2011. május 17., kedd

Káin: Gyógypedagóg leves recept (még én is meg tudom csinálni X'D)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTgrtaka6AAP3mRbBUmc6FcXgYo7-YJhTmnlD4-KW3M326ATlryvA

Sziasztok!

Mostanában ráálltam egy levesre, egyedül benyomok belőle egy fazékkal. Igazából ma semmi érdekeset nem tudok írni max a leves receptet, úgyhogy mivel pont ráérek leadom nektek az infót. Ezt bárki meg tudja csinálni, még egy bölcsis is akár (szülői felügyelet nélkül). Én úgy számoltam hogy egy konzerv kukoricához mennyi hozzávaló kell, ez ha megfő kb. fél kisfazéknyi leves lesz. Ha többet szeretnétek akkor mindenből egyenes arányban raktok majd többet bele :D (gondolom nem nagy kunszt megduplázni a cuccokat). A levesem elég keleties, amit ma bemutatok nektek az a kb. 30 perc alatt elkészülő:



Curry-s kukorica leves

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNiuNeyTcczuu4eNQZ7JJmxdbqGwDDzSPlYVmwWPjltKtUpqP-


Hozzávalók:

-1 konzerv kukorica (Bonduelle, ha fogyóztok akkor sima mirelit kukorica ajánlott mert a konzerv az cukrozott)
-víz (csapvíz XD)
-1 csirkehúsleves kocka (mindegy)
-1 kisdoboz tejföl (kék mert az nem hizlal)
-1 marék szárított vagy sima petrezselyem

-1 kanál liszt
(a barna nem hizlal)
-só

-bors

-curry
-Őrölt chili paprika (nem muszáj, csak ha nagyon csípősre szeretnétek a levest)
-Ételsűrítő (nem muszáj, max akkor ha túlvizesedett valamitől ~attól hogy bénák vagytok :D~)

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRNExcIUTL9kpbDTI5Ng9-YyfN-FMcqfY41FwSu8ggSaCe-Zqj3

Tehát el is kezdem a mesét: Vegyetek egy konzerv kukoricát, basszátok bele a fazékba, erre öntsetek annyi vizet amennyi a konzerv fele (Bonduelle konzerv). A kukoricáról a levet nem kell leölteni, az is maradhat. Kicsit kevergessétek, jöhet a húsleves kocka, só, bors, curry ízlés szerint. Ezt forraljátok fel amikor forr kóstoljátok meg, ha nem elég currys (pedig akkor jó ha az X'D) akkor még tegyetek bele. Lejjebb vehetitek a lángot, keverjétek össze a petrezselymet a lisztet a tejföllel , lehetőleg egy nagyobb tálban és eresszetek ehhez annyi vizet hogy folyós legyen (ne legyenek benne csomók amikor keveritek) majd szépen lassan öntsétek hozzá a leveshez amit ez alatt folyamatosan kevergettek (ha egyszerre beleöntitek akkor is csomós lesz) . Ezt is forraljátok fel. Innentől kezdve az jön, hogy kóstolgatjátok és ízesítitek, max ételsűrítőt is rakhattok bele ha nem elég sűrű, de nem muszáj. Ha raktatok ételsűrítőt akkor kicsit forraljátok fel újra. Ez az adag amit leírtam egy fél kisfazéknyi adag. Ezt én röhögve megeszem egy nap alatt egyedül , szóval ha több személyre lesz akkor ezzel egyenes arányban duplázzatok mindent, gondolom eléggé érthető a dolog: 2 kukorica, két kocka stb stb :D

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRn_y5yGEICjLIJzG66MUEsrTFpS0OYLxeEDmHn_pDqiE0aw8No

Ha belejöttök kevesebb mint fél óra alatt kész és akkor tudni hogy jó ha a curry olyan sok benne hogy folyik a takony az orrotokból! :D

4 megjegyzés:

  1. Ó én akkor tök büszke vagyok magamra, én már paprikáskrumplit meg krumplipürét is tudok csinálni. :D ha megerőltetem magam akkor esetlegesen zöldség vagy borsóleves is összejön :D a salátákban pedig már majdnem profi vagyok (igen, németországban vagy 5 féle salátát minimum megtanultam :D)...
    majd kipróbálom ezt is, csak nincs itthon curry.. :P
    Köszi a cikket: )

    VálaszTörlés
  2. -Chains:

    Ja mondjuk sült hús és saláta nekem is megy. ami nem az a levesek és a süti. X'DDDD


    Nincs mit, Curryt bárhol tudsz venni :O

    VálaszTörlés
  3. A legutóbbi panírozásom fenségesre sikerült, pedig olyan trágya alapanyagokat használtam hozzá, mint Tecso liszt :] , ráadásul nem mást, mint párizsit panírozgattam. Leginkább az aprólékos munkák tetszenek a konyhában, de egyedül az igazat megvallva éhen vesznék :]
    (Ja, csak ne keljen tésztát "dolgozni")

    VálaszTörlés
  4. -Kamupók:

    Én tészta ételeket és sült húst szeretek csinálni. :D (meg tudok) Ja meg mindenféle salátát.

    (Káin)

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: