2010. november 10., szerda

Shinigami: Chrissy Conant és a bőr szőnyeg

Nem is Japán, nem is Kelet, és nem is egy rendes cikk... csak unatkoztam, és gondoltam megörvendeztetem Káint egy kis plusszal...

Ma egy kis rövid ajánlóval szeretném megtörni a békét. Egy bizonyos 'betegségről' szerettem volna írni nektek, miközben a neten tallózva belebotlottam valami érdekesbe.


A fentebb látható alkotás Chrissy Conan (lásd balra) érdeme, aki többnyire teljesen normális és hétköznapi portrék festésével foglalatoskodik, most mégis egy ilyen bizarr munkával rukkolt elő. A gumiszőnyegen saját magát alkotta meg, ezzel akarta a szüleivel való kapcsolatát kifejezni.



Remélem, elég bizarr...

A művésznő elmondása szerint testét teljesen leborotválták, befedték vazelinnel, majd órákig feküdt így széttárt karokkal, miközben bevonták az alkotáshoz szükséges zselés, szilikonos anyaggal. A fényes ajkú száj szexuálisan szuggesztív módon nyitott, tekintete megalázkodó. Egyszerre szól az alkotás szexizmusról, nemekről, elfojtott érzésekről, és a művész állati trófeát iránt való szenvedélyéről.

A mű eredeti címe: Chrissy Skin Rug. És mint ahogy a fentebb linkelt képen is látszik szilikonból, emberi hajból, üvegből, és fából készült. A new yorki Morgan Lehman Gallery-ben volt kiállítva.

Források:

http://parafilia.blog.hu/2010/08/08/chrissy_a_bor_szonyeg#more2206638

http://streetanatomy.com/2009/08/13/the-chrissy-skin-rug/

7 megjegyzés:

  1. hát ez kifejezetten fújjj. Amúgy meg nekem valahogy nem a szülőkkel való kapcsolat kifejezése jut eszembe erről, de persze mindent bele lehet magyarázni.

    VálaszTörlés
  2. Meg ne kérdezd, csak fordítottam amit találtam. Nekem az ötlet tetszik, mert kellően bizarr, viszont nem biztos, hogy anyámnak apámnak egy olyan művet adnék / ajánlanék, ami elég erősen megalázottságot sugall. Bár, ki tudja, mi történt vele :D

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk az is igaz. Ha innen nézzük, akkor már értem :D

    VálaszTörlés
  4. Szerintem verhették/terrorizálhatták kiskorában, talán emiatt :Đ


    Amúgy örülök, hogy írtál! ^^

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is az lehet, amit írtál, Káin. Akinek ilyesmik jutnak eszébe a szülőkkel való kapcsolatról, az magasról beleszarik, mint szólnak hozzá az ősök.... amúgy az ötlet tetszik, a kivitelezés már nem annyira.

    VálaszTörlés
  6. -Andreya Von Tosh:

    ~kihúzza magát~ :Đ

    VálaszTörlés
  7. Már csak az a kérdésem, hogy otthon kit nem vertek vagy fenyítettek meg a szülei o_o?
    Ugyanis az előttünk élt/élő generációkban még mindig a hajlam az erőszakosságra és az uralkodásra, amit tovább adnak nekünk akarva-akaratlanul...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: