2010. november 15., hétfő

Káin: Hírek macska ügyben

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRbq9wZzAwHbhDW5PBPVdLmGnMcBYj7rhvhU__B8QC5_fZe4F4t2A

Sziasztok!

Az alattam lévő cikk nem aktuális, tegnap este a kiscica meghalt. Mielőtt elkezdeném ma a szokásos cikkemet szeretnék erről írni egy kicsit! T_T

A 17. kerületben magát tenyésztőnek állító nőt többen ismerik arról, hogy a macskákat rossz körülmények közt tartja. A kedves ismerősömmel történt eset annyira felhergelt hogy nem hagyhatom szó nélkül. Most minden adatot összeszedünk a nőről (ami nehéz lesz mert ugyanis több néven hirdet és van fent :Đ) mert még ezek után is árulja a macskákat amikről köztudott: rossz körülmények közt vannak tartva és elpusztulnak.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXLB9qFOP6VEjHLWwO9sMC8DaAX9J3-4DC9b6vNIUG2IPNUAe9

Ha még kell hab a tortára: feketén árulják őket, számlát ugyanis nem kapott a két lány amikor átvette a macskát (ketten vették meg stb). Most ma este összeülünk és írunk több állatvédő egyesületnek, a kerületi APEH-nak és a kerületi Tiszti orvosnak. Ezen kívül én írok egy cikket a 17. kerületi újságnak, amit ha nem közölnek le akkor hirdetést veszek náluk és kirakatjuk. Ha ezek után semmi nem történik még a Fókusznak vagy az Aktívnak írok mert szeretik az ilyen témákat, hátha készítenének valami jó kis rejtett kamerás felvételt. Szóval szurkoljatok nekünk! A Macskás cikket ide is ki fogom rakni ha kész és minden egyes hírt, hogy hogy állunk ezzel az üggyel!

Egyszerűen felforr a vérem, hogy egy ilyen aranyos kedves kis állatot amilyen ő volt az emberi gonoszság ragadta el az élők sorából. Szegény lány azóta össze van törve és sír mert nagyon megszerette a kiscicát és nagyon fontos volt neki főleg hogy nem nagyon van pénze és a barátnőjével ketten dobtak rá össze. Most ott áll a lakás tele macskacuccokkal, üresen. :( A nő meg feketén adja el a haldokló macskákat a szerető gazdiknak akiknek szintén anyagi de leginkább lelki károkat okoz.

Nem hagyhatjuk hogy az emberi gonoszság, kapzsiság már az állatokat is kiszolgáltatottá tegye! Higgyétek el tudtok tenni az állatkínzás és a helytelen állattartás ellen!

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrG8Q5g_WcVphjHW-MrajaYUl_-ht0JOp2FOPtP0jJad_9ve9S5w

18 megjegyzés:

  1. mümü...Aludj békésen cicuska.:(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Káin!

    Előrebocsátom, hogy támogatom a kezdeményezésed, de sajnos egy maroknyi csoport ténykedése az ügyben édeskevés. Mindjárt el is mondom, hogy miért:

    Az a helyzet, hogy Magyarországon a tenyésztők egyre nagyobb százaléka ilyenné válik. Nekik nem élvezet az állatok kínzása, illetve nem direkt hozzák magukat ilyen helyzetbe. Az igazság az, hogy sok tenyésztő kezd tőke nélkül az ügyletbe, és ott marad a nyakukon az első, meg rögtön a második alom. És a második már lehet beltenyészet. Persze a szíve még azt mondja hogy ne adja el, de ha nem adja el őket, nem lesz mit ennie se neki, se a macskáknak. És ki venne meg olyan állatot, amiről tudja, hogy halálos beteg? Így fokozatosan romlik az állomány, és lassan nem lehet kilábalni az ügyből. Mert ugye ivartalanításra nincs pénz.

    A másik oldal pedig az olcsó állatkölykök iránti nagy kereslet. Ha kaphatsz fillérekért macskát, nem fogsz venni egyet 35 ezerért, illetve az emberek legnagyobb százaléka nem. Igyekszem általánosítani és egyszerűsíteni, hogy ne teljenek az oldalak.
    Pont a minőségi kölykök magas ára okozza a rendes, külföldről fedeztetett, nem beltenyésztett almok vesztét.

    Amikor én benne voltam ebben a témában, az 5-6 éve volt, amikor megkaptam az első kutyám. Számon se tartom, hány tenyésztő próbálta kicsalni a pénzünket nem létező kölykökkel, vagy ha épp volt kölyök, megszakították a kapcsolatot. Végül az isten háta mögül kerítettünk egy icipici, félholtra soványodott kölyökkutyát, akit szó szerint a halál turkából mentettünk ki. Hetekig szalmát hányt, mert nem volt mit ennie a tenyészetben.

    Én támogatom a menhelyről való örökbefogadást. Már csak azért is, mert igaz, még országunkban gyerekcipőben jár, de jelen van a kutya és macskagyártás. Kis ketrecek, sok pároztatás, minimális életfeltételek biztosítása. Ezek a fekete cégek látják el a legtöbb nagyobb áruház kisállatboltjait állatkölykökkel - a cél az olcsón sokat.

    Ha rá is megyünk a tenyésztők viselkedésére, akik valószínű önhibából jutottak a helyzetükbe, még ott maradnak a kölyökgyárosok, akiket a nagy cégek nem fognak hagyni veszni.

    Én kívánok nagyon nagy kitartást és türelmet a küzdelemhez, de ez a probléma már nagyon régóta fennáll, és mint te is említetted, a legtöbb játékos próbálja rejteni magát ilyen helyzetekre.

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, szurkolok nektek! :) :P [ Én nagyon szeretem a macskákat :D pont ilyen macskám van, mint itt felül a képeken :D ]

    VálaszTörlés
  4. -Charlotte :

    Búúúúú (L) T_T

    -Noder :

    Elsőként had köszönjem meg azt a hosszú levelet amit írtál!

    Szomorúan olvastam a tapasztalataidat, de remélem egy kis lépést legalább tudunk tenni az ügyben. :((((

    Számomra hihetetlen hogy ha valaki azt állítja szereti az állatokat hogy képes eddig süllyedni...

    -Eνelyn :

    Búúúú nagyon kedves vagy! Köszönjük szépen! ^^ Nagyon szép fajta cica az! :) A kicsi is ilyen volt :(

    VálaszTörlés
  5. @ Káin: A média hatásos fegyver, csak tudni kell használni. Mégegyszer sok szerencsét, és ne habozz szólni ha segíthetek bármilyen háttérmunkában!

    VálaszTörlés
  6. Kívánok sok szerencsét és kitartást az "ügyhöz".
    (szükség lesz mindkettőre)

    VálaszTörlés
  7. -Noder:

    Jaj nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen!

    -Kamupók:

    Köszi (Y).

    VálaszTörlés
  8. Szegény kiscica, nagyon sajnálom :( Úgy szeretném megmenteni mindet a gonosz tenysztőktől, meg a menhelyekről. A végén még én leszek az őrült macskás nő ^^
    A viccet félretéve, sok sikert a "hadjárathoz", a gazdinak pedig nagy lelkierőt és vigaszt kívánok.

    VálaszTörlés
  9. -Nikolaos:

    Lehet :Đ Én már most őrült macskás vagyok XD.

    Köszönjük szépen, remélem sikerül valamit tenni de éppen bajban vagyunk ugyanis vagy 3 féle névvel szerepel különböző helyeken :-/

    VálaszTörlés
  10. Szegény cica D: pedig pont ma raktam volna ki blogomra az előző segítségkérő bejegyzést, de így már nem sok értelme lenne sajnos.
    A hadjárathoz sok sikert, én szurkolok, hogy legyen belőle valami!

    VálaszTörlés
  11. -Furu:

    Nagyon kedves tőled!!!! Reméljük hogy sikerül valamit elindítani az ügyben! :(

    VálaszTörlés
  12. Én is nagyon köszönöm mindenkinek itt is. Remélem, tudunk majd tájékoztatni titeket a fejleményekről, és lesz előrelépés az ügyben. A kezdő lépéseket már megtettük.

    VálaszTörlés
  13. Majd írjatok fejleményekről, reakciókról! :(

    Madame C.

    VálaszTörlés
  14. -Madame C:

    Mindenképpen. Most éppen hívogatjuk a nőt álneveken és megnézzük hogy a több név egy helyre van-e de eddig úgy néz ki, hogy igen O__O"

    VálaszTörlés
  15. Szét kell verni a vénasszonyt baseball-ütővel.

    VálaszTörlés
  16. -Von Birken:

    Igen az lenne a legjobb megoldás :-/ Amúgy azóta semmi fejlemény nem történt. :-/

    VálaszTörlés
  17. Egyébként, meg simán föl lehet jelenteni a rendőrségen, desszertként meg a nyakra küldeni valami radikális és elvetemült állatvédő szervezeteket. És most már, hogy rendelkezésünkre áll az internet, piszokul meg lehet keseríteni az ilyenek életét.

    VálaszTörlés
  18. Von Birken:

    azt csináljuk amúgy! leveleket küldtünk mindenkinek!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: