2010. augusztus 7., szombat

Nyarlathotep: Animáció

Nos, ma ismét egy meglehetősen sötét és depresszív, talán mélyen elgondolkodtató rövid animet hoztam nektek.

Kigeki

A történet

Az ír függetlenségi háború alatt egy ötéves kislány megszökik a családi fészekből. Nem visz magával semmit, csupán egyetlen tárgyat: egy régi könyvet. Ezzel ugyanis célja van: a közeli erdőben van egy elhagyatott kastély, aminek a lakója egy magányos lovag, kinek csatákban megszerzett talentumáról legendák szólnak. A lovag mindenféle feladatot elvállal, de zsoldként nem fogad el aranyat, csupán régi, értékes könyveket, amiket szívesen forgathat nagy magányában. A leány a könyvéért cserébe egyetlen dolgot kér: gyilkolja le a faluja felé közeledő 200 brit katonát, akik gyilkos szándékkal mennek ártatlan emberéletek ellen.

Mi lesz a lovag döntése? Elvállalja a feladatot? Vajon tetszik neki annyira a könyv, hogy elvállaljon egy ilyen megbízatást? Vagy ez már csak rutin munka a számára?...

Az Anime

AComedy igen szürke és misztikus képekkel operál, elég csak megnézni a lovag roppant várát, de akár magát a férfit is, kinek hollófekete haja, és rendkívül sápadt arca van. Abban az idõben a ködös Írországra nem igazán sütött a Nap...

A zene sem vezet a boldog pillanatok felfedéséhez, mindenesetre Schubert Ave Maria-ja tökéletesen illeszkedik az OVA hangulatához. Mi maradt még? A témaválasztás. Az írek háborújáról még nem igazán született japanimációs alkotás, nemhogy ilyen egyedi formában."

Forrás: AnimGO

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó volt!!! ♥ *.* (Bár nem sok anime-t láttam még, úgyhogy nem nagyon van viszonyítási alapom.) A magányos lovag téma mindig megfog. :)

    VálaszTörlés
  2. Juj de jó! nagyon tetszett! Még több ilyet!

    VálaszTörlés
  3. Luna: Köszönöm, örülök hogy tetszett! :)

    Káin: Rendben, keresek majd ilyeneket. ^^ Neked is kösz!

    Nyarlat

    VálaszTörlés
  4. Owwowwoww :D
    tudom nem vagyok valami aktív mostanában *elnézést kér
    Ezt de szeretem :)) Olyan jó a hangulata, a zene, a rajzolása...
    (Másik kedvenc: Angel's egg, Pale Cocoon -ezeket ajánlom)

    Madame C.

    VálaszTörlés
  5. Ez brutál jó volt. *-* A hangulata 10*-os. :D Méééég. *__*

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: