2010. november 2., kedd

Nyarlathotep: Illustration now

Lévén ma kedd, egy újabb grafikus van soron. :)

Caia Koopman

Caia Koopman tősgyökeres kaliforniai és Livermore-ban született. Képzőművészeti karon szerzett diplomát, az UC Santa Cruz egyetemen. Santa Cruzban csábította magához a helyi gördeszkás közösség.

Amellett, hogy egyetemi képzésben részesült, Caia megtanult gördeszkázni rámpákon, az utcán, medencéken valamint a Derby Parkban. A gördeszkázás vezette el a deszkás grafikákhoz és élete első limitált kiadású csapatpóló designjához is, amit a Santa Cruz Skateboardsnak készített. Diploma után, figyelmét a snowboard felé fordította és jó pár telet a lejtőkön való száguldozással töltött. A sport iránti szerelem volt az ami Caia-t a snowboard grafikák készítése felé űzte és az ami először grafikust, majd később képzőművészt faragott belőle. A munkái számos helyi és országos lapban jelentek meg. Többek között a Surfing Girl, Mademoiselle, Details, Girl's Life, Snowboarder Magazine, Teen, Teen Style, Teen People, J-14, Fine és sokan mások. Caia pólókat és promo anyagokat tervezett jópár vállalatnak, mint például a Quiksilver/Roxy-nak, az OP-nak, az AT&T-nek, valamint a Casionak.

A munkái csábítóak és egy lehelletnyit szeszélyesek. A női szerepek tudatos és tudat alatti részébe egyaránt beleássa magát. Caia következetesen beleássa magát azokba a témába amik mélyen megragadtak az emberekben és rengeteg másodlagos jelentéssel bírnak. Caia munkáiba különböző kultúrális, politikai, környezeti, szociológiai és álomvilághoz kötődő elemeket sző bele. Tiszteletteljes módon és megfontoltan olvasztja össze a hatásokat amik érték, és ezekből alkotja meg a saját világát, ami olyan erős és szép mint maga a művésznő. A játékos ecsetvonásai tükrözik a valósággal és a festékkel való folyamatos küzdelmet, amik a munkáiból együtt egy gyönyörű és hihetetlenül hatásos mesterművet formálnak.

Ízelítőül pár kedvencem:







Külön köszönet egy ismerősnek, aki segített fordítani. :)

5 megjegyzés:

  1. Jaj nagyon tetszenek! Nagyon szépek a képek!

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, hogy a képen szereplő állatokat milyen jól megrajzolta, de a lányok alakjai olyan nagyon torzak :/ Mondjuk jobban megcsinálta ezekkel az alkotásaival a karrierjét, mint én XD Pedig én is valamikor általánosban tehetséges rajzolónak indultam, szépen le tudtam kopírozni mások rajzait, akkor még nem volt ilyen torz a szemmértékem, de gondolom az élet különböző hatásai eltorzították. Lehet, hogy ennek a hölgyeménynek a rajzaiban is felfedezhetőek életének fontos, befolyásoló tényezői?

    VálaszTörlés
  3. -Kamupók:

    Szerintem csak szereti a rajzfilmeket :Đ

    VálaszTörlés
  4. Kamupók: Btw, ízlések és pofonok, nekem kb. semmi nem tetszik, ami legalább egy kicsit ne lenne "torz". De pl. Valleyo-t és Royo-t kifejezetten nem szeretem, mert bármilyen szépek is azok a képek, konganak az ürességtől és már már giccsbe hajlanak, legalábbis nekem ez a véleményem.

    Káin: Örülök, hogy tetszik ^^

    Nyarlat

    VálaszTörlés
  5. Hát nekem minden tetszik a képeken a hölgyeményeket kivéve. :D De amúgy nagyon részletgazdag az összes. ^_^

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: