2011. május 4., szerda

Káin: ~gonosz röhögés~



REMÉNYTELENÜL

Lassan, tűnődve

Az ember végül homokos,
szomorú, vizes síkra ér,
szétnéz merengve és okos
fejével biccent, nem remél.

Én is így próbálok csalás
nélkül szétnézni könnyedén.
Ezüstös fejszesuhanás
játszik a nyárfa levelén.

A semmi ágán ül szivem,
kis teste hangtalan vacog,
köréje gyűlnek szeliden
s nézik, nézik a csillagok.

Vas-színű égboltban...

Vas-színű égboltban forog
a lakkos, hűvös dinamó.
Óh, zajtalan csillagzatok!
Szikrát vet fogam közt a szó - -

Bennem a múlt hull, mint a kő
az űrön által hangtalan.
Elleng a néma, kék idő.
Kard éle csillan: a hajam - -

Bajszom mint telt hernyó terül
elillant ízű számra szét.
Fáj a szívem, a szó kihűl.
Dehát kinek is szólanék - -

11 megjegyzés:

  1. Buuu mi a baj? :(
    Lara

    VálaszTörlés
  2. Lara:

    Semmi :) Lenti cikkben leírtam. :D

    VálaszTörlés
  3. Ok, ma olvastam csak el.. es elkepedtem mert nekem is ilyen gondolatok vannak a fejemben h hogyan trancsiroznek bent a gyarban, meg en is kibaszott ingerult vagyok, azt varom mikor megyek neki valakinek..
    Lara

    VálaszTörlés
  4. -Lara:

    Nem tudom mi van, mi a fasz történik az emberekkel...

    VálaszTörlés
  5. Egyszerű. A birka "magyar" fajta eddig csak tűrt, de most lassan itt az ideje, hogy felálljon, mert megelégelte. Az itt felcseperedett emberek összes fájdalmát, búját-baját, a körülöttünk lévő egregor felhők tárolják. Az összes generáció, elmúlt életek "terhei" a nyakunkba szakadtak egyszerre és ez a generáció amibe mi is bele tartozunk fogja megtenni a lépést a változáshoz vezető irányba. Szüleink fásultak, beletörődöttek, de MI változást akarunk, miénk a jövő, MI alakítjuk olyanná amilyenné akarjuk. Ahogy a hurok szorul az "állat" egyre dühösebbé, agresszívabbá válik és eljön a pont amikor pattan a húr és fojtogatóink kik már oly régóta szipolyozzák ennek az állatnak a vérét végre megismerhetik a valódi erejét.
    Nem a régi rendszer lesz a mérvadó, hanem egy újat kell létrehozni, ami méltó ahhoz az áldozathoz ami a megteremtésért lett meghozva...
    (a lázadásban leginkább élen jártam :), nem hiába vagyok vízöntő, no meg fa-patkány és a klasszikus, legelső numerológia könyvek alapján a 4-es számhoz tartozó)

    VálaszTörlés
  6. -Kamupók:

    A magyar birka marad örökre. Örülök, hogy benned még van lelkesedés. anno Káin szavaiban csak ilyenekről írtam, hát most már kicsit más vizekre terelődtem...

    VálaszTörlés
  7. Átmeneti állapot :)
    Nekem is vannak ilyen időszakaim, de kinek nincsenek? Ha bölcsebb volnék és többet tudnák, akkor esetleg előrébb is tekinthetnék, de minek, hiszen a "jövő" képlékeny és mi alakítjuk. Tehát ha nem teszünk érte semmit, feladjuk akkor úgy is fog alakulni. Akaraterő. Nekem is kevés van tudom (és senki nem javasolt egyetlen akaratedző gyakorlatot sem, nagy bánatomra :]), de a végletekig ki kell tartania, amíg emberbőrben járom a Földet. Van, hogy elfogy és feladnám, de ha így történt volna mindenkivel, akkor még ma is óriási hatást gyakorolnának ránk az egyházak (nem mintha így nem). Saját ürülékünkben fetrengenénk és közben ostoroznánk magunkat, tudatlan, vakságunkban, mert nekünk azt mondanák, hogy ez így "JÓ", Istennek tetsző. Nem lehetne szabadon gondolkodni sem. A fény mellett létezik párhuzamosan az árnyék is, mert a kettő határozza meg egymást. Poláris világban élünk ne felejtsd el, a rossz dolgok azért vannak, mert nem tudnánk megkülönböztetni a jótól :) De végül is a kettő egyazon dolognak más-más megközelítése. Ne csak a Világ árnyékosabbik oldalát nézd, hanem a fényesebbiket, ami jelenleg nekem is úgy tűnik, hogy csupán halványan pislákol (főleg azután, hogy Sai Baba avatár befejezte földi pályafutását, alig 3 hét leforgása alatt, pedig még lett volna közel 3 éve távozásig, de majd erre is rákérdezek, hogy mit is jelenthet), de ha elég elszán vagy, akkor még ebben a halvány fénycsíkban is képes vagy "megfürdeni". Az akaraterő próbája ez, a kitartásé. Foglalkozz magaddal, tisztítsd meg magadat a negatív gondolatoktól amiket magadtól és mások által gerjesztesz magadban.
    Kitartást kislány, elvégre a nők tűrő és alkalmazkodó képessége jobb, mint a férfiaké... :Đ

    VálaszTörlés
  8. Kamupók:

    Nem tudok optimista lenni, ez a fő bajom.

    VálaszTörlés
  9. Rákérdeztem Sai Baba-ra. Meglepetés. Pont időben távozott, ugyanis fizikai valójának távozását holdidőben határozta meg. A földi éveit tekintve 84 éves volt, de hold években számolva 94,5.
    Nem kell rögtön 180-an fokos fordulatot tenni, de törekedni kell rá, apránként, lépésről lépésre és erősíteni önmagunkat, kiegyenlíteni azokat a tulajdonságainkat amik gyengéink. Törekedni a pozitív irányba, használni szimbólumokat amik pozitív hatást fejtenek ki ránk. Hinni kell, hogy lehet jobb, még akkor is ha kilátástalannak látjuk a Világot. Szükséges elhagynunk a negatívumokat elősegítő forrásokat, például az ehhez a bejegyzéshez tartozó zene, irományból is süt a lemondás, bánat, ezek negatív dolgok amik tovább süllyesztenek a mélységbe. Használj élénk, vidám színeket, még ha nem is tetszenek, mert ne az elme irányítson téged, hanem te az elmédet!

    VálaszTörlés
  10. Kamupók:

    Vidám színeket hordok. :D És pillanatnyi hangulatomban ez a zene és vers volt amit éreztem. Na mindegy...

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: