2010. november 3., szerda

Bleeding Moonlight: The Georgia Guidestones

Sziasztok!

Ma szeretném bemutatni Nektek az 'amerikai Stonehenge'-et, amit NWO (New World Order-Új Világrend) köveknek is neveznek.

A hatalmas emlékmű a Georgia-i Elbert County-domb tetején található 1980 óta. Funkcióját tekintve állítólag az apokalipszis túlélőinek szolgál iránymutatásra a civilizáció megújítása, visszaállítása kapcsán. Az emlékmű iránytűként, valamint óraként is funkcionál, a Sarkcsillaghoz igazították, és egy időkapszula is el van ásva alatta.

Az emberek nagy részét, akik ismerik a Georgia Guidestones-t, borzongás tölti el a név hallatán. A monumentális alkotásra 8 modern nyelven van felírva az új tízparancsolat, mely a következőképp szól:

1. A végtelen természet egyensúlya érdekében tartsd az emberiség létszámát 500.000.000 alatt.

2. Megfontoltan szaporodj – javítva a használhatóságot, és a különbözőséget.

3. Egyesítsd az emberiséget egy új élő nyelvvel.

4. Mértéktartóan kövesd legfőbb szenvedélyed, a hited, hagyományaid, és minden más egyebet.

5. Védelmezd az embereket és nemzeteket igazságos jogokkal, és becsületes bíróságokkal.

6. Hagyd a nemzetek belső kormányzását, külső vádak, panaszok megoldásában fordulj a világbírósághoz.

7. Kerüld az aprólékos törvényeket, és a hasztalan hivatalnokokat.

8. Tartsd egyensúlyban a személyes jogokat, és a szociális kötelességeket.

9. Jutalmazd az igazságot – a szépséget – a szeretetet – keresd a harmóniát a végtelenséggel.

10. Ne légy a Föld rákfenéje – biztosíts teret a természetnek – biztosíts teret a természetnek.


Angolul:

THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
2. Guide reproduction wisely - improving fitness and diversity.
3. Unite humanity with a living new language.
4. Rule passion - faith - tradition - and all things with tempered reason.
5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
7. Avoid petty laws and useless officials.
8. Balance personal rights with social duties.
9. Prize truth - beauty - love - seeking harmony with the infinite.
10.Be not a cancer on the earth - Leave room for nature - Leave room for nature.
Ahogy a képen is látszik, angol, spanyol, szuahéli, hindu, héber, arab, kínai, és orosz nyelven íródott a szöveg a gránittáblákra. A Guidestones-t hat monolitén oszlopból állították, melyeknek magassága 6 méter, és összesen 100tonnát nyomnak. Ősi nyelveken írt üzeneteket is tartalmaznak, melyek ógörög, babiloni, szanszkrit nyelven íródtak, valamint találhatók rajtuk egyiptomi hieroglifák is.

Ez egy nagyon drága valami, már az anyagát, és a kivitelezését tekintve is, és nem tudjuk, hogy ki állíttatta fel, ugyanis valami különös okból kifolyólag homály övezi az illető kilétét. Egy ember él még elvileg, aki biztosan tudja, de ő nem hajlandó elárulni....

A képen látható lyukon keresztül bármikor látható a Sarkcsillag. Az oszlopok tájolási elve így valóban hasonlít a Stonehenge-ére, tehát ez a hely is alkalmas lehetne arra, hogy vallási szertartásoknak adjon otthont....

Érdekes, hogy akármilyen magyar cikket olvastam a témában, ezt a kulcsfontosságú mondatot valahogy rendre kihagyták a történetből:

The Age of Reason was a book written by Thomas Paine. Its intent was to destroy the Judeo-Christian beliefs upon which our Republic was founded.

The Age of the Reason....(LET THESE BE GUIDESTONES TO AN AGE OF REASON) ahogyan azt a táblán is olvashatjátok, valójában nem más, mint "egy könyv címe, amit Thomas Paine írt. A célja: elpusztítani a judeokeresztény vallást, amin a mi köztársaságunk alapszik."

Hmm....

Véleményem szerint maga a parancsolat nem is lenne annyira vérlázító - kivéve persze a világfelháborodást kiváltó 1.pontot - de a hasznos gondolatok mögött van valami furcsaság. Hogy van az, hogy az új jogrendszerről kapásból négy pont szól a tízből, míg valahogy a feljebbvaló eszmék háttérbe szorulnak ezek mögött?? Hogy jött ki ez a szám a lakosságot tekintve?? Miért pont gránit?? És miért pont ott??

Mindenesetre érdekes, és hátborzongató egy hely lehet, az biztos....Bízom benne, hogy oltottam kínzó tudásszomjatokat, és beneveztek majd Ti is a legjobb ötszáz millába :D

11 megjegyzés:

 1. Igazán remek,hogy ezt olvashattam.Köszönöm.Eddig nem is tudtam ennek létezéséről...Ejha.Bár érdekes,hogy a gránitra írt "10 parancsolat" mennyire ellentmond a mai világban zajló életvitellel.Még egyszer köszönöm hogy olvashattam.
  Tisztelettel: darkhero

  VálaszTörlés
 2. Na ez már nagyon durva :-s....

  És kikből kerül ki az az 500 milla? :-s ~borzongás~

  VálaszTörlés
 3. Ajjaj...hát ez megint nem hangzik túl jól....az 500 milla meg főleg nem...kérdés, hogy ki minősül megfelelőnek, hogy megmaradhasson.
  1980 nem is volt olyan régen és csak egy emberke tudja, hogy miért és hogyan??? Nna ez, ami még rosszabb. O_O

  VálaszTörlés
 4. Ha az emberiséget nézem,valszeg' az 500 milla felsőbb vezetőkből és/vagy azokból fog összeállni,akiknek van rá pénze.Ha nem az ember dönti el,hanem valami felsőbb hatalom(tegyük fel),akkor passzolom.
  -darkheo-

  VálaszTörlés
 5. Nagyon érdekes dolog ez. Tv-ben biztos nem láthattuk volna. Vagy igen?

  VálaszTörlés
 6. @darkhero: -örülök, hogy újjal szolgálhattam :)

  Én is egyetértek azzal, hogy a parancsolatok merőben mások, mint amilyen "parancsok" szerint élünk napjainkban. Ebben még egyfajta gúnyosság is lehet, de ez a szép az írott szövegben, hogy ilyesfajta érzelmeket nehezebben, vagy egyáltalán nem ad át.

  @Káin: -nézd meg a 2012című filmet, abból kiderül, hogy a rendező hogyan látja az apokalipszist, amúgy sejthető, hogy nyilván nem az erős genetika lesz a kapukulcs az Új Világba....

  @Charlotte: -elvileg volt egy megrendelő, akiről soha többé nem hallottak, egy ember tudja még, hogy ki az, de az megesküdött, hogy nem mondja el....
  Megfelelőnek az minősül, aki kifizeti a saját élete árát mások élete árán....

  @Névtelen: -örülök, hogy a cikk felkeltette az érdeklődésedet :)

  Ilyeneket nem igazán ad le a trévé, mert ügyelni kell a televalóság fenntartására, amelyben az ilyen eszméknek nincs helye....

  VálaszTörlés
 7. -Bleeding Moonlight:

  az most az a katasztrófás, vagy melyik? Mert csomó témában van O__O

  VálaszTörlés
 8. @Káin: -ez a film címe, és igen, a katasztrófás.

  http://www.youtube.com/watch?v=C64kizuDoI4

  A menekítés elve egész életszerű.

  VálaszTörlés
 9. -Bleeding Moonlight:

  jaj vágom, ezt nem láttam még.

  VálaszTörlés
 10. Tudjátok engem az idegesít hogy ezt csak úgy lazán közszemlére teszik!!!
  Ja a másik meg az időkapszula amit szintén nem tudok hová tenni már csak azért sem mert ha tényleg az van az emlékmű alatt akkor már valakik biztos megpróbálták volna kiásni vagy rájönni mi is az...
  Tiszta homály az egész különben az viszont nyilvánvaló hogy kikből fog állni a túlélők serege:S
  A lényeg hogy nem belőlünk pórnépekből.

  A tévés dolgot szintén nem értem főleg mert vannak ezek a böszöm nagy emlékművek mint ez és ugye a Denveri repülőteret se felejtsük el.
  Magával az új világrend szimbólummal a hétköznapi életben is találkozhatunk mert egyrészt az egydollároson is rajta van nem beszélve a különböző árucikkekről mint a képregények,filmek,ruházat,cd borítók stb stb.:
  Itt van az orrunk előtt még sem tehetünk ellene semmit -.-

  VálaszTörlés
 11. Én úgy gondolom, hogy aki állította számít valamiféle kataklizmára és ezt az emlékművet a jövőnek szánja, úgy mint amilyen hitem szerint Stonehenge vagy a Nagy Piramis.

  Azaz, egy már eleve minimálisra csökkent emberi populációnak üzen, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy az emberiség ne jusson oda, ahol most van.

  Szerintem így nézve, talán nem is olyan felháborító ez az emlékmű. Ami pedig a zsidó-keresztény vallást illeti (én is keresztény vagyok...), ha igazán átgondoljátok a történelmüket, beláthatjátok, hogy nem a békességet köszönheti nekik az emberiség!

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: