2010. augusztus 24., kedd

Káin: Zeneajánló

Sziasztok! Nagyon rég írtam zeneajánlót, de most senki sem készült vele. anno nagyon rá voltam állva az elektronikus zenére és leginkább egy bizonyos fajtára. Nem tudom, hogy mennyire szeretitek a műfajt ami a hardcore vagy a hard trance néven fut. Ennek az elvetemültebb horrorisztikusabb változata a darkcore.

Sokan mikor meghallják a zene elejét azonnal elnyomják vagy végig sem hallgatják mert erős basszus és gyors ritmus azt sejteti, hogy a szám végig olyan lesz, közben ha tovább hallgatjuk iszonyatosan vad üzenteket és zenéket tartalmaznak. Néha egy-egy horrorfilm zenéje csendül fel, vagy esetleg okkultista szövegek. Ma párat szeretnék bemutatni ezek közül. A belinkelt videók fölé oda fogom írni hogy hány percnél lesz a zene érdekes és nem csak ordenáré darálás. Fő a változatosság, szóval tessék lelkesedni! XD Egy kicsit beszélek magáróla stílusról és utána mutatok is pár zenét. na szóval:

A Darkcore eredete és története

A darkcore eredete a jungle stílusból alakult ki, így nevezik azt az újfajta techno-t aminek másik elnevezése a doomcore is. 1992-ben nyert népszerűséget az egyesült királyságban a ravelrek és a hardcore-osok körében. Abban az időkben kezdték már felismerni amikor a drumm and bass -t is. A darkcore-ban meg lehet találni rengeteg stílust, főleg a hardcore és a breakbeat ágait.

Réteges breakbeat-ek jellemzik, 150-160 bpm-et kombinálták a nagyon alacsony ferkvenciájú basszussal. Ezeken kívűl főbb jellemző, hogy a zene alatt végig háború zajai, segítségkiáltások, gyilkosságok "hangjai,, és alákevert horrorfilmzenék vagy hardcore pornó hangok hallhatóak ki. Sokszor hallani pengéhez tartozó hangokat is. Lényegében mindent elkövetnek hogy a hangulat sötét és vészjósló legyen. Külön vives hogy én ezt közvetlenüla black metálos korszakom után kezdtem hallgatni és jobban kikészült tőle mint bármelyik olyanabb bandától! XD

-Pár érdekesebb előadó:

Na most hogy ezt végigzongoráztuk jöhetnek is a zenék, tartom az ígéretemet a szegény olvasóimnak, kiemelem hol nagyon jó a zene így nem kell majd "szenvedni XD. ,,

Ez még elég lágy, végig visszatér benne a zongorás rész és közelebb áll a breakbeat-hez!



Ez már elég kemény kategória, az tetszett benne hogy van benne egy nagyon Prodigy-s rész 2:00-ától kezdődik az igazi oldschool Prodigy-re emlékeztető rész, addig meg emberölés darálás stb XD



Ez kimondottan nagy kedvenc, végig nagyon élvezem :D Nekem szerencsére az van meg amibe nem ugat végig a nigger...



Ez egyszerűen zseniális, végig jó a darálós részektől az elszállós , lassú szintis részekig minden van. Nálam ez beindít igen durva energiákat is okkult értelemben... (nagyrészt ezért hallgatok darkcore-t mert észrevettem ilyet csinál)




Ez már annyira gonosz hogy búúúú :Đ



Ezt érdemes végighallgatni nem zúzós, de iszonyat beteg (azt hiszem visszafelé mondják a szöveget benne , de nem biztos) :)



Zseniális:




És ez már szerintem is nagyon nagyon beteg XD



Ez egy goa szám de iszonyat beteg, végig okkult utalásokkal és agonizálással 4:40-nél van a kedvenc részem (átszellemült ének alatt üvöltés stb)



Ki szerette a Pszicho-t? ;D



Goa elég félelmetes hangokkal (kb. végig mintha vagy 10 hulla állna mögöttem és susogna időnként a fülembe)



az egyik kedvencem, ettől be szoktam szarni éjjel (goa)



Jöjjön a nagy okkult cucc is, bár ez már rég nem darkcore, de nem baj :D
(05:50-kor meg is őrül a csávó aki az elején a démonokról beszél és már viszik is le a pokolba höhöhöö)



Nos mára ennyit a zeneajánlóról. Nekem fura, de nagyon durván hat az erőimre az ilyesfajta zene, remélem annak ellenére hogy elektronikus nektek is fog tetszeni. Külön meghallgatásra méltó a Xenomporh !

26 megjegyzés:

  1. *elolvad a gyönyörtől...
    Legjobban az Ophidian, Androgyn network(+jó az album címük) és a Goas számok jönnek be.
    Nosferatutól a Raythered a kedvenc :)
    és észrevettem Dj Promo kezét a Twistericalsban^^ őt is ismerem thehe
    Angerfistet már meg se említem :D

    VálaszTörlés
  2. Hát én igazából pont azt a zenét szeretem amiben jó gitárszólók meg ének van de azért ezek között is találtam egy-kettőt ami tetszett. (Nem is gondoltam volna )

    MSE

    VálaszTörlés
  3. -Madame Curieuse:

    El sem hiszem! Azt hittem nem lesz kommentem!!!! XD

    -MSE:

    Ugye-ugye? örülök, ha tetszik! :3

    VálaszTörlés
  4. Olvasd végig a profilokat és kiderül ki mit kedvel^^ bár azt hiszem én pont kifelejtettem a HCt :D
    Amúgy gondoltam, h gondoltad, úgyh gondoltam, h megörvendeztetlek az 1. kommenttel :Đ

    VálaszTörlés
  5. -Madame Curieuse:

    Mindenkiét megnéztem, csak nem annyira emlékszem ! Bocsánat T_T

    VálaszTörlés
  6. Meg igazán nem is függ össze a 2...nem szóltam^^

    VálaszTörlés
  7. Hát :D a kommentelés az érdeklődés körrel/ízléssel. Épp hangosan gondolkodom
    -megtarthatnám magamnak tudom..

    VálaszTörlés
  8. Style. Nem ismered?? De gááz :D
    Linkeljek?

    VálaszTörlés
  9. -Madame:

    Jaj tényleeeeg XD. Ismerem, de az annyira nem tetszik. Túl trance-es. :-s

    VálaszTörlés
  10. Én szeretem ^^ jól lehet rá dancelni. Vannak köztük zúzósabbak is, de ezek szerint nem azokkal találkoztál :)Am hogy is van ez? :D Spontán önégetés megy, trance meg nem??

    VálaszTörlés
  11. -Madame:

    Igazából nekem mindig az volt, hogy képek jelenjenek meg a fejemben vagy érzelmet váltsanak ki és a hs nem annyira. Egyébként van pár szám ami jó, de pont nem az jellemző rájuk, ami nekem tetszik tőlük :)

    VálaszTörlés
  12. I see...na mentem csicsikálni^^ jó8

    VálaszTörlés
  13. Az elborultsága ugyan tetszik, de nekem még mindig túl tuccos. xD De a Prometheus elég jó volt. :)

    VálaszTörlés
  14. -Charlotte:

    Köszi! Örülök, hogy efelé is tudnak nyitni az olvasók :3

    VálaszTörlés
  15. Az Agonoize is eme stílus képviselői közé tartoznak?
    "kamupók"

    VálaszTörlés
  16. -Kamupók:

    Fogalmam sincs! utána keressek?

    VálaszTörlés
  17. Nem szükséges. A Youtube-on fent van néhány számuk, remek aláfestést nyújtva az animációknak. Hallgasd meg őket. Ezek közül a számok közül hallgattam 4-et és azok remixjeit amikor a "Bársonyos Homály" című világ leírást olvastam. Szó szerint úgy éreztem magamat, mintha ott lettem volna azokban a létsíkokban.
    "kamupók"

    VálaszTörlés
  18. -Kamupók:

    na majd megnézem! Köszi az ajánlást!

    VálaszTörlés
  19. Meghallgattam mindet, a második kivételével tetszenek is nagyon, szerintem molekuláris biológia tanuláshoz pont jók lesznek :D

    VálaszTörlés
  20. -Kaedrin:

    Király! Örülök ha tetszik! XD

    Már suli van?

    VálaszTörlés
  21. Nem még nincsen, csak már szembesültem a bizalomgerjesztő kötelező tárgyakkal :| de rengetegszer tanulok zene mellett, és ezért mondtam hogy ez úgy..pont passzol a molekuláris biológiához :D nem tudom pontosan megmondani h miért, de amellett hogy nekem is bevillannak képek az adott zenére, általában az is megvan a fejemben, hogy melyik zene milyen tevékenységhez passzol. Ez így leírva hülyeségnek hangzik de na :D a lényeg hogy tök jó hogy megmutattad őket :)
    Kaedrin

    VálaszTörlés

Ezeket is ajánljuk: