2011. július 19., kedd

Line : Művész ajánlóMivel a héten időszűkében leszek ezért csak ennyire futja most, később folytatom a pszichiátriáról szóló cikkeket, ajánlót még úgysem írtam.:)


Az (egyik) kedvenc művésznőmet mutatnám be. A hölgyet Camille Rose Garcia-nak hívják jelenleg Los Angelesben él és alkot. A művei nagy része kicsit hátborzongató kicsit mesefigurás, szóval pont az én stílusom.:)A californiai Orange Country-ban nevelkedett és az ottani légkör és Walt Disney inspirálta a munkáit. A műveiben egy kapitalista utópia kritikái is megtalálhatóak. Megszámlálhatatlan kiállítás, festmény, videó, könyv áll mögötte. Tavaly (mint sok művészt) őt is elkapta az Alíz csodaországban láz és azok is igazán kreatívra sikerültek. Könyveiről, videóiról és festményeiről az oldalán találtok bővebb információt :

http://www.camillerosegarcia.com/index.html

Illetve ezen az oldalon találtok még több képet a munkáiról:

http://jonathanlevinegallery.com/?method=Exhibit.ExhibitDescription&ExhibitID=07D2B1BA-115B-5562-AABAF78425376622


Az alábbi videóban, ő maga beszél az Alíz Csodaországban elkészítéséről, képekkel, és a konkrét rajzokkal, szerintem fantasztikus feldolgozás lett. Linkelek, mert vagy NAGYON lassan tölt be vagy én vagyok béna :D

http://www.youtube.com/watch?v=oEX4vUWYcr4

2 megjegyzés:

Ezeket is ajánljuk: