2010. november 22., hétfő

Darkness: Árja fajelmélet

Árja fajelmélet

Az árja fajelmélet a 20. században alakult ki. Az árják (indoeurópaiak) civilizációs szerepét hangsúlyozó történelmi elméletek, a pángermán mozgalom és egyes teozófikus misztikus fajelméletei összekeverése által. Gyakorlatban a III.Birodalom fennállása alatt került sor.

A földrajzi felfedezések után megingott az emberek hite a keresztény teremtéstörténet hitelességében. Több európai filozófus és gondolkodó is felvetette azt az elképzelést, hogy az emberiség története sokkal előbbre nyúlik vissza Ádám és Éva teremtésénél. Illetve azt is kétségbe vonták, hogy az emberiség alapnyelve a héber volt.

Pángermán mozgalom

Az ókori germánság árja származásának elméletét használta fel az egységes Németország megteremtésének alapjaként. 1871-ben alakult meg az egységes Németország, ahol elfogadott volt a német népi hagyományok tisztelete és a germán mitológia ismerete.

Ernst Haeckel német biológus, anatómia professzor, pszichológus a darwinista elméletre építette fel a fajelmélet alapjait. Tanulmányai arról szóltak, hogy a különböző ember csoportok nem egyenrangúak. A rasszok génállományukban hordozzák őseik tanításait az alsóbbrendű fajok pedig megpróbálnak összekeveredni az árja faj leszármazottaival, így megfertőzve a nemes vérvonalat.

A fajelmélet ismertebb kutatói:

Helena Blavatsky, a Teozófiai Társulat alapítója,okkultista (az árja faj misztikus felsőbbrendűségét vallotta, de még egy békés világnézet keretében, és nem a germánságra értve);

Arthur de Gobineau
Reinhard Heydrich, SS-Obergruppenführer
Karl Ernst Haushofer, közgazdaságtan professzor, az árja fajelmélet kutatója
Rudolf Hess, Haushofer tanítványa
Karl Maria Wiligut, Weisthor néven Heinrich Himmler fajelméleti főtanácsadója
Bruno Beger, fajelméleti kutató
Hans Günther, árja szellemiségű író, a nemzetiszocialista irodalom több alapművének írója
Julius Friedrich Lehmann, szélsőjobboldali kiadó
Adolf Eichmann, orvos, fajelmélet kutató, a deportálások fő szervezője
Heinrich Himmler
Adolf Hitler

A fajelmélet azt állítja, hogy vannak népek akik átlagon felüli tulajdonságaik révén, uralkodásra születtek és vannak akik csak rabszolgaságra. Mint kidolgozott rendszer először a gyarmatosítás idején jelent meg. Azt hirdette, hogy a felsőbbrendű "fehér faj" törvényszerűen uralkodik a primitív alacsonyabb rendű népek felett. Az imperializmus idején a fajelmélet eldurvult. A legszélsőségesebb formái a fasiszta rendszerekben alakult ki. Egyébként a Dél Afrikai köztársaságban a fajelmélet még ma is elfogadott ideológia.

Személyes megjegyzésem

Ez tényleg csak az én személyes megjegyzésem lesz, de én ezt az egész fajelmélet dolgot baromságnak tartom. Számomra minden ember egyforma. Elsősorban emberek vagyunk és utána néger, sárga stb. Jó, azért a nagyon aljadék cigányokkal van egy-két fenntartásom.:D Hiszek benne, hogy az emberiség története sokkal előbbre nyúlik vissza Ádám és Éva történeténél. És hiszek abban is, hogy az egész biblia egy szép mesekönyv. Így sok fiktív dolgot írnak benne. Lehet, hogy bennem van a hiba?

És még annyit fűznék hozzá, hogy jövő héten jön egy újabb poszt ebben a témában. Abban jobban kifejtek egy-két dolgot. Szóval ha van itt néhány dolog ami nem tiszta, akkor majd jövő héten világos lesz. Legalábbis remélem.:D

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett ez a cikk, várom a bővebb részt, mindenre bólogatni tudtam. Remélem Blavatskyról fogsz még írni mert ő tényleg rendi volt. Hitler lenyúlta a jelrendszerét és Blavatsky lánya tervezte meg amúgy a totenkopfot is.

    VálaszTörlés
  2. Csak egyet tudok érteni veled :)
    Nagyon érdekes cikk volt, tetszett!!
    ...
    (Ha az ember egyszer gondolkodni kezdd...:O)

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, innen-onnan összecsipegetett információ morzsákból épült fel a náci "kultúra és hitrendszer", de úgy gondolták, ha a Bibliát mint mesekönyvet az emberiség elismerte és elfogadta, akkor az ő mesekönyvüket is elfogadhatják :D és új "keresztes" hadjáratokat indítottak ezúttal a saját kultuszuk nevében... a történelem ismétli önmagát :D

    VálaszTörlés
  4. Mondjuk ha választani kéne kereszténység és náci hitrendszer között inkább az utóbbira tenném a voksomat XD
    Persze az sem valami hiteles viszont van néhány olyan dolog amivel egyetértek! A fehér emberek nem véletlenül felsőbbrendűek hiszen elég csak a tudósokra gondolni akik nélkül a mai világ nem lenne ilyen. Gondolok itt a fertőtlenítő szer kiötlőjére vagy a telefon és az áram feltalálójára;)
    És eközben mi volt afrikában? Még a kereket sem ismerték XXD

    Azt viszont el kell ismerni hogy keleten már az ókorban előbbre voltak mint a nyugati népek!

    VálaszTörlés
  5. Nekem erről az eugenika jut eszembe,amely szintén az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozásokat hirdeti,tehát faji megkülömböztetésről van itt is szó...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: