2011. július 17., vasárnap

Daems: Mindenki Művész - Minden Művészet (3,5. rész): Programajánló(k)

Sziasztok!

Sajnos személyes okok miatt nem tudok egyelőre vehemensebb dolgokkal szolgálni, úgyhogy gondoltam bedobok két programajánlót a kiállításokról, amiket nemrég láttam.


kiállítás helyszíne: Ernst Múzeum
1065 Nagymező utca 8
(4-es vagy 6-os villamossal elutaztok a Király utcáig, onnan pedig a templom felé mentek és ott lesz a Nedű Café-hoz közel)


időpontja: június 10-től augusztus 28-ig
keddtől vasárnapig 11-től 19 óráig (menjetek el, amíg lehet, a diák belépő csak 350 Ft)


közreműködő művészek:

Ryoko Aoki
Tam Ochiai
Lyota Yagi
Koki Tanaka
Hiroshi Sugito
Taro Izumi
Mahomi Kunitaka
Aya Takano
Makiko Kudo
Masanori Handa
Hiroe Saeki
Masaya Chiba
Keisuke Yamamoto

Chim Pom (6 tagú csapat) videója előtt
"A kortárs japán művészet sajátságos formákat hozott létre a 90-es évtizedben. [...] Elődeik markánsan politizáló művészetével szemben a 90-es évek második felétől a 2000-es évek máig tartó szakaszában beérő generáció [...] tagjai nem hajlandók erőteljes politikai állásfoglalásokat tenni, és kristályos társadalmi paradigmákat sem vázolnak fel. Általánosságban azt modhatjuk róluk, hogy rendkívül sokféle művészi gyakorlatot valósítanak meg, amelyekben jellemzően valamilyen személyes esztétikai és életmódbeli szemlélet nyilvánul meg."

Midori Matsui, kurátor

Akik leginkább megfogtak:

1976-ban született Saitamában, Japánban. Yokohamában él és dolgozik A kislány tinivé válása és az ezzel kapcsolatos összezavartság foglalkoztatja.




Mahomi Kunikata

1979-ben született Kanagawában, Japánban. Yokohamában él és dolgozik. A tinédzser korral kapcsolatos (főleg szexuális) változások köré épül művészete.





Lyota Yagi

1980-ban született Osakában, Japánban. Tokyóban él és dolgozik. A zene és az anyag kapcsolata érdekli leginkább. Híresebb alkotása: Vinyl (2006).



kiállítás helyszíne: Mai Manó Ház
(az Ernst Múzeumtól gyalog kb. 5 percre)

időpontja: július 1-től szeptember 11-ig
hétköznap 14-től 19 óráig, hétvégén 11-től 19 óráig


közreműködő művészek:
Benkő Imre
Dezső Tamás
Gárdi Balázs
Hartyányi Norbert
Kovalovszky Dániel
Kudász Gábor Arion
Simon Márk
Sopronyi Gyula
Stalter György
Vancsó Zoltán

kurátor: Stenczer Sári

"A fotográfia megjelenése egybeesik a modern nagyvárosok kialakulásának kezdeteivel és szoros kapcsolatban áll a személyes illetve csoportos identitás keresésével és a szociális tér és életforma képi konceptualizálása révén, ezek megfogalmazásának kísérletével. A médium - még ha a közelmúltban hitünk a fotónak a csakis a tapasztalható valóság reprezentációjában megingott - kiváló eszköz arra is, hogy leírja egy város arculatát, szelektíven és hangsúlyosan fókuszba állítva annak ismert és kevésbé ismert részleteit.

Ebben a bizonyosságban valósul meg idén nyáron a Magyar Fotográfusok Házában az a kiállítás, amely tíz jeles fotográfus szemszögéből, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj eddigi díjazottjainak képei által kíván megjeleníteni egy Budapest víziót. Célunk, hogy a főváros társadalmának sokoldalúságát, kulturális és szociális gazdagságát fotográfiai alapú munkákon keresztül térképezzük fel, mutassuk be a látogatóknak - legyenek ők helybeliek, avagy külföldi turisták."

fotoklikk.hu


képeskönyvek
nagy ablakok
kisfilmek
asztal

az épület is szép
Mindenképpen menjetek el, ha érdekel benneteket a fotózás, hiszen az alsó emeleten található könyves boltból vásárolni (nemcsak könyvet, hanem modern Lomography gépeket is), illetve a szeptemberben újra megnyíló könyvtár tagjává válni is lehet.

A képek közül biztosan találtok az ízléseteknek megfelelőt. Jó szórakozást!

2 megjegyzés:

  1. Hehe, tavaly augusztusban voltam utoljára az Ernst múzeumban az "Ugyanaz a patak kiállításon", még az exemmel. Nagyon tetszett, pedig nem az én ötletem volt :P

    Ez is érdekesnek tűnik.

    VálaszTörlés
  2. ÁÁÁÁ nagyon cukik a mangák <3 búúúúúúúú

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: