2010. augusztus 24., kedd

Káin: Zeneajánló

Sziasztok! Nagyon rég írtam zeneajánlót, de most senki sem készült vele. anno nagyon rá voltam állva az elektronikus zenére és leginkább egy bizonyos fajtára. Nem tudom, hogy mennyire szeretitek a műfajt ami a hardcore vagy a hard trance néven fut. Ennek az elvetemültebb horrorisztikusabb változata a darkcore.

Sokan mikor meghallják a zene elejét azonnal elnyomják vagy végig sem hallgatják mert erős basszus és gyors ritmus azt sejteti, hogy a szám végig olyan lesz, közben ha tovább hallgatjuk iszonyatosan vad üzenteket és zenéket tartalmaznak. Néha egy-egy horrorfilm zenéje csendül fel, vagy esetleg okkultista szövegek. Ma párat szeretnék bemutatni ezek közül. A belinkelt videók fölé oda fogom írni hogy hány percnél lesz a zene érdekes és nem csak ordenáré darálás. Fő a változatosság, szóval tessék lelkesedni! XD Egy kicsit beszélek magáróla stílusról és utána mutatok is pár zenét. na szóval:

A Darkcore eredete és története

A darkcore eredete a jungle stílusból alakult ki, így nevezik azt az újfajta techno-t aminek másik elnevezése a doomcore is. 1992-ben nyert népszerűséget az egyesült királyságban a ravelrek és a hardcore-osok körében. Abban az időkben kezdték már felismerni amikor a drumm and bass -t is. A darkcore-ban meg lehet találni rengeteg stílust, főleg a hardcore és a breakbeat ágait.

Réteges breakbeat-ek jellemzik, 150-160 bpm-et kombinálták a nagyon alacsony ferkvenciájú basszussal. Ezeken kívűl főbb jellemző, hogy a zene alatt végig háború zajai, segítségkiáltások, gyilkosságok "hangjai,, és alákevert horrorfilmzenék vagy hardcore pornó hangok hallhatóak ki. Sokszor hallani pengéhez tartozó hangokat is. Lényegében mindent elkövetnek hogy a hangulat sötét és vészjósló legyen. Külön vives hogy én ezt közvetlenüla black metálos korszakom után kezdtem hallgatni és jobban kikészült tőle mint bármelyik olyanabb bandától! XD

-Pár érdekesebb előadó:

Na most hogy ezt végigzongoráztuk jöhetnek is a zenék, tartom az ígéretemet a szegény olvasóimnak, kiemelem hol nagyon jó a zene így nem kell majd "szenvedni XD. ,,

Ez még elég lágy, végig visszatér benne a zongorás rész és közelebb áll a breakbeat-hez!Ez már elég kemény kategória, az tetszett benne hogy van benne egy nagyon Prodigy-s rész 2:00-ától kezdődik az igazi oldschool Prodigy-re emlékeztető rész, addig meg emberölés darálás stb XDEz kimondottan nagy kedvenc, végig nagyon élvezem :D Nekem szerencsére az van meg amibe nem ugat végig a nigger...Ez egyszerűen zseniális, végig jó a darálós részektől az elszállós , lassú szintis részekig minden van. Nálam ez beindít igen durva energiákat is okkult értelemben... (nagyrészt ezért hallgatok darkcore-t mert észrevettem ilyet csinál)
Ez már annyira gonosz hogy búúúú :ĐEzt érdemes végighallgatni nem zúzós, de iszonyat beteg (azt hiszem visszafelé mondják a szöveget benne , de nem biztos) :)Zseniális:
És ez már szerintem is nagyon nagyon beteg XDEz egy goa szám de iszonyat beteg, végig okkult utalásokkal és agonizálással 4:40-nél van a kedvenc részem (átszellemült ének alatt üvöltés stb)Ki szerette a Pszicho-t? ;DGoa elég félelmetes hangokkal (kb. végig mintha vagy 10 hulla állna mögöttem és susogna időnként a fülembe)az egyik kedvencem, ettől be szoktam szarni éjjel (goa)Jöjjön a nagy okkult cucc is, bár ez már rég nem darkcore, de nem baj :D
(05:50-kor meg is őrül a csávó aki az elején a démonokról beszél és már viszik is le a pokolba höhöhöö)Nos mára ennyit a zeneajánlóról. Nekem fura, de nagyon durván hat az erőimre az ilyesfajta zene, remélem annak ellenére hogy elektronikus nektek is fog tetszeni. Külön meghallgatásra méltó a Xenomporh !

27 megjegyzés:

 1. *elolvad a gyönyörtől...
  Legjobban az Ophidian, Androgyn network(+jó az album címük) és a Goas számok jönnek be.
  Nosferatutól a Raythered a kedvenc :)
  és észrevettem Dj Promo kezét a Twistericalsban^^ őt is ismerem thehe
  Angerfistet már meg se említem :D

  VálaszTörlés
 2. Hát én igazából pont azt a zenét szeretem amiben jó gitárszólók meg ének van de azért ezek között is találtam egy-kettőt ami tetszett. (Nem is gondoltam volna )

  MSE

  VálaszTörlés
 3. -Madame Curieuse:

  El sem hiszem! Azt hittem nem lesz kommentem!!!! XD

  -MSE:

  Ugye-ugye? örülök, ha tetszik! :3

  VálaszTörlés
 4. Olvasd végig a profilokat és kiderül ki mit kedvel^^ bár azt hiszem én pont kifelejtettem a HCt :D
  Amúgy gondoltam, h gondoltad, úgyh gondoltam, h megörvendeztetlek az 1. kommenttel :Đ

  VálaszTörlés
 5. -Madame Curieuse:

  Mindenkiét megnéztem, csak nem annyira emlékszem ! Bocsánat T_T

  VálaszTörlés
 6. Meg igazán nem is függ össze a 2...nem szóltam^^

  VálaszTörlés
 7. Hát :D a kommentelés az érdeklődés körrel/ízléssel. Épp hangosan gondolkodom
  -megtarthatnám magamnak tudom..

  VálaszTörlés
 8. -Madame:

  Megnéztem, HS???? Hard mi? XD

  VálaszTörlés
 9. Style. Nem ismered?? De gááz :D
  Linkeljek?

  VálaszTörlés
 10. -Madame:

  Jaj tényleeeeg XD. Ismerem, de az annyira nem tetszik. Túl trance-es. :-s

  VálaszTörlés
 11. Én szeretem ^^ jól lehet rá dancelni. Vannak köztük zúzósabbak is, de ezek szerint nem azokkal találkoztál :)Am hogy is van ez? :D Spontán önégetés megy, trance meg nem??

  VálaszTörlés
 12. -Madame:

  Igazából nekem mindig az volt, hogy képek jelenjenek meg a fejemben vagy érzelmet váltsanak ki és a hs nem annyira. Egyébként van pár szám ami jó, de pont nem az jellemző rájuk, ami nekem tetszik tőlük :)

  VálaszTörlés
 13. I see...na mentem csicsikálni^^ jó8

  VálaszTörlés
 14. Az elborultsága ugyan tetszik, de nekem még mindig túl tuccos. xD De a Prometheus elég jó volt. :)

  VálaszTörlés
 15. -Charlotte:

  Köszi! Örülök, hogy efelé is tudnak nyitni az olvasók :3

  VálaszTörlés
 16. Az Agonoize is eme stílus képviselői közé tartoznak?
  "kamupók"

  VálaszTörlés
 17. -Kamupók:

  Fogalmam sincs! utána keressek?

  VálaszTörlés
 18. Nem szükséges. A Youtube-on fent van néhány számuk, remek aláfestést nyújtva az animációknak. Hallgasd meg őket. Ezek közül a számok közül hallgattam 4-et és azok remixjeit amikor a "Bársonyos Homály" című világ leírást olvastam. Szó szerint úgy éreztem magamat, mintha ott lettem volna azokban a létsíkokban.
  "kamupók"

  VálaszTörlés
 19. -Kamupók:

  na majd megnézem! Köszi az ajánlást!

  VálaszTörlés
 20. Meghallgattam mindet, a második kivételével tetszenek is nagyon, szerintem molekuláris biológia tanuláshoz pont jók lesznek :D

  VálaszTörlés
 21. -Kaedrin:

  Király! Örülök ha tetszik! XD

  Már suli van?

  VálaszTörlés
 22. Nem még nincsen, csak már szembesültem a bizalomgerjesztő kötelező tárgyakkal :| de rengetegszer tanulok zene mellett, és ezért mondtam hogy ez úgy..pont passzol a molekuláris biológiához :D nem tudom pontosan megmondani h miért, de amellett hogy nekem is bevillannak képek az adott zenére, általában az is megvan a fejemben, hogy melyik zene milyen tevékenységhez passzol. Ez így leírva hülyeségnek hangzik de na :D a lényeg hogy tök jó hogy megmutattad őket :)
  Kaedrin

  VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: