segítségemre van, az az írás. Már írtam párszor, hogy születőben van az első regényem. Már mióta írom... Ennek a tervezése és maga az írási folyamat teljesen leköt. Ilyenkor egyetlen kósza gondolatom sincs, arról, hogy most "hű, de rágyújtanék."

A legnagyobb segítségem viszont az, hogy látom a dohányzó embereket, akik egészségileg teljesen szarrá mentek. A csikkező fiatalokat. A kunyeráló hajléktalanokat. Nagyon kisgyerekek (tényleg kicsik. Általános suli második-harmadik osztály kb.) akik "csak pár slukkot a végéből" kérnek. A cigi hatásait a szervezetre és a testre most nem sorolom fel. Azt leírtam már.

Jövő héten sokkal érdekesebb poszttal/posztokkal készülök. Addig is: Szeretkezz Ne Dohányozz!:D

8 megjegyzés:

  1. Hajrá :) amikor hiányzik mindig gondolj tüdőrákra, meg társaira és nem fog kelleni :P vagy nézz meg egy boncolós videót, ahol bagós halott nyelőcsövét meg tüdejét nézik, szerintem onnantól soha nem gyújtanál rá :D

    VálaszTörlés
  2. Kitartás!

    Én amúgy azt nem értem, miért nyafog mindenki a dohányzás ellen...tudják, hogy szar, nyafognak is miatta, de miért nem lehet azt mondani, hogy "szeretem és eszemben sincs abbahagyni"? Nekem eddig a legtöbb barátnőm cigizett, és noha én nem élek vele, zavarni sem zavart eddig különösebben, úgyhogy szerintem egy kicsit túl van reagálva a dolog. A saját életét meg mindenki úgy bassza el, ahogy akarja.

    Inkább figyelnének az emberek az egészséges táplálkozásra/életmódra.

    VálaszTörlés
  3. a hero of war:
    -Na egy ilyen videónak utánna nézek majd!

    Köszi Káin.

    G:
    -Teljesen egyetértek! Egyik munkatársam mondta azt, hogy próbálta már letenni a cigit, de sosem jött össze. Aztán végül hagyta a picsába, mert rájött, hogy szeret cigizni.

    Én is szerettem cigizni, de már ez a pénz kidobálásból elegem van. Van néhány tervem, amihez jól jönne egy "kis" pénz. Nem keresem magam hülyére, szal...

    Darkness

    VálaszTörlés
  4. Darkness: Persze, ez érthető a részedről. Nekem az nem tetszik, hogy mindenhonnan az folyik, hogy a cigi az első számú eszköze az Antikrisztusnak, a nyomorunk fő okozója, és páran úgy viselkednek, mintha cigarettafüst-mentes levegőben a szar se lenne büdös.

    Miközben az igazán fontos dolgok rendbetételéről mindenki mélyen hallgat, de mivel valami "jót" mégiscsak cselekszünk (küzdünk a cigi ellen), ezért a lelkiismeretünk kielégítve és tovább kapirgálunk a szemétdombunkon.

    VálaszTörlés
  5. Hát aki nem dohányzik , nem is tudja , hogy milyen nehéz letenni. Én is szeretném ,de az a baj ,h szeretek cigizni. Én magamon érzem a káros hatását, ha fel megyek a negyedik emeletre mondjuk akkor már érzem , h kiköpöm a tüdőmet.
    Egyszer sikerül kb 5 hónapra lerakni , de az is azért sikerült , mert kihúzták a bölcsesség fogamat, se enni , inni , se cigizni nem tudtam. Ez az egyetlen sikerem volt. Aztán buli meg ilyenek és szépen vissza is szoktam....
    Remélem egyszer sikerül, de ahhoz komoly elhatározás kell.
    Szóval kitartás , ha már 2 napja nem gyújtótál rá :)

    VálaszTörlés
  6. Sosem fogom megérteni,miért jó füstöt okádni,kátrányt nyelni,sárga fogakkal mosolyogni és a hamutálas pofával mások szájába belecsókolni?
    A dohányipari konszern legsikeresebb éve volt a 2010-es,a válság hatására ugrásszerűen megnőtt a dohánymegrendelés és a gyógyszergyártás,tele vagyunk megrendelésekkel több évre előre...tehát biztos hogy a "birkák" mérgezése,butítása tovább folytatódik,a biztonság-jólét elvesztése karöltve az egészségre ártalmas dolgok felajánlásával egyenes út egy agymosott-zombi emberiség kialakításához :)
    Hajrá!
    Szivjátok!

    VálaszTörlés
  7. Amúgy Janezz véleményén vagyok, de igazából felőlem mindenki azt csinál amit akar, viszont ne az én pofámba fújják a füstöt, meg egy légtérbe, stb. Lehet, hogy valakit ez nem zavar, de utána lehet olvasni mennyivel károsabb annak a füst, aki nem szívja... És egyes emberek leszokási gyengeségei miatt nem én akarom a rövidebbet húzni, ettől azt hiszem nem leszek önző,sznob, finnyás, stb.

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: