2011. május 29., vasárnap

Káin: Freakshow és az önsebzés

http://files.mommo.hu/pictures/000/614/614497_fcdf4bbd4b_o.jpg

Sziasztok!

A mai témánk igen kényes lesz, ugyanis az önsebzésről fogok írni. Tudjuk nagy divat mostanában a felső hámréteget karcolgatni bizonyos szubkultúrák berkein belül, de ennek van egy mélyebb oka is, ami azt a bizonyos szubkultúrát megelőzte és már az előtt is létezett volna hogy hajuktól alig látó tizenévesek pengével és egyéb eszközökkel imitálnák ezt a folyamatot mert nem kapnak éppen VANS csukát/ pénzt egész hátas tetkóra 12 évesen, vagy jegyet Anti Fitness koncertre stb stb. Előre szólok nem akarom elpoénkodni a cikket mert sokan tudják itt hogy nekem is vannak problémáim, így a szövegbe tűzött zárójeles baromkodások a feszültség oldására kerültek ki, ( sőt én voltam az az osztályban aki rendszerint faszságokat kiabált be miközben a tanár diktált, tehát érthető az eset . )



http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSmhQ7-roxiQ10tSk2e4ddwQmrKR4NRS5bpCiOKl93A-WHTYwLLEw

Sajnos saját tapasztalataim is vannak, bár nekem inkább dühből volt egy két ilyen esetem (szokták mondani kormos képű cimboráim: " leszággátom mágámat,,-na pont ezt történik olyankor XD). Egy felmérés szerint a nők körében gyakoribb és ezt az önsebző állapotot testképzavar és evési problémák előzik meg (mintha magamat látnám). Nálam ez úgy szokott előjönni hogy ököllel ütöm a falat addig amíg véres nem lesz az öklöm és le nem jön a bőr, de volt már hogy a körmeimmel kíséreltem meg kitépni a vénáimat, na az nem volt annyira poén. Egy ilyen állapotban általában a tehetetlen düh szokott nálam dolgozni: amikor legszívesebben összetörnél valamit vagy neki mennél valakinek de bizonyos okok miatt nem tudsz. Mások pedig általában azért csinálják mert az éppen fennálló állapotuk miatt annyira el vannak keseredve hogy öngyilkosok nem akarnak lenni de kifejezik azt hogy akár arra is kerülhet sor, ha ez így folytatódik, vagy levezetik a feszkót. Mondjuk szerintem egy önsebző ember aligha lehet öngyilkos, mert nem képes meglépni ezt a dolgot, hiszen akkora kárt nem tesz magába. Az elfajult esetek közt szerepel amikor valaki kitépi a saját haját (amikor diliházban voltam még 15 évesen találkoztam egy kislánnyal akinek a fején kendő volt, mikor zuhanyzáskor levette kopasz volt !!!! Kitépte a saját haját O__O) vagy : ELTÖRI a saját karját. (Na ez már azért durva). Sokan számolnak be egy hatalmas endorfinlöketről ami függővé teszi az önsebzőket. Most hogy dióhéjban rávilágítottam a jelenségre jöhetnek a rendes okok. (Nálam pl sosem az dominált hogy megöljem magamat hanem a düh levezetése, bár lehet az én esetem kicsit más, ugyanis még attól is rosszul vagyok hogy pengével megvágjam magamat, érfelvágás az nem lesz, az egyszer biztos). :D

Öncsonkítás és az internet

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpaLjtmoqHc7KWrHcGfh-348kOIhv1LuwLI7C9o3CAc1zitXhrsUN6PWt_

Az utóbbi években rengeteg öncsonkító kép, videó került fel az internetre, nem kell messze menni, már a youtube-on is találni párat. Ez azért borzasztó mert sok tinédzser ezt vonzónak találhatja. Rengeteg videón a kedvenc zenéjükkel és kedvenc képeikkel összevágott videók mutatják be ahogy magukban tesznek kárt a tinik. Én ezt mélyen elítélem mert ez nem lehet egy olyan mély lelki állapot mint amilyennek látszik, hiszen: amikor én tanúsítok ilyen magatartást bármilyen formában nem vagyok abban az idegállapotban hogy felvegyem, aztán zenét keverjek alá és felbasszam a netre !!! O__O Tehát ha már ebből indulok is ki minden magyarázkodás ellenére is azt mondom hogy divathóbort a dolog, nem pedig a saját szenvedését fejezi ki ilyen formában az elkövető.

Ez a kedves kis videó blog tippeket ad, hogy hogyan takargassuk divatosan sérüléseinket




Stephen Lewis kanadai pszichiáter, a tanulmány társszerzője szerint a YouTube-on több mint ötezer önsebzésről szóló videót találtak. A kutatók a 2009 decemberében vizsgált felvételek közül elsősorban arra a százra koncentráltak, amelyek több mint kétmillió nézőt, illetve sok kommentelőt vonzottak. A szakemberek arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy ezek a videók csak erősíthetik a problémát. A YouTube hivatkozásai ráadásul még kész receptekkel is szolgálnak arra, hogy az önsebzésbe menekülők miként tehetnek úgy kárt magukban, hogy ne kelljen orvoshoz fordulniuk sérüléseikkel. :D (Na ez már tényleg vicc)Az önsebzést általában a tizenévesek és a fiatal felnőttek 14-24 százaléka legalább egyszer kipróbálja, és ezek közül a pengés módszer a leggyakoribb. (gyáááá)

Ez a fiatal büszkén mutogatja sérüléseit



Ha valaki ezt viccből készítette akkor elmehet a kurva anyjába O__O



Zenével összevágott öncsonkító videó (természetesen csak felső bőrréteget karcolgatva mer' az menő) ...



Komolyan én még azt megértem ha valaki idegből egyszer egyszer puszta kézzel össze roppant egy poharat vagy hasonló történeteket művel (mert még mindig nem mást bántott hanem magát) de az hogy ezt felvegyük, megrendezzük stb stb már nem tartozik a lelki betegségek csoportjába. Most következő értekezésben az orvosi okokat ismerhetjük meg, ami nem divatból történik.

Önsebzés Pszichológiája

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ7tcySmpnYuxQ_5WMtEUsOxEIuxQeDFKvsCggar9UnrBw8C0Ce

A fent említett fiatalok miatt elég sok tévhit született az elmúlt években a témával kapcsolatban. Anno én is úgy voltam, hogy aki meg akar dögölni az ne vagdossa magát, hanem ugorjon ki a vonat elé stb, de mikor rám jön az öt perc és pépesre verem a kezemet a falon: mer' jó- akkor már egészen más lesz a helyzet. :-s sokak szerint itt as belső fájdalom külsővé alakítása történik meg. Akik komolyan csinálják, ilyenkor rendszerint mély és hosszú sebeket vágnak, hogy minél erősebb legyen a fájdalomérzet, és mert a vér látványa különös gyönyört nyújt számukra. Ezek az emberek a sebüket nem mutogatják, hanem szégyenlik, akik figyelemfelhívásból teszik azok szokták a látványos felső bőrrétegbe épphogy karcolt sebeket produkálni különböző okokból: hiszti, divat, szülők fenyegetése stb.

Az igazi öncsonkítás egy olyan folyamat, amiben a feszültséget saját magán vezeti le az egyén. Van aki metszéseket ejt, vagy égeti magát sőt eltöri a saját csontjait, kitépi a haját. A tudattalan agresszió ebben az esetben a saját test ellen irányul, tehát a külső környezet akár hiheti azt is, hogy az illető végtelenül béketűrő, nem veszekedős, egyáltalán nem indulatos karakter. Az öncsonkítás általában titkos folyamat, senki nem szokott róla tudni, mert a hegeket mindenki takarja, és nem beszél arról, mit csinál az ajtaja mögött. Sokszor számolnak be a páciensek arról, hogy véletlenszerűen találtak rá erre a megoldásra, tehát az első metszés még spontán. Van, aki éppen a konyhában volt, mikor megvágta magát egy késsel és így indult el nála a folyamat. A fájdalom és az agresszió átélése után nagyfokú megkönnyebbülés jelenik meg (endorfin szabadul fel) , mert a feszültség látványosan oldódik. Ugyanakkor egy olyan ördögi kör alakul ki, amiben az illető „rászokik” erre a megoldásra, miközben már az első perctől érzi, hogy ezzel baj van.

Forrás: [origo]
Olyan karakterműködést kell elképzelnünk, amelyre jellemző, hogy a tudattalanban található negatív érzések, agresszív tartalmak és indulatok nem képesek a felszínre jönni és a külső környezettel szemben megnyilvánulni. Mikor a tudattalan feszültség olyan mértékű lesz, hogy már nem kezelhető a szokásos módon, akkor a tudatos érzések között is megjelenik a szorongás és kiváltja az önagressziót. A szorongáscsökkentésnek ez a módja tulajdonképpen önbüntetés, tehát feltételezhető, hogy valamilyen tudattalan bűntudat áll a hátterében. Nekem mondjuk az agresszió szokott így kitörni, bár egyszer volt amikor durván magam ellen fordult az a körmökkel való vénakitépési kísérlet volt, de szerencsére csak egyszer. Azt mondhatjuk, hogy ez a szorongáscsökkentésnek egy olyan módja, amiben az illető nem a környezetével szemben lesz agresszív és indulatos, hanem tudattalanul önmaga ellen fordítja ezeket az érzéseket. Tény, hogy a testi fájdalom szinte azonnal csökkenti a pszichés feszültséget, tehát van egy olyan kapcsolat a kettő között, ami nagyban megerősíti a folyamatot is. Az öncsonkítás hátterében önértékelési problémák, depresszió, larvált (a felszín alatti) öngyilkossági gondolatok lehetnek. Persze nem mindenkinél ugyanolyanok az okok, mert minden személyiség más, tehát nem biztos az öngyilkossági vágy sem, de az tény, hogy az önagresszió lehetősége megvan. Aki ezt nem divatból hanem ténylegesen a betegségből fakadóan csinálja, annak azonnal orvoshoz KELL fordulnia. A baráti: Hagyd abba ezt ne csináld- tanács nem tanács, hanem orvost kell javasolni. Sok ember nem tudja magáról hogy pszichiátriai kezelésre szorul ezért mindenképpen tudatni kell. Minden esetre kimondhatjuk, hogy az öncsonkítás lényege az endorfin termelés serkentése. Ugyanaz a hatás, mint a fűnél, vagy a szexnél. Ahogy az előbbiek sem okozhatnak testi függőséget, csak pszichéset, így az öncsonkítás sem. Fokozott érzelmi helyzetben a leggyakoribb a vagdosás, ami pont emiatt nyugtató hatással van. Nekem is jó érzés volt az öklömet addig ütni amíg nem lett minden tiszta vér mert a testi fájdalom sokkal jobban letompította a lelki fájdalmat, bár utána kurvára fájt a kezem így nem érte meg annyira.

Az öncsonkítás nyugattó hatása egy orvos szemével
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQU1m7SCmXSgP0CkPFvrt_Txm9RAD3SBJPeADT3ebhsDw6EMspJFQ
A borderline személyiségzavar indokolatlanul heves érzelmi impulzusokkal jár, amelyeket a betegek gyakran nem tudnak feldolgozni. Ezek az emberek sokszor önveszélyes magatartásformákban élik ki magukat, ezek ugyanis enyhítik érzelmi kríziseiket. A bordeline-t általában akkor állapítják meg ha nem tudnak hova sorolni, az a vicces nálam is megállapították, majd egy parapszichológussal beszélgettem és Ő világosított fel, hogy a borderline-t arra húzzák rá, aki a skizofréniával haosnlatos tüneketeket mutat de mégsem bolond: vagyis következetesen gondokodik. Így lett a borderline szindróma (csak nem ömlött csoki a búzamezőre XD).

Dr. Niedtfeld és kollégái az érzelmi és hőmérsékleti stimulációk hatásait vizsgálták borderline személyiségzavarban szenvedő és egészséges embereken. A kutatás során különböző fényképekkel érték el a negatív, pozitív és semleges érzelmi hatásokat és hőmérsékleti stimulációval indukáltak fájdalmat és melegséget. A hőmérsékleti fájdalomtűrés egyénenként változott.A borderline személyiségzavarban szenvedők esetében a limbikus rendszer fokozott működést mutatott, ami hevesebb érzelmi reakciókhoz vezetett. Az amygdala fokozott aktivitása szintén összefüggésbe hozható az érzelmi instabilitással. A hőmérsékleti stimuláció azonban megakadályozta, hogy az amygdala aktiválódjon, így elnyomta az erősebb érzelmi impulzusokat az egészséges és a borderline személyiségzavarban szenvedők esetében is.
"Ez megerősíti azt az elképzelést, mely szerint a fájdalom enyhíti azokat az érzelmi kríziseket, amelyeket a borderline személyiségzavarban szenvedők betegségük miatt átélnek,,- nyilatkozta Dr. John Krystal, a Biological Psychiatry című lap szerkesztője . " A fájdalom blokkolja az érzelmek kialakulásáért felelős agyi régiókat, így paradox módon kompenzálja a betegeket az elégtelen érzelemirányítási képességeikért.,,
A mostani kutatási adatok megerősítették azokat az elképzeléseket melyek szerint a borderline személyiségzavarban szenvedők másként dolgozzák fel a fájdalmat, mint az egészséges emberek. Bár nem annyira mert az oldalam tetoválása alatt majdnem befostam-behugyoztam (lol lehet nem is vagyok igazi bordeline-os és félrediagnosztizáltak X'D).

http://geekening.com/books/wp-content/uploads/2009/04/electric_razor_self_harm_wrist_cut_youre_doing_it_wrong.jpg
„17 éves lány vagyok és van egy nagy problémám. Senki nem tud róla, még a legjobb barátaim sem. Ha nagyon ideges vagyok vagy bánt valami, akkor megvágom magam. Általában a combomon vagy a karomon csinálom, most már elég csúnyán is néz ki, nyáron nem hordok rövid pólót és nem járok strandra sem. Tudom, hogy ez nem normális dolog, de nem tudom abbahagyni. Ha megvágtam magam, nagyon megkönnyebbülök, néha sírni is szoktam, aztán rendbe jövök. Szeretnék elmenni egy szakemberhez, de neki is félnék elmondani, mit csinálok.”
Nos ebből a levélből látni, hogy itt nyoma sincs menőzésnek és divatvágásnak, nem úgy mint egyes szubkulturális körökben ahol a hovatartozás jeleként jelenik meg a dolog. Mint a cigányoknál a ki lop nagyobbat az emoknál a ki vág mélyebbet avagy : Juli kezén több heg van mint Pistikéén pedig Pistike direkt igyekezett nagyot vágni amikor az anyja nem engedte el a suli buliba :D.... ( Ezen tragikus mélypont alkalmán felbuzdulva ugyebár... Oké leállok...) Most hogy kiugattam magamat jöhet pár celeb is.
Öncsonkító celebek
kisebb
Érdekességként mutatom meg nektek ezt a cikket. Attól hogy valakinek látszólag "mindene megvan,, még lehet boldogtalan ugyanis az anyagi javak nem kárpótolják az embert a lelkének sérüléseiért. Ezt sajnos nagyon kevesen fogják fel mert az emberek irigyek. attól hogy valaki híres meg jól él még nem lesz felhőtlenül boldog, aki ezt feltételezi valószínűleg egy kibaszottul boldogtalan, irigy kapzsi és lelki szegény ember lehet.

Colin már tizenévesként szerette fájdalommal levezetni a feszültséget, és az idő múlásával a tépkedés valóságos mániává vált. Előfordult, hogy a homlokához közel marokszám, szálanként húzta ki a haját, aminek egy méretes kopasz folt lett az eredménye. A sztár saját bevallása szerint élvezi az apró, csiklandozó, ám éles fájdalmat, és különös örömét leli a pattanó hangban, amikor a hajszál elhagyja a fejbőrt.



Angelina fiatalon a saját elmúlásáról fantáziált, és ugyanebben az időben a feszültségoldásnak egy ijesztő módját is felfedezte. Elkezdte késsel vagdosni magát, elmondása szerint azért, hogy érezzen valami különlegeset. Bár hamar belátta, hogy ez a beteges öncsonkítás nem más, mint segélykiáltás, 16 éves koráig nem hagyott fel vele, sőt, még ezután is előfordult néhány visszaesésre utaló, rémisztő epizód. A legsokkolóbb ezek közül az volt, amikor húsz esztendősen hozzáment Johnny Lee Miller színészhez, és az esküvőn egy fehér pólóban jelent meg, amire saját vérével írta fel vőlegénye nevét. (szerintem romantikus :D). Az azóta Brad Pitt oldalán boldogan élő, nagycsaládos anyuka szerencsére ma már nem tesz kárt magában, a kések iránti perverz vonzódása azonban megmaradt. Mint mondta, szexuális játékok alkalmával szívesen beveti a veszedelmes pengéket.
Jhonny Depp az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb tehetségének tartott, sármos színészről nehéz elképzelni, hogy gyerekkora óta komoly önértékelési problémákkal küzd. A sztár bevallotta, világéletében küzdött a beilleszkedéssel, az a fajta volt, aki nem tartozott sehova, mert nem mert választani. Ráadásul meg volt győződve róla, hogy semmihez sem ért, ami rögtön el is vette minden ambícióját. Ahogy ez lenni szokott, az önbizalom hiányos kamasz rossz társaságba került, ahol a vandalizmus és a lopás éppúgy napirenden volt, mint a féktelen ivászat vagy a drogozás. 16 évesen kimaradt a középiskolából, hogy zenei karrierjére koncentráljon, és egyre kevésbé tudott szabadulni az alkohol és a kábítószerek fogságából. Bár életének ezt a zűrös időszakát a híresség már maga mögött hagyta, a bal karján található, sokkoló sebhelyek nap mint nap emlékeztetik pokoljárására. Akkoriban egy bizarr ötlettől vezérelve élete minden fontos eseményének egy a karján ejtett, mély késvágással állított emléket. Mindenki kedvenc Jack kapitánya ma úgy tekint sebeire, mint naplóbejegyzésekre, amelyek a régi tengerészek tetoválásaihoz hasonlóan történeteket mesélnek el.


Az aranytorkú botrányhősnő életének bizarr, sokkoló epizódjaitól tavaly óta hangos a világsajtó. Nap mint nap megdöbbentő felvételek látnak róla napvilágot, gondoljunk csak azokra a fotókra, amelyek a sebhelyekkel és kék-zöld foltokkal borított Amy-t mutatják, amint vértől csöpögő balettcipőben, holdkórosként járja az éjszakai London utcáit. Az énekesnő kilenc éves kora óta vagdossa magát, és karján újra és újra felfedezhetők szokásának nyomai.

Egy film egy öncsonkító nőről

Forrás: [origo]

Nos megragadom az alkalmat és ajánlok nektek egy filmet is. Én nagyon régóta nézek snuff és gore filmeket amiben kézi kamerás felvételeken erőszakolnak és kínoznak meg embereket, kerestem azt ami kiborít de egyszerűen egyik sem borított ki, viszont ez a francia film ami végeredményében nem egy nagy durranás , de annyira kiborított hogy többször kellett megállítanom a filmet. Ez a film rámutatott a gyengémre: nem a szadizmustól borulok ki, hanem attól ha valaki bántja magát. :O

Ez a film egy sikeres üzletasszonyról szól akit egy este véletlen baleset ér. Észre sem veszi ahogy a kertben szétvágja a saját lábát (ugye itt arra világít a film rá hogy spontán jön rá az ember hogy ez jó). Amikor ez megtörtént furcsa érzés keríti hatalmába, tetszett neki és függő lesz , a film végére már saját magát nyúzza és eszi, sőt a bőrét amit magáról levág kicserzi. XD

Forrás: [origo]
-Film címe: Dans le ma peau/ A bőrömben/In my Skin

-Director: Marina de Van

Stars: Marina de Van, Laurent Lucas és Léa Drucker


Amint látjuk Marina nagyon elemében volt mikor a film készült. XDDD Esther (akit a film forgatókönyvíró-rendezője, Marina de Van alakít) betegesen sápadt bőre és túlérzékeny arcvonásai neurózisról árulkodnak, és a párjával folytatott néhány mondatos párbeszédből azt is sejtjük, hogy munkájában és párkapcsolatában is gondokkal küzd.Esther egy baleset révén indul el furcsa énfelfedező útján; egy házibuli során kisétál a kertbe, ahol a sötétben beleesik egy gödörbe, és csúnyán felsérti a lábát. Patakzik a vér a lábszárán, de ő mégsem érez fájdalmat, alig veszi észre, mi történt. Ezzel kezdődik Esther személyének és testének szétválása. Egyre inkább kívülről tekint saját testére, érdeklődve vizsgálgatja, mintha egy nem hozzátartozó, idegen dolog lenne, amit még sosem látott. Ez a folyamat egy egyszerre komikus és vérfagyasztó jelenetben teljesedik ki, amikor egy üzleti vacsorán ülve azt veszi észre, hogy bal keze nem engedelmeskedik neki, akarata ellenére a tányérjában turkál, aztán leválva a felkarjáról ott hever az asztalon. A kezét ugyan sikerül "visszaragasztania", de a valós problémáival már nem birkózik meg ilyen könnyen. Miközben Esther belefeledkezik a testébe, a külvilág egyre távolabb kerül tőle. Mintha kívül kerülne saját életén, egész valóját elveszíti, párja és munkatársai nem tudják megszólítani többé. Zsibbadt állapotba kerül, melyben a testére szűkül be teljes figyelme. A film különlegessége, hogy nem a megszokott gondolati dimenziók mentén halad, adná magát, hogy ez a történet a szerepelvárásoknak megfelelni nem tudó vagy akaró nő patológiába forduló meneküléséről szóljon, és az önsértés csak egy tünet legyen, mint a nem evés vagy az önhánytatás a hasonló okokból étkezési zavarokkal küzdőknél. De ilyen értelemben nem női filmet látunk, a rendezőnőt láthatólag nem elsősorban a nőiség vagy a női test kérdései izgatják, hanem az a kitalált szituáció, hogy mi történik, ha valaki "elhagyva" a testét élvezni kezdi azt. Amit látunk, tulajdonképpen nem más, mint maszturbáció felsőfokon. Amit pedig nyitva hagy a film befejezése, az, hogy ez végül hova vezet. :D

trailer



Nos remélem tetszett a cikk, én mindent beleadtam ^_^ Még dobok pár érdekes linket, a 3.-at ajánlom mindenki figyelmébe X'D....
-Érdekes linkek:

-Kamaszoknak segítségnyújtás vagdosás esetén

-Még egy cikk erről a jelenségről
-Vicces cikk: az energia ital öncsonkítást okoz X'D
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_xO6iM7o5qznIARKIKE6X_m2-3gFvK2LF3-WMRU3AVQ0HE1htFw

15 megjegyzés:

  1. O_O Hát most csak annyit bírok kinyögni, hogy örülök, hogy írtál erről! Jó velős lett. A film is érdekesnek tűnik, de sztem én nem bírnám végignézni. :-/

    De ez a körmöddel az eret kikaparós dolog ez nem esett jó, még olvasva (+agyban vizualizálva) sem. :-s

    VálaszTörlés
  2. -Charlotte:

    Örülök, hogy tetszett, próbáltam elég keményen kimíreteni a témát. A film pedig nagyon jó! :O tessék megnézni XD

    Nekem sem, főleg hogy le kellett feszegetni a saját karomról. Maradt pár ronda heg de nem csinálok ilyet többé, most átléptem a visítozó, dobálózós fázisba (másoknak dobálok dolgokat)... X'D .... :-/

    VálaszTörlés
  3. A szőke kiscsajszis videók csak engem húztak fel? O_X Lehet, hogy nem lelkibeteg (de lehet, hogy az ám) vagy ilyesmi, de akkor sem normális, ha valakinek már ennyire feltűnési viszketegsége vagy trendkövetési mániája van... mert erre már tényleg csak azt tudom mondani, hogy HÜLYE!!! Ez az egyetlen hibánk... már minden annyira jó, hogy rossz, muszáj rongálnunk önmagunkat... (szerintem ez az egyetlen faj mely erre az önpusztításra képes, de mindegy, éljen az evolúció, hulljon a férgese >_<) Ezért is kezdem megutálni, amit tanulok, próbáltam én megérteni az embereket, de... áhh, inkább megyek Amerika-ellenes propagandát nézni, az mindig megnyugtat/megnevettet (még akkor is, ha elkezdek veszekedni a monitorral ^_^)
    Zeitgeist (ha érdekel valakit): http://vimeo.com/13726978

    VálaszTörlés
  4. Tapsvihar!
    Ezt a cikket minden íráshoz fogó embernek alapként kellene olvasnia :) a témája nehéz :D de így jártak :D

    Szerintem egyébként a felületes önvagdosás kb úgy nyerhetett teret, mint a divatcigizés. Nagyon közel áll a kettő egymáshoz.

    Minden tiszteletem az előttem szólónak, nekem annyi lenne a kérésem, hogyha valaki Zeitgeist-et akar nézni: A film előtt vegyen elő egy filozófia könyvet a pénz kialakulásáról, és egy kis makrógazdaságtanba ássa bele magát. Utána nézze meg a filmet, MAJD beszélgessen pár önkéntes szolgálatot teljesítő emberrel. A Zeitgeist oké, hogy ránagyít a célpontra, de nem mindegy, milyen mesterlövész puskával.

    VálaszTörlés
  5. -Daems :

    A faszt, hallod engem is kurvára felbaszott :DDD

    Nem tudom de sosem lennék képes ilyenre... a többit meg kifejtettem hogy szerintem ki beteg és ki nem ilyen téren O__O"

    Mi ez a film? :O

    -Firescythe :

    Búúú ne hozz zavarba csak jól tudok keresni a neten :D amúgy ebben egyet értek, kb amikor én rágyújtok mert cseresznyés vaníliás a cigi és tudok karikát fújni, de nem tüdőzöm le. Mondjuk azt hallottam az nagyobb esetben okoz szájrákot, de én ahányszor cigizést imitálok szerintem nem fenyeget a veszély. :DDDD

    Bakker milyen film ez???? (bocsi tudom most én vagyok a suttyó de nem vágom :-s)

    VálaszTörlés
  6. zseniális, Kami mindenképpen nézd meg! mondjuk nekem olykor túl egyoldalúan ábrázol...de majd úgyis meglátod!

    VálaszTörlés
  7. Dr Zoe Rose:

    Na akkor megnézem! Kösz szépen! :O

    VálaszTörlés
  8. Nagyon érdekel a téma és tetszett a cikk.
    Egyetértek veled abban amit azzal kapcsolatban írtál, hogy mi a különbség azok között akiknek komoly problémái vannak és azért menekülnek az öncsonkításba, illetve akik azért teszik mindezt mert azt gondolják ezáltal tartoznak/képviselnek bizonyos körökhöz/et.
    Az alábbi képeket régebben láttam és nem tudtam eldönteni, hogy mit gondoljak igazából...
    Szerintetek?

    http://www.documentingreality.com/forum/f149/some-emo-girl-needs-serious-help-11192/

    VálaszTörlés
  9. -L:

    Üdv itt! :3

    Nagyon örülök, hogy ennyien megértitek a cikk üzentét, kicsit féltem hogy idetódul a csőcselék és kötekedni fognak, de szerencsére nem. :D

    Én úgy tudom ez kamu. De lehet utána nézek jobban.

    VálaszTörlés
  10. Igen, erre én is gondoltam, hogy kamu....
    Viszont ha valódi akkor... divathóbortként ez kicsit elfajult lenne. Azonban itt is megjelenik a "na mutassuk meg a világnak" effektus és ezért nem tudom, hogy ha valódi akkor mit gondoljak.

    VálaszTörlés
  11. -L:

    Egy ilyen mértékű sebet nem lehet elvérzés nélkül megcsinálni , van ahol hiányzik a vénából rész, pl a kezén amikor csontig van kiszelve a hús. Még érfogó/érszorító sincs a karján. Ezt nem élné túl senki ;)

    VálaszTörlés
  12. kb 10 évvel ezelőtt én is csináltam ilyeneket (nem ennyire durván) ,akkor fogalmam sem volt,hogy miez. Kurvára szégyelltem,mindenkinek azt mondtam,hogy megkarmolt egy macska T.T
    Jól esett a fájdalom,mikor lelkileg már nem bírtam tovább elviselni az életet.
    Aztán kaptam zoloftot és jobb lett...o.o

    VálaszTörlés
  13. -Bunny:

    LOOOL ez a zárás bazdmeg XDDDDDDDDDDD

    Amúgy innen látni hogy mi az igazi baj és mi a divat. :-s

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!
    Egy dokumentumfilmhez keresünk szereplőket, aminek a falcolás a témája. A film annak a nyomába ered, hogy miért csinálja, aki csinálja és mit mond róla. Mik lehetnek ennek az okai, feltételei, hogyan beszélnek róla, akik csinálják vagy csinálták. Aki abbahagyja, hogyan – miért hagyja abba.
    Lehet arc nélkül is szerepelni, akinek erről bármi mondanivalója van.
    Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy szerepeljen. De aki erről szívesen mondana valamit, és vállalja a szereplést, – akár arc nélkül is, azt szívesen látjuk.
    Csak nagykorúak jelentkezését várjuk, és elsősorban olyanok történetét keressük, akik nem, vagy nem csak kamaszkorukban csinálták.
    Erre az email címre lehet írni: zsofia@campfilm.eu
    A film az HBO finanszírozásában készül, a Campfilm Kft. gyártja. (www.campfilm.eu)
    A film linkje: http://www.campfilm.eu/produkciok.php?kat=dokumentumfilm&pid=71
    Mindenkinek köszönjük, aki jelentkezik, érdeklődik!
    Üdv,
    Zsófi

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!
    Egy dokumentumfilmhez keresünk szereplőket, aminek a falcolás a témája. A film annak a nyomába ered, hogy miért csinálja, aki csinálja és mit mond róla. Mik lehetnek ennek az okai, feltételei, hogyan beszélnek róla, akik csinálják vagy csinálták. Aki abbahagyja, hogyan – miért hagyja abba.
    Lehet arc nélkül is szerepelni, akinek erről bármi mondanivalója van.
    Senkit nem akarunk meggyőzni, hogy szerepeljen. De aki erről szívesen mondana valamit, és vállalja a szereplést, – akár arc nélkül is, azt szívesen látjuk.
    Csak nagykorúak jelentkezését várjuk, és elsősorban olyanok történetét keressük, akik nem, vagy nem csak kamaszkorukban csinálták.
    Erre az email címre lehet írni: zsofia@campfilm.eu
    A film az HBO finanszírozásában készül, a Campfilm Kft. gyártja. (www.campfilm.eu)
    A film linkje: http://www.campfilm.eu/produkciok.php?kat=dokumentumfilm&pid=71
    Mindenkinek köszönjük, aki jelentkezik, érdeklődik!
    Üdv,
    Zsófi

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: