2010. augusztus 17., kedd

Nyarlathotep: Szombaton kimerül a föld

Nem tudom, mi igaz a ebből avagy mi nem, ellenben érdekesnek és félelmetesnek találtam a következő cikket.

Félreértés ne essék, nem vagyok egy megvadult "zöld", de szerintem az ilyesmire igenis érdemes figyelni és a magunk eszközeivel és lehetőségeivel tenni is tudunk. Személy szerint én igyekszem nem folyatni a vizet fölöslegesen, nem égetem a lámpákat, 30 fokon mosok és össze nyomom a palackokat/dobozokat. A szemetelést mellőzöm, tömegközlekedést veszem igénybe vagy sétálok, a csikkeknek pedig a kukára szerelt hamutartóban a helye. Ennyit igazán nem nehéz megtenni, ha módom van rá, nem?

Ha nekem nem hisztek, nézzetek híradót. Nem úgy tűnik, mint ha Föld kezdené vissza adni, amit kapott? Lsd. az izlandi vulkán, az özönvizek és ehhez hasonló finomságok. Évente hatalmas területek válnak sivataggá, a folyók vagy elszennyeződnek vagy kiszáradnak idővel. Persze közeleg az a bizonyos dátum meg minden, de most ahogy így eltűnődtem... Mintha az emberiség magának váltana valóra minden jóslatot. Legalábbis a természeti csapásokat mi idézzük elő, a csodálatos szipolyozó életmódunkkal.
"A földet nem apáink hagyták ránk, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.,
Szóval arra kérnélek titeket, ha lehetséges, hogy a magatok módján figyeljetek erre is. Nem, nem az emberiség miatt(arról megvan a véleményem), én a Föld nevű bolygót szeretném védeni.

Forrás: fn.hu

12 megjegyzés:

  1. Ez szép gesztus volt, de szerintem már késő. Bár tudom ha mindenki azt gondolja hogy késő az is lesz, de a gyárakat és a nagyvállalatokat nem állíthatjuk le.

    VálaszTörlés
  2. Tudom, ezt már nem fordítjuk vissza, és a gyárakkal valóban nem lehet mit kezdeni, de legalább mi "kis" emberek próbáljunk valamit tenni. Még ha csak lokálisan is.

    Ny

    VálaszTörlés
  3. -Nyarlathotep:

    Szerinted számít már/ még?

    VálaszTörlés
  4. Lehet, sőt biztos, hogy nem. De ennek az ellenkezője is ugyanúgy megtörténhet. Én úgy vagyok vele, hogy amit módomban áll elkövetni az ügy érdekében, azt megteszem, hátha. :/

    Nyarlat

    VálaszTörlés
  5. -Nyarlat:

    Mondjuk én sem szemetelek meg ilyenek. De szerintem ez alap kéne hogy legyen.

    VálaszTörlés
  6. "Ez szép gesztus volt, de szerintem már késő."
    :D:D fasza..kis optimista. XD de legalább őszinte

    Nyarlat
    én ebbe bele se megyek amúgy..kb idegrohamot kapnék...igen már késő..de mennyire? nem eléggé..mert tegyük fel példa "hat napot" lassítunk vagy "hat hónapot"-nem mindegy.
    és igenis számít a lokalitás..de ez tényleg alap kellene hogy legyen..amíg a pénz a fizetőeszköz nem lesz változás...hisz van már napenergia meg van bioenergia dögivel-de az olajmágnások elnyomják....mert még ők vannak fennt "hat napig" és addig mindenkinek kuss..aztán meg fogják a fejüket.

    mert az számít hogy ma tele legyen a zsebük..az már mindegy nekik hogy az unokájuk megfullad és szénné égeti magát egy napfényes délutáni sétán a 22. században....

    VálaszTörlés
  7. Sok mindentől félek,de a föld pusztulása az egyik olyan dolog ami az összes közül a legdurvább...
    Főleg mikor fordul a kocka és nem lesz víz vagy élelem és egy liter víz kerül majd 50 ezerbe:S
    Az emberiség reakciójáról már nem is ejtek szót mert az valami fenomenális lesz a pániktól-.-

    Egyébként már tényleg késő. Ha most nekiállna az egész világ takarítani és szelektálni a hulladékot még ez sem lenne elég mert ezt már kb 50 éve el kellett volna kezdeni hogy itt minden csilli-villi legyen!

    VálaszTörlés
  8. Skinny

    hidd el hogy nem. nem szabad ezt kijelenteni.
    Az a baj csak, hogy mindegyik problémára lenne megoldás, ha nem nyomnák el őket a pénzesek..szél-nap-bioenergiák...

    a legnagyobb probléma a tiszta víz és a só problémája..fogytán vannak a sókészletek is..és az ember nem tud sem víz sem pedig só nélkül élni..bár talán sót képesek már mesterségesen is előállítani?? nátriumklorid..hmm sosem voltam jó kémiából..:D

    szószó megdöglünk.
    És még ha ma elkezdenék is lenne megoldás...nem lenne késő..csak tudod az lesz a baj, hogy az utolsó években-időkben fognak ráébredni, hogy gecire megszívtuk és akkor lesz pánikszerű életmódváltás, persze akkor már mindhiába...-.-

    de nem lesz itt változás.
    soha.
    csak pusztulás és zsargon.

    VálaszTörlés
  9. neo:

    "az lesz a baj, hogy az utolsó években-időkben fognak ráébredni, hogy gecire megszívtuk és akkor lesz pánikszerű életmódváltás, persze akkor már mindhiába...-.-"

    A számból vetted ki a szót! De tudod ha tényleg így lesz márpedig miért ne így lenne nos szerintem ez a faj megérdemli hogy így járjon...
    És most a magam nevében is beszélek pedig én azért ügyelek a takarékosságra meg spórolok ahogy tudok.

    VálaszTörlés
  10. Ehhez csak ennyit:

    Egyik kedvenc stand-up-osom beszél a Föld megmentéséről, magyar felirattal:

    http://www.youtube.com/watch?v=rmKScssfbus

    VálaszTörlés
  11. Mondjuk elég szar ez a felirat, jobb eredetiben, de hátha valaki nem értené. :)

    VálaszTörlés
  12. Nem rajtunk múlik ez...le kell szarni! :DD

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: