2010. november 15., hétfő

Darkness: Vallási baromságok IV.

Már rég volt ilyen posztom is.:D Továbbra is igencsak felháborít az, hogy az emberek mi mindent tesznek vagy éppen tettek meg isten nevében...

Pakisztánban történt ez az eset. Történt ugyanis, hogy egy ötgyermekes családanya (Asia Bibi) muszlim munkatársnői szerint tiszteletlenül beszélt Mohamed prófétáról. A munkatársak egyébként erősen muszlim vallásúak. A nőt egy vallási vezetőnél panaszolták be, aki feljelentést tett a rendőrségen. Bibit őrizetbe is vették, majd várt az ítéletre.

Az ítélet: halál

Egy Pandzsáb tartománybeli bíróság a pakisztáni büntetőtörvénykönyv alapján istenkáromlás miatt halálbüntetést szabott ki.

Bár a pakisztáni iszlám köztársaságban eddig senkit nem végeztek ki istenkáromlásért, az eset rávilágít a vitatott pakisztáni törvénykezésre, amely szélsőséges iszlamizmusra buzdít - hangoztatta több emberi jogi szervezet az ítélet miatt.

Asia Bibi egy keresztény nő. Ittanwali nevű kis faluban lakott, ami Pakisztán keleti részén van. 1500 család él itt, ebből mindössze 3 keresztény. Ezeket a családokat a muzulmánok hitetleneknek neveznek. Asia egy Mohammed Idrees nevű fickó földjén dolgozott, mint ahogy a lakosok nagy része. A munkatársai már többször is próbálták áttéríteni Asia-t az iszlámra. Sikertelenül.

Bibi vízért ment a közeli kúthoz. Mikor visszaért, a kolléganői felszólították, hogy térjen át az iszlámra, mert különben nem ihatnak a vízből, mert az tisztátlan. Vitatkozni kezdtek, melynek következtében Bibi életveszélybe került.

„A mi Krisztusunk Isten igazi prófétája, nem a ti Mohamedetek”-mondta Bibi a munkatársak szerint. (bár ezt Bibi tagadja.) A kollégák rátámadtak, de sikerült hazamenekülnie férjéhez és gyerekeihez. Néhány nap múlva a háza előtt várta a nőt egy egész nagy tömeg. Egy férfiakból álló tanács úgy döntött, hogy az "istenkáromló" nő arcát feketére festik és szamárháton vezetik végig a falun. A többi keresztény kihívta a rendőrséget, akik megakadályozták a megszégyenítést, de bevitték a börtönbe "saját biztonsága érdekében."

Blaszfémia

Egy törvény, ami megengedi a halálbüntetést, ha valaki az iszlámot, a Koránt, vagy akár Mohamedet kritizálja. Gyakran személyes bosszúnak is teret enged.

1986 óta közel 1000 ember vádoltak meg istenkáromlással (csak 2009-ben 125 keresztény embert.) Több tucatnyian ülnek már most is a halálraítéltek cellájában. Bibi több, mint másfél éve ül és vár. Közben hitegetik a rendőrök, hogy megszületik hamarosan a döntés. Hétfőn "végre" megszületett. Asia Bibit blaszfémia miatt halálra ítélték. Kötél által, de előtte még 850 eurót kell fizetnie. Ez a büntetés egyébként két és fél évi bére. Világszerte több keresztény szervezet is tüntet.

„Ez egy obszcén törvény”-nyilatkozta Ali Hasan Dayan a Daily Telegraphnak. A kisebbségi jogok védelméért felelős minisztert, Shahbaz Bhattit, aki szintén keresztény, nem lehetett csütörtökön elérni. Korábban azt nyilatkozta, hogy dolgozik a törvény hatályon kívül helyezésén, de jelenleg politikailag nem megvalósítható a dolog.

18 megjegyzés:

  1. Hát az...
    Örülök, hogy nem Pakisztánban élek, vagy más muszlim országban.

    VálaszTörlés
  2. Nem kell aggódni a zsidók vallása is ilyen csak ott nagy kuss van ;) Ahogy írtad is, ez nem az első eset volt és nem is az utolsó. Tanulság: Ne lakj olyan helyen ahol a vallási többség egy olyan hitet gyakorol ami a többi hitrendszert csípőből elítéli... akár Darwin díjra is ítélhetnénk az ilyen halottakat, sőt a fölötte ítélkezőket még inkább XD

    VálaszTörlés
  3. azt hittem csak a középkorban voltak ilyen dolgok.... ez nagyon gáz....

    VálaszTörlés
  4. Épp ma fejtettem ki az egyik ismerősömnek a véleményemet a vallásokról. Röviden: szar embercsinálta blabla az egész. Az arab félénél meg undorítóbb talán nincs is a világon. fújj...

    VálaszTörlés
  5. Hát szerintem a maga nemében mind ugyan olyan undorító :D

    VálaszTörlés
  6. A vallással magával nincsen baj, de a félre értelmezett tanításokkal vannak a bajok, mert mindenki úgy értelmezi őket ahogy " Ő " maga látja. Mivel már eleve torzítva fogadja be az információt nem csoda ha egy torz világkép uralkodik az emberekben... az arabok és a zsidók vallása egy kaptafára épül... a sajátjukon kívül ne ismerj és ne fogadj el másikat...

    VálaszTörlés
  7. -Kamupók:

    A hittel nincs baj, a vallással csak az van. Én amondó vagyok. :D

    VálaszTörlés
  8. A hitünk alakítja ki a világról alkotott véleményünket. Vagy tévednék főnök? ;)
    Mindenki hisz valamiben, nem de? A vallásból a hitének megfelelően fog következtetéseket levonni ;)

    VálaszTörlés
  9. -Kamupók:

    Én úgy gondolom hogy a vallás már eleve valami földi dolog szolgálatában állt, mint sokszor a háborúk és a kapzsiság. A vallás nem nagyon lehet Isteni mert emberek diktálják lehet egy szent csaló is, aki a saját dolgait formálta úgy hogy megvezessen embereket. Ezt a legnyilvánvalóbban a keresztények tették: kanonizálták a Bibliát. Mások szemei láttára szedtek ki és írtak át benne dolgokat éppen ahogy a helyzet kívánta.

    A hit pedig ártatlan, pl én sosem voltam vallásos kiskoromban anyámmal nem beszéltem ezekről, mégis hittem hogy van valaki vagy valami ami nagyobb és jobb nálunk. Én erre a hitre gondoltam. Nem a megvezetett birka emberek hitére.

    VálaszTörlés
  10. Ha az emberek kitekintenek a fejükből hiszik, hogy látnak. A dolgokat a saját szűrőjükön keresztül fogják fel, ami a hitük. Ha valaki a materiális világban hisz csak, akkor csak azt fogja látni. Az "Istene" a tudomány lesz. A brókernek a "mannát adó" pénz és piac. Csak a megnevezése a dolgoknak fog másnak hangzani.
    Pl. A Fizikai törvények (a fizikusnak), a piac írott és íratlan szabályai (a brókernek)...
    de a lényeg, hogy hiszi, hogy az úgy van ahogy Ő ismeri.

    Itt egy példa idézet, mit értesz alatta:
    "Építs templomokat és ápold" ;)

    VálaszTörlés
  11. -Kamupók:

    A vicces hogy a tudomány is az okkultizmusból ered pl: Kémia, csillagászat és miegymás :Đ

    VálaszTörlés
  12. -K:
    De nem válaszoltál az idézetemre, te miként értelmezed? :)

    VálaszTörlés
  13. -Kamupók:

    Nem tudtam hogy kéne :Đ

    Szerintem ez kb. bármire ráhúzható a lényege az hogy ha csinálsz valami nagy és magasztos dolgot utána is foglalkozz , törődj vele vagy valami hasonló...

    VálaszTörlés
  14. Az eredeti értelmezése:
    "Építs templomokat és ápold" = A tested a templomod, vigyázd, kíméld és ápold, mert ez a TE megnyilvánulásod ;)

    - Ebből a Krisztusi tanításból a tudatlan emberek rögtön arra következtettek, hogy templomokat kell építeniük és azokat fent tartva adományokat követeltek az emberektől, mondván az Úr is ezt mondta, így "ápolva" az emberek által felépített építményeket.

    Köszönjük a sok farizeusnak és a tudatlannak itt Európa szerte a félremagyarázásokat és a sok boldogtalan percet amiket okoztak nekünk ;)

    VálaszTörlés
  15. -Kamupók:

    na akkor majdnem eltaláltam :Đ

    Nem írnál a farizeusokról?

    VálaszTörlés
  16. Igazán undorodom tőlük...ezek után meg pláne.

    VálaszTörlés
  17. Religion Kills! Kb így tudnám jellemezni ezt az egész kurva kócerájt...
    A hit pedig tényleg fontos persze ehhez ne társítsunk semmiféle vallási halandzsát mert onnantól kezdve humbug lesz az egész!

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: