2010. november 7., vasárnap

Káin: Ím igyen szóla Zarathustra


Sziasztok!

Mégis úgy alakult, hogy tudok írni nektek, bár az alkímiás cikk lehet később kerül ki, nem ma (de elkezdem írni azt is). Szomorúan vettem észre, hogy Princess és Bleeding Moonlight nem írtak, a magyarázatot várom msn-en (fent leszek ma végig emiatt ) mert kb. ez az utolsó lövése mindenkinek, hogy nem teljesíti az ígéretét. Mikor megbeszéltük, hogy ki mikor tud : TUTIRA írni, azzal úgy éreztem tisztáztuk, hogy mindenkinek kötelessége azokon a napokon amikor megígérte, ez látom egyeseknek teljesíthetetlen. Szóval Bleeding Moonlight és Princess írjatok mert kíváncsi vagyok miért nem sikerül betartani azt amiben megállapodtunk.

zarathustra_g.jpg

A HALÁL PRÉDIKÁTORAI

Vannak prédikátorai a halálnak: és a föld telve van olyanokkal,kiknek prédikálni kell az élettől való elfordulást.

Telve van a föld feleslegesekkel, megromlott az élet a tulsokaktól.Bár elcsábítanák az életből ezeket az "örök élettel!,,

Sárgák: így hívják a halál prédikátorait,vagy feketének: de én még más színben is bemutatom őket.

Ím itt vannak a félelmetesek, kik ragadozó állatot hordoznak magukban s kiknek nincs más választásuk, mint a kéj vagy önmarcangolás. És még kéjelgésük is önmarcangolás. Még csak emberekké sem lettek, e rettenetesek: csak prédikálják az elfordulást az élettől és pusztuljanak el magok is!

Itt vannak a lélek aszkórosai, alig születtek, már halni kezdenek és a fáradtság és lemondás tanaira vágyódnak.

Szívesen holtak akarnak lenni és nekünk helyeselnünk kellene óhajukat! Óvakodjunk e halottakat fölébreszteni és megzavarni ez eleven koporsókat! Eléjük kerül egy beteg, egy aggastyán, egy holttetem és menten így szólnak:

" Íme, meg van cáfolva az élet!"

De csak őket cáfolták meg és szemüket, mely a létnek csak ez egyetlen jelenségét látja. Nehéz komorságba burkolózva, lesik a halált hozó kicsi véletleneket: így várnak s összeszorítják fogukat. avagy cukros csemegéhez nyúlnak és e mellett saját gyermekességüket gúnyolják: szalmaszál-életükbe kapaszkodnak és csúfolódnak azon, hogy még egy szalmaszálba is belecsimpaszkodnak.

Bölcsességük e-képp hangzik:

"Bolond, aki életben marad, de mi olyannyira bolondok vagyunk! És ép ez a legbolondabb az életben!

"Az élet csupa szenvedés,,- szólnak mások s nem is hazudnak: ám igyekezzetek ti elmúlni, igyekezzetek bevégezni azt az életet, amely csupa szenvedés! És hangozzék e-képp a ti erényetek tanítása:

"Öld meg magad!Osonj félre magad!,,

,,A kéj bűn,-szól olyik ki a halált prédikálja- álljunk félre és ne nemzzünk gyermekeket!"

"Szülni keserves-szólnak mások-minek is szülni? Csak boldogtalanok születnek! -Ezek is a halál prédikátorai.

"Szükséges a könyörület,,-szól a harmadik. Vegyétek el amim van! Vegyétek el azt, ami vagyok! Annál kevésbé köt majd ide az élet!,,

Ha igazán könyörületesek volnának, megkeserítenék felebarátaik életét. Gonoszkodás- ez volna igazi jóságuk.

De szabadulni akarnak az élettől: és mit bánják, ha láncaikkal s ajándékaikkal másokat még szorosabbra kötnek!

Hát ti, kiknek az élet vad munka s nyugtalanság: nem fáradtok még bele az életbe? Nem vagytok-e ti megérve a halál prédikációjára?

Ti valamennyien kik szeretik a vad munkát, a rohamost, az újat, az idegenszerűt-rosszul bírjátok el magatokat, szorgalmatok menekülés és önfeledésre való törekvés.

Ha jobban hinnétek az életben, kevésbé dobnátok magatokat oda a pillanatnak. De nincs bennetek elég kitartás a várakozáshoz-még a restséghez sincs. Mindenféle hangzik a halál prédikátorainak beszéde és a föld zsúfolva van olyanokkal, kiknek számára a halált kell prédikálni.

Avagy az "örök élet,,: Mindegy az nekem-ha csak minél előbb odajutnak!

E-képp szóla Zarathustra.

FOLYT.KÖV.

zarathustra_g.jpg

17 megjegyzés:

  1. Káin, miért nem veszel fel több szerkesztőt? Akkor neked sem kellene hajtani őket, meg nem lennének esetleges muszáj-cikkek sem (félreértés ne essék, egyáltalán nem tartom unalmasnak a blogot, sőt). Ha valaki csak kéthetente tud írni, még lehetnek nagyon érdekes és értékes cikkei. Persze eszemben sincs belekontárkodni a módszereidbe, csak az a kíváncsiság...:)

    VálaszTörlés
  2. Eddig nem akartam beleszólni az oldal működésébe,de most úgy érzem muszáj kiírnom magamból a dolgokat!

    Nem értem ezt az egész sietséget és kapkodást már ami a cikkeket illeti. Szerintem nem fog összedőlni a világ ha a szerkesztők nem napi 4-5 cikket írnak hanem max egyet...
    Sokszor olyan tempóval haladtok hogy azt szinte lehetetlen követni. A cikkek persze tetszenek azokkal nincs is gond csak ezt a diktatórikus felfogást nem értem ez minek kell? Mintha legalább határidőre dolgoznátok vagy ilyesmi XD

    Gyerekek nyugalom nehogy az oldal rovására menjen ez a sok hajtás!!!
    Előbb utóbb meglásd K ha mindenkit pellengére állítasz emiatt egyedül fogsz maradni:S
    Az meg elég szar lenne mivel ezt a blogot nagyon sokan szeretjük így fontos hogy ezt megemlítsük most neked!
    A mértéktelen hajtás nem sok dolognak kedvez az életben úgyhogy ezt nem árt ha észben tartod ;)

    Ja a cikk amúgy frankó lett hozta a szokásos színvonalt (:

    VálaszTörlés
  3. -Susmus:

    Itt nem az a lényeg ki mennyiszer ír hanem naponta legyen 3-2 cikk és az emberejkkel megbeszéltük ki mennyit tud vállalni és tutira mindneki bevállata amit magától ajánlott fel. Tehát nem én róttam ki rájuk. Több szerkesztőt azért nem kerestem mert mindenki megígérte hogy ha leszakad az ég akkor is ír, Bleeding Moonlight megkért hogy had maradjon és megígért heti 2 napot, ezt nem tartotta be ezt a had maradjak-ot 4x játszotta el eddig. (És mindig megígérte hogy tutira számíthatok rá) Itt a problémám azt hogy valaki ígér valamit és nem tartja be.

    -Skinny:

    Szerintem ne is szólj bele. Én minden nap képes vagyok írni , amit bevállaltam és este munka után szoktam hulla fáradtan csak hogy menjen az oldal. Nekik heti 2 nap van beírva amit maguk vállaltak el és mondták hogy ha bármi is lesz írnak, ezt nem tartották be. Nem én maradok egyedül hanem én rúgom ki őket és veszek fel mást helyettük.

    Itt nem napi 4-5 cikkről van szó hanem napi egyről, azon a napon amit bevállaltak. Vagy nem írtam le érthetően az órarendet? És egy emberre napi 4-5 cikket róttam ki? O__o" Szerintem nem ^^...

    Nem mértéktelen hajtás van: megígérték maguktól hogy ennyi napot ezeken és ezeken a napokon tudnak vállalni. Itt a te érveid nem élnek mert másról beszélsz mint ami van. Én vagyok a sértett fél mert linkeskednek pedig ők választottak napot és a mennyiséget is hogy hányszor írnak. Kb ez olyan mintha nem mennél be dolgozni. Akkor meg ne csodálkozz ha kirúgnak.

    (Káin)

    VálaszTörlés
  4. Nna emberkék szerintem nyugodjon le mindenki most, mielőtt megint elfajulnak a dolgok! Ne tessék összeveszni jó? :(

    Inkább olvassunk Zarathustrát attól szépen megnyugszunk. (olyan jó az első kép)
    *búúú*

    VálaszTörlés
  5. -Charlotte:

    Valóban ideges volt a hangnemem de nem hiába. Az olvasók nem tudják, de mindenki maga vállalt napokat és azt is hogy hányszor írnak egy héten.

    Ha azt mondja egyszer és az fix nem szólok, de kiválaszt x napot és égre földre esküszik ír, normálisan megkérdezem tuti? Mert nem baj ha 1x ír de biztosra írjon akkor és azt mondja :nem Ő így ír heti 2x -akkor nem hiába leszek ideges, ha nincs ott semmi.

    A múltkor pl beírt 1 olvasó hogy nincs cikk mert senki sem írt a napja szerint és nekem ez felettébb idegesítő, ha én: hétfő kedd szerda csütörtök péntek vasárnap írok , munka után is fáradtan, bebaszva, másnaposan stb. Más meg annyira nem képes hogy amikor soron van és bár nincs kedve írni még egy vicces videót sem rak ki ami alapból 10 percet vesz igénybe.

    Én tudom nem egyszerű folyamatos témákkal szolgálni, de ő maguk jelentkeztek szerkesztőknek, előzetes megbeszélés alapján behülyítenek hogy ők tuti lesznek aztán pedig nem írnak és napokig nem elérhetőek.

    Bl-el ez már a 4. alkalom hogy mondom hagyjuk a közös munkát, Ő megígéri jaj ne rakjam ki tutira meglesz a heti 2 nap és :NEM. Akkor meg ne ígérjen heti 2.-őt ha nem teljesíti és keresek még embert a feladatra.

    Imádom hogy mindig én vagyok a fekete seggű meg a rabszolgahajcsár, de ha nincs cikk akkor meg mindenki pislog hogy mi van.

    Szerintem ha azért ugatok mert valami közös egyeztetés alapján , többször előfordulóan nem jön létre:nem én leszek a fasz. :-/

    És azért a blogban üzenek mert eltűnnek napokig és nem elérhetőek.

    (Káin)

    VálaszTörlés
  6. Káin:

    Nyugodj meg Cicafiú megértelek én, hidd el! Elhiszem, hogy rettenetesen idegesítő, hogy nem írnak azok, akik megígérték, hogy fognak.Majd megbeszéled ezt a szerkesztőkkel, aztán elrendezitek a dolgot.
    És hidd el, hogy minden olvasó tudja, hogy mennyi munkát fektetsz a Mortembe.Csak azért remélem tudod, hogy mi olvasók nem halunk bele, ha éppen nincsen friss cikk, pontosan azért mert tudjuk, hogy mekkora meló.Meg úgyis kell egy kis idő mindig ahhoz, hogy egy-egy nagyobb iromány kellőképpen megemésztődjön.=)

    Nyugodj meg! *búúúúbú*

    VálaszTörlés
  7. -Charlotte:

    Búúúú biza. Kedves vagy amúgy!

    Igazából azon lettem ideges hogy be lett állítva máshogy a helyzet mint ami van. Egy szerkesztőtől sem követelek napi 4-5 cikket, csak annyi a kérésem hogy ha megígér valamit tufix100%-ra akkor tartsa is be. Na mindegy...

    ~sóhaj~

    (Káin)

    VálaszTörlés
  8. Jókora félreértések keletkeztek itt,de akkor már megpróbálom valahogy korrigálni őket!

    Charlotte-nak abban tényleg igaza van ha nem érkezik egy napig új cikk mi nem fogunk a kardunkba dőlni! A nagyszabású cikkek pedig mindenképpen időt igényelnek már ami a megemésztést illeti:)

    A 4-5 cikkes dolgot viccnek szántam főleg mert néha kicsit túlzásba viszitek ezen a téren.
    Erre szokták mondani hogy a kevesebb néha több;)

    Ja és hidd el mi nem várjuk el se tőled sem pedig a többiektől hogy késő este meló után még vagy másnaposan cikket írjatok. Elvégre ti is csak emberek vagytok akiknek nem árt a pihenés néha :D

    Remélem nincs harag^^

    VálaszTörlés
  9. Káin:

    Értelek én, hidd el! Meg szerintem mindenki más is. :) *búbúbú*

    Skinny:

    ^_^

    VálaszTörlés
  10. -Skinny:

    Most nekem nem annyira ment a vicceskedés. Jaja nagyszabású persze, csak hogy az se nagyon van. (Tisztelet a kivételnek, mert van pár pl Shinigami nagyon jót írt)

    Minden esetre érdekes hogy még eddig egyik fél sem került elő. Szerintem ha offak jövő hét hétfőig akkor törlöm őket szimplán, megbeszélés nélkül.

    Nincs.

    VálaszTörlés
  11. -Charlotte:

    Ja igen: búbúbúbúú :Đ

    VálaszTörlés
  12. Káin:

    Jó hát ha nincsen olyan komoly cikk nekünk megfelel a lazább hangvételű is.
    A szerkesztőknek pedig én a helyedben nem adnék plusz egy hetet! Azért az már túlzás lenne...

    VálaszTörlés
  13. -Skinny:

    Én mindig kíváncsi vagyok, hogy ki mit mond mikor előkerül. XD

    VálaszTörlés
  14. Káin:

    Erről most a Monty Pyhton egyik jelenete jutott eszembe XD

    (Skinny)

    VálaszTörlés
  15. Amikor a fószer állásinterjúra megy XXD

    Skinny

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: